Yenikapı'da hayvanseverler bir araya gelmiş. Hayvan hakları ve barınaklardaki hayvanlar için şartların iyileşmesi için miting yapmış. Eyleme Sisi lakaplı Seyhan Soylu'da bu şekilde katılmış..

Yenikapı'da hayvanseverler bir araya gelmiş. Hayvan hakları ve barınaklardaki hayvanlar için şartların iyileşmesi için miting yapmış. Eyleme Sisi lakaplı Seyhan Soylu'da bu şekilde katılmış..

Ben sokaklarda fino görmek istiyorum dev gibi bir canavar ordusu değil... Sokakta bakın diyen embesiller, kuytu köşede hayvana tecavüz ediyorlar. Bu s*lak karıyı da kale almıyorum. Hayvan severliği değil, bildiğin köle sahip fantezisini ortaya sermiş...
Fotoğraftan bağımsız konuşuyorum altta yorum yapanlar neyin kafasını yaşıyor acaba?
Hala aynı muhabbet insanda bir gram mı vicdan olmaz ya? Ulan hayvanların kafasına kürekle vura vura öldürdüler. Bunu yapanlar aklı, fikri, bilinci olan insanlar. Bu tehlikeli değil. Ama şuuru olmayan bir hayvanın kendini korumak için yaptığı saldırgan davranış tehlikeli.
Ölen çocuklar muhabbetini kesin artık. Herkesten daha hassas düşünen insanların buna üzülmemesi mümkün mü?
Bunun için ne yapılması gerekiyor?
* Hayvanlar kısırlaştırılacak.
* Aşıları yapılacak.
* Saldırgan davranışlar sergiliyorsa rehabilite edilecek.
* Yetişkin ve çocuklara da bu hayvanlara nasıl yaklaşmaları gerektiği hakkında eğitim verilecek.
* Çocukluktan itibaren vicdan, merhamet aşılanmalı.
* Herkes sokağındaki hayvanlara bir kap su mama vermekten geri kalmayıp biraz İNSAN olmalı.
Kendi cinsiniz anasının kafasını kesip camdan aşşağı sallıyor, çocuklara tecavüz ediyor, hayvanlara tecavüz ediyor, milleti bilmem kaç parçaya bölüp yakıyor bunlardan korkmuyorsunuz. Ama ağzı dili olmayan yine kendi cinsinizin saldırganlaşmasına sebep olduğu aklı, fikri, şuuru bulunmayan o hayvanlardan korkuyorsunuz öyle mi? Yazıklar olsun gerçekten.
Ağzınıza sağlık gerçekten...
Ben de sokakta köpek gibi doğası gereği saldırgan olan bir hayvanın olmaması gerektiğini savunanlardanım. Fakat belirtmem gerekir ki kafasına kürekle vurmak, zehirlemek gibi yöntemlerle köpeklerin öldürülmesine de son derece karşıyım. Sanırım yazınızda da katıldığım tek nokta bu oldu.
Fakat genel olarak köpeklerin sokakta olmasını savunanlar bir noktayı kaçırıyor bence. Sizin yazınızda da bunu gördüm. İnsan da biyolojik olarak bir hayvandır ve her nekadar düşünme, irade sahibi olma gibi hayvanlardan farklı olarak özellikler gösterse de hayvani doğalarımızın da olduğunu düşünüyorum. Nedir bu hayvani doğadan kasıt açıklayayım. En başta türcülük. Doğadaki her canlı önce kendi türünü yaşatma, kendi türünü savunma mekanizması geliştirmiştir. Bir bufalo sürüsüne saldıran aslana karşı diğer bufaloların saldırdığı durumlar mesela buna örnektir. Yine sürü şeklinde dolanıp, özellikleri geceleri insanlara saldıran köpek sürüleri de bir diğer örnektir. İşte mesele tam da burada başlıyor aslında. İnsanlar da doğal olarak, iç güdeleriyle hareket ediyor ve kendi türünü korumak istiyor. Bu nedenle de sokak köpeklerinin sokaklardan uzaklaştırılmasını istiyor. Zaten yazmış olduğun " Ama şuuru olmayan bir hayvanın kendini korumak için yaptığı saldırgan davranış tehlikeli." cümlesine bir de insanlar açısından bakabilirseniz bence anlaşmazlık sona erecek. Ayrıca burada illaki bir anornallik aranıyorsa bu kendi türünden çok köpekleri düşünen ve köpekleri insanlara tercih eden insanlarda aranmalı.
Doğada bir kural vardır. Bu insanda dahil olmak üzere her canlı için geçerlidir. Güçlü olan güçsüz olana hükmeder ve güçlünün dediği olur. Dolayısıyla sokaklar insanların değil, bizden önce hayvanlar vardı. Biz onların yaşam alanını işgal ettik demek de doğru olmaz. Örnek vermek gerekirse bir okyanusun açıklarında yüzerken bir köpekbalığıyla karşılaşsan muhtemelen bu insan olarak kaybedeceğin bir mücadele olur. Çünkü orada o an için güçlü olan o balıktır. Ama onlar düşünemiyor diye savunmak da yersiz çünkü dediğim gibi insanlarında hayvani iç güdüleri var. Düşünmek bu gibi durumlarda pek bir şeyi değiştirmiyor yani bence. Her canlı tehlike içinde olduğunda önce kendi türünü düşünür.2022 yılında kuduzdan ölen insan oldu bu ülkede. Türkiye, turistler için kuduz tehlikesi uyarısı yapılan nadir ülkelerden. İnsanlar için kullanılan toplu taşıma araçlarında taşınan köpeklerin videoları şu yılda hala önümüze çıkıyor. Sanırım bunun bir diğer örneği de Hindistanda falan var. Bir kere en başta gelişmiş ülkelerde neden sokaklarda köpekler yok diye düşünmeli insan. Kısırlaştırma konusunda ise bildiğim kadarıyla hem oldukça maliyetli olması hem de bunu yapabilecek yeterli insan gücü (veteriner vs.) bulunmadığı için pek olası görülmüyor. Bildiğim kadarıyla Amerika, Avrupa ülkeleri gibi ekonomisi Türkiyeden çok daha güçlü olan ülkeler bile bunu başarabilmiş değil. Yani sunduğunuz çözüm önerileri pek gerçekle uyuşmuyor gibi görünüyor.
Biraz uzun bir yazı oldu. Yazıyı tartışmak değil, köpekleri sokaklarda istemeyen insanların gözlerinden durumu görmeniz amacıyla yazdığımı belirterek bitirmek istiyorum.
Umarım en kısa zamanda bu probleme herkesin memnun olacağı şekilde bir çözüm bulunur
@KızlarSoğuyor kısırlaştırma gayet olası ve gayet ulaşılabilir bir yöntem. Bizim bölgedeki sürekli duran tüm kedi köpekler belediye işbirliği ile kısırlaştırıldı. Özelde yaptirirsan maliyetlidir evet. Ama herkes elini taşın altına koysa imkansız bir şey değil bu. Örnek gösterdiğin ülkelerin barınaklarındaki refahla Türkiye dekileri bir karşılaştır bakalım.
@KızlarSoğuyor
Tehlike derken anlatmak istediğimi çok yanlış anlamışsiniz.
Şuursuz içgüdüsel hareket edip insana zarar veren bir hayvan mi insanlar için daha tehlikeli yoksa aklı fikri yerinde olup bile bile zarar veren kişiler mi daha tehlikeli demek istemiştim.
İnsan şuur sahibidir bizim hayvanlardan ayıran aklımız ve vicdanımizdir. Ama görüyorum ki birçok kişide bu yok.
Köpekler eğer düzgün yetiştirirsen saldırgan hayvanlar değildirler. Burada birçok sokak köpeği var. Bu köpekleri bir kere bile kadınlara havlarken görmedim, çocuklara havlarken görmedim. Ama bazı erkekleri görünce hayvanlar çıldırıyor bir anda. Cinsiyetçilik olarak algılanmasın olanı anlatiyorum. Afganlar var mesela onları görünce o bölgeden çıkana kadar kovalıyorlar adamları. Neden? Çünkü kışkırtıyorlar. Onlara benzettikleri her erkeğe de havlıyorlar. O kişi sakin karşılarsa koklayıp gidiyorlar. Tabi korkanlar da olabilir.
@KızlarSoğuyor Ben size anlaşmazlığı anlatıyım insanlar korkuyoruz adı altında zararsız bile olsa bu hayvanlara yükleniyor. Bazı hayvan sever adı altındaki şahıslar da inatla bu hayvanları göz önünde yerlerde besleyerek gruplaşmasina sebep oluyor.. Bu hayvanlar gruplasirsa saldirmasa bile korkutur zaten. Biz bunun kavgasını cok verdik olabildiğince insanlardan uzak yerlerde beslemeye çalıştık. O anlayışı gösterdik. Ama bu insanlar iyilikten anlamıyor saldırmayan köpekleri durduk yere şikayet ediyor besliyoruz diye bizimle kavga ediyor. Ters bir hareket yapıyorlar havlıyorlar yardım etmeye çalışıyoruz bize carliyorlar. Bu hayvanların hepsi kısır, aşili, küpeli, karınları tok hayvanlar. Ona gidip sopa sallarsan bana neden havladi saldırmaya kalktı demek komik olur. Ayrıca köpeğin saldırması için illa senin yapmana gerek yok sana benzettiği biri yapıyor seni görünce sana da havlıyor koruma içgüdüsüyle. Bu yüzden insanlar eğitilmeli diyorum.
Basit bir örnek hayvanlara heryerde sopa sallıyorlar durduk yere bile. Geçen gördüm görme engelli bir adam elinde sopa var diye nasıl koştular bir anda bir şey yapmadılar ama o adam doğal olarak korkuyor çok çok haklı. Ama bunun suçlusu köpekler de o adam da değil insanlar. Ben bunu kimseye anlatamıyorum.
@KızlarSoğuyor sene olmuş 2022 eğer hayvanlara tecavüz ediliyorsa vay halimize insanlığımıza. Bilimsel birçok araştırmada çoğu katil ve sapığın ilk deneyimlerini hayvanlar üzerinde gerçekleştirdigini söylüyor. Yani bugün o. hayvanin kafasına kürekle vuran yarın bizim kafamıza da vurabilir, öldüren bizi de öldürebilir, tecavüz eden insanlara da aynısını yapar... Çocuk çocuk diyorsunuz yazık değil mi onca çocuk öldü tecavüzden bunlara niye bu kadar ses çıkarmadılar? Böyle baksak insanlar vahşi dediği köpeklerden daha saldırgan ölen köpek sayisi. emin ol çok daha fazla.
Eğer ben bu günde tecavüze uğramış köpek cesedi. goruyorsam. ki en az 3 tane. biz. bulduk. kimse gelip bana bu hayvanların tehlikeli olduğunu söyleyemez.
Bu zamana kadar köpeklerin yoğun olduğu bir yerde yaşamama rağmen bir tane bile ısırilma vakası olmadı. Ama insanlar tarafından sırf benim bildiğim 7 köpek arabayla ezildi hemde kasıtlı bir şekilde, 3 tanesi tecavüze uğradı, birinin ki bu söylediğim kopek o kadar iri ki insan yanına yaklaşmaya korkar ağzında bıçak yarasu vardı kocaman 2 delik. Bu insanlar mi korkuyor? Yapmayın lütfen.
@KızlarSoğuyor abartmıyorum ya biraz olsun sevgi gösterip alışmaya çalışınca hem kendini iyi hissediyorsun hemde o kadar cana yakın oluyorlar ki. Ben sürekli besleyen biri değilim ama her sabah benim yanıma gelip benimle durakta bekliyorlar kendilerini sevdiriyorlar, olur da sevmezsek ciyak ciyak bağırıyorlar. Ben korkan biriydim şimdi mutlu oluyorum görünce gelip sarılıyor cilve yapıyor sevgi dileniyor. Biraz olsun deneseler yüzde 98 bu sorun çözülür.
Cevap
44Cevap
Çok tuhaf olmuş.
Hayvan hakları çok önemli konulardan çünkü bir tek biz yaşamıyoruz bu koskoca dünyada. Ama bu gibi abartılı durumlar olmamalı. Her canlının hakkını savunulmalı sadece hayvan olmaz. Bir de hayvanlar bilmem kaçıncı sırada hatırlatılsa fena olmaz. Zira insan gibi bencil yaratıklar hayvanları umursamıyor.
Hiç kimse sokak hayvanlarına yatacak yer yok, su yok, yemek yok diye düşünmüyor. Çarpık kentleşmede nereye atalım hayvanları? Herkes kendi mahallesinden kovuyor.
Saldırı olaylarına a iyi oluyor demiyorum. Ama hayvanlar aç olduklarında veya hasta olduklarında saldırırlar. Topluca onları beslesek ne güzel olur. Şimdi bize zor yetiyor nasıl alalım onlara yiyecek diyebilirsiniz. Siz elinize geçen para yeter bana diyin Allah yetirir arttırırda. O artan parayla alabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum elimden geldiğince.
Fark ettim de bu hayvanseverlik konusunda aşırıya kaçan bireylerin zekâları biraz düşük oluyor. Mesela röportajlarda da iki kelimeyi bir araya getirmekte zorlandıklarını ve sağlam argümanlar ortaya koyamadıklarını görüyoruz. En yaygın olanları ise sokak köpekleri için ''Onların yaşam alanlarını aldık amaağğğ'' diyen tipler. Köpeğin evcilleşmesi bile insanın yerleşik hayata geçmesinden çok sonra olmuştur hadi bunu bilmiyor ve bu durumdan rahatsızsın peki neden oturduğun rezidanstan geldiğin köyüne s*ktir olup gitmeyip köpeklerin yaşam alanlarını işgal edenler topluluğunda rol üstleniyorsun?
Ne kadar nahoş bir görüntü bu. Hiç bir canlı insandan daha değerli değildir. Hayvanların hakkını savunayım derken, mücadelesi binlerce yıllık geçmişe dayanan insan hakları hiçe sayılmış âdeta.
İnsan onuru evrenseldir. Bu görsel insanlığa bir hakarettir...
Bende hayvanseverim
Pankart protestoları doğru bulmuyorum bana göre yanlış
Ve bu fotoğraf çok abartı ve saçma
1. Fotoğraf hayvanseverim yerine cinsel kölelik gibi bir şey saçma..
Onun hayvansever olduğunu sanmıyorum
Sanmasınlar hayvanseverler böyle diye
Hayvanseverliği herkes anlayamaz
Hayvanseverler neden miting ya da boykot ya da eylem yapsın ki? Hayvan sevgisi böyle bir şey mi?
Ben burada köle fantezisini halka açık bir yerde icra eden birinden başka bir şey görmüyorum. Nasıl hayvan sevmek bu? Şu an sokaktaki ona aç, susuz, üşüyen hayvan kurtuldu mu?
Kendi bolgendeki hayvanların karnınin tok olmasu refah içinde yaşamalarına yetmiyor çünkü. Ne çabuk unuttunuz kafasına kürekle vurularak öldürülen kopekleri
@8GizliBirKullanici8 boykot gerektirmiyor bu.
Sokak köpekleri insanlara da zarar verebiliyor. Üremeleri engellenmeli sadece bu kadar.
Zaten doğmuş olanlar kısırlaştırılsa ve barınaklara alınsa yeterli olur.
Elbette onaylamıyorum kürekle öldürülmesini. Çikolata içine zehir konup verilmesini tercih ederim illa ölmesi gerekiyorsa. İnsanlar bile nüfus azalma projeleriyle öldürülüyor, köpekler için boykot yapamam kalkıp.
Sana da hayvanseverlerin miting yapması vb boykot konusunda katılıyorum
Ama üremeleri engelleme konusuna katılmıyorum
Onlarında duygusu var
Sırf dünya hayvanlarla dolacak diye üremeyi engelliyorlarsa
İnsanların üremesi durmalı
Kimse kusura bakmasın
Boş boş insanlar ürüyor
Her haltı yiyen her caniliği işkenceyi eden
Ay sen ne altın kalpli birşeysin öyle ya. Kedi de mı insanlara saldırıyor? Çünkü onlar için de kavga edip bir yerlerini yırtan hayvanları yok eden şahıslar tanıyorum.
Bolgemdeki tüm köpekler kısır. Çocuklara saldırdıkları yok hatta tam tersinin olduğu çok zaman yakaladım. Korkuyorlar ama taş atmaktan, tekme atmaktan, sopayla kovalamaktan geri kalmıyorlar. E hayvandan da öpücük atmasını beklemeyeceksiniz o zaman. Çok şey derdim de neyse
Çikolata içine zehir konup öldürülebilirmiş ya minnoş seni 🤣 Kafadaki düşüncelere bak
Allah'ın verdiği canı insanlar alamaz desekte
İnsanlar can almaya devam ediyor
Çünkü insanoğlu Melek değil kimse kusura bakmasın
İnsanoğlu suçlu
Hamile bir kediye köpeği saldırtan gavur mu desen
Köpeği pitbull diye dikenli tasma takıp canavarlaştıran mı desen suç insanda
Nasıl ekersen öyle yetişir
@8GizliBirKullanici8 seninle aynı fikirde olmak zorunda değilim. İyi günler.
@Kauss yapacak bir şey yok? Tarih boyunca biri üstündü. Güçlü insanlar güçsüz insanları yaktı, dövdü, sövdü. İnsan insana yaptı bunları. Ve hala da yapılmaya devam ediyor. 2 köpek öldü diye yaygara koparamam ben.
@Kauss anlar mı bunun gibiler? Pitbull gerek mı var. Sokak köpeğini kedileri öldürmeye alıştırmis maksimum 10 11 yaşında çocuklar gözümün önünde kediyi öldürmek üzere olan köpeği hevesle izlerken yakaladım. O görüntünün şokundan hayvanı kurtaramiyorduk az kalsın. Hevesle parçalanmasını söylüyorlardı. Şimdi bu çocukların aileleri nerede? İleride ne olacaklar? Evlerinden neden o kadar uzakta geziniyorlar tek başlarına? Bunların hepsi birer sorun.
Bilmiyorlar ki o hayvanalara yapılanların hepsi bir gün insana dönecek boş boş konuşuyorlar
@Kauss bu hayvansever adı altında gezinenlerin de kafasına ben. Kesici kopekci diye kendilerini ayirmislae ellerinde cins hayvanlarla gezinen derneklere üye olmuş kokoşlar gerçek bir icraat yerine para toplayıp birbirleriyle kavga etsinler ancak
@8GizliBirKullanici8 bunun gibiler diye ötekileştirip durmazsan sevinirim. Sana hak vermediğim ya da seninle aynı fikirde olmadığım için telefonu ısırıp sinirden kudurmayı da bırak.
Rahatsız olduysan engelle, geç. :)
Sapıklar var yapacak bir şey yok. Katiller var yapacak bir şey yok. Sapkınlar var yapacak bir şey yok. Caniler var yapacak bir şey yok susup köşemizde izleyelim. Sıranın bize gelmesini bekleyelim
@8GizliBirKullanici8 offf çok kafa ütüledin ya. Git başka yerde söylen. Senin korku, endişe ve nefretin umurumda değil benim. Hadi kaybol.
Bana hak vermene ihtiyacım yok ben zaten haklıyım. İnsan etmeye çalışıyorum ama haklısın. Sizin gibi insanlar yaşamadan anlamıyor. O kürekle vuran eller küreği sizin kafanıza vurduğunda akıllanmak için çok geç olacak :)
@8GizliBirKullanici8 haklı falan değilsin. Çok seviyorsan hayvanları git elinden geleni yap. Kızlarsoruyor'da benimle kavga etmen o köpeği geri getirmeyecek. Okey?
Haklıymış, saygısız.
Sokakta bu kadar hayvan olmasını desteklemek , bunlara mama verince her şey geçecek demek hayvanlar üzerinden şov yapmak demektir... öyle bir dunya yok.. bunlar da baktılar bu konu popüler, istismara açık, hayvan lafi duyan mikrofona en önden koşuyor...
Yemin ederim sapıtmışlar dertleri hayvan değil gelir kapısı onlar için hayvan duyarlılığı yazık köpekler tarafından parçalanan çocuklar insanlar hakkında tek cümle etmezler
Hayvan haklarını savunurken insan hakları hiçe sayılmış. Köle ve sahibesinden başka bir şey göremedim fotoğrafta.
Aynısını bir erkek bir kadına yapsaydı, aynı gün göz altına alınırdı, toplumda linç edilirdi. Standart cinsiyetçi toplum tepkisi, şaşırtmadı
İyi orasını burasını yalatıp üstüne çişini yapmamış seks kölesi gibi
Sisininde hayvan haklarından faydalanması lazım diyecem ama hayvanlara da hakaret etmek istemiyorum
Hayvanları ve hayvan severleri kısırlaştırıp barınaklara almamız gerekiyor. Belediyeler hayvanları kısırlaştırıp geri sokağa salıyorlar. abi bu köpekler bizi zikmiyor ki ısırmaya çalışıyor. dişlerinide çekin @q
yasa çıksın da, hayvanları kurtarın bunların elinden.
gün geçmiyor ki başkalarının adına utanmayalım
Bu noktaya geleceğimiz belliydi.
Bana göre hayvanseverlik bu değil.
Bunu bir erkek kadına yapsa ülke ayaklanirdı ama kadın yapınca iki yüzlü insanlar ses etmez hatta gülüp gecer.
O tasmanın basindaki aşağılık biri
empati yapmamız için hayvan taklidi yapmasına gerek yoktu.
Sokak hayvanı diye bişey olmamalı !
Ayrıca resim çok iyiymiş 🤭
Embesil fransızlar yapıyor böyle şeyler. Aptal saptal dikkat çekme çabaları
Petplay femdom harika. Bende ponyplay femdom yapmak isterdim.
Birçok ünlü ismin haberi yapılırken ondan bahsedilmeyeceğini bildiği için biraz konuşulmak istemiş
Bir sürü yol varken neden bu yani? Primden ve kendini göstermekten başka bir şey değil.
Ve bu ülkede kadınların ezildiği iddia ediliyor... 😂😂😂
Ahlakta, ilimde, bilimde çökmüş bir toplum. Midem bulanıyor. Ölen, parçalanan onca çocuk ve adam...
Hepsi de saçmalık. Bebek bezi bebek maması gibi şeyler için bir şeyler yapan yok boş insanlar bunlar
Bildiğin fantazilerini gerçekleştirmişler bence 😅
mehmet ali erbil gereken cevabı sisiye vermişti zamanında :D
Yolcu gemisinde barmenlik yapan bir arkadaşım bununla ilişkiye girmişti.
Manyak bunlar manyak. Hayvan sevenler kadar canım insanlar görmedim ben. Hepsi dengesiz.
Çatlak falan ama böyle biri gerekli her zaman dikkat çekmek için
Bunları ünlü yapanın ben gelmişine. Aşırı gereksizler
O köpek olan kim acaba
Bence bu yaygınlaşmalı 😃
Bu fotoğraf ne la adam köpek olmuş
Bu ne saçmalık böyle...
Bunelan fantezi yapıyorlar herhalde 😂
Çok sacama şeyler yapıyorlar
Bu gözler daha ne rezillikler görecek acaba.
Araya karışmak için iyi bir yolmuş
Ne alaka ne alaka ne saf insanlar bunlar utandım
Şov yapmış bence
tövbe tövbe ne yapmış o öyle
İlkan (kuki) geldi sandım
allah akıl versin
hahaha güzel mizah
abartmamak lazım harbiden bu neeeeeeee
Bir gün bu foto gerçek olacak
Sadece reklam başka birsey yok yazık çok yazık...
Rezalet
Tam bir canım
Kafayi yemisler
Adamın kimliğini merak ettim🐶😼😼
Başlarım hayvanlarınıza
kuki ilkkan
Seviye yerlerde
İlk kan bu
İlkkan mı o
Ruh hastalari
Hasta bunlar ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?