AFAD'a gönüllü gitmek için eğitim şart mı?

Eğitim elbette şart ta AFAD in verdiği düşük nitelikli eğitimle orada yardım etmek çok zor olur. Hatta ayak bağı olursunuz. En doğru pozisyon bence, kurtarma ekiplerine operasyon mahallinde gida, sağlık, ısınma, hijyen, giyim, bilgi.. vs destekleri vermek olur.
Eğitim elbette şart ta AFAD in verdiği düşük nitelikli eğitimle orada yardım etmek çok zor olur. Hatta ayak bağı olursunuz. En doğru pozisyon bence, kurtarma ekiplerine operasyon mahallinde gida, sağlık, ısınma, hijyen, giyim, bilgi.. vs destekleri vermek olur.
Ve tabi ki kendi ihtiyaçlarımizi sağlayabilmek da burada önemli. Ki başkalarına destek olabilelim.
Şart değil fakat arama kurtarma etkinliklerine katılamazsınız, sadece gönüllü olarak enkazdan çıkarılanlara ve sokaktaki halka yardım edebilirsiniz, (yemek, yardım kolileri taşıma, çadır kurma vs. Gibi) arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için en azından hafif arama kurtarma eğitimi almış olmanız gerekir.
Bende kurtarma için değil orada ki insanlara yardımcı olmak için gitmek istiyorum fakat biletlerimizi iptal ettiler. Arkadaşımın ailesi Hatay'da cardakta kalıyor ve yemek su yok evleri yıkıldı elimiz kolum bağlandı araç bulmaya çalışıyoruz
Ulaşım konusunda firmaların insiyatifine kalındı, önümüzdeki 24 saat için araç bulmak çok zor. Bulunsa dahi bildiğiniz üzere ulaşımı sağlayan yollar kapalı, ben eğitimli bir arama kurtarma görevlisi olduğum halde ulaşım sağlayamadım. Önümüzdeki günün akşamını bekleyeceğim. Size tavsiyem eğer merkezi bir ildeyseniz otogarlarda boş otobüs aramanız. Ben konum itibari ile sakarya karasudayım, elim kolum bağlı.
Istanbuldayım inşallah bulabiliriz Allah hepinize güç kuvvet versin🙏
Amin hepimize, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İyi geceler.
Sanırım evet ama oraya gidemiyorsan bile şehrinde bulunan yardım merkezlerine gidebilirsin. Pek çok yerde paketleme, yükleme, ayrıştırma için eleman ihtiyacı var diyorlar
Cevap
13Cevap
Kıymetli Üyemiz,
Gün Birlik Olma vakti!
Deprem Bölgesine yardıma gidebilecek gönüllü insan kaynağına ihtiyaç olması durumunda, destek verebilecek üyelerimizin Linki tıklayarak istenen bilgileri doldurmasını rica ederiz.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYIxqHiZYSRo8k3XZKsANpeTnx6RzHYSClZqZ-uSoO50GDXQ/viewform
Yerel bir beledıye paylasımıdır
Kızılay..
Şart ben afad gönüllüsüyüm e devlete başvuru yapabilirsin dersler online verilir bire birde verilir gidebilirsin siz katılım sağladığınız önce size fener suluk düdük verilir tabi bu katılımınız olduğu zaman verilir... Canımiz çok acıyor gerçekten Allahim sen onları koru 😪😪😪
Yaşım kimlikte küçük olduğu için gidemiyorum..
Yaşın küçükse olmaz şevbaş
Bilinçsizce yapılmamalı hiçbir şey ya sonuçta bunlar eğitimini almış insanlar ne yapıp yapmamaları gerektiklerini biliyorlar mazallah daha kötü şeylere sebep olur belki bu bilinçsizliğiniz yardım edelim derken köstek olmaya gerek yok
Eğitim alınıyor bilgi sahibi olmak daha sağlıklı olur. Gönüllü olarak dağıtım vs yaparsın
Yaş sınırı varmıdır acaba
Vardır. Zaten tek başına şehirler arası yolculuk için reşit olmak şart
Boyle bir durum için demem daha doğru olurdu..
Evet, teorik eğitimi tamamladıktan sonra uygulama eğitimi veriliyor. Arama kurtarma çalışmalarına sadece o zaman katılabiliyorsun.
Havalimanına çağrı mesajı gelen sorulardan birisi bu İstanbul anadolu ve avrupa yakasından geri gönderildiler eğitimli olması şart
Bir gün de olacak şey değil, ama ilerisi icin lütfen..
Tabi ki onların kendi eğitimleri var.
Onları vermeniz gerekir.
Hayır. Şuanda belgeli belgesiz olarak gönüllü toplanıyor diye biliyorum
Hayır. Şuanda belgeli belgesiz olarak gönüllü toplanıyor diye biliyorum
Nerden katılabilirim?
Yanlış hatırlamıyorsam toplanma yerlerinden biri sabiha gökçenmiş. Ama bi google dan veya sayfalarından arattırmak lazum
Ya macera aramayın bilginiz yok fikriniz yok orası zaten insan kaynıyor bilen orada bilmeyende insanların işini zorlastirmayin
Ne macerası ya? Hatay da en kaz altın da arkadaşımın ailesi daha ekip bile gitmemiş böyle nice insanlar var şu an bilgimiz fikrimiz yok diye gotumuzun üstüne mi oturucaz
E devlet üzeri başvuru yaptım bakalım
Ben yapamıyorum çökerttiler sayfadan atıyor
Bende gitmek istiyorum, AFAD Kızılay diyorlar
Şimdi baktım ben e devletten başvuru yapıyorsun Atatürk havalimanından sabah kadar uçak varmış. Fakat benim kimlikte yaşım küçük alırlar mı bilmiyorum
Yaşın 18 den küçük ise gelemezsin
atatürk ve sabiha gökçen
Yardımları oraya mı bırakıyoruz
bu katılmak için olan bilgim, 153 arayıp direkt sorabilirsin oturduğun yere en yakın noktaya.
Evet eğitim şart, açıklama yapıldı gün içerisinde.
Evet zaten millet de seni bekliyor
Tek bir insana muhtaç kalırsın kapa çeneni
Niye o bölgede bir insan mı var
Evet olmasa bile bilinçli olmalısın
Hayır ya gidersin
Harun abi gitme
En İyi Cevap