Annem koyu akpci ve ayrıca aşırı dindar sürekli duyuyorum dinlediği hocalar siyaset yapıyo ve ben bunu tuhaf buluyorum sonuçta senin işin din öğretmek
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Doğru değildir ve bizim ülkemizdeki insanların ateizme ve deizme kaymasının sebeplerinden bir tanesi de bu Halbuki insanlar camiye huzur bulmak için geliyor siyasilerin boş laflarını dinlemek için değil Halbuki eskiden deizme ve ateizme bu kadar ilgi yoktu Çünkü eskiden din adamları cemaat içine girdikleri zaman tarafsızdı ve siyaset yapan hocalar da yoktu Eğer o hoca Diyanet'e bağlı hoca ise meslekten men söz konusuydu Onun dışında sırf ateizme ve deizme itmez dinin siyasallaşması onun dışında deizm ve ateizmden daha tehlikeli şey var o da cumhuriyete kastedilmesi yani ihtilal İhtilal deizm ve ateizmden daha büyük tehlikedir ve 15 Temmuz'da neler oldu hepimiz gördük O yüzden din adamları ve hocalar tarafsız olmalıdır Seçimlerde oy versinler mi? Evet versinler sonuçta onlar da bu ülkenin vatandaşı hocada olsa fakat bir hoca kendi siyasi görüşünü başkalarına yansıtamaz ve camiler ve mescitler oy toplama merkezi olamaz Tıpkı okullardaki öğretmenlerin öğrencilerine kendi siyasi görüşünü yansıtmadığı ve tarafsız göründüğü gibi Kendi içinde tarafsız apolitik olmak zorunda değildir fakat cemaat içinde apolitik görünmek zorundadır yoksa din adamlarına güven ve itibar azalır ve azalıyor da zaten
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılölemi peki bundan önce bas örtüsü yasak cumaya gitmek yasak kuran toplatıldı bu ülke ayasofya tekrardan cami oldu insanlar tskda allah diyemiyodu namaz kılamıyodu peygamber ocagı dedigimiz kurumda eskiden mars calınırdı sehit oldugunda simdi allah nidaları yükselıyo bu ülkenin yüzde 90 müslüman ama camilerin hutbelerı tanrı uludur diye ezan okunurdu senin annen eger bisey biliyosa ak partiye oy veriyosa illaki o yasanmıslıgın gördügü zorlugun bi birikimi var ak parti okadar kötü olsaydı onca icraati ülkeye kazandırmazdı 80 yılda yapılanları 22 yılda 3 katını yaptı bu parti ben ya ben ankaranın göbeginde etimesgutta gece konduda yasardım ne evimiz vardı ne tapoumuz vardı yollar camur ankaranın göbegi diyorum mardinin köyü demiyorum simdi ta ücre köylerde bile asfaltlı yollar mevcut güneydogu okadar iyi bi sehir oldukı bırak ankarayı istanbulu o yoklugu görmediniz o imkansızlıkları görmediniz simdi atıp tutmak güzel bi eski yasamı hayal et o günleri yasadıgını hayal et yapılanları bi kenara koy bu ülkede ne eksik onu tartısalım nerden nereye geldı bu ülke yapmayın bu gelecek sizin valla 20 yıl ya yasarız ya yasamayız ama emin olun o 20 yılı siz daha ii yerlere tasıyarak yapcanız daha kötü hal almasınıda siz saglarsınız örnekmi libya ekonomik acıdan cok iyiydiler örnekmı cok beyendiginiz avrupa ukrayna 1 savasa bakar bütün birikmlerimizin kaybolması ferasetli olun akıllı olun
125 Yorumla- +1 yıl
AKP'nin 22 yılda yaptığı icraatler zorunlu zaten zike zike yapacak yani. Başa geçiyosan lütuf gibi sunamazsın hizmetçisin hizmet eder icraat yaparsın. Takım elbise giyip Maybach arabaya binmesi onun hizmetçi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Lider dediğin budur. Halkını ekonomik ve sosyal olarak refah tutmaktır. Hangisi var? Yoook. Çünkü ekonominin anasını bellediler, sosyallik? O da yok geçtiğimiz yaz bir çok festival iptal edildi. Acaba neden... Köylerdeki asfaltlı yolları da yapmak zorunda zaten. Sen eğer ki bi yere ikamet izni veriyosan o insanların gazını suyunu elektriğini yolunu da yapmak zorundasın. Akp yaptığı her işi lütuf gibi gösterdi. Hiç kimse de kalkıp kendi vatandaşına "ananı da al git" DİYEMEZ!!! Ayasofya'yı cami yapsa ne önce kendisi girip çıkıyor korumalarıyla sonra yine lütuf gibi halka yaptık deyip izin veriliyor. Götü yiyen adam kendi halkının arasında da 500 tane korumayla 150 arabalık konvoyla gezmez
- +1 yıl
@SülfürükAsit madem zorunluydu at kafası 80 yılda niye yapmadılar hic bi devlet adamı onca icraatı ak partı bu ülkeyi aldıgında nufüs 64 milyondu simdi 85 milyon arada 11 milyon fark var hala issizlık aynı oranda syrediyo yani ortalama kac milyon kisi fazlalasmıs bi bak bakalım he gelelım korumaya senin cografyanda basbakanlar asıldı suıkastler yapıldı bu ülke ve cografyada kac terör örgütleri dogdu ve bitirildi haberin var mı asaladan tut pkkdan tut dhkpcsinden git fetösünden cık deaş (işid) dogdu bu sölediklerim sadece bizim basımıza bela olan bide afrikada boko haram ırakta hasdi sabi hizbullah sayamadıgıım bir sürü terör örgütü kimisini amerıka kimisini rusya kimisini avrupa kimisini iran destekledi ekonomık refah diyosun madem hadi 2001 e kadarki ekonomyle 2023de ki depremler yangılnar darbeler pandemi kapatma davaları seller gibi felaketleri gecirmiş bi ak partinin ekonomısıne yapılanlarına icraatlarina dıs siyasetteki basarısına milli hamlelerine savunma sanayısıne bakalım hadi senin petrol yok diye kapattıkları yerden petrol fıskıırıyo aldıgın anlastıgın ksıır tohumlardan yeni ana tohum üretim merkezi oluyosun uzak arastırmaları enstütüsu kuruyosun kendi yazılımını kendi motorunu kendi aracını cıkarıyosun kendi ucagını kendi traktörünü yapar hala geldın hatta en hızlı dünyada 6 yılda cıkarılan gazı 3 yıla yakın bi zamanda cıkarmak icin son asamaya geldın karadeniz gazını 8 fılon var dünyada hic bi devletin bu kadar filosu yok bugün bor karbür tesisi yesil enerji yenilenebilir enerji yüzde 6lardan yüzde 19 lara ordanda 30 lara cıkacak
- +1 yıl
Çünkü 80 yıldır hiç biri değişmedi hepsi sadece çaldı. Bu çok az yaptı daha çok çaldı. Yapma sebebi de zaten dediğim gibi oy amaçlı. Lütuf gibi gösterdiği için oy ala ala başta kaldı. Bu bir politikadır. Ticari olarak çok başarılı işler yok. Olanların hepsi özel, yabancı, yabancı destekli. Devletin hiç kendi üretimi yok. Hollanda alan olarak Konya'dan bile küçük ama adamlar tarımda dünyanın lideri. Türkiye toprağına kuş sıçsa altından sebze meyve çıkan verimli toprakken tarım biti, çiftçilik bitik durumda. Bu mu başarı?
- +1 yıl
Ne yicem ben? Aselsanın ürettiği roketi mi yicem? Halk buna bakar ekmek var mı ucuz mu patates soğan et ucuz mu buna bakar
- +1 yıl
At kafası olabilirim ama at gözlüğü yakmamışım bu daha mühim. Sen o gözlükleri çıkar bi önce
- +1 yıl
Şunu da bilesin hiç bi partiden değilim hepsine muhalifim ben. Akp, chp, iyi, deva partisi vs hepsine muhalifim
- +1 yıl
@SülfürükAsit caldı diyosunda onca hakimin onca savcının onca türk devletinin önünde calcaklar buna devlet makamları izin vercek ölemi bos konusma elınde kanıtın yoksa ha rant elde ettiler dersin anlarım ama caldı dersen olmaz kanıtın yoksa konusmuycaksın bana resmi belge kanıt getir iftira atma devlete
- +1 yıl
Hakimler savcılar hepsi eli kolu bağlı ona bağlı çünkü. Bizzat Akp standında el broşürü dağıtanın dediğini söylüyorum sana "abi yine akp seçilmezse çok kişi var ömrü hapiste geçer" buyur bunu kendi adamı diyor. Çünkü o zaman adalet yerini bulur biliyorlar. Kaçacak fırsatları olur ama Pensilvanya'da icazet aldığı aşkının yanına gider... Hocam hocam diye geziyodu peşinde sonra kandırıldık dedi. Bu kadar mı? Kandırıldık. Mhp desen gt yalamacı oy alamıyor o yüzden sığındı akp yanına, chp kendine hayrı yok kurulu market versen 3 günde o da iflas ettirir diğerleri de öyle. Ben dediğim gibi hepsine muhalifim sosyalistim eşitlikten yanayım.
- +1 yıl
@SülfürükAsit işte vizyonun bu kadar kötü aselsanın ürettigi roketi yemiycen amerikanın ürettigi roket kafana düserse onu yersin ozaman aselsanın ürettigi sana bomba olarak dönmezde amerkanınki döner üstelik senide korur caydırıcılıgıda olur bu ekonomi yarın bir gün düzelır bazen kötü olur bazen iyi olur ama düzelır öyle böyle roketin olmassa baskasına muhtac olursun savas olursa ozaman kske cebimden vatandastan 1bin tl daha kesseydin zeytin yemeseydik peyniri az yeseydik dersin libyayı görüyon kaddafi dogal gaz gelırlerının yüzde 90 halkına veriyodu üniversitelere gidene maas ev kirası yok insanlar dogal gaz parası ödemiyo aracların vergisi yok evlenen ciftlere yardım yapıyodu neler neler yapmıs adam kendi elleriyle öldürdüler sonra her yer savas heryer kan revan oldu bu avrupa kafasını atın artık amerika bi ülkeyi demokrası getircem diye ırak surıye libya afganistan gibi ülkeleri mahfeder savastırır sonra oturur zenginlerini yer ukraynaya bi amerikancı yehudı getirdiler medya cambazın getirdiler ülkenin anasını aglattılar 3 yılda yok ülke batılılasmalı diye siyonızmın aklı rusyayı savasa cekmekti ukraynayada böyle medyatık lider lazımdı verdiler ve mahfettiler ülkeyi yunanıstanıda basımıza bela etmeye caslısıyolar bi bak ukraynaya silah yardımlarına sanıyonmu sen ekoomiyi ambargoları bize bosunamı yaptılar yıllarca s400 almısız bronsonu tutklamısız felan diye man adası meis adası toplanılarını bastık tutukladık diye sorosun bütün yapılanmasını cökerttik biraz akıllı olun 120 tllık zeynitn yemede 60 tllık ye 200 tlye peyrine verme 65 tllk al bisey olmaz ölmessin canakkaledeki onca sehit olanlar acız deyip savasımı bırakcaktı bıraksaydı nolurdu hic düsündünmü halk fakir yoksul yol yok camur icinde bogusuyo neler yasandı simdi kat kat binalar herkesin evi dogalgazlı altında en az 1 arabası araba yoksa otobüsler son model konforlu yollar köprüler tüneller hangilerini sayayım kücümseme bu ülke bolu tünelını 40 yıl yapamadı
- +1 yıl
Anlamamışsın işte. Ben roket üretmesin demedim. Ama halk ekmek patates soğan bakar anladın mı. Bunlarla ilgilenir. Sen kimsin? Halk. Ben kimim? Halk. Sen akşam eve giderken "oh çok şükür bugün de roket yaptık" mı diye seviniyosun, yoksa "iyi iyi patates soğan alabildik bugün de karnımız doydu çok şükür" diye mi seviniyosun? Sen önce halkın görüşünü bil ondan sonra gel benimle siyaset konuş. Şu an bilinmeyen bir partinin il sekreterliğini ve gençlik kolları başkanlığını yapmış biriyim. Siyaset konuşmak için öğren de gel. Sekreter olurken okuma yazma biliyorum diye seçmediler haberin olsun
- +1 yıl
@SülfürükAsit sacma spaan konusma bu ülke 1947 kadar cektıgı zulumun cabasını 1960 darbesi basbakan idamıyla basladı darbeler oldu suıkastler oldu sag sol davaları oldu yok senin bıyıgın uzun kes sen sarık takma sapka tak yok sen onu yapma bunu yap diye onca vatan evladı is adamı yok edıldı bu ülkede daha 15 yıla kadar ingiliz amerikan sermayesi batı parası bu ülkeyi ayakta tutuyodu borsa İstanbul bile ingilizlerin elındeydi katarlılar aldı diye algı yaptılar aylarca biri cıkıpta demediki oglum katardan önce ingilizlerinde demedi niye cünki kimin ekmegini yersen oranın kılıcını sallarsın simdi devlet katar yatırımı yapıyo diye yıllarca söleniyolar neden katar bizi elemi gecircek hayır ama ingiliz gecirmisti tarihini iyi bil kardesim bak ben isletme mezunuyum ayrıyetten ekonomidede ticaret yaparım alım satım yaparım arada ev aldım sattım araba aldım sattım altın dövüz gümüs aldım borsayı takip ederim ekonominin seyri cok cok iyi son 6 ayda ekonomi öyle bi toparlandıki bunun rahatlıgını hemen hissedemessin nasıl pandemi vurdugunda hemen hissedemedin cünki insanların bi birikimi vardı bi hacmi vardı yasaklar üretim durunca birikimde yatırımda gitti issizlık derinlesti insanlar krediyle ayakta kaldılar yeni yeni 6aydır is güc sahibi oldular kredilerini ödemeye basladılar üstelik türkiyenin en önemli sorunu enerjidir bunu unutma yılda 70 milyar dolara yakın para ödüyoruz bunun karadeniz gazı gibi bulunan petrollerle birklte yüzde 60 düscek 2030 larada kendi kedimize yetecek enerji potansıyelımız olcak hatta artık biz enerjiye yön vercez bunlar bos seyler degil bana inanmıyosan istatistiklere oranlara rezervlere bak bunca sondas sismik arastırma gemileri bosa alınmadı dişimizden tırnagımızdan artırdık aldık devletin malı bugün biz cıkarırız hatta gider baska ülkelerin dogalgazınıda cıkarır ortak bile olabiliriz filomuz var sana saysam savunma sanayısının ne kadar ilerlere gittigini kafayı yersin
- +1 yıl
@SülfürükAsit mesele muhalıf olmak degilki güzel kardesim herkese herseye bizde muhalıf olsak bu kez nolcak her gelenı her yapanı her yapmayını iyiyide kötüyüde elstircez biz komıst degiliz komistler zenginde havyar yesin fakirde diyo zenginde anzer balı yesin fakirde zenginde ferrariye binsin fakirde böyle bi dünya yok böyle bi sistem yok düsün ya adam hic kafası calısmaz ömrü boyunca oturur calısmaz ama ferrariye binmek ister adam yılllarını isine vermiş köpek gibi calısmıs gecesini gündüzüne katmıs bu adamla aynı sartlarda olcak öyle bisey olabiirmi adalet diyozya nerde adalet ben oakdar calıscam cabalıycam okullar okuycam ticaretler yapcam para kazancam bilgi birikimine sahip olmak icin evlenmiycem ömrümü vercem calıscam didincem geceler boyu takip etcem adam gece yatcak gündüz yatcak onla bunla orada burada sevisecek arkadaslarıyla gezcek itlik yapcak ee benim niye arabam yok evim yok ben niye havyar yiyemıyorum hakmı olmaz
- +1 yıl
Dişimizden tırnağımızdan arttırdık aldık demişsin. Demek ki kabul ediyorsun ğlke ekonomisi kötü durumda. İyi olsa rahat rahat aldık derdin. Zenginde fakir de ferrariye binsşn kardeşim neden yokmuş? Çünkü kapitalist düzenin kölesi olmuşuz. Milletvekili 73bin küsür maaş alıyor en düşük emekli aylığını "5500 yaptık" diyor lütuf gibi yine. 70 yaşında 2 adam gemi tersanesinde kumlamanın kum çuvalını taşıyor. Çünkü emekli maaşı yetmiyor. Anladın mı. Sen işletme okumuşsun eyvallah. Ama onlar gibi tepeden bakıyosun halkın derdini bilmiyorsun. Ailesinden uzakta okuyan kızlar ailesine yük olmadan kışın mont alabilmek için hayat kadını yapıyor haberin var mı? Dersi için lazım olan kitap 1300 lira babası hem ev geçindirip 8500tl maaşla nasıl okutsun o kızı? Bunları görmüyosun. Tepedekiler de görmezden geliyor. Dediğim gibi milletvekili 73k alıyor, emekli adam 5500 alıyor. Adalet dedin hukuk dedin. Bu adalet mi? Emekli adama kıymanın kilosu 300tl kebap yese bi porsiyon 100tl, mecliste aynı kebap onlara 5tl... Şimdi git bi hesap kitap yap ama halkın gözünden yap.
- +1 yıl
@SülfürükAsit arkadas bi gemi kac para biliyomusun 7 adet gemi alındı bu nedemek oluyo milyar dolarlar birileriyle anlassak sadece sondaj icin 1 seferde kac bin yüz dolar alıyolardı bunu anlassak yapsak bulamasak ya da bulsak bunu gemimiz olmuycaktı onca parayı obaska firmalara dökcektık simdi paramız oldu gemimizde oldu hem paralar cöpe gitmedi hem gemı kazandık neden cünki onların sondajdan aldıgı paranın nerdeyse 10 da 1 deng gelıyo emekli maası diyosunya bir emeklı 41 yasında emekli oluyo 6 yılda ödedigi parayı devlet geri ödemis olcak eyt ile ilgili konusuyoruz avurapada bu yas 65 üzeri emekli maasının yetmemesi bundan halkın derdini ben bilmesem kimse bilmez ben Ankara etimesgutta kücücük gecekonduda kerpiç evde büyüdüm arkadasım bos konusmuyorum 18 yasıma kadar ordaydım 26 yasıma kadar köpek gibi calıstım girdigim cıktıgım isin haddi hesabı yok fırında calsıtım 8 yıl tatil yok cumartesi pazar yok asgari ücretin 2 katını aldım neden günde 15 saatden az calsımadım tatilsiz hem is agır hem kafa yorucu is hemde gece calısmak sadece bumu sanayilerde calısrdım ilkokulda simit sattım ayakabı boyadım her yıl 3 ay sanayide cıraklık yapardım üniversitede ankotorluk yaptım brosür dagıttım kafelerde calsıtım dostum ben gökten düsmedim en son olcak gibi degil dedim mebde memur oldum tam düzenlı iş dedim hastalandım 2 yıl kanserle ugrastım kemoterapıler amielıyatlar neler cektim ama bu ıkı yılda devlet tıkır tıkır sgk maasımı yatırdı hastaneyee 3 ameliyata kurus para lamadı tek odada otel konforunda hastanede yattım hic otelde kaldınmı git 4yıldızlı otelde kal o konforu bulamassın 1 kurus vermedim üstüne para aldım devlet paramı fazlasıyla verdi 7 aydır ayaktayım cok sükür benim ne milletvekili tanıdıgım vardı ne bakan ne cumhurbaskanı ne basbakan ben ya alelade bi vatandasım fakirlikten gelmis biriyim
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim şunu anlamıyosun. Ben bunlara karşı değilim. Gemi de olsun uçak da olsun roket de olsun. Ama gel gelelim halk ekmek patates derdinde. Buna çözüm üretmiyorlar. Tarımcılık bitti ithal domates aldık ya Ukrayna'dan. Şaka mı bu yaa bizşm topraklarımıza kuş sıçsa sebze meyve çıkan verimli toprakken neden ithal edip daha pahalıya alıp daha pahalıya halk alıyor? Ben bunu diyorum. Halkın gözünden bakamıyosun senin eksiğin bu. Hükümetler 20-30 hatta 50 yıllık plan yapar. RTE sanıyo musun ki 2071 yılına kadar yaşayacak? Hayır. Kendisi de biliyor ama geçen seçim de 2071 diye bağırdı meydanlarda. Lakin halk öyle değildir günlük yaşar. Bugün eve ekmek alabildiğine bakar. RTE bilmez ekmek kaç para diye. Halk bilir. Halk adamı değil zaten birilerinin köpeği. Halk adamı olan "ananı da al git" demez zaten DİYEMEZ. Seçimi kaybederse acısı da fena çıkacak... Yaptığı yollar barajlar hiç bişey kurtaramayacak. Onları yapmak zaten görevindi diyecekler.
- +1 yıl
@SülfürükAsit bu arada dostum tarım bitti felan diyosun nasıl bitti oranlara bi bak bakalım tarım ülkesiydik demi ülke kac miyon ton üretiyomus eskiden simdi kac mılyon eksileni söle bana bide 2002de ülke nufusu resmi rakamlara göre 64 milyondu simdi 85 milyon turstler mülteciler felan surda dursun üretilen kasite artmısmı düsmüsmü bana 1 tane örnek ver herhangi ürün söle 2002kadar üretiyoduk 2023de üretimi azaldı diycegin sayamassın cünki yok artmıs ama azaqlma olmamıs 21 milyonda nufus artııgı halde issizlik 64 milyonkende yüzde olarak aynıydı 85 milyonkende aynı ee hic hesap ettinmi peki bunların oakdar artması istihdam edilmesi yemesi icmesi en örnegin bunun icinde yaslısı kadını calısmyanı engellısı dahada cesiti cogalt yetimi dulu bunlara ayrı para ödenmesi üstelik bu ülke her gecen yıl enerjiye verdigi miktar artıtgı halde ihracat oranları enerjiyi cıkarsan ithalata göre daha fazla bunu biliyomuydun
- +1 yıl
İşletme okumuşsun da siyaset çok farklıdır. Bak Eskişehir'de kimse partiye oy vermez. Yılmaz Büyükerşen hangi partideyse ona oy verirler. O çalmadı mı? O da çaldı ama halka hizmet yaptı. İçinde cesetler olan pis porsuk çayında şimdi gondolla geziliyor. Venedik gibi yaptı orayı. Denizi olmayan memlekete adam 400 metre yapay deniz yaptı plajını yaptı daha da neler neler. Barlar sabah 6ya kadar açık eğlenmek insanın hakkıdır diyor çünkü insana insan değeri veriyor.
- +1 yıl
Tarımda üretim hacmi artması bişey değiştirmez. Halk bunu ucuza alabiliyor mu? İstersen dünyanın en çok üreteni ol. Kendi halkın alamadıktan sonra ne önemi var ki? Rakı da dünyada sadece Türkiye'de üretiliyor ama burada pahalı başka ğlkelere ihraç ettiğimiz halde orada ucuz. Budur önemli olan. Bunu biz üretiyoruz ama bizde pahalı. Buna bak. Sen halkın gözünden bakamadığın sürece hiç bi halt anlamazsın. Sana ne anlatsam boş.
- +1 yıl
@SülfürükAsit ben siyasetmi konusuyorum ekonomi konusuyorum ekonomide geldıgımız noktayı sölüyorum pates soganı ben önemsemem ay bası olursa bi cuval alırım eve getirirm 1 ay yerim param yoksa 1 kılo alırım varsa 1 cuval ama ac kalmam burası afrikamı ac kalcaksın kimse vay ben acım 3 gün ac kaldım iyycek ekmek bulamıyom diye yalana sıgınmasın devlet bi sekılde icabına bakar yoksa bile gidersin komsundan istesen verir vallahı yardım yapalım dedim adam bulamıyorum gecen araba satmıstık arabanın parasının gittim bi kac bin tl yardım icin adam aradım bulamadım gdiyorum fakir diyolar kocası calısmıyomu diyorum yok diyolar ismi bulamıyor diyorum evet gel ben bulayım sana diyorum tamam diyolar buluyorum gelmıyo gelıyo 3 gün sonra zormus deyip kacıyo kadın ya adı lazım degil 20 yasına kadar yetim maası alıyo babasının cocugunu büyütmüs devlete hükümete giydiriyo yahu 20 yıl senin yetimlignmi kalmıs cocukmu okutuyon 20 yasına gelmıs git calıssana devlete vergini ödesene yok alcak iste böyle bi memlektteyiz aslaak gibi böcek gibi devletin sırtından geciniriz önce kendimizi elstircezev kirası su kadar olmus kim yapıyo ev sahipleri evler olmus dünya para kim yaptı evi olanlar arabalar arttı kim yaptı galericiler ona uyan bizler sonra aglıyoruz devlet napsın cezada uyguluyo ama yapcak bisey yok yapan yaoıyo
- +1 yıl
Bak kardeşim siyaset demek para demektir. Çünkü ülkeyi yönetiyosun dış borçlar, iç borçlar, gelirler, giderler. Ama bi yandan da kendi halkın var ve ilk düşünmen gereken budur. Emekli maaşı 5500 dedik. Aç bak her yerde yazdılar. İstanbul'da kiralık ev yok 5500e. Doğru mu? E bu adam nasıl geçinecek? Ev kirası, faturalar, mutfak masrafı, giysi, çocuğun okulu? Buna bakacaksın. Yıllar önce 100 tl ile kaç litre benzin alırken şimdi ne kadar alıyosun? Buna bak. Alım gücü düştü. Kimler yüzünden? Akp. Çünkü o yönetiyor ülkeyi. Her sene tatile giden adam artık 3senede bir gidiyor. Çünkü geçinemez. Bunlar hep ekonomi işte gördün mü? Sen sadece işletme biliyorsun ama siyasetin S'sinden bile anladığın yok. Adamlar ülkeyi batırdı kardeşim. 100 milyon ton patates üretse ne yazar kimse alamadıktan sonra?
- +1 yıl
@SülfürükAsit at gözlügümü hadi at gözlügü kim takmiş bi anlayalım mesela bu ülkede yapılanları hayal et olmadıgını hayal et dogal gaz yok hastaneler kücük yollar yok köprüler yok barajlar yok onca sanayilesme olmamıs tarım tarım deyip ekıp yemisiz ekip yemisiz bi düsün bakalım arac yapılmıyo istihdam desen yok ama kimse ac degil dogru düzgün ülkede vergi ödenmiyo hizmet yok yollarda asfalt yok düsün vizyon diyosunya at gözlügü diypsunya düsün koca koca sehir hastaneleri yok 10 kisi bi yatakta yatıyo insan saglıgı önemli degil doktor var ama calsıan yok 1 koltukta 3 memur hpesi kaytarıyo sence böyle bi türkiyede zenginler napardı devlete borc veririlerdi faiziyle para alırlardı türkiye eskiden yüzde 30 borclanırdı faizin her 100 tlsinin 85 tlsi faize giderdi gercek bunlar simdi peki oran ne oldu 100 tlde 13 tl si faize gidiyo bunu tek hanelıye indirmeye calsıyolar bide enerjiyi 2030 kadar sonlandırdınmı sen ozaman seyret gelecekte ne olcak onu tartısalım devlet ne hamle yapmıs gecmiste neler yapmısı konusursak isin icinden cıkamayız vizyonları nedir parti gelcek vizyonu nedir ne vaad etmis ac karnını doyurcam diyosa benim ac karnımı doyurma ben doyururum diyceksin sana is veririm as veririm diyosa nasıl vericeksin diyceksin projelerın nedir diycen adam gitmis 400 milyar dolar chp lıderı ingiltereden sıcak para getircem diyo yahu böyle bi güc dünyada kimde var 400 milyar dolar 10 yılda nasıl gelır aklın alıyomu eskiden para baronları 100 liyar dolar sıcak parayı sokar 150 milyar dolar olarak geri alırlardı simdi tersine döndü ülkeyi yıllarca böyle yönettiler hükümetlerden bahsetmiyorum para baronları yahudı sermayesi küresel ceteler ülkenin ekonomisi cökmesin diyede arada imf gibi kuruluslarlada borc anlasması yaptırdılar onlarda dediki sunu kısıtlı üretcen bunu üretmiycen bu isi yapmıycan diye talimatlar verdiler yahu
- +1 yıl
Bak kardeşim onları da yapmak zorunda. Yol da yapacak hastane de yapacak. Çünkü görevi bu. Başbakan, cumhurbaşkanının görevidir. Ama halkı da tok tutacak. Bu da onun görevi. Şimdi kaybol bi boktan anladığın yok 2 saattir bunu diyorum sana anlamıyosun. At gözlüğü hala daha sende yani.
- +1 yıl
@SülfürükAsit arkadasım sen bi ekmegi normalde enfılasyon bazına bakrak alsan sadece ekmegi Şu an 50 tl olması lazımdı 1 ekmek enfılasyona bakarsan sen aldıgın bütün ürünü 5 carp bu ülkede bi kitapcık fırlatıldı diye yüzde 150 enfilasyon oldu 1 gecede yüzde 1000lere cıktı ülke 3 yıl icinde 291 milyar dolarını yok ettiler buhar oldu bankalar battı neden bahsediyosun sen yahu bu secilmis hükümete gezi eylemleriğ düzenlendi darbe yapıldı kapatma davaları acıldı fetöcü hainler sızdırldı yok edililnmeye kalkındı pandemi oldu depremler oldu seller oldu yangılar oldu bu ülke dimdik ayakta duruyo bir sürü ekonomik ambargo konuldu 2000 adet ürüne örtülü amborgo konuldu alamadık yahu sen neyden bahsediyosun bu hükümetten önce aselsan var roketsan var havelsan var tai var tsk pesmergeden kalasnikof alıyodu ne siyasi iradesinden bahsediyosun simdi yokmu bu saydıklarım aselsan simdi atak yapıyo yazılım yapıyo parca üretiyo roketsan nufus edici füzeler balistik füzler yapıyo tusaş ucak motoru yapıyo tai ucak yapıyo havelasan tank yapıyo sen neden bahsediyosun iste siyası irade budur kalasnikof gibi silah yapamayan ülkeden mpt76 yapan onca savunma sanayi yapan ülke halıne geldık milgen savas gemisi amıral gemisi kızılelma insansız 6 nesil dünyada Şu an tek amerikada 5 nesil ucak var biz 6 nesile yöneldik kendi uydumuzu attık uzay arastırmalarını kurduk bilim insanlarımız ilac üretiyo daha sayıyımmı
- +1 yıl
@SülfürükAsit madem zorundaydı digerleri niye yapmadı arkadas niye bos konusuyosunuz devletin görevimi bunu yapmak isinize gelınce bu devletin görevi isinize gelınce hükümetin görevi nasıl bi celıskı devletin görevi ucak yapmak helıkopter yapmak savunma sanayisi kurmak hükümetin degil siyasi iradesini koyduysa hükümet devleti güclendirmek icin koydu bak hayatında duymadıgın seyleri söledim oakdar cok bilgim varki günler yetmez ama olmuyo inandıramıyoruz sizlere dinlemiyosunuz ezberlemissiniz biseyi ondan gidoyuısunuz ekonomimi bitti o iş ekonomi artık toparlandı insanların alım gücü yükseldı bi asgari ücret kac dolar ediyo 2002de 100 dolardı asgari ücret Şu an 450 küsür dolar oldu tekrardan oakdar kalkısmalar felaketler ihanetler oldugu halde etmeyin düzelıyoruz tekrar feraha gectik 2 yıl zorlandık evet ama ekonomik hamlelerle 6 ayda attık durdurdular yükselmeyı etme sabret bak bunlar giderse bizim vay halimize diyorum orata bi siyasi irade kalmaz gelecek olan 6lı masa isleri gücleri elestiri basa gelmek icin her yolu deniyolar ellerinde ne proje var ne bisey var hic bisey yok akıllı olmakta fayda var nese sen sabit fikirlisin bosa dil dökmenin manası yok sen bildigin seyi yap bende bildigim seyi yapayım hayırlı günler daha fazla konusmanın manası yok
- +1 yıl
Ekmek enflasyona göre 50 lira olacaksa maaşlar ne olacak? Aynı mı kalacak? Ben sana bunu diyorum. Maaşa zam çözüm değildir enflasyonu düşürmesi lazım. Bu da AKP'nin görevi. 100tl ye 5 yıl önce kaç litre benzin alıyodun? Şimdi kaç litre alıyosun? 5 yıl diyorum yani hep AKP dönemi. 5 yılda demek ki batırmış işi. Bunları anlamıyosun
+1 yılHayır din adamlarının görünür medyada siyaset yapması hiç doğru değil. Ekrana çıkan kendi işiyle çıksın. Hani pazar yerlerinde ve cuma namazı çıkışında para toplanır "camiye yardım" "Kur'an kursuna yardım" diye. Hiç birine para vermem. Diyanet işleri başkanlığı var ve her yıl ülkedeki bu dinle ilgili giderler için ödenek alıyorlar. 2023 yılı için 35.9 milyar lira bütçe ödenek aldılar. Çalmak yerine gerekli işleri yapsalar yeter aslında...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
6Cevap
Din , siyaset ve eğitim kesinlikle ayrı durması gereken şeyler
00 Yorumla
+1 yılAnnenizi tebrik ediyorum. Ve doğru yolda ilerliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış bir şey. Bu yalnızca çok geri kalmış yobaz ülkelerde böyledir ve tabi birde karanlık ortaçağ dönemlerinde öyleymiş
00 Yorumla
+1 yılElbette doğru değil siyaset yapan din adamı da olmaz öylelerini de dinlemeyin
00 YorumlaPeygamberimiz bir siyasetciydi ztn ama günümüzdeki siyasetçilerle kiyaslamamak lazım
00 Yorumla- Gündem konusunda 941 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma bir şey onları ilgilendirmez
00 Yorumla
+1 yılDin siyasetin kendisidir...
00 Yorumla
+1 yılHer konu siyasete giriyor zaten
00 Yorumla
+1 yılDin ve devlet işleri iç içe olamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılciao
doğru değildir
00 Yorumla
+1 yılYanlış