gerçekten film sahnesi gibi ama gerçek.. biz buradan izlediğimiz görebildiğimiz kadar görebiliyoruz, elimizden gelen bireysel yardımları ulaştırıyoruz ama oradaki insanlar? Allah hepsinin yardımcısı olsun.. o kadar zor ki.. evleri kalmamış insanların :(
Kahramanmaraş'tan yeni görüntü geldi. Film gibi gözükmüyor mu :(?
Gerçek hayat filmden daha acı, film senaryolarında dahi böyle bir senaryo olamaz. Hiçbir senarist bunları kurgulayamaz, gerçek hayatta yaşanılanlar öyle acı ki. Rabbim tüm depremzelere derman olsun, dilerim inşallah tekrarı olmaz. Bu insanların anıları gitti, canları gitti, ne denebilir, hiçbir teselli sözü merhem olmaz ki yaralarına, kaç yavru yetimhaneye gitti, birde fırsatçılar aşağılıklar var, Allah onların belasını versin, fırsat vermesin o yaratıklara. Millet enkaz altında kalmış, bazı yaratıklar beton yığınlarının içinden para arıyor, kaç kişi kimbilir o beton yığınlarının altında, kelimeler kiyafetsiz, gün birlik ve beraberlik günü, enkazdan kurtulan kurtulduğuna sevinemiyor da, ya geride kalanlar onlar içinde zor Dualarımız onlarla
Maalesef öyle.. Ama bizim insanlarımız bir dışa ambalaja inanırlar lüks rezidans gibi gözüksün yeterli almak için kaliteymis çelik malzeme cimentosu bakmazlar ki.. Kapicisi var mı güvenliği var mı çift asansörlü mu VS vs en güzeli git köyüne müstakil evinde yasa bu kalabalık yiginda hele altlarda kolonları kesen kiracı bakkal esnaf dükkanlarla binalara girme...
Sadece evlermi yıkılmıs? Ortalık baya karıstı bu size gösteren yüzleri habere yayılmayan bi olay daha var bir askerden duydum midem bulanıyor ortalık karısmasın diye böyle basit sanıp büyük ihtimalle de göstermicekler. Yağmalar, hırsızlık, tecavüz. Şiddet. Sonumuz nereye gidiyor bilmiyorum fakat ben artık düzelebiliceğimizi düşünmüyorum
Deprem bolgesindeki afad ekiplerinde calisiyorum. Kahraman maras merkezdeyim. Canla basla calisiyoruz. Birde gonderilen sacma sapan yardimlarla ugrasiyoruz. Ortalik ayaz insanlarin kalicak yerleri yok adamlar princ gonderiyor. Neyle pisirecek bu insanlar bu pirincleri? Once kurarsin cadiri orada sicak yemek dagitirsin. Dalga gecer gibi makarna gondermezsin. Adamin suyu yok tavasi yok ocagi yok elektrik yok burada ln elektrik yokkkk. Uln adamin kalicak yeri sirtinda battaniyesi yok. Bide bu yardimlari ayirmakla ugrasiyoruz ya. Keske yetkim olsa. Su reklam icin dalga gecer gibi gida gonderen firmaları ticaretten men ederdim alin size reklam derdim.
Çok kötü gözüküyor. evler bu kadar kötü olursa durum bu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Japonyada 7.9 deprem oldu sadece 3 kişi öldü. Bu depremde beklenen ölü sayısı üstü kapatılmazsa 150 bin ila 200 bin insan arası. Bunlar size sadece birer rakam olarak gelebilir ama bunlar insan anneler babalar evlatlar kardeşler kuzenler komşular. Meden kimse 21 senedir toplanan 7 trilyon dolarlık ötv ve deprem vergileri nerede diye sormuyor? Bu parayla ülkedeki tüm şehirler 5 gidis 5 gelis yeralti yollariyla metrolariyla yer üstümde super lüks depreme dayanikli binalariyla defalarca yeniden inşa edilebilirdi. Bu bir ihmal değildir bu bir cinayet de değildir. Bu bir toplu katliamdır insanlık suçudur vatan hainliğidir. Hani nerede türkiye yüzyılı 2023 hedefleri diyenler? Bu mudur 2023 hedefleri? Bu halk hala bu hainlere oy verirse daha da diyecek sözüm kalmıyor benim.
Nasıl bu hale geldik? Nasıl bu kadar rezil insanlar var da bu çürük binaları yaptılar? İnsanlar gerçekten çok iğrenç. Tüm sorumluların yaşattıklarını yaşamaları dileğiyle...