+1 yılMilli eğitim kapatılırsa ne ne olur okul olmaz okul olmazsa eğitim olmaz bazı okullar kötü diye milli eğitimi kapatmak yanlış olur milli eğitim kapatılmasa da okulların hangisi doğru yanlış olduğunu tespit etse ve o okulları kapatsa daha iyi olmazmı bazı öğretmenler tacizci tecavüzcü diye bütün öğretmenler böyle demek doğrumu
Diyanetin veya devletin yapıcağı bu tarikatlar denetleyip güzel bi soruşturma yapıp doğru veya yanlış tarikatları tespit edebilir bide şu var tarikatlar diyanete bağlı değildir her tarikat birbirinden bağımsızdır
Bide şu var deyistim diyorsunuz deist Allah var ama hiç bişeye karışmaz kanunları olmaz film izler gibi insanları izler sizce bu mantıklı mı bi bilgisayar veya mobil oyun dünyaları bile kendi kendine oluşmuyorsa nasıl olurda dünya kendi kendine oluşur dersiniz
Mesela GTA 5 karakteri
Deseki : Aslında beni kimse yaratmadı tesadüf oldu büyük bi patlama sonucu dünya oluştu
Arkadaşımda ona deki : lan öyle şey mi olur dünyayı tek tek modellediler düzenlediler sonra bizi modellediler biz böyle olduk. Diye cevap verse ve ve kuranı kerimi okuma yazma bilmeyen bi insan ile insanlara iletse o da insanlara anlatsa Allah teala biz 2 şey hariç herşeyi yarattık 1 yağmur 2 cisi demir yağmurYine Biz, [size] içinde hem çok korkunç bir güç hem de insanlar için birçok yarar bulunan demiri indirdik ﺪﻳﺪﳊﺍ ﺎﻨﻟﺰﻧﺍ. [Bütün bunlar] Allah'ın görmedikleri halde, kendisine ve elçile- rine yardım edenleri ortaya çıkarması içindir. Allah, kuşkusuz çok kuvvetli, çok güçlü olandır. [el-Hadid, 57/25]. Dmir nasıl keşif edilmiş araştırın07 Yorumla- +1 yıl
Biraz klavye hataso olmuş ama kusura bakmayın
Soran+1 yılsizce bu mantıklı mı bi bilgisayar veya mobil oyun dünyaları bile kendi kendine oluşmuyorsa nasıl olurda dünya kendi kendine oluşur dersiniz
Tatlım git deistliğin ne demek olduğunu öğren hadi bebeğim.- +1 yıl
Deizm veya yaratancılık, din, peygamber veya vahiy aracı olmaksızın bireyin akıl ve gözlem yoluyla Tanrı'ya olan inancını esas alan bir felsefi görüştür.
Tamm ben yanlış bişey demedim ki siz yarattı diyormusunuz hayır vahiy gönderdimi hayır bu neden vahiy yok ise yaratıcı yoktur demiş olmaktır sanatçının sanatını görmüyorsanız o sanatını göstermek için bş elçi gönderiyor siz elçiyi kabul etmiyorsunuz
Soran+1 yılvahiy yoksa yaratıcı yok demek mi ya bir yürü git ya cahil😂😂
Soran+1 yılÇok fazla hayalhanem filan izleme :D
- +1 yıl
Hayalhanem boş onlar yanlış yoldalar zaten hele o fatih yağcı varya ne naneleri çıktı ortaya ben İslamiyeti yanlış ve işte bunlar kötü öğretmen. youtube ee sözde İslamiyeti anlatanların size gerçek yüzünü delil ve ıspatlarıyla beraber göstersem ulan dini ne hale getirmişler dersiniz Bide şu var youtube koca bi azari neresi mayınlı kimse bilemez
- +1 yıl
Ama o mayınları yerini ben biliyorum Aklınızda bi soru varsa İslamiyet ile alakalı sorabilirsiniz cevabı bilmesemde araştırırım
En İyi Cevaplar
EVET haklısınız. Cumhuriyetin İlk yılların da devletin dinî Islandır yazıyor du daha sonra galiba bu kaldırıldı diye biliyorum ama Emin değilim. Ve bu yeni kimliklerde dini İslam yazmıyor. Galiba eski kimliklerde dinî Islam yazıyordu. Ama kişi islama Müslüman olmayabilir. Oradaki yazanın bir hükmü yoktur. Evet devletin bir dini yoktur. Çünkü devletin Bir dine ihtiyacı yoktur. Laikçilik anlayışı işte burada devreye giriyor. Bence iyi bir şey. Şimdi yazmışsınız devletin din anlayışı yok. Evet öyle etrafına bir bak. Orada bir şey yazılı olmasa her şey ortada değil mi. Bir kanunun maddenin yâda her neyse onu yazılı olmaması ya da yazılı olması gerçeği değiştirir mi. Atatürk laikçiligi kaldırdığı halde o zaman ilahiyati kurdurmuştur. Bunun Bir kaç sebebi var. Siyasi ve dini. Şimdi devletin dinî olmadığı hâlde neden böyle bir şey yaptı. Sizin düşüncenize göre bu saçmalık. Gelelim terikat tekke cemaat her kimse bu kuruluşlar. Tabiki bende karşıyım. Herkes kendininkini Doğru görüyor. Aynı orada da lidere biat at var. Hâlbuki dinde hiç kimseye biat edilmez çünkü bu din bir şahsın bir grubun bir ülkenin dinî değildir. Ve Bir çok sebep var kapatılması için. Ama zorla kapatırsan bu İnsanlar yarın birgün daha büyük Bir tehlikeli şeklinde k karşımıza çıkarlar. Nerede olursa olsun baskı iyi bir şey değildir. Berilerini susturmak, kapatmak, korkutmak, sadece karşı tarafı düşman yaparsın. Hem cinslerine karşı. Çünkü fikirler ölmez. Haa inanın bende sevmiyorum ama bu zor kullanmak doğru değil. Acele karar verme. daha yaşın küçük belki ondan. Ama birşeyler için Hemen karar verme
00 Yorumla
Kapatılmasın bence ama varlığı gereksiz buluyorum o başka, dinini Arapça yaşamak okumak zorunda değilsin, her Hristiyan kendi dilinde İncil okur birden fazla manası var edebiyatı da bitmedi şu Arapçanın tılsımlı hale getirilme çabası kaç yüzyıldır öğrenemedi bu millet ne anlattığını gitti.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet hepsi kapatılmalı sonsuza kadar
20 Yorumla
+1 yılValla düşüncelerin geneli yanılgı ve yalandır
Kendi hayatını yaşıyorken
kendi hayatın için çabalıyorken
yaşamak istiyorken
böyle şeyleri düşünemiyorsun
umursayamıyorsun
Yaşamaya çalışıyorsan amaçların hayallerin varsa
KİM takar cemaatleri
anca çok zengin olacaksın
hiçbir derdin olmayacak o zaman düşünürsün
ya da hayatsız olacaksın
hiçbir imkanın olmayacak
dört duvar arasında düşünüp duracaksın anca böyle düşünürsün böyle şeyleri
he ya da ilgin olur
araştırmayı öğrenmeyi seviyorsundur
çabalamayı seviyorsundur
Bak o zaman da düşünebilirsin böyle şeyleri
bilemiyorum
çokta skmde değil yani ben kendi hayatıma bakarım
bana ne cemaalerden
kapatılması gerekiyorsa
GÖNDERMESİNLER ya hajshq
20 Yorumla
+1 yılHep diyoruz ya herkes özgür istediğini giyer istediğini konuşur istediği herşeyi yapmakta Özgür bilmem ne özgürlüğün zerresi yok bizde neden mi? Nedeni soruda açık değil mi zaten
Ben şimdi açık saçık kadını yargılasam olur mu öyle şey kapansın bunlar desem linç yerim çünkü banane beni ilgilendirmez
İsteyen isteği gibi yaşasın bilmem ne yapsın eğer herşeyde özgür olabiliyorsak bunda da olabiliriz kapatılsın diyenler neden kapatılsın sebep insanlar dinlerini yaşamakta özgür nasıl açık giyinen kadınlara, zina yapan erkeklere karışılmiyorsa buna da karışılmasin...214 Yorumla
Soran+1 yılEğer laikliğe aykırı bir şey yapıyorlarsa hiç kusura bakmayın Müslümanda olsa Hristiyanda olsa deiste olsa karışılır. Burası Türkiye cumhuriyeti bu yasalara herkes boyun eğmek zorunda, zorluk çıkarana güle güle
- +1 yıl
Biz şu an neyi tartışıyoruz ya yetkili sen misin ben mıyım Türkiye en başından beri müslüman bır ülke ha beğenmiyorum diyorsan başka ülkede yaşarsın. tesettürlü ibadetlerimi yapan biri değilm ama ne farkeder 24 yaşındayım doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorum bu bana yeter. herkes özgür istediği herşeyi de yapar başkalarına zarar vermediği sürece. yıl olmuş 2023 tartışgimiz şeye bak fikirlerimjz birbirine uymayabilir ama saygı duymak zorundayız. Artık biraz medeni olun saygı duymayı öğrenin Yeter asıl modern olarak görülen insanlar daha saygısız. Hep bir kıyaslama hep bir şey yobaz gerikafalı yok mağarada mi yaşadın. sen bı bırakın şu işleri ya kapatılsınmış yetkili sensen buyur kapat. Seni tutan yok...
Soran+1 yılTürkiye dinsiz bir ülkedir daha ülkenin dinini bilmiyorsun
- +1 yıl
Seninle tartışmaya girmeye gerek yok Türkiye'nin çoğunluğu Müslüman. bide laiklikten moderliktn vs vs söz ediyorsun herkes işine baksın. her koyun kendi bacağından asılacak nasıl olsa. ister hristiyan ol ister müslüman bu senin tercihin ben saygı duyarım. yetkili değilsin bir şey değilsin gelip burada Müslümanlığı küçük düşürüyorsun aşağıliyorsun buna hakkın yok kusura bakma..
Soran+1 yılLaikliğin ne demk olduğunu bilmeyen sensin. Bu ülkedeki insanların çoğunun Müslüman olması bu devletin Müslüman olduğunu göstermez. Gİt dinini iyi öğren sonra gel benimle tartış
Soran+1 yılAllah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, kâfirlerin ta kendileridir." (Maide, 5/44)
Soran+1 yılyetkili değilsin bir şey değilsin gelip burada Müslümanlığı küçük düşürüyorsun aşağıliyorsun buna hakkın yok kusura bakma..
Müslümanlığı küçük düşürdüğüm yok cematlerin zaten islamı karaladıklarını söyleyen benim bunu desteklemeyen cemaatleri haklı gören sensin
Soran+1 yılCemaat ve tarikatlar 6 yaşındaki çocuğun ırzına geçiyoralr islamda bu var mı? Gİt araştır bakalım
Soran+1 yılİslamda açık olan bayana ne hüküm verilir ne ceza verilir onu da araştır ondan sonra burada bilgi taslamaca oyna
Soran+1 yılDininizi iyi öğrenin yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz diye boşa dememiş omar faruk
Soran+1 yılYetkili değilim ama fikirlerimi söylemekte hürüm. Ben İslama herhangi bir hakarete bulunmadım Türkçede bilmiyorsun galiba. İslamı karalayanlar hakkında konuşuyoruz. İslamı hakkıyla anlatmak yasaksa eğer tabi bir şey diyemem ne de olsa doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
- +1 yıl
Bu haberi okudum ve gerçekten üzücü bir durum sen geneline hitap ediyorsun ama kurunun yanında yaşı da yakıyorsun bu sence ne kadar doğru açık olan kadına bir şey yok evet peki zina yapan erkeğe kadına ne oluyor
Soran+1 yılaçık olan kadına bir şey yok
Gİt sor bakalım hz muhammede hükmü nedir. Googleden araştırıp gelme buraya.
Soran+1 yılBen geneline hitap ediyorum çünkü hiçbiri islamı bilmiyor kafalarından hüküm çıkarıyorlar bugün bile diyanet işleri başkanlığı faizin helal olduğunu söylüyor elini kolunu sallaya sallaya çıkıyor
+1 yılHerkesin kendi hayati nasil yaşamak istiyorlarsa birakin öyle yaşasinlar ben Yurtdişinda oturuyorum burada bile Yabanci Insanlar saygi gösteriyorlar onlarin bile Guruplari var ben anlamiyorum Türkiyedikler neden böyle şeyleri abartiyorlar özgürce yaşasinlar diyorsunuz ama yok buna karşiyim böyle olmaz diyorsunuz 😄 bizim burdaki yabanci insanlarda diyorlarki Türkler neden bizim Bayramimizi kutluyorlar yilbaşinda ağaci süslüyorlar hediyeler yilbaşinda verilmezki ki diyorlar Cadilar bayrami kutluyorlar bunlar neden bizim bayramamizi kutluyorlar dediler neden bize benzemeye calişiyorlar diyorlar ne cevap vericeksiniz? "BENIM HAYATIM" istedigim gibi yaşarim demeyecekmisiniz?
Hiç bir zaman Din / Memleket için tartişilmaz konu Uzar da uzar birakin Insanlari herkesin kendi hayati düşüncesi Büyük konuşmayan yarin bir gün o cemaatdan birine aşik olursunuz diyeceklerim bu kadar15 Yorumla
Soran+1 yılYa tamam herkes kanunlar adı altında her şeyi yapsın, ama bu tarikatlara başa geçtiği günden beri yapmadıkları kalmadı. Altı yaşındaki kızı evlendirmeleri, kızlarını oğullarını zorla dine sokmaları, din hakkında yanlış bilgiler vermeyi, Atatürke ayyaş, kafir demeleri tabi sen yurt dışında yaşadığın için sanırım atamızın bize verdiği emanetleri unuttun ama ben unutmadım onun mirasçısıyım
Soran+1 yılSiz gurbetçiler hep aynısınız zaten.
- +1 yıl
Okey baby
- +1 yıl
kız çok zeki maşallah :D
Soran+1 yıl@kkkllljjjhhhgggff bunu hangi manada söyledin?
- Gündem konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılDiyanet bunlar var olmasın diye kuruldu...
Devlet Diyanet üzerinden Kur'an kursları kurar, imam atar, hoca atar, cami yaptırır ve ülkedeki insanlara dini hizmet sunar. Tarikat kimdir, mürid nedir, şeyh kimdir? Hepsi İslam savunucusu gözükür lakin çıkarları bir çatışınca hemen terörizme yönelirler, İslamı unuturlar...
İslamı tarikatlardan kurtarmak, İslama büyük iyiliktir...
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet işte bende bunu diyorum abi, anlamıyorlar. İslamı karalıyormuşum :D
- +1 yıl
Onlar İslamın neresindekiler ki onları savunmayan İslamı karalasın. En büyük cihat cehalet ile cihattır der İslamda, işte onlarla savaş oluyor bu da...
- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle böyle bir şey olmamalı. Nasıl ki taraftar grupları toplanabiliyorsa tarikatlar ve cemaatler de aynı şekilde Müslümanların toplanıp da bir oluşum oluşturmasıdır. Buna karşı olanlar boşuna kıvırmasın, biz İslam düşmanıyız deyip de itiraf etsinler.
22 Yorumla- +1 yıl
maalesef ben islamcı değilim ona rağmen tarikata vs. karşı değilim bu faşizmi anlamak da güç açıkçası. bu tarikat cemaat yasadışı bişey yapıyorsa kapatırsın kökten kapatmanın mantığı ne.
- +1 yıl
Atatürkçü bir dernek için aynısı dense üstümüze yürüyecek insanlar, konu İslam olduğunda bütün değerleri hiçe sayıp da faşizme yöneliyor.
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yasaklara karşıyım, çünkü sorunları çözmez.
Zaten sorular, temelinden çözüme başlanırsa, bütün diğer kurum ve kuruluşlar yeni düzene uygun hale gelir. Ezen ve ezilenin olmayacağı, hakça, adil bir düzen kurulmak istenirse, elbette ki birtakım menfaat odakları ellerindeki imkanları bırakmamak için direneceklerdir.
10 Yorumlaİsterim. Ama feminist ve lgbt derneklerinin de kapatılmasını isterim. Solun gericileri de sağın gericileri kadar tehlikeli.
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle kapatılmalı abi ya bizim s. alak insanlarımız zaten a. ptal hemen herşeye uçarak inandıkları için zarardan ve kötü düşüncelerden başka bir şey aşıladıkları yok sırf zararr kapatılmasın hatta kökten yok edilsin
11 Yorumla
Soran+1 yıl🤗
+1 yılülkenin yarısı cemaat zaten anasının satayım. Kapatılsa da ülkemiz Suriye gibi toparlanmaz artık..
12 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef öyle, şeriate doğru ilerliyoruz bir de gelmiş açık bir kız diyor ki burası müslüman ülke😂
Soran+1 yılher şey müstahak bunlara
+1 yılHer bok serbest kalıyor, iş tarikata gelince mi büyük sorun oluyor?😂😂 Toplumun ahlakına zararı olan onca şey ne olacak? Gelecek nesillere kötü örnek olan tonla ortam var. Zararlı şeyler kapatılacaksa kökten ve hepsi birlikte kapatılmalı o zaman.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle kapatılmalı kaynak kuran-ı Kerim var her eve ücretsiz dağıtılmalı kişiler kendisi okumalı
113 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@vesvesex akp yanlısı değilim yanlış anlaşılmak istemem ama ülkede sistemselhata var başa gecen kendi düşüncelerine göre sistem değiştiriyor bunun önüne geçmek gerekiyor cemaat ve tarikatlerde bunun en baba rollerinden birisi bakınız nur cemaati ülkenin içinden geçti şu an nahşivendi cemaati aynı şekilde yapılanıyor bunların liderleri ne iş yapıyor nasıl o kadar lüx içinde yaşayabiliyorlar
Soran+1 yılarkadaşlar hapse atılma ihtimalimiz var şimdiden hakkınızı helal edin😂
- +1 yıl
sorun değil seçim yakın gelek parti çıkartır bizi
Soran+1 yıl@vesvesex Bu ülke de doğru söyleyenler sevilmez abi ne olursa olsun.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEminim Şu Yorumları Okusam Çoğu Bilgisiz İnsanlardir. Ayrıca Kapatılmamalı Burası Türkiye Cumhuriyeti Mülteciler Yüzünden Sen Burada Müslümanları Yadırgayamazsın. Sadece Denetlenmesi Gerekiyor. İnsanları Daha da İyiliğe Teşvik Etmek Gerekiyor.. Beğenmeyen S'ktir Olup Gitsin.. Hristiyanmış, Atesitmiş, Deistmiş Hiç Umurumda Değil Daha Allah'ın Hak Yolunu Bilmeyenler Burada Müslümanlığı Kötülemesin...
10 Yorumla
+1 yılToplumda gereksiz ve anlamsız bir sınıf ayrımına yol açmaları ile birlikte mali olarak yapılanmaları da denetimsiz kalınca ciddi manada zararlı hale gelmişlerdir. Devletin derhal hepsini kapatıp diyaneti kurumu baştan sona düzenlemesi gerekir ki insanlar İslam dini içerisinde farklı arayışlara yönelmesin. Farklı dine mensup insanlar için değil bu sözlerim onu da not olarak düşeyim.
10 YorumlaGündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. Hepsini kapatırım var olan camilerin % 90 nını okul yaparım çünkü hiç biri vakitlere iki sıra bile saf tutmuyor
10 YorumlaGündem konusunda 572 cevap paylaştı. Keske layikiyla hizmet etseler ama giruyoruz iclerinden neler cikiyor. Onlarin yaninda bi suru stk var ulke aleyhine calisan, onlarda kapatilsin.
10 Yorumla
+1 yılÖnce devlet kontrolüne alınıp sonra yok edilmeli direkt kapatmak bir çok işid gibi oluşum çıkarabilir
10 YorumlaKapatılması gerek bu konuda çok okuyup araştırdığım için bence zararlı yunan cemiyetinden bir farkları yok
11 Yorumla- +1 yıl
Tarikat ve cemaatlerin kökeninin nereden geldiğini okusalar, Osmanlı'ya isyan edip içerden yıkmışlar. İngilizler ve Ruslarla işbirliği yapıp Atatürk dönemi Cumhuriyeti'ne isyan edip vatana ihanet ettiğini bilseler konuşamazlar. Hollandalı araştırmacı Van Bruinessen diye adam var alsınlar okusunlar. Şeyh Saidin (bana göre vatan hainidir) Ruslardan madalya aldığı görüntüleri var
Devletin kontrolünde olmayan tüm oluşumlar kapatılmalıdır.
20 Yorumla
+1 yılİslama uygun olmayan tüm tarikat ve cemaatler kapatılsın
20 YorumlaKapatılmadan önce sağlam bir operasyon çekilmesi lazım
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'deki en büyük tarikatın Alevilik olduğunu dikkate aldınız mı?
10 Yorumla
+1 yılZaten açık değiller ki ama STK bazında isimlendirilip devlet denetimde gözetilmeleri gerekli
10 Yorumla
+1 yılMenfaat üzerine kurulmuş bir düzen varsa eğer din üzerinden kullanılıyorsa evet kapatılmalı.
10 Yorumla
+1 yılEvet çünkü onların çoğu dini kullanarak halkın aklını bulandıran tipler,
10 Yorumla- Gündem konusunda 615 cevap paylaştı.
+1 yıltarikatlerin ve cemaatlerin kapatılmasını isterim. hepsini sakıncalı buluyorum
10 Yorumla Tabiki evet. Sömürdüler resmen memleketi. 5 kuruş faydaları da yok
10 Yorumla
+1 yılistemezdim çünkü herkes istediği ni yapmakta hürdür özgürlüğü de bidir.
24 Yorumla- +1 yıl
faşistler kapatılsın derörneğin amerika tarikatlar devletidir almanya tarikatlar devletidir.
- +1 yıl
eğer fetö gibi devlete tehditse kapatılabilir ama her tarikat bir mi
- +1 yıl
Kesinlikle Katılıyorum Dostum👍🏻
Soran+1 yılHerkes istediğini yapabilir istediği dini seçebilir ama bu konuda haddini aşamaz
Türkiye cumhuriyeti devleti yerine daha güçlü bir devlet olsa mesela zafer cumhuriyeti gibi o zaman anadolu tertemiz olur hdp dende akp dende kurtuluruz
00 YorumlaGündem konusunda 326 cevap paylaştı. tabiki evet hepsinin kapatılıp cezalandırılması lazım
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKime gore neye gore olacak bu kafirlerin demesine göre mi olacak
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayir inanç ozgurlugu var bir avrupa da kiliseler kapatilsin deseniz size naparlar
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKiliseler de bizdeki tekke ve zaaviyelerle ayni
Gizli Üye(36-45)+1 yılsebebini açıklasaydın.
12 Yorumla
Soran+1 yılSoru sordum kapatılsın demedim.
Cevap sahibi+1 yılNasıl ki bütün dinler ülkemizde rahatça misyonlarını yürütüyorsa kendi dinimizde bi şekilde devam etmelidir. bu cemaat olur, diyanet olur, molla olur alim olur. önemli olan insanlarımıza Allahın dinini öğretmek olmalı
- Gündem konusunda 672 cevap paylaştı.
+1 yılİlk yapılması gereken işidir yeni hükümetin
12 Yorumla
Soran+1 yılişidir'i işiddir olarak okudum sinirlencektim
- +1 yıl
Sakin ol champ
Bu ülke Müslüman bir ülke istediğin kadar öyle de sonunda kabulleneceksiniz.
021 Yorumla
Soran+1 yıl🤣🤣
Soran+1 yılBu ülke müslüman bir ülke olsaydı eğer Allahın hükümleriyle hükmedilirdi
Soran+1 yılYa bak zaten bu topraklar eskiden islam topraklarıydı bunu kabul ediyorum Müslümanlar kanlarıyla canlarıyla fethetti bu toprakları ama şimdi müslüman olmayan bir devlete müslüman demek dinden çıkmış olmuyor musun :D
Soran+1 yılSen dinini bilmiyorsun git öğren sonra gel burada müslümanlığı anlat bana çıkıyorsun tabikide kesin ayet var
Soran+1 yıltabi canım kesin biliyorsundur :D 🤣🤣
Soran+1 yıl:D :D bu da zaten buranın islam ülkesi herkesin müslüman olduğunun ispatıdır bravo abi meseleyi çözmüş önünde eğilecem
Soran+1 yılBurası sanal ortam olduğu için açık konuşamıyorum
Soran+1 yılTürkiyenin bunların içindeolması bir şey ifade etmez kanunları allahın hükümleriyle değil
Soran+1 yılmüslümana gelmiş şeriati anlatıyoruz :D
Soran+1 yıl🤣 tamam abi git şimdide münafığın ne demek olduğunu araştır atatürk zaten dinsiz olduğunu söylüyor
Soran+1 yılYoo kimse kabul etmez ki onu ben de müslümanken kabul etmezdim
+1 yılYok be ibadet özgürlüğüne aykırı bir durum
10 YorumlaGündem konusunda 532 cevap paylaştı. Kesinlikle kapatılmalı
10 Yorumlaevet boş hepsi
10 YorumlaGündem konusunda 1b cevap paylaştı. Kesinlikle kapatılmalı
10 Yorumla
+1 yılIstisnara açık kurumlar
Cevabim evet10 YorumlaEvet kapatılsın çoğunda büyük problemler yaşanıyor
10 YorumlaHayır sadece denetlenmesi lazım
10 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılHepsi kapatılmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabiki kapatılsınlar
10 YorumlaGündem konusunda 2b cevap paylaştı. Elimde böyle bir güç olsa keşke.
00 Yorumla
+1 yılİsteriz, Biz Türküz. Gerek yok onlara
00 YorumlaEvet isterdim
20 Yorumla
+1 yılGerek var mı aklı başında olan insan işine bakar
21 Yorumla- +1 yıl
Deiatsen kendi dinine bak sana da bir kitap onereyim aklın cinneti deizim Osman Nuri Topbaş oku bence çok şey kazanacaksin
Evet
10 Yorumla
+1 yılİstemem.
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılİsterim
10 Yorumla Bütün tarikat ve cemaatler kapatılmalıdır
10 Yorumla
+1 yılDenetlenmeli sadece.
10 Yorumla
+1 yılKapatılsın
10 YorumlaEvet
10 YorumlaKapatılsın
10 YorumlaEvet isterdim
10 Yorumla
+1 yılİstemezdik
10 Yorumla