Kesinlikle yanlış anlaşılmasın, bu duruma üzülmemek elde değil. Lakin kimi zaman görüyorum ki insanlar isyan edip "Neden bu bizim başımıza geliyor?" gibi serzenişte bulunuyorlar. Bir nebze anlıyorum lakin deprem riski her zaman bas bas bağırılan bir durum. Bu gün kaybettiğimiz canlara, yaralılarımıza üzüldüğümüz kadar vakti zamanında bu binaları diken ve denetleyenlere aynı oranda karşı çıksaydık sizce tablo daha iyi olmaz mıydı? Bu gün bir çok siyasetçi bölgeye gidip ah vah çekiyor. Ama bunu yapan siyasetçiler, o binaları denetleyenlere ya da yapanlara zamanında bir yaptırım uygulamıyor. Yani işin kısası rant peşinde koşup, iş başa geldiğinde ah vah çekenlere anlam veremiyorum.
Japonya gibi ülkelerde bu depremler artık normal karşılanacak derecede, onlar insan değil mi? Neden ah vah çekip yas tutmuyorlar? Benim görüşüm insanlar öldükten sonra onlar için yas tutmanın yanında, bu binaları yapan, yaptıran ve denetleyenler olduğu için kendi halimize yas tutmalıyız.
Gülüp oynayalım demiyorum yahut kafamıza takmayalım demiyorum. Fakat bu tabloyu gördüğümüzde içimiz acıyorsa biraz da bu tablo olmadan önce içimiz acımalı. Moralimiz bozuluyor her gün ölü sayısı artınca, ama bunun sebebi olan kişiler bundan belki de aylar sonra unutuluyor. Bu gün yardım araçlarını yağmalayan hatta ateş eden Suriye'li kalleşlerimiz (!), bunlar hala ülkemizde barınıyor.
Bu gün Hatay ve diğer illerimiz için ağlıyoruz. İstanbul 'da ölecek olan insanlar için ne zaman ağlayacağımızın bir tarihi yok, ama bas bas bağırıyor bilim insanları. Deprem geliyor ve biz bir şeyler olduktan sonra harekete geçiyoruz. Benim her şeyden önce buna içim acıyor işte.
Bu bir doğal afet, ölen herkese rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem'e lanet okuyanlar var, deprem öldürmüyor bina öldürüyor unutmamak gerek.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer