Doğru söylemiş, şaşırılacak bir konu değil. Ben Nihat Hatipoğlu'nu küçüklüğümden beri severim. Saçma sorular sorulsa bile kırmadan hepsine tek tek cevap verebilen biri. Aşırı nazik ve ağırbaşlı bir adam. Programlardan elde ettiği gelirleri bizim züğürtler konuşur zaten patavatsızlar bilirsiniz, sanki parayı kendileri veriyormuş gibi. Ki adam 15 yıldır aynı kol saatini takıyor, apartman dairesinde kalıyor. Aldığı parayla yardım etmediği ne malum? Magazin dünyasındakiler gibi değil ki yardımını reklam yapsın. Oteli var, e ne olmuş? Adam çocuklarına, torunlarına miras bırakmak istiyordur. Gelirlerinin bir kısmını bağışlamadığını kim nereden biliyor? Nihat Hatipoğlu'nu böyle şeylerle itham edenlerin insanlığından şüphe ederim.
Bir din adamı olarak gayet yerinde ve olması gereken bir açıklamayı yapmıştır. Kaderde vardır deyip önlem almamak anlayışına karşı güzeldi bu sözleri. Bilim adamını dinlemedik, akademisyenleri dinlemedik, jeologları dinlemedik bari bu kez dinleyelim.
Adam doğru konuşmuş bakma sen o takkelilerden daha müslüman bu adam nede olsa yetim okutuyor kendi parasıyla bi adamın yüzüne bakınca gözüne bakınca anlıyorsun deccal olduğunu bu adamda yok bu dini yaşanmışlıkları güzelce anlatıyor insana
Ben bu adamı severek dinliyorum. Her zaman akılcı ve yapıcı konuşması var. Zaten söyledikleri doğru. Sen eşeğini sağlam bağla kader yine yerini bulur , sözüne getirdi. Haklı.
Bu adam bile böyle söylerken bazı cahillerin hala yok kaderdi yok zina arttığı için deprem oldu demesi beni delirtiyor. arkadaş bilim öğrenin biraz. hadi tamam bu ülkede kötülük var diye deprem oluyor diyelim inancı hiç olmayan ülkelerde neden deprem olmuyor böyle? bazıları o kadar saçma konuşuyor ki. fizik bilgisi sıfır. aynı kişiler gidip amerika yaptı depremi diyor yani böylelerine hiç bir açıklama yapılmaz. bazıları da kader deyip vardır tanrının bir bildiği diyor. akılsız olmalarını geçtim vicdan da yok böylelerine duyduğu her şeye inanıyorlar. yeterli önlem almayıp sonra da tüm suçu kadere atıyorlar. bu yüzden ben söylediklerini doğru buldum. yani geçmişten ders almalıyız her zaman için...
Din adamı olduğu için diyorum. Biz bu tür olayları hemen dine Allaha bağladığımız için, kader diye işin içinden sıyrılmaya çalışıldığı icin "DIN ADAMI" nın böyle bir açıklama yapması olumlu anlamda şaşırtıcı geldi.
Din adamları her olayı dine göre yorumlamakla mükelleftir. Celal Şengör tarihi yorum yapmaz, İlber Ortaylı jeolojik olaylarda yorum yapmaz. Herkesin alanı var, her konuda olduğu gibi deprem konusunda da diğer bilim adamlarına düşen, alanında uzman olan bilim adamlarının dinlenmesini öğütlemektir. Nihat efendi de tam olarak bunu yapmış, zira konu din değil.
İnsanların mesleklerine bir şey demiyoruz zaten aksine toplumun bir kısmını uyandırdı. Sen çürük ev yap bir şey olunca Allah yardimci olur mantığı yerine dayanıklı bir şey yap kaderin değişsin mantığını ortaya çıkardı. Bu bir kesim toplum için unutulmuş bir görüştü