Şimdi buradan, tarih bir ibret meşheri (segilemesi) ya, buradan çıkarılacak bir ibret var. Nasıl çarlığı yıktıktan sonra esir milletlere istiklâl veren komünistler ayağı düz basınca tekrar o milletleri birer ikişer toplamaya kalkıştıysa bugün de Putin aynı şeyi yapıyor. Komünizm yıkılınca hepsi müstakil (bağımsız) oldu. Şimdi ayağı düz bastı. Gaz satıyor, petrol satıyor, vesâire. Yavaş yavaş toplamaya başladı. Evvelâ Kırım, arkasından Ukrayna'nın bir kısmı. Yavaş yavaş Azerbaycan'a da gelebilir. Ben bundan korkarım. Çünkü Bolşevikler de aynı şeyi yaptılar. Panslavizm! Slav emperyalizmi öyle bir emperyalizmdir ki bugün Türk cumhûriyetlerinde bile pek çok Rus var. Orada doğmuş büyümüş, 2-3 nesildir. Bunlar burası da aynen Ukrayna'da olduğu gibi "Rusya'ya bağlanmak istiyoruz!" diye bir harekete başlarsa şaşmayın. Azerbaycan nispeten saftır, Rus azdır. Orada bu yolda bir tarzda bir şey olmaz.
Kadir Mısıroğlu (Cumartesi Sohbetleri, 03.05.2014)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Adamın tarih şuuru var. Tarih tekerrürden ibarettir demişler o yüzden olayları okumayı iyi biliyor. Ben din sosyolojisi dersi aldım baktım bu adam sosyolojiden de anlıyor, psikolojiden de anlıyor arapça belagat da biliyor. Ben öğrendikçe fark ediyorum bilgili bir insan olduğunu. Hiçbir hasmı sözlerini inkâr edemiyor dalga geçmeye küçük görmeye çalışıyor. Bu biraz korku psikolojisi , mezarlıktan geçerken şarkı söyleyen insanın hâli. Üstad Kadir Mısıroğlu'nun ilmi yetkisi birçoğu tarihçide yoktur maalesef.
mükemmel bir paragraf okudum, kendisi Avukat olduğu için İslam hukuku ve Avrupa hukununu en ince ayrıntısına kadar biliyor, din bilgisi oldukça kuvvetli, Felsefe sohbetleri var hayat üzerine mesela Felsefe, akıl ve Din ilişkisi diye bir videosunu izlemiştim çok derinlere götürdü beni, hitabet kabiliyeti tek kelimeyle enfes Fransa, İsveç konferanslarını en az 5-6 kez bitirmişimdir her biride 3 saatlik konferanslar, kullandıgı lisan ise Türkçenin zirve noktalarından böyle adamla aynı çagda yaşadıgım için çok mutluyum
Evet, bende tanıdığıma mutluyum fakat öğrencisi veya torunu olmayı çok isterdim
ahh bende, vefatından sonra tanıdım kısmet olursa bir gün Üsküdarda ki kabrine gideceğim
Ahh benim de hayalim o Fatih'in ve üstadın mezarına gitmeyi istiyorum ve en değerlisi Ayasofya...
umarım gidersin abla
ben ayasofyaya gittim
Ne güzel inşallah diyelim
amin
Stalin'in ordusuna ayetel kursi okuduğunu
https://www.youtube.com/embed/tT5RlvJ0QhwPutin'in ise direkt müslüman olduğunu bildi
https://www.youtube.com/embed/kUfoYk4Mb2kve dahası üstad ciddi ciddi aşırı ileri görüşlü birisi
belgelerlegercektarih.com/.../
belgelerle konuşur Üstadımız
Müslüman oldu mu sualinden nasıl zan çıkarıyorsunuz
Bu konuşmanın tarihi ne bilmiyorum ama 2014'de Kırımın işgali ve 2008'de yaşanan Güney Osetya savaşını göz önünde bulundurduğumuzda tahmini çok da zor bir şey değil. Gece olduktan sonra güneş doğacak demek gibi bir şey
böyle demene karşılık ilginçtir ki Ukrayna - Rus harbi başladıgında sadece ve ik onun tespiti akla geldi
1970lerde Sovyetlerin yıkılacagını söylemesi
2000 li yılların başında Amerikanın 2020 de yıkılmaya başlayacagını söylemesi ve tafsilatıyla anlatması
1991 de Karabağdan dirilişin başlayacagını ön görmesi ki doğru çıktı
yine 91 de sol cenah partilerin halktan oy toplamak için "Zaten yakında 'ben daha Müslümanım' diye yarışacaklar. 'Ey millet! Bana rey ver. Ben daha Müslümanım' diyecekler." demesi
ve daha niceleri
Diğer söyledikleri hakkında bir yorumum yok, sadece bu konu hakkında konuştum.
bende ileri görüşlülüğüne dair delilleri yazdım