Uçakta namaz kıldılar, "İman varsa imkan da vardır" başlığıyla sosyal medyadan paylaştılar. Birçok kişi görüntüye "Bu namaz kabul olur mu?" şeklinde yorum yaptı.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Uçakta namaz kıldılar, "İman varsa imkan da vardır" başlığıyla sosyal medyadan paylaştılar. Birçok kişi görüntüye "Bu namaz kabul olur mu?" şeklinde yorum yaptı.
Kim demiş onların paylaştığını? Açıkçası her duyduğuma da, gördüğüme de inanmıyorum artık. Çünkü saçma sapan algılar yüzünden bilinçli olarak bu tarz haberler yapılıyor. Namaz kılarken nasıl paylaşabilirler? Kaldı ki kimin paylaştığını ya da çektiğini bilemeyiz. İnanmıyorum da namaz kılanların çektiğine.
Öyleyse bile vakti kaçırmak üzerelerse olabilir. Yine de uçağın ortasında herkesin dikkatini çekecek şekilde kılmak yerine herkes kendi koltuğunda, kendi imkanıyla da kılabilirdi. Bir diğer yandan da kıble değişir. Çünkü uçak sürekli hareket halinde ve belli bir kıblenin de olması çok zor ¿
İbadet..
Allah ile kul arasında olmalı
Biz uçakta namaz kıldık demek.
ibadeti bir show haline getirip sosyal medyada deşifre etmek bence olmamış.
İbadetin yeri zamanı saati elbet olmaz.
Yeter ki insan ibadeti, sadece ibadet etmek için gönülden istesin.
Bunu show amaçlı kullanmasın yeter
burada asıl olan niyettir
Şimdi izledim Twitter'da. Ben artık usandım valla bunlardan. Son soruma bi bakar mısın bu arada
Maşallah 200 ün üzerinde görüş almış :)
Evet yaa
Daha da alır, birgün duruyor ya yukarlarda o yüzden ☺
Namaz kabul olur mu olmaz mı bunu söylemek bana düşmez ancak bu tarz gösteriş yaparak namaz insanları dinden soğutmak için kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum ya da bazı kesim IQ sorunu yaşıyor. İbadet yapma demiyor kimse ki hani inince yapabilirsin en kötü ertesi günü kazasını yaparsın. Ayrıca amaçları gerçekten ibadet olsaydı sosyal medyada kendilerini paylaştırtmazlardı bu tarz sözlerde yazmazlardı. Herkesin dini kendisine ve gösteriş için ibadet edilmez.
Cevap
30Cevap
Ben gerçekten usandım artık bunlardan. tamamen şov amaçlı. tanrı ile olan bağ özel olmalı özellikle bunu çekip paylaşmak saçma. aynı şeyi tiktik u amaç dışı kullanıp saçma saçma davranış yapanlar için de diyorum..
"Günümüzde, otobüs, tren ve uçak ile seyahat edenler, namazlarını ayakta ve kıbleye dönerek kılmaları genellikle mümkün olmadığından, oturdukları yerde îma ile kılabilirler. Bununla birlikte namazlarını yolculuk öncesinde veya sonrasında ya da mola yerlerinde cem ederek de kılabilirler."
kaynak:
yani kişi milletin dikkatini çekecek şekilde, uçağın veya otobüsün koridorunda değil de oturduğu yerden namazını kılabilir. bunlarınki abartı olmuş. videoyu kim çekti, bu namaz kılan elemanlar mı video çekilmesini istedi, yoksa bundan tamamen bihaberler mi bunu bilemeyiz. yine de zaten namazın böyle bi yerde göze soka soka kılınması işte böyle fitne çıkmasına sebep olur. oturdukları yerde sessiz sakince kılsalardı namazlarını ne güzeldi. ona kimse bi şey demez ve diyemez. ama gündeme bu şekilde oturarak, insanların tepkisini çekerek kılınan namazdan artık hayır gelir mi, Allah bunu kabul eder mi, meçhul. Allah'ın işini de Allah'a bırakalım madem.
İslama ve Müslümanlara tavır olanlar allah ile aralarına ya kalbim temiz elhamdülillah Müslümanım gibi bahaneleri koyanlar direk ay bu show dinden soğuyoruz vs yazanlar
Hiç bir Müslüman kardeşlerim ben namaz kılıcam resmimi çekte şunu paylaşayım demez bu Bir ikincisi de resim bariz başka bir vatandaş tarafından çekilmiş ne yani tik tokta karısını sevgilisini paylaşlar var diye gençlerin olduğu bir platformda elbette dini içerik vs paylaşılmalı açıkca söylüyorum şu resimden rahatsız olan gitsin imanını sorgulasın elin gavuru İslama sizden daha saygılı davranıyor alnı secde görmemiş tutmuş ay gösteriş ay dinden soğuyoruz ulan kıçınızı başınızı açıp paylaşıyorsunuz sizde olandan herkes de var biz size gösteriş yapıyor valla bunlar yüzünden kadından soğuduk diyormuyuz
Din üzerinden para kazanıyorlar. Tiktokçu Şeyhler, hacılar ve hocalar türedi. Bu çok acı.
Din üzerinden maddi gelir elde ettikleri yetmiyormuş gibi, bir de saçma sapan şeyler paylaşıyorlar. Bir başka acı olay ise, halkımızın bunlara itimat etmesi. Böyle saçma sapan işler yapan insanların, mutlaka fanatik taraftarları oluyor. Kendi anaları, babaları gibi savunuyorlar.
Türkiye'de olan hiçbir şeye artık şaşıramıyorum. Her kuşun etini tattık çok şükür. Bakalım başımıza daha neler gelecek? Daha neler göreceğiz?
şov bunlar tamamen şov. Bence topluma böyle açık yerlerde ve yeri olmayan yerlerde ibadetin yapılması şovdur. AVM'de namaz kılınması şovdur. Sokağın ortasında namaz kılınması şovdur. hele bunu tiktok'da paylaşılması şov yapmayı amaçladıklarını dini sömürü yaptıklarının çok net bir göstergesi. Övülecek bir şey değil bu. Din kullanarak popüler olmayı çalışmak ve gerçekten dini bir bilgi verilmemesi çok saçma. Dini kötülemek bu resmen.
İbadet inanç meselesi olmaktan çıktı gösteriş ve/ya bir gruba aidiyet timsali oldu. İbadetin bir düzeni, gerekli şartları vardır.. Yolculukta muaf tutulmuşken (inandıkları din tarafından) bunu yapmaları sadece show.
Hakkıyla iman etmeyenlere show gelmesi gayet normal
ülkede her yer cami dolu ama otobanın tam ortasında namaz kılıyorlardı. din din diye iyice saçmalamaya başladı bunlar. hatta en son köpek olanlar vardı. dur video atayım.
Eğer uzun bir yolculukta zaten seferi olursun fakat olmaz dersen ve kılmak istersen yerinde oturarak kılabilirsin, ama böyle ortaya geçmeleri bir garip ve şov gibi olmuş.
Ameller niyetlere göredir. İnancın, ibadetin güzelliği yaygınlaştırmak ve teşvik etmek içinse bir şey diyemem ☺️ İnsanların kalplerini de bilemeyeceğimiz için yargılamamalıyız diyorum...
Ee yuh be ibadeti de gösteriş edilmez be bu gösterişe girmiş namazı Allah için değil insanların beğenisi toplamak için kılmışlar çünkü Allah için kılan gerçekten böyle herkesle paylaşmaz
Tamamen şov.
Niyet Allah'ın bilmesi/görmesi değil, insanların görmesi. İbadetin gizlisi makbuldür lafına ne oldu acaba? Uçakla birlikte uçtu gitti heralde.
olur tabiki
islamiyet kolaylıklar dinidir
şehirlerarası otobüslerde otobüsü durduranlar çıktı bir de işte onlar şov yapıyorlar
ister otobüs ister uçak olsun seyir halindeyken namaz kılabilirsin ama namaz kılacaksın diye başka insanların hakkını gaspediyorsan kul hakkına giriyorsan işte o zaman yaptığın ibadetin manası kalmıyor
Namaz namazdır... Hata olan gösteriştir. Kıldığı namazı medyada paylaşan Allah rızası için değil gösteriş için kılmış demektir.
Ya tamam namaz kılarsın ona lafım yokta ne bu sosyal medyada paylaşma merakı sanki prim gibi geliyor artık bana.
Paylaşamayacakları bir durum olsaydı namaz falan kılmazlardı. ✅
Instagram varsa iman da vardır. 👌🏼
TikTok pardon. 😂
Tamamen şov kokan, gereksiz hareketler ve bu tarz davranışların insnalari dinden soğuttugunu düşünüyorum
Sizden kapı gıcırdasa dinden soğuyorsunuz 😂
@GoogleAmcanız aynn zeki çocuk
sorun bence uçakta namaz kılınması değil bunun tiktokta paylaşılması
Uçakta namaz olur ancak tiktokta paylaşmak hoş bir şey değil namazı ALLAH için kılıyorsun sonuçta gösteriş yapmanın anlamı yok.
Uçakta kıblenin yönüne doğru hareket etti sanırım. Herkes bilir ki seyir halinde iken oturur vaziyette namaz kılınabilir.
Gösteriş yapıyorlar, din adı altında saçma sapan hallerden biri daha 💁🏻♀️
Kılınır da niye paylaşıyorlar 😂 gerçekten saçmaladılar gerçi hep saçmalıyorlardı paylaşanlar 😂
Paylaşım hakkında hiç bir fikrim yok izlemedim ama uçakta namaz kılınabiliyor dinen.
Namazı kabul etmeyen Allah Allah değildir.🤔ne dedim bende anlamadım 😀 Allah varsa kabul olur
Hareket halinde olan bir şeyin üzerinde olmaması gerekir diye biliyorum
İbadet gösteriş için yapılmaz. Bu tür şeyleri yapmak mantıksız
Kılabilirler de ibadeti biraz gösterişe kaçmış gibi olmuş
kılmış madem niye paylaşıyor. ibadetin gösterişi olmaz.
Okadar saçma şey oluyor ki dünyada bunada şaşırmadım insanlar çıldırdı.
uçak düşerken kelime şehadet getirmek oluyor da namaz niye olmuyor?
İbadet farklı bi olay ya bu şov amaçlı yapılmış gibi, kazasını falanda kılabilirdi.
Aynı performansi safaride de bekleriz aslanların arasında şöyle
Dinde bir sürü yorum bulunabilir ama her şeyden önce yaptıkları gösteriş.
Beni rahatsız etmiyor şahsen. Kılsınlar kime ne :D
İbadet allah ile kul arasında olur, reklam malzemesi yapmayın
Onu Allah bilir. İbadetin sosyal medyada paylaşım kısmına karşıyım.
At üstünde bile kılınır ama geçerli sebepler olması gerekir yani zaruri durumlarda.
Bence olmaz çünkü paylaşmak için kılmışlar
Ooooo şov bizınıs 😂😂
Amaçları şov 😄
Gayet de olur güzel iş çıkarmış he he
Evet olur bizde kıldık
Pilot kıbleye mi dönmüş
Dikkat çekmek ünlü olmak için
Olur da bunu çekip paylaşmanın anlamı yok.
Uçakta namazmi olur ya. Millet iyice cozuttu
her yerde namaz kılınabilir önemli olan riyakarlık yapmamak ve samimi bir şekilde kılmaktır. t
Ya sabır diyim gösteriş tarzı bişi gibi olmuş boşverrr :D
Şov yapıyorlar
Olur neden olmasın
Bence saçmalamışlar.
Namaz her yerde olur
Yemek içmek sçmk var da
İbadet neden olmasın,
İbadetin gizlisi makbuldür
Yolculukta muafiyet var, bu sadece şov.
Kaptan uçağın burnunu kıbleye çevirsen 🤨
Neden olmasin
Grizekalı şovmenler.