İsrail hahambaşı david lau bir bildiri yayınlayarak, yahudiler için çalışmanın yasak olduğu şabat günü'nde israilli arama kurtarma ekibinden türkiye'deki kurtarma çalışmalarına devam etmelerini istedi.
İsrail'de 800.000 kişi sokakta. Nüfus 10 milyon. Saygı duyulası... Öyle değil mi🇮🇱 ?
Kimseye ön yargıyla bakılmamalıdır insan olmak önemli öncelikle nice müslüman gördüm çocuk istismarı yapanlar ne kötülükler yapanlar şimdi soruyorum müslüman olup kötülük işleyenler cezasını bir müddet çektikten sonra cennete girecek ama müslüman olmayanlar ama iyilik yapanlar sonsuz cehennemlik mi olacak?
İsrail Orta Doğu'da Türkiye'nin dostu olabilecek tek ülkedir. İsrail-Türkiye ilişkilerinin kötü olması için bir sebep yok. İyi ilişkiler taa 1494'te başlıyor.
Endülüs Emevilerinin yıkılmasından sonra İspanya'da zulüm gören Müslüman ve Yahudiler, Osmanlı padişahlarından II. Bâyezid'in emri ile kurtarılmış ve oradaki Yahudiler Anadolu'ya yerleştirilmiştir.
II. Dünya Savaşı'nda Almanya'da yaşayan Türklerin Türkiye dönmeleri sağlanmış ancak soykırıma kurban gitmemeleri için bazı Yahudilerin Türkiye'ye iltica etmesini sağladık.
İsrail, Türkiye'nin mücadele ettiği teröristlere giden silahlara engel olmuş bir devlettir.
İsrail, Ermeni Soykırımı'nı tanımayan ülkedir.
İsrail, Azerbaycan'a yardım eden ülkedir.
Tabii devlet ilişkilerinde siyasi çıkarlar vardır. İsrail'deki orman yangınlarına ilk koşan ülkelerden olmuştu Türkiye. Onlar da depreme yardım eden ilk ülkelerden oldu.
Orta Doğu'da Türkiye'nin İsrail ile arasını iyi tutmaya ihtiyacı var.
Kalbimi bıraktım Bize vizyon sahibi Geçmişin hayaletlerinden kurtulmuş Aptal olmayan ama iyiliğe inanacak kadar akıllı Bizi düşmanlik öfke kutuplastirnaktan kurtaracak yeni bir zihniyete bir lidere ihtiyacımız var Halkta artık değişmeli Bu önyargıları bir kenara bırakmalıyız
Düşmandan dost olmaz aralarında iyi insanlar olabilir ama İsrail devlet olarak çok mazlum ahı aldı bugün bir iyilik yaptı diye geçmişte aldığı canları unutmadık samimiyetsiz geliyor bana
@Chıld_Of_GOD Onlar rezil, cahil, bölücü, İğrenç, yobaz yaratıklar. Düşünüemeyecek kadar acizler.
Rezil yaratıklar bur de İsrail, Kuzey Irak ve Yunanistan gibi ülkelerin bu güzel yardımlarını inkar edip "bunlar gavur, bunlar düşman, bunlardan dost olmaz" diyorlar. Aşağlık herifler sizin devletinizin yapmadığını onlar yapıyor!
Lütfen bu rezil varlıkları takmayın, herkesin dini kendine, bizim size saygımız var sizin de bize. Bu şekilde dostça yaşayalım.
Araplardan bin kat daha saygı duyuyorum ve destekliyorum , Müslüman olamam Araplara saygı duyacağım anlamına gelmez dinini aldım yalnızca karakterlerini benimsemem
Müslüman olmak neden Yahudilere saygı duymayı gerektirmesin? Peygamberin eşlerinden biri de Yahudi ve birçok Yahudi peygamber de var. Kutsal metinlerde inandığımız. Allah renk, ırk ayırmaz.
İsrail Destek Mi, Vermiş Türkiye ` ye. HAYATTA İNANMAM. Her Zaman , Türkiye ye Kötülük Yapan Ülke En Başta İsrail `di. Ne Oldu da; Türkiye `ye Yardım Ediyor. Başka bir iş var o işte. Şerefsiz lerin Kötülerin Ülkesi Yardım Ediyorsa Eğer Turkiye Ye , Harbi Başka bir şey Var Bu işte Diye Düşünürüm Ben.
Hahambaşı israil hükümetine karşı zaten. Siyonizmin elinde olduğu için museviliğe göre davranmadıklarını iddia ediyor ki doğru. Müslümanlarla museviler birlikte anlaşabilecel topluluklar bunu söylemişti. Osmanlı bunun en belirgin örneğidir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Müslüman olarak dargınım çok müslüman ülkelere bana gavur el atıyor artık din elden gidiyor demesin kimse
Elbette köklü bir geçmişimiz var , biz Arap değiliz Türküz önce bunu bilmek lazım Arap sevmem ırkçı miyim? Evet iliklerime kadar irkciyim bununla gurur duyuyorum..
Lafı gelmişken senin Araplar bu gün KYK yurdunda ilişkiye girmişler kız öğrenci yurdunda kızları taciz falan etmişler biliyorsundur duymuşsundur , yağma falan yapıyorlar şu an gelen tırları soyuyor senin kardeşler..
Çanakkale de Yunan kardeşlerin yardıma gelmedi ama Araplar geldi bunu da bilmek lazım tabi kimin tarafında olduğuna göre de değişir, sen bence twitter'dan uzak dur ordaki saçma sapan yalan yanlış algılara inanan insanı da pek ciddiye alamam neyse tüm Türkiye'ye geçmişler olsun :)