Cumhur başkanı olsaydınız napardınız?

• ciftci için benzin mazotta indirime giderdim , gitmesem bile uzun taksitlere bölerdim vade farksiz.
  • Tarım ürünleri için bir taşıma ücreti şişirilmiş şekilde şu an. Özel tır kamyon çıkartır. Özel firmalar 10 TL ye götüyorsa ben devlet olarak 7 TL ye götürürüm. Onlarda yola gelir. Fazla fiyat çekemezler.
  • Özel sektörle yarışa girerdim , onlarda her alanda ayaklarını denk alırlardı. yani bu dengeyi kurmaya çalışırdı. Onlara alternatif kamuya ait işyerleri yapardim. Rekabet için zaten fiyatta indirim yapacaklar.

MULTECİ SORUNU ; ulkeye gelen Suriyelileri avantaja çevirdim. Vatandaşligi kolay vermezdim.

• 10 yıl Türkiye için çalışacak.
  • Vatandaşlık için 500 bin TL.
  • 500 bin TL de 10 yıl dolana kadar merkez Bankasına verecek. 10 yıl sonra vatandaş olursa iade edilecek para.
  • 6 ay -1 yıl içinde hapis cezası almayacak.
  • 2 çocuktan fazlası yasak.
  • Belli bolgelerde ikamet edecekler, belli işlerde çalışacaklar.
  • Erkekleri madende ağır işlerde kadınları tarım işlerinde.
  • Türkçe öğrenmeleri zorunlu ❗
  • 10 yıl dolana kadar ev , tarla vs. . alamayacaklar. hatta 10 yıl sonra bile kısıtlı olacak almaları.
  • 10 yıl dolunca 1 sene askerlik hizmeti yapacaklar.

Bu şartları tamamlayanlar Türk vatandaşı olabilecek ❗❗

DEVLET POLİTİKASİ OLARAK ;

• DİSARİDAN HAM MADDE ALİP İCERİDEN YAPİLMİS URUN SATMAK. İCERİDEN HAM MADDE SATİSİ KİSİTLİ HİC OLMASİN HATTA. MADEN FALAN. .

Domastes al , salça yap sat. Buğday al makarna yap sat. Hayvan al , sucuk sosis yap sat.

en önemlisi de ; EBEDİ DOST , EZELİ DUSMAN YOKTUR. DEVLET CİKARLARİ VARDİR ❗❗

Cumhur başkanı olsaydınız napardınız?