Deprem bölgesindeki vatandaşların vergi borçları 31 Temmuz tarihine ertelendi. Sizce borçların silinmesi gerekmez mi?
Deprem bölgesindeki vatandaşların vergi borçları 31 Temmuz tarihine ertelendi.
— Pusholder (@pusholder) February 7, 2023
Deprem bölgesindeki vatandaşların vergi borçları 31 Temmuz tarihine ertelendi. Sizce borçların silinmesi gerekmez mi?
Deprem bölgesindeki vatandaşların vergi borçları 31 Temmuz tarihine ertelendi.
— Pusholder (@pusholder) February 7, 2023
Kesinlikle borçların silinmesi gerekir. İnsanlara kabus olan bu binaların yapılmasından ve denetiminden, güçlendirilmesinden ve dönüştürülmesinden kim sorumlu? İnsanlar vergisini ödüyor, fahiş fiyatlara satılan, stoklanan evleri satın alıyor, bir de bu evlerin altında kalıyorlar.. Bu sebepten görevini layıkıyla yapmayan her kim var ise tespit edilsin ve bu kişilerin mal varlığına el koyularak oluşan maddi kayıplar ve vergi açıkları bunlardan tahsil edilsin..
Deprem bölgesindeki diyorsun, milyonlarca insanı kapsıyor bu, hiçbir zarara uğramayan insanın da mı vergi borçları silinecek? Zarar gören insanlara gerekli yardımlar yapılacaktır elbet, umarım.
Cevap
42Cevap
Erteleme uygundur.

🥺😢🤬🤬
Uyuyamıyorum, görüntüler çok kötü, halen yardım isteyen inanlar var, göçük altında, çok çaresiz bir durum. Dün geceden beri uyuyamadım. Uyusam ihanet edecekmiş gibi hissediyorum. Elimizden hiç bir şey gelmiyor 😢😢😢
Emeği geçenlerin Allah belasını versin. Ak deprem sonrası TSK inseydi sahaya çok daha farklı olurdu. 30 küsür saat sonra 2. Ordu Komutanlıpı indi. Koordinasyon yok. Sivil kuruluşlar daha iyi çıkarıyor. Ama onlar bile isyanda. Hangi birini yazalım 🥺🥺🥺😔😔
Hocam soylediklerin mantikli fakat eksik dusunuyorsunuz yollar parcalanmis durumda hava alanlarindaki pistler kirilmis durumda hava destegi inemiyor yollardan gecemiyorlar hem kar hem yariklar yuzunden deprem devam ederken de denizden ilerlemek okadar basit bi is değil inan bizimde iciiz kan agliyor ama gercekler hunlar maalesef tabi bu kadar uzun surmemeliydi ama bi bakima da haklari var ayrica 1 2 sehir olsa diger sehirler yaklasabilirdi ama 10 farkli sehir sirasiyla. ulasmak zorundalar yetmezmis gibi soylenene göre afad ekiplerininde buyuk bi kismi gocuk altinda kalmis tabi bu soyledigim. hwrsey kulakdan duyma emin deilim. kendi gozumle görmedim sonucta ama olay bundan ibaret
@RanqFosteR 30 saattir uyumadım. Gündemi dakika dakika takip ediyorım. Buraya yüzlerce paylaşım yapabilirim.
www.facebook.com/korkuzTurkler?mibextid=LQQJ4d
Bu sayfa benim. Deprem anından beri paylaşım yapıyorum.
Depremin olduğu süreçten itibaren takip et. Bunlr sadece benim paylaşabileceklerim. Esas Tivitır daha güncel, daha yoğun bilgi akışı var. Baştan beri yetişemiyoruz, halan şu an bile binlerce yaşayan var göçük altlarında.
Görüntüler, yardım istekleri çok çaresiz bir durum.
Deprem olduğu anda devlet tüm olanakları ile sahaya inmeliydi. Asker bugün sahaya indi. 30 saat sonra. Paylaşımlarımda saat saat var gelişmeler. 72 saatin önemini önemsemediler. Dediklerin de haksızsın çünkü hükümet yanlısı görüşlerin var. Yani hükümet yanlısı diyerek seni kurmak niyetinde değilim. Ama gerçekten acziywt, çaresizlik, liyaktsızlık, eksiklik, hata var. Oraganizasyın eksikliği var. Devlet yok demiyorum eksiklik var bile isteye. Konuşulacak çok konu var.
Depreme hazırlıksız yakalanmak mı?
Deprem bölgesine yandaşların para uğruna yeni, gösterişli ama kalitesiz binalar yapması mı?
72 saati önemsemeyip çok geç harekete ve organize olmadan geçilmesi mi?
Yollar bozuk vs eyvallah ama Muahherm İnce, Tanju Özcan vs devletten önce olay yerlerine geldi. Sayfamda var hepsi.
Yarın savaş çıksa ya da olası İstanbul depremi gerçekleşse ( ki 2024 çok büyğk olası, o tarihi olmasa bile çok fazla işaret var) sonumuz ne olacak?
Akıl tutulması yaşamayın. Savunma Sanayi altın çağını yaşıyor. Ne teknolojiler var övünüyoruz.
Ama bu deprem olayı iyi yönetilmedi yönetilemiyor.
Sivil kuruluşlar , Ahbap derneği resmen çözümün, güvenin merkezi olmuş. Devletin düştüğü/düşürüldüğü duruma bak.
Yarın tayyip deprem bölgesine gidecek. Umarım çok büyğk tepki ile karşılaşmaz. Halk öfkeli, çaresiz, sinirli.
Sayfamda elimden geldiğince paylaştım hepsini.
Allah yardımcımız olsun gerçekten 😏😔
1453 de o teknolojiyle Gemileri karadan yürütüp çıkartma yapıp İstanbul 'u fethederken günümüz teknolojisinde bunun tam tersine gemilerle karaya ulaşamamak Hatay'a Adana'ya deniz yoluyla o bölgelere girememek...🤷🤦🤷 Daha ne diyim.! 2 gündür ne uyku kaldı ne sinir. Yemek yesem uyusam ihanet etmişim gibi hissediyorum. Kombi yanan evimde ısınamıyorum bile çünkü içim üşüyor içim buz gibi içim donuyor benim. Tir tir titriyorum üşüyorum mide ağrısından ağlamaktan duramıyorum. Bitsin bu kâbus 😔
Depremler devam ediyordu Şu an ulasim saglanmis diye biliyorum o sirada depremler devam ediyor oldugu icin deniz seviyesi surekli olarak bi azaliyor bi cogaliyor sallantidan dolayi buda geminin deniz uzerinde cok buyuk riske girmesine sebep oluyor inan hepimiz oyleyiz sadece sabir edicez yapabildigimiz yardimi yapacagiz yani Şu an elimizden baska bisi gelmiyor
@KıyametAlameti hepsinde haklisin kesinlikle hukumet yanlisi deilim yapilmasi gereken cok sey vardi yapilmadi ne deolsa olmaz dendi benim soylediklerim oldukdan sonrasi icin soylenmis kelimeler oncesi hakkinda konusursak vatandasindan hukumetine kadar suclu olan cok insan var
Allah yardımcımız olsun arkadaşlar. Şu an çok olumsuz her şey ve ne yazıl ki bu acı, İstanbul deprem olasılığı, savaşlarda dahil çok Çetin süreçler var önümüzde. Ahir zamandayız 😔
Evet kesinlikle haklisin en yakin olmamiz zamanlardayiz ve malesefki bu dönemde firsatcilar cok ben gordukce tuketici haklarina ws gerekli metbaa lara sikayeyet ediyorum aynj inceligi sizdende bekliyorim arkadaslar. Esnaflar heleki deprem bolgesindekiler kafalarina gore zamlar yapiyor bu donemde bile paraya kulluk yapmaya calisan cok insan var
Kanım çekiliyor, nefesim kesiliyor. Bunca yaşanan acı var yaralılarımız vefat edenler var. Ortalık kıyamet günü ne vergisi ne vergisi millet aç açıkta kaldı. Canını kurtaran kurtardı zor bela üstüne bir mont ayağına bir ayakkabı alamadan kendini dışarı atabilen attı, atamayanlar göçükte. Bir tane evladım var başından ayrilamiyorum korkudan. Uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum kombi yanan evimde ısınamıyorum bile çünkü içim üşüyor içim buz gibi içim donuyor. Tir tir titriyorum mide ağrısından geberiyorum sinirim stresim hat safhada. Cidden tek derdimiz vergi mi?🤦
AKP hükümeti asla vergi borçlarınızı, deprem, sel, volkanik patlama, tsunami gibi nedenlerle silmez, çünkü AKP'nin, kamu bütçesinde ya*şak ve yandaş yalakalarına özel bir harcama kalemi vardır. Çok safsın, hâlâ siyasal İslamcıların, halkın yararına bir şey yapabileceklerini zannediyorsun. Tayyip Erdoğan ne zaman vatandaşın borcunu silmiş ki? O ancak beşli çete müteahhitlerinin vergi borcunu siler.
Yahu milletin neyi varsa gitti. Hepsi enkaz altında kaldı. Belki de o eve yerleşmek için çok cabaladılar, borçlandılar. Ne vergisi? Devletin onlara konaklayacak bir yer ayarlaması gerekirken ne vergisi?
Bi bakima haklisin ama devlet acisindan. Dusunsene kac bin tane milyon tane insan var nasi ciksinlar isin icinden elbet yardim edeceklerdir diye umuyorum ama hayirlisi
Birde bu yoruma katılmayan olmuş yazık ya gerçekten
RanqFoster iyi de bu binalar yapılırken veya güçlendirme yapılması için bilim insanları bas bas bağırırken onları duymayan mekanizmaların hiç kabahati yok mu? Devlet dediğimiz ben, sen, biz ve siz.. bence bu konuda kim tedbir almadıysa kim suistimal yaptıysa bunların tespit edilerek mal varlığına el konulması gerekir.. oluşan zararlar burada oluşak kaynaktan karşılansın..
Evet bu konuda gercekden haklisin reisim bir cok bilim insani bircok kez bagira bagira soylemis tam tarih bile vermişler deprem bekliyoruz diye kimse umursamamks ne vatandas ne devlet daireleri
@RanqFosteR adam tam 2.5 yıl önce demiş bunu 7 ve üstü bir depremde Adana'nın bir çok kısmı yıkılabilir diye
www.hurriyet.com.tr/.../adana-icin-korkutan-uyari-olasi-bir-7-buyuklugundeki-depremde-41659675
Yapı denetim laylom okul gezisi gibi yapılmasa 3 yaşındaki binalar yıkılmazdı :)))
Evet gordum o haberi kimse umursamamis nede olsa olmuyor diye Şu an antalya dayim ben ve guvenli iller arasinda gozukuyormus 2 gundur gozum tavandaki lambalarda ne olur ne olmaz diye ayiramiyoeum gozlerimi bide ordakileri dusununce insanin ici sizliyoe
@RanqFosteR emin ol bir çok kişi aynı durumda
Bu devlet de ne kadar aç gözlü be sırf kendi çıkarları cebini doldurmak için yüksek vergilendirme sistemi uyguluyor silinmesi gerekir tabi insanların o kadar eşyası herşeyi enkaz altında paramparça oldu devlet de vergiden bahsediyor hala elini vicdanına koy o kadar masum öldü
Göçük altında binlerce kişinin olduğu söylendiği bir vakitte bunları konuşmanın bir anlamı yahut bir kimseye YARARI VAR MIDIR?
bizler göçük altında kalanların sağ salim çıkması için, dua edip ölenler için yaş tutarken bu ahmak milletin SAÇMA SAPAN ÜSTÜ KAPALI ACINASI DURUMLARI SİYASİ MESELEYE ÇEVİRMESİNE AKIL SIR erdiremiyorum...
Türkiye'nin yarısı yok oldu keşke dünya batsa bitse yok olsa şu insanlık tarihi... Nasıl bir devire denk geldik böyle anlamış değilim
Hibe diye geri ödemeli kredi veren bir devletten bahsediyoruz. Bunlar insanların kalan son parasını da alır. Milletin verdiği vergilerle alınan pahalı koltuklara oturup pahalı zırhlı makam araçlarına bindikleri için pek umursamazlar onların keyfi yerinde çünkü
Devlet yikilmis bir kente yeterli yardimi goturemeyebilir. Bu normal.. ama millet yeterli parayi denklestirip sarayı beslemek zorunda aksi dusunulemez. Tum mali mulku yikilmks olmasi tum ailesini kaybetmis olmasi bahane olmamali. altin kaplama kalorifer petekleri nasil isinir sonra?
Tabi kendi milletinden vergi alir Suriyelilereeee neden vergisiz para ev verdi her yardımda bulundu allan belasını versin o tayibbin ona oy veren milletinde Allah bin bir türlü belasını verir inşallah
Bedduaların sana döner emin ol senden veya ailenden çıkar. Allah hidayet versin.
Bak covid zamanı dünyaya yaptığı yardımların dönüşleri geliyor. İtalyan konsolosluğunun twitini gördün mü?
Devletin elinde para kalır mı nereye kadar yardım eder bilinmez. Ama kimsenin mağdur olacağını zannetmiyorum. Hele bir ölenler kalanlar ayrıştırılsın tablo çok acı olacak 100bin ölüm bekleniyor inşallah olmaz ama bunu düşünmeyelim hemen.
Bence silinmeli. Hani nereye gitti onların vergileri. Şehirlerinde ev altyapı kalmadı zaten. Arama kurtarma ekipleri de geç kaldı. Doktorlar bile bölgeye ulasamiyormus.
Gerekir. O kadar mülteci ülkeye alındığında ben hemen vergi vermeye başlayacaksınız lafı duymadım. Yıllardır vergi ödeyen halk içinde alınmamalı
İyi düşünüyorsunuz ama bence o kadar basit değil. Fırsatçılar şeytan gibi her yerde ve bu durumda da öyle gelişi güzel silinsin demek olmaz. Bunun terazisi var
Millet aç sussuz bir tek parça kiyafet alamadan sokaklarda kaldılar kimisi evladını kimisi annesini babasını kaybetti. İnsanlık nerde ? Nerden bulsunlar da ödesinler?
Ertelemek mi? Sil abi ne ertelemesi alma vergi mergi. Milletin varı yoğu enkaz altında kaldı. Üstüne bir de vergi mi ertelenecek ya sabır Allah'ım
tabii borçların silinmesi dağa iyi olurdu insanların evleri yıkılmış aileleri ölmüş sen burcu öteliyosun? adamın evi yok ailesi yok ne parası ne borcu? sosyal devlet ilkesi olarak bu insana her türlü desteği vermek zorunda devlet
Hwrseyden once tuketici haklarina ulasmak lazjm deprem bolgesinde herkes fiyatlari ucurmus simit 15 sigara 50 tl gibi
Ülke deprem vergilerini ödeyenlere gerekli desteği versin evini kaybedenlere yer versin millet zaten kendi ödemek ister o vergiyi.
Sorsan herkes geliştik baya diyor sarayın giderleri neyle karşılanacak silinirse saray yetmiyormuş gibi birde müze açıcak
Silinmesi lazım bencede erteleme nedir ya? yandaş müteahhitlerin borcunu sil varandaşınkini ertele yok böyle bi rezillik
Lan milletin evi barkı yok oldu eşyaları gitti paraları arabaları gitti çalışacak güçleri yok halâ daha vergi borcu deniliyor g*tünüze sokun yazıklar olsun gerçekten.
O bölgede yaşayanların sigorta kasko vs uzatılmalı vergileri silinmeli
Silinmez, nerede görülmüş ihtiyaç sahibinin borcunun silindiği?
koca holdinglerin sil ama vatandaşa gelince erke kim bilir o müteahhitler bi gram ceza almıycak yaptıkları yanına kalacak 6 bin kişiye mezar ettiler o evleri
şu an için ertelemek daha doğru devlet için öyle olur sonrasına sınra karar verilir
Ne büyük incelik. O borclar silinmesi lazım. Üstüne birde para versinler bir zahmet
Yandaş iş insanlarının milyonlarda dolar vergi borçları siliniyorsa bu vatandaşların da silinmeli.
Neden silmedin adamlar can derdin de borç mu ödeyecekk birde
Çok kısa süre. Ayrıca bir insanlık yapıp silseler ya, gerçi mucizedir bu.
Kardeşim ne vergisi ya millet can derdine düşmüş neyin vergisini alacaklar komikler iyce
6 ay çok kısa süre. Ekmeğini kazandığı dükkanları fabrikaları yıkılanlar var. Nasıl kapanır?
vatandaş spor kulübü mü ki borçları silinsin?
Vergi borcu silmeyi sermaye için yaparlar da vatandaş için pek düşünmezler.
İnsanlar herşeyini kaybetmiş..
ne vergisi 🤦🏻♀️
Ertelendi demek bana göre KÜFÜRDEN DAHA AĞIR.
LANET OLSUN BÖYLE HÜKÜMETE
Millet hala para mal mülk derdinde enteresan Dünya’ya çivi mi çakıyoruz
Silebilirler ama hukuken bunu devlete açıklayamazlar.
Adamların evi yıkıldı evi. İçindeki tüm eşyalari da beraberinde gitti. Bu hale gelmiş insanlarin vergi borcunu ertelemek nedir silinmeli hepsi
99 depreminde sirf vergiden muaf olmasin diye vefat eden sayisini dusuk soyledi bu ulke hic silerler mi
Herkes her şeyini kaybetti bunlar nasıl insan.
Bunlar insan olsa kuzu
www.hurriyet.com.tr/.../adana-icin-korkutan-uyari-olasi-bir-7-buyuklugundeki-depremde-41659675
2.5 yıl önce bunu söylediklerinde insanlar AFAD gerekli önlemleri almak için afet senaryoları oluşturur gerekli stratejij planları yapardı. İnsanın bu ülkede ne değeri var ki
Yok ya insan değiller orası net.
Devleti yönetenler o kadar hırsız ki mezarda bile rahat bırakmaz.
Tabi ki silinmesi gerek, böyle bir şeyden sonra, vergi konuşulmaz bile!
400 milyon dolar olsa silerlerdi. 10-15 bin lirayı silmezler
Zengin müteahhitlerin borcu pandemi bahanesiyle silindi. Bunlar da silinsin.
Tek cevabim onları seçen biziz onlar bizden korkması gerekirken biz onlardan korkuyoruz onlar bize hizmet etmesi gerekirken biz onlara hizmet ediyoruz
Diyecek bir şeyim yok. TR çok berbat bir oluşum. Dünyanın çöplüğü. Ne kadar kötülük varsa bu ülkede toplanmış.
tabi belli bir miktar eksiktilmesi silnmesi dogru olurdu
Vergimi şuanki proplem maraş giti zor kurtardık kendimizi
Canları kaldi bi onumu alcaklar yazik
Sosyal devlet olmak böyle bişey.. 👏
bu halde borcu mu konuşmuşlar
en az 2 yıl ertelenmeli
Ertelemek ne Allah aşkına 😡
Paraya taptiklari icin silmezler.
Gerçekten yemek zor bulurken ne vergisi
Kesinlikle silinmeliydi
Silinmesi daha doğru olurdu
Silinmesi gerekiyor bence