Bu ülke sizce Müslüman olduğu için mi kaybediyor Sizce Müslüman bir ülke olmasaydık ülkemiz daha iyi olur muydu? Ekonomik yönden iyi olur muyduk (terörden sonra ikinci büyük sorun) onun dışında hukukun üstün olduğu ifade özgürlüğünün olduğu kin ve nefretin olmadığı kısacası insanların mutlu olduğu antidepresanların bonibon gibi kullanılmadığı kan ve gözyaşının olmadığı bir ülke olur muyduk?
Şimdi soracaksınız sen Müslüman değil misin ve Müslüman olmaktan mutlu değil misin diye soracak olursanız Müslümanım ve Müslüman olmaktan mutluyum fakat bu soruyu sormamın sebebi benim Rize'deki amcam biz Müslüman olduğumuz için ve iyi niyetimizden kaybediyoruz dedi Aslında çokta haksız değil Çünkü Müslüman ülkelerin hiçbirinde (buna bizim ülkemizde dahil) huzur ve mutluluk yok insanlar stresli sıkıntılı bakmayın siz Müslüman ülkelerde intihar oranlarının düşük olduğuna İnsanlar günah olduğu için ve ahirette daha büyük sıkıntı çekileceğini bildiği için kısacası Müslüman oldukları için intihar etmiyor Ama antidepresan kullanımı yüksek (özellikle bizim ülkemizde bu şekilde) Keza haberlerde görüyoruz kavgaları cinayetleri bu bizim çokta mutlu olmadığımızı gösteriyor Siz ne düşünüyorsunuz Müslüman ülke olmasaydık daha mı iyi olurdu ülkemiz yoksa daha mı kötüye giderdik
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
alakasi yok toplumun egitimsizligi ve cahilligi yuzunden bence
şeriatla yonetilen ulkelerin hali duman
@kendalliste_ Aynen öyle bir tek eğitimsizlik ve cahillik sırf bizim toplumun sorunu değil Müslüman ülkelerin tamamında eğitimsizlik ve cahillik sorunu var (özellikle Arap toplumlarında) Batıdaki Müslümanlar ise doğudaki Müslümanlardan daha bilgili ve kültürlü bence bu sorunu aşabilsek Batılı ülkelerden daha iyi olur Doğu ülkeleri Batılılar doğuya göç eder tıpkı doğuluların batıya göç ettiği gibi
platondan günümüz türkiyesine dair özdeyişler :
demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. halk övülmeyi sever. onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. oy toplamasını bilen herkesin devleti idare edebileceği zannedilir.
demokrasi, bir eğitim işidir. eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. devam edilirse demagoglar türer. demagoglardan da diktatörler çıkar.
@kendalliste_ Aynen öyle anlayana liderlere (haşa) Allah gibi tapmaya devam milletçe
diktatörlükle ittifak olmaz :)))
Arapların dini verdiği zarar hiç bir şey vermedi adam bu dünya boş öbür dünyada görüşüyoruz deyip konuyu kapatıyor
zengin ülkelerde de çok aptal insanlar var ama %1lik zeki kesim taşıyor ülkelerini. Bizde maalesef zeki insanlar müslümansa ateistler, ateistse müslümanlar tarafından linçlendiği için rahat yaşayamıyor.
Niye 3. dunya ülkelerinin hepsi müslüman mi? Hristiyan cok ulke var
Değil ama yaşam şartları bizimki kadarda ağır değil (özellikle ekonomik anlamda) terör yok enflasyon yok olsa da bizimki kadar değil adaletsizlik yok vs. diğer ülkelerin hali de zor oralarda da yaşamak kolay değil ama bizim ülkemiz kadarda değil
Senin guney amerika ve afrika, dogu avrupa ulkelerinden haberin yok belli ki. Haa bide cin
Cahilliğimizden kaybediyoruz