Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Faiz sebep, enflasyon neticedir. Ha buna inanmayanlar olabilir. Benim alanım ekonomi ve neticesi ortada.”
— Pusholder (@pusholder) February 1, 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Faiz sebep, enflasyon neticedir. Ha buna inanmayanlar olabilir. Benim alanım ekonomi ve neticesi ortada.”
— Pusholder (@pusholder) February 1, 2023

Bu adam ölmeden bize rahat yok. İsteği gibi ülke ile oynuyor. Kanunları kuralları kendine göre değiştiriyor. İnsanları cahil bırakarak kendine zemin hazırladı. O yüzden sürekli başa geliyor. Ne diyelim Allah sonumuzu hayır etsin diyoruz ama o da artık karışmaz oldu sanırım. Aklıma kötü kötü şeyler geliyor da neyse. Velhasıl kelam cahilet dönemini bir atlatırsak bu ülke düze çıkacak.
Valla laiklik karşıtı olmaları kötü ama ekonomi konusunda diğer partilerin akp den daha iyi olduğuna inanmıyorum. Akp nin de ekonomide iyi olduğuna inanmıyorum. Türkiye'de dolar bazlı maaş hiçbir zaman 1000 doların üstünde olmadı. 500 yaklaştı sadece. Hiçbir zaman 1000 i geçmedi. Türkiye hep fakirdi ve halen daha fakir.
Benim alanım mimarlık derse anlarım çünkü ortalık hava limanı üst geçit alt geçit doldu evleri delecek artık hava alanı yapmak için ama ekonomi hayır bu ülkede ekonomiden anlayan siyasi yok.
Patates 90 kuruş olurdu almazdık beh jdjd
Cevap
67Cevap
Ekonomi kötü
Şimdi şöyle bakarsak ülkeyi 20 yıldır kim yönetiyor? Ekonominin bu hale gelmesi Türk lirasını bu şekil değersiz bırakılması hep kimin sayesinde?
Zamanında ne dendi paramız varki alırız uretmeyiz! Sanayiciye patronlara baktığında zenginliklerine zenginlik katarken halk icsi gariban sürekli vergiler ile 3zilip fakirlestirildi borclandirildi.. bu kimin sayesinde? Ülkeyi 20 yıldır fiş güçler ya da muhalefetin yönetti? Ekonomiden anlayanlar yönetti bu hale geldi mazallah birde anlamayanlar olsa idi?
Hiç kusura bakmasın ama kahvaltıda artık sadece 10 adet zeytin kalmıştı ve peynir, sucuk vs babam sabah markete gitmesine rağmen alamadan döndü. Ben artık her gece bunalıma giriyorum sessizce ağlıyorum odamda halimiz ne olucak diye. Biz durumu kötü bi aile değildik ama ne hallere düştük. Her şeyin fiyatı almış başını gitmiş, ne denetleme var ne de devlette bu fiyatlara bi bakalım düşüncesi var. Okuluma zarar gelecek okuyamıycam dondurmak zorunda kalıcam diye çok korkuyorum. İşsizlik maaşı alıyo babam zam gelicek diye sevindi onu da yüksek maaşlı çalışanlara yapmışlar. Doğalgaz zaten 1.300 gelmiş. Alsın 2 bin lirayı devlet ağzı kokmadan hem kira hem fatura ödeyerek geçinebilirse ben ömür boyu aylık 2 bin liraya razıyım.
Ekonomistim dedi faizi indirdi hemde pandemide 13.5 olan dolar birden 21 oldu enflasyon birden yüzde ikiyüzleri geçti tlnin değeri ellinci sıraları geçti Afrika'nın parası bizim parayı geçti şimdi bir eve vatandaşlık verilir oldu ülke her milletten geçen yol geçen hanı oldu mültecilerde çabası bir film slaytı gibi önünüze serdim malum bunun sıkıntılarını çekiyoruz 10 yıl sonrada kanla alınan topraklarda misafir gibi kira ödeyen kişiler oluruz sonrada bizi ülkeden atarlar hepimiz rahatlamış oluruz.
Adam ne soyledigini iyi biliyor ama biz anlamak istemiyoruz. Bakin arkadaslar adam sömürge bir ulkenin basina geliyor ve 100 yildir kimse bu milletin emegini malini mulkunu topragini bu kadar iyi sömüremedi. Bunu kabul edin. Bizim acimizdan tam bir kabus ama patronlari acisindan bakinca adam mukemmel bir ekonomist ve mukemmel bir yonetici olmasa tek ayaklanma bir olmadan bir milleti yok etme derecesinde bu kadar uzun sure tutabilir miydi?
İyi bir kasap iyi bir kasabim dediginde bu kesilen hayvanlar acisindan kotü ama musteriler acisindan iyi bir haber olabilir. Bu isler gorecelidir
Müşteriligin yalnız sadece AKP müşterisi isen işe yarar :) o yüzden kasaplar benzetme tam olmamış
Evet durum orta da sonuç Türkiye yi batırdı Erdoğan berbat ekonomi adaletsizlik o kadar suçlunun serbest bırakılması bunlar yetmiyormuş gibi yüksek vergilendirme sistemi Tayyip Erdoğan ve başımız da ki yöneticiler hükümet komple giderse çok Güzel olur halkı gerçekten düşünen değer veren biri başa geçmeli
Neticede çalışan nüfusun yarısı asgari ücret alıyor, 4 kişilik aile iki asgari ücretle yoksulluk sınırının (29.000 TL) sadece 2.500 TL üzerinde. Ya Sayın CB çok şakacı, ya da hitap ettiği kitle uyuyor. Beterin beteri var, ya ekonomist olmasaydı? Çok şükür (!) uzmanlık alanı ekonomi olan bir Cumhurbaşkanımız var. -------ironi içerir-------
ekonomi kötü. Ama bence bu durumun sadece erdoğan yüzünden olduğunu düşünmüyorum. hükümet değişsse bile kısa vadede her şey düzeliyor gibi olsada yine boka saracaktır. bu sistemle alakalı bir şey. sistemi değiştirmeye şimdi kalksalar en az 20-30 yıl sonra düzelir. onuda yerıne geçen hükümet uzun vadeye yaymayacaktır. kısa vadede çözümler üretecektir. sonra yine hüsran.
Hükümetin basında kim var Erdoğan var bu ekonomiye bu durumu sokan kim erdoğan bu zamlar niye Erdoğan yüzünden sen ne saçmalıyorsun şimdi
Evet artık kim gelse ülke düzelmez çünkü içine sıçtı her şeyin artık hiç kimse düzeltemez hiç bir şeyi
@pisinsanlar hayır herhangi bir şeyi saçmalamıyorum. kimsenin tarafında da değilim. sadece objektif yorumluyorum. bu kadar düşmanlık yanlış. tüm suçu atmakta yanlış. evet kötü bir haldeyiz. ekonomik olarak hatta rezalet bir haldeyiz. ama bu şekilde düşmanlık çok yanlış ve cahilce.
Düşman demeyelim ama nefret etmemek için bir sebep söyle bana? İnsanlar Aç Aç ya çöp içinde yemek arayan insanlar okadar insan var ki bana kalkmış ekomi iyi diyor kalk şimdi çıldırma
Mükemmel neticesi. Az önce bir yaş pastaya 250 TL bayılıp eve gelişim bunun ispatı. 😂Yakında ailemizin doğum günlerini de kutlayamaz hâle gelirsek şaşırmam.
Haklı, netice ortada, Yunanistan'da yaşıyorum, buranın ekonomisi çok kötü, ama Türkiye'nin ekonomisi Yunanistan'ın ekonomisini iyi gösteriyor. Netice baya ortada
Süper ya... Baksana dolar 1 lira, benzin 50 kuruş, arkadaşım hemen v10 motorlu araba aldı cayır cayır benzin yakıyor... Ben de Lamborghini gelmesini bekliyorum işte
Ekonomi süper yeğenim, bak ekmek yiyebiliyoz su içebiliyoz, ben su içmesem de olur yani fazla bile ohooo daha nası olsun ekonomi uçuyo ekmek yiyemeyen ülkeler var biz yiyoz ohooooooooo zjsösö
Memur maaşı ödemek için luksemburgdan 700 milyon dolar dilenen bir ülkeyi devraldı ve savunma sanayiye 1 trilyon dolardan fazla para harcadık dağılın şimdi samancılar🙂
La hala ekonomisini savunuyor allahım yarabbim hapse girmek istemiyoeum o yüzden susucam 😂😂😂😂yoksa göz var nizam var kör degiliz la millet senin ekonomin yüzünden aç aç
Netice yok ki. Allah’a güvendik olacak falan diye işi dine bağlayıp güzel gönülleri feth etmiştir kesin. Bence biraz da yaşladı ya ondan her şeyi takip de edemiyor moral konuşması yapmış gibi olmuş
Bir peynirin bile kilosu 240 TL olmuş. Saray rejiminde peynir ekmek yemek bile lüks oldu. Ne günlere kaldık. Bunun da bir bedeli sandıkta olacak elbet.
Ben şahısların ve davranışların tartışılmasından ziyade bu muameleye evet diyen çoğunluğun ve sistemin sorgulanması lazım
Maşallah elhamdülillah. her şey çok iyi şikayet etmeyin. Ekonomi şahlandi. Ucuzluk aldı başını gidiyor. Hüloğğğğ
Bu adamda suç yok ki, şuna oy veren seçmenleri IQ testinden geçirseler %90’ı geri akıllı çıkar. Kalan %10’da zekâsını dalavereye kullanıyordur.
Biz çok zengin ülkeyiz tıpkı bir katar bir Suudi arabistan gibi bin lirayı yüz lira gibi kullanıyoruz biiznillah
Belli iyi ki ekonomist ya bir de olmasaydı halimiz ne olurdu bilemiyorum artık, herhalde ekmek 50 tl benzin ve dizel 100 tl dolar ise 200 tl olurdu.
İsviçre enflasyon yüksekliğini ileri süren Türklerin ilticasini kabul etmeye başlamış.. durum okadar iyi yani🤣🤣🤣🤣

Off
Bu adamin tüm konuşmalarının altina şu cuk oturuyor
Ağam bizimle eğlenir
Şeytan ayrıntıda gizlidir , Adam haklı neticesi ortada , ekonominin içine s…. Demek istemiş..
Şimdi bir şey derdim de , diyemiyorum.
Haklısınız Cumhurbaskanimiz.
Adam haklı bir kelime eksik var "benim alanım zengin ekonomisi" daha doğru olurdu.
Netice değil Hatice ortada, evinde kan ağlıyor...
Bizim alanımız da seçmenlik, aha neticesi ortada...
Yani bu işler için genelde WC kullanılır ama başkandır işte yapıyo bulduğu yere
İnan yazacak söyleyecek o kadar çok şey var ki ama değişen hiçbir şey olmaz. Ülke uzatma dk oynuyor hayırlısı diyelim.
Çok iyi ekonemi. Allah'a şükür bugün karda yağdı. Ülkede çok günahkar var ondan böyle oluyor.
Ülkenin anasını ağlattı hala orada burada konuşuyor boş boş
Yaw bir yürü gidin millet ekonomik olarak kan ağlıyor ama bu Tc nin kaderi galiba
Ekonomi iyiye doğru gidiyor mu? Paramız değer kazandı mı? Bu soruları dalga olarak değil, cidden soruyorum. Çünkü ekonomiden anlamıyorum, teşekkürler
Pazara çıkınca anlamıyormusun
Anlıyorum ama belki şimdi türk parası değer kazanmaya başlamıştır. Olamaz mı
Olmaz
Olmuyor
Değer kazanmaya başlasaydı
Misal domatesi bol olan bir çoğrafyada
Domatesin kilosu 2, 3 lira olurdu
@MtAydın1907 haklısın
Netice çok iyi kıskanılan bir ülke olduk daha nolsun:d
Neticesi mi ne? Avrupa bizi kıskanıyor görmüyor musunuz bre 😏
Zengin daha zengin oldu olan orta halliye oldu geriban saten garibandı ne bilim devlet yardımı var vs vs
Erdoğan boş boş konuşmuş , onun alanı ne biz iyi biliyoruz seçime az kaldı hesabini elbet verir türk yargisina.
20 yılda savunma sanayii ve savaş ortamına yatırım yapıldı. Bu kadar yatırımın arkasında bir savaş cıkmaz ise güldügümüz Yunanistan dan beter hale geldik demektir.
Hatice mi? Yoksa emineyi mi aldatıyor..
Benim yorumu silin
Kışın ortasında sorulacak soru mu bu.
Silivri şimdi kimbilir kaç derecedir
Alani ekonomi yokusa doğru kastetmis belki de
Ekonomik kriz şu an fransa da kontak kapattırdı halka Türkiye de kimsenin kontak kapattığını görmedim demek ki memnunlar
Alanı nasil ekonomi olmuş onu anlayamıyorum. Okulunu mu okumuş
Bence ortada bir sıkıntı yok. her şey düzeldi
İnsanlar hariç
Ufacık hakkım varsa bile helal etmiyorum. burnunuzdan gelsin
Mayıs yaklaşiyor netice geliyor
Abi gülüyorum ya hasdahsfh
Bende ekonomistim inandınız mı
Evet ortada görüyoruz neticeyi
evet ekonominin durumu ortada
Söylenecek söz yok milletle dalga geçiyorlar
böyle bir şey dememiştir ya sanmıyorum
Reis haklı. Dağılın eşek sıpaları 🤪