Adalet Bakanlığı, depremden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulmasını istedi.

Adalet Bakanlığı, depremden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulmasını istedi.

Deprem suçluları Bürosu kurulması demek ne demek biliyor musun? Deprem nedeniyle yıkılan binalar ve ölen insanlar devam edecek biz de onları sorguya çekeceğiz demek. Bunun yerine deprem öncesi önlem alma bürosu daha mantıklı olur diye düşünüyorum
Nedense aklıma şu fıkra geldi
Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi.
Japonların takımında,
8 kişi kürek çekiyor,
1 kişi dümencilik yapıyordu.
Türk Takımında ise,
2 kişi kürek çekiyor,
3 kişi şeflik
3 kişi müdürlük yapıyor
1 kişi de dümeni kullanıyordu.
Her iki takım da, performanslarını en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık döneminden geçti.
Büyük gün geldi ve iki takım da, kendini hazır hissediyordu.
Japonlar yarışı bir kilometre farkla kazandılar.
Yarış sonrası Türk takımı çok sarsılmıştı.
Türk şirket yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verdi.
Yapılan araştırmalar, analizler ve uzun çalışmalar sonucu düzenlenen raporlara göre hata bulundu ve çözüm önerisi getirildi.
Çözüm olarak yönetimdeki düzeni güçlendirmek ve koordinasyonu güçlendirmek için 1 genel müdür atandı ve sandaldaki ağırlığı dengelemek için kürekçi sayisi da 1 e indirildi.
Japonlara yeni bir yarış teklif etme kararı alındı.
9 kişilik Türk takımı Japonlarla bir yarış yapmak üzere yeniden yapılandı.
Japonların takımında,
8 kişi kürek çekiyor,
1 kişi dümencilik yapıyordu.
Türk Takımında ise yeni yapılanma şekli şöyleydi:
1 Genel Müdür
3 Müdür
3 Dümen Şefi
1 Dümenci
1 Kürekçi.
İkinci yarışı Japonlar iki kilometre arayla kazandılar.
Tepesi atan Türk şirketi yönetim kurulu hemen harekete geçti.
Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovuldu müdürlere ve diğer personele sorunun çözümüne olan katkılarından dolayı ikramiye verildi.
Şirket Yönetimlerimiz de böyle değil mi hep?
Hedefler tutmaz, kadrodaki çalışanlar işten çıkarılıp işe yeni adaylar alınır.
Suçluların A partisi B partisi yok. Bunlara yapı izni veren belediyeler var. Her ilde yıkılan her binanın belediyesi en az müteahhit kadar suçlu. Bunlara yapı izni veren, bunları denetleyen herkes o müteahhit kadar suçlu. O yüzden bu komisyon şu an için gayet mantıklı bir yaklaşım olmasına karşı ileride bence Depremi Nasıl Önleriz komisyonu kurulmalı zira beklenen İstanbul depremi var. Marmara'da taş üstünde taş kalmadıktan sonra hiçbir anlamı yok
Yetmez, soruşturmanın ucu müteahhitlerin bağlantılı olduğu siyasilere dayandığında geri adım atmayacak savcılar da lazım. Cumhurbaşkanı, eski bakan, CB danışmanı, bakan yardımcısı, milletvekili, üst düzey bürokrat, belediye başkanı vb. kimsenin gözünün yaşına bakmayacak savcılar lazım. Tıpkı fetö gibi, siyasi ayağı da var bu yıkımın.
Cevap
13Cevap
Yeterli olmaz
Bunca yapının yerle bir oluşuna sebep olan üst ve alt kesimden statü ayrımı olmaksızın yargılaması olacaksa elbette yeterli olur.
Peki böyle bir şey olur mu?
Adalet bakanlığının ne zaman adalet sağladığı görüldü ki?
silivri
İtalyadan beni silivriye götürmeleri zor biraz
Deniz Gezmişin dediği gibi duvardaki adalet yazısına gülüyorum
Suclu herkes... o binayi yapan müteahhit denetleyici firma ruhsat veren belediye herkes suclu
Bu kisiler paraya herseyden cok deger verdikleri için tum mal varliklarina el konulmalı en buyuk ceza ceplerinde 5 kuris birakmamak zaten isimleri kötüye cikti sefil bir hayat sursunler
Asla yeterli değil. Ve bu yaşananlar üzgünüm unutulacak.
Türkiye de adalet yok yaptığı hata mütahitlerin de yanına kalacak
Herkes kötülük yapabilir buna fırsat verenler sorumludur her zaman
İllaki bir yerden başlanacaktır soruşturmalara.
Yeterli olmasada adım atılmış olur
Bence gayet faydalı olurlar!
Bir nebzede olsa faydası var
yetmez
Çıksınlar yani
Yeterli olmaz
Onlar göz boyama
Olmaz
Olur. Müteahhitler cezasını çekecek
dünyada adalet yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?