Kırgızistan, çocuklara cinsel istismarda bulunanları hadım edecek! Bu karar istismarı önler mi?

Kırgızistan Meclisi, çocuklara cinsel istismarda bulunan kişilerin ‘hadım edilmesini’ öngören yasa teklifini onayladı.
tek dertleri nasıl ürerim nasıl o haltı yerim diye düşünmek işlerine gelince dindarlar, dini kullanan ama hep o haltları yiyen hep islam ülkeleri nedense , özgürlük istiyorlar ama özgürlük ne demek onu bilmiyorlar insanca yaşamak diyorlar ama insan nasıl olunur haberleri yok örneğin; liblayada rejim değişti peki din kadın hakları eğitim cinsiyet... gibi konularda özgürler mi , iranda ne kadar modern hayat varken batılaşmak istemeyen şeriat diyen yobazlar ve cahil halkı kullandı monarşi yıkıldı peki rejimde değişiklik oldumu ülke daha da batağa sürüklendi, ırakda da aynı şekilde şimdide suriyeliler özgürlük insanca yaşama diyorlar ama misafir oldukları ülkede o ülkenin yaşam tarzına karşılar özgürce kıyafet giymek sokağa çıkmak okumak yemek içmek cinsiyetin ile değil davranışlarınla ürettiğin işler ile ya da sadece vatandaş olarak görülmek demek değil mi neden o zaman yönetimi beğenmeyip iç savaş çıkartıp savaşı bahane edip ülkelerinden kaçtılar, saddam öldü şimdi ülke kanada gibi mi? hayır paçasını kurtaran yurtdışına kaçtı , bizimde sözde gurbetçilerimiz var avrupa adaletinde ekonomisinde yaşayıp türkiye çok güzel diyen, japon yurtdışına gider okur çinli aynı şekilde gelir memleketinde iş kurar memleketinin yönetiminde söz hakkı sahip olamaz konut alamaz yaşamadığı ülke hakkında yorum bile yapamaz , bizde yurtdışında kendimizi rezil edip ülkemizi kötüleyip ülkeye tatile gelince karnımızı doyurduğumuz memlekete ihanet ediyoruz diyen var mı , peki asıl konuya gelelim kırgızistanda yönetim de bir halt olsa insanlar ülkesini terketmezdi bu 1. ikincisi o haltı yiyen bakan ülke yönetiminde söz sahibi vekil zengin tayfa ve onların yakınları olsa idi aynı cezayı verecekler mi yoksa bakanları çıkıp bir olay için vakıf adını kirletmeyelim ya da birkereden bir şey olmaz mı diyecekti , aile içi de yaşanabiliyor bu durumlar pedegog ile çocuğumu dinleyecekler yoksa ona o kötülüğü yapan aile bireyleri akrabalarımı haklı bulacaklar , insanın eğitimi ekonomisi sapık olmayacağı anlamına gelmiyor.
Caydırıcı etkisi olacaktır. Nasıl ki bizde adelet sistemi yetersiz kararlar ile sonuçlanmaya başladı ve suç oranları yüksek ölçüde arttı, bu da önleyici olabilir. Ceza almamış bir suç, ikincisine teşvik gibi bir şeydir.
İstismarı önlemez. Ceza yollarına baş vurmaktan sa yaptıkları işin yanlış olduğunu insanlara aşılamak en isabetli çözüm olacaktır.
Gelişmiş ülkelerde gündem ekonomiyi nasıl güçlü yaparız, nasıl refah seviyesini arttırırız insanların, Nasıl yeni bi yaşanabilir gezegen buluruzu gündem yaparken. İşte böyle geri kalmış ülkelerde sakız oruç bozar mı. Heykel günah mı (Allah bilir heykele halleniyordur belki). Dolandırıcısı hep bu toplumlarda. Bütün müslüman ülkeleri topla bi Almanya’nın üretkenliği yok. Bi italyanın üretkenliği yok. Bi Fransa’nın üretkenliği yok. Bi Amerika’nın üretkenliği yok. Almanya’daki suç oranlarını en yüksek yapanlar Türklerdi diyor Alman
yengem, şimdi yavaş yavaş Suriyeliler alıyor yerini. Demiyorlarki kafamız hep şerefsizlikte.
Alt katımda oturan bi Rus aile var, ailece apartmandan inerken gördükleri çöpü topluyor, hemen yanındaki Türk komşumuz bütün binayı leş gibi yapıyor. adamların kapısına çöplerini koyuyor. Ben utanıyorum uyarıyorum. Yine aynılar.
Yabancı ülkeye giderseniz bir gün orada size yöneltilecek sorular sizi terletir. Neden sürekli hayvanları beceriyorsunuz derler.
Bu tür canice cezalar sadece toplumu tatmin eder. Önlemez. Sadece toplumun üzerine su serpmektir bu. Ederinden 5 kat ağır ceza verilir. Oh der rahatlarsın en fazla.
Önlemek için sebebine bakmak lazım. Sadece erkeği eğitmekle olmaz bu iş. Gelişen nesille birlikte çocuklar da çok rahat artık. O yüzden çocuklara iyi eğitim vermek gerek bu konularda.
İstediğin kadar as, kes, derisini yüz, hadım et, sallandır. Seni keyiflendirir. Hiç bir işe yaramaz.
Görüş
35Görüş
Bence çok güzel ve çok yerinde önleyici bir karar...
İlk bakışta vahşiceymiş gibi gelse de caydırıcı etkisinin olacağını ümit ediyorum..
Çocuk ve hayvan istismarının, tecavüzün hastalık dışındaki sebebinin karşı koymada yetersiz, kolay av olduklarından kaynaklandığını düşünüyorum bu sebepli cesaret alanlara caydırıcı olur.. Ama psikolojik rahatsızlığı fazla olup düşünebilme, karar verebilme yetisi eksik kişiler için bir şey ifade etmez.
Bence olması gereken zaten bu. Çok yerinde bir karar. Cezaların yükseltilmesi suçu önlemede her zaman etkilidir bence. Tamamen bitirmesi tabi ki mümkün değil ama ciddi oranda azalma sağlar. Türkiye'de de aynı kararın alınması çok iyi olur.
İyi yapmışlar.
Bu tarz cezalar vahşice görülebilir ki medeni ülkeler için gerçekten de böyle, bunun yerine doğru düzgün eğitim verilmeli. Fakat dediğim gibi bu sadece medeni ülkeler için.
Bunun dışındaki böyle medeniyetten uzak yerlerde bu tarz cezalar caydırıcı olabiliyor. İşe ne kadar yarar bilinmez göreceğiz ama etkisi olacağı kesin, tabi uygulanabilirse.
Asıl medeni yerlerde bu uygulama çok uzun zamandır uygulanıyor, ilaçlarla.
Kökünden kesip alacaklar mı sandın? 😄 ilaçlarla yapılıyor tabi. Ama bu bile engel olmaz taciz olaylarına, çünkü güçten düşmüş dedelerin tacizlerine uğrayan çocuklar var. Bu zihnen bir şey.
Araştırmalara göre dünya çapında 200 milyon pedofil birey bulunmakmaymış. Sokakta, parkta, kahve dükkanında, AVMlerde gördüğünüz her 100 kişiden biri bu sapkın duygu bozukluğu içindedir...
ya abi siz ne neyse
hukuk kuralları ve hapis yaşamı bir suçun tekrarlanmaması için yeterlidir.
demokratik olayan ülkeler idam hadım gibi orta çağdan kalmış güya caydırıcı yöntemler uyguluyorduu
zor olan hukuk kurallarını suçluların karşısında yıkılmaz bir duvar gibi tutabilmeitr.
hukuğa darbe vurmak ancak bu kadar dramatize edilebilirdi
hangi çağda yaşıyoruz allah aşkına ya
Bunun en iyi çözümü idam cezası hadım olsa bile sonra bi şekilde hadımlıktan kurtulmanın yolunu bulur yeter be kadınları obje görmeyin gün gelir sizde obje olursunuz
Hadım etmeyi bilmiyorum. Yorumlardan okuduğum kadarıyla ilaçlarla yapılan tedavi gibi bir şey ama pek işe yaramıyor. Bence direk kısırlaştırılmalı.
Testislerin ameliyat ile tamamen alınması
@Veysel454588 Bilgi için teşekkürler.
Önemli değil
Teklif, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesinin ardından onaylanması halinde yasalaşacak.
neden yanlış bilgi paylaşıyorsunuz?
Toplum bilinçlenmedigi sürece faydalı olacağını sanmıyorum, çünkü bilinçsiz ebeveyn ve çocuklar bunu saklamakta ısrarcı...
Güzel bir karar , ama ben idamdan yanayım böyle srfsizler ile aynı oksijeni solumak istemiyorum. Yaşamaya hakları yok.
suç cezasız kalmaz ve kimse daha önceden koyduklarına uymazsa caydırıcı olmaktan başka seçenek yok gayet adil
Kulağa hoş geliyor ama ya kişi iftiraya uğradıysa ne olacak?
Önler ama gerçekten psikolojik sağlığı yerinde olmayan birini durduramaz
herhangi bi caydırıcığı olmaz öyle şeref yoksunu insanlar için
sadece çocuk değil kadına hayvana vs tecavüz eden HERKESE uygulanmalı ülkemizde.
sevdim bunu
Bence çok doğru bir karar keşke Türkiye de aynı Karar alınsa
Ameliyatla kadın yapsınlar Kerhaneye versinler
Cinsel okb hastalığı taşıyorum. Çocuklara falan değil ama pantolonla kızları görünce dokunmak öpmek erekte oluyorum. Buna karşı koyamıyorum. Tramvay da bir kaç kez bosaldim. Arkadan baktım akıntı gelmiş. En son iş yerinde sorun yaşadım. İş hekimi psikiyatri sevk etti anlattım. İlk başta antidepresan verdi kesmedi. 2 ay sonra yine başladı. Şimdi tamam kimyasal hadim edildim.
muhtemelen önleyecek ya da istismarı çok aza indiricektir...
En İyi Görüş