Mersin'de 12 yaşındaki bir kız öğrenci, sınavdan düşük not aldığı için kendisiyle dalga geçtiğini iddia ettiği arkadaşını, okul tuvaletinde hortumla dövüp bıçaklayarak öldürdü. biz nasıl bir toplum olduk ya

Mersin'de 12 yaşındaki bir kız öğrenci, sınavdan düşük not aldığı için kendisiyle dalga geçtiğini iddia ettiği arkadaşını, okul tuvaletinde hortumla dövüp bıçaklayarak öldürdü. biz nasıl bir toplum olduk ya

Ben dalga geçen öğrencileri de anlamış değilim öfke kontrolü yapamayan bireyleri de.. Şiddet ortamında büyüyen bir çocuktan sevgi göstermesini bekleyemezsiniz. Kapalı kapılar ardında görmek istemediğiniz manzaralar olabilir. Aile içi şiddet vs. Akran grupları da bu konuda önem taşıyor. Okullarda gruplaşmalar var. Grup lideri şiddet odaklı ve sevilen biri. Bu da diğer üyelere ne yazık ki aynı cesareti veriyor. Ben yaparsam beni de severler düşüncesi hakim. burada Rehberlik öğretmenlerimize büyük bir iş düşüyor. Aile içi görüşmeler, ziyaretler, toplantılar, grup rehberliği yapılmalı öfke kontrolleriyle başa çıkmak önüne geçmek gruplaşmayı engellemek adına.
Eee al sana medeniyet modern özgürlük vs diye diye bu hale geldi bu millet ana baba denen varlıklar ana baba değil zaten çocuk yapıyorlar hiç bir şey öğretmiyorlar kendileri bilmiyorlarki ne öğretecekler zaten daha karı koca olmayı bilmiyorlar çocuğu yap saldım çayıra mevlam kayıra diyerek bırak ortaya gitsin bunun sorumlusu önce ana baba sonra eğitimin olmayışı daha sonra toplumun bozuk olması eknomi kötü ekonomi kötü diye gezeceklerine biz nasıl adam insan oluruz diye gezse bu millet belki biraz düzelme şansı olurdu ama nerde ekonomi düzelse sanki adam insan olacak satılsa keşke gidip alır bu millette satılmıyor ki diğer yandan din iman olmayışı bu milletin en büyük sorunda burada zaten din iman olsa yanlışı doğruyu bilse bu millet bu halde olmazdı zaten ama milletin aklı fikri beyni bacak arasında geziyor ekonomi kötüymüşte yaşayamıyormuş da ben içecem yieyecem edecem keyfime bakacam her pisliği yapacam pislik içinde yaşayacam dediği sürece bu millet düzelmez asla bu millet böyle devam etsin bakalım bir de ağlamasalar iyi ya işte hem yapıp hem de ağlamak olmuyor ne yazık ki
12 yaş nedir ya, inanılır gibi değil. Lise çocuğu olsa belki diyeceğim de o yaşta bu ne şiddet bu celal... Allah'ım sen koru bütün çocukları, bıçağı hortumu nereden bulmuş ya, çok ilginç...
Oha ya cidden oha küçücük çocukların bile psikolojileri hiç iyi değil.. Okulda olduğu halde o kızın elinde bıçak ne geziyor? Okula nasıl bıçak getirebilmiş ya şaka gibi gerçekten
Cevap
72Cevap
psikolojisi bozuk anlaşılan
Ikiside suçlu. Ya eskiden yeni ayakkabi alirdik giymeye utanırdık arkadasimiz heveslenir diye. Beslenmemizde guzel seyler olurdu, muz falan olurdu yine arkadaslarimizin canı ceker diye yiyemezdik hatta annemiz evde ye, disarda yeme derdi.
Milletin hicbir sekilde dis gorunusuyle olsun, baska durumlarla olsun dalga gecilmez, yorum yapilmazdi ayıptı. Simdiki zamana bak. Millet muz yiyorum diye sosyal medyaya foto atiyor. Yeni ayakkabi aldim diye yarışa giriyor. Sismansin, kisasin, kalcan buyuk, burnun buyuk diye milletle dalga geciliyor, toplum dışlıyor. O yuzden estetikler bu kadar yaygin. Neydik nr hale geldik. Bir millet edep ve saygi konusunda bu kadar gerileyebilirdi, birbirine olan saygiyi ancak bu kadar kaybedebilirdi.
Yani bu cocuklarin anne babalari baktigimiz zaman 80-90 lar cocugu. 2000 liler daha coluk cocuga karışmadı pek. 80-90 li olup o eski gelenek görenekleri, saygiyi ogretmemeyi ben anlayamiyorum. Modernlik diye diye ulke ne hale geldi. Bazi toplum tabularina da ihtiyac varmis goruldugu üzere.
Özgürlügun sınırının olmadigi yerde sıkıntı çıkar. Azı karar cogu zarardir her zaman. Ne yapti ettiler bu toplumu bozmayi başardılar. Zaten artik mesele eskisi gibi toprak meselesi degil. Icerden bitiriyorlar, iceriden yıkıyorlar ve en kestirme yol da bu. Toprak alsalar toplumu yikmak icin bu kadar verimli olmazdı. Içten fethetmek bu işte.
Bir dönem akran zorbalığına uğramış birisi olarak haberi gördüğümde şaşırmadım, dehşete düştüm fakat sürpriz gelmedi.
Keza zorbalık gördüğüm çocukluk dönemlerimde benimde aklımdan binbir türlü şey geçerdi. Gerçekleştiririm diye ödüm kopardı.
Ailelerin, okul yönetiminin tek tek hepsinin bu konuda suçluluk payı var.
Tabi olayı derinlemesine bilmiyoruz, yargıçlık yapmak bize düşmez. Bu olay, toplum olarak ne kadar sorunlu, arıza bir bütünlüğe sahip olduğumuzu gösteriyor ki, halimiz berbat...
ne desem bilemedim çok acı bir durum
ama bıçağı nereden bulmuş nasıl okula sokmuş
ikincisi : zayıf not alırım biri benimle alay ederse öldürürüm diye hazırlıklı mıymış yani
çocuğu bu kadar mı boğmuş rahatsız etmişler
bu bence bir kez iki kez olan bir şey değil çocuk sonunda patlamış gibi davranış sergilemiş
insanlar davranışlarını hakikaten düzeltmeli bu alay etme olsun hor görme olsun çocuklar böyle yetiştirilmemeli
ailelerin çocuk yetiştirme anlayışları çok kötü
asla arkadaşınla alay etme onları küçük düşürme
asla kavga etme seni rahatsız eden varsa şikayette bulun
asla ama asla arkadaşını fakir diye hor görme
çocuklara bu duygular aşılanmalı iyi bireyler olabilmeleri için
Ben o yaşta bir çocuğun bir anda cinnet geçirip bu hale geldiğini düşünmüyorum. Şiddet eğilimi olan ya da bu tür baskıları kaldıramayan çocuklar kendilerini bir şekilde belli ederler, çünkü yetişkinler gibi duygularını saklayamaz, saklamak zorunda hissetmezler. Tüm duygularını apaçık şekilde yaşarlar ve gözlemlenmeleri bir yetişkine göre çok daha kolaydır. Ben ailesinin bu konuda biraz cahil ve empati yeteneğinden yoksun insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu çocukta başka şeylerin de hırsı var muhtemelen. Çok korkunç ve aşırı bir olay. Benim annem çok küçük yaşlarımda bile beni karşısına alır konuşurdu, sokakta bir çocukla kavga ettiğimde bağırıp ceza vermek yerine bunun çok yanlış olduğunu insanlara nasıl davranmam gerektiğini öğütlerdi. Şimdikiler sosyal medyaya ''canım kızım, canım oğlum'' diye story atmayı biliyorlar sadece.
belki kiz hic belli etmemistir bazi cocuklar oyledir.
ne oluyoruz böyle derken? 🤣
uyanında balığa gidelim diyeceğim ama, siz şimdi gölü, deniz zannedersiniz bu minnak duygularınızla.
21. yüzyıldayız. bu olaylar 21 yüzyıl önce de oluyordu, şimdi de. dehşet verici olan kısım nerede?
çok mu ahlaksız olduk? çok mu erdemsiz olduk? cinayet mi söyletiyor bunları size? sizler kendinizi cinayet işlemediğiniz için mi, ne oluyoruz böyle sorususunu yöneltebiliyorsuunz? acaba insanların yüzlerinden okunabilseydi gerçekler, hangi perdelerin ardına saklanacaktınız?
bu olay, sosyolojik bir olayın da ötesinde normal bir olay. asıl mesele ve sorgu bu 12 yaşındaki kıza ne olacak. bu olay nasıl bir değişim ile toplumda yankı bulunacak. iyi bir adalet mi iyi bir akıl sağlığı mı. hadi çıkarın çarmıhlarınızı.
En büyük suç öğretmenlerde ve okul idaresinde. Bende yıllarca aşağılandım hep kavga ettim dayak yedim dayak attım ama bir türlü çözemedim sınıftaki sorunları, öğretmenlere müdür yardımcılarına ne kadar söylersek söyleyelim umurlarında olmuyordu. E herkeste bir yere kadar sabrediyor kız patlamış cinnet geçirmiş demek ki.
Öğretmen ne yapsın kardeş tutsa birine iki tokat atsa cimere yazıyorlar polise gidiyorlar. Birini disipline verse okuldan attirsa ertesi gün birileri gelip öğretmenin yakasını tutuyor. Öğretmen dayak yese birilerinden şikayetçi olsa şikayet ettiği ile kalıyor. Gerçekten iyi bir ceza kanunu olacak kimse kimseyi tehdit edemeyecek darp edemeyecek edenler de cezasını anında görecek. Başka türlü Öğretmen ne yapabilir. Öğretmen dediğin ayda 11-12 bin lira maaşa çalışan akşam evine ekmek götürmek derdi olan bir insan. Polis gibi bir koruma gücü veya yaptırımı yok.
@Ahmet-1992 ilkokul diyoruz hocam dediğin şeyler mümkün değil ilkokulda kimse öğretmen dövemez.
kiz hakli
İnanın bu gün bir şeye şahit oldum kaportacıda çay içiyoruz yoldan geçen toy bir kız çocuğu ablasına bir küfürler ediyor oturup ağlarsınız doğurmak ile anne baba olunmuyor kimse 4 4 büyümedi ama burada aile büyük iş düşüyor özellik 12 20 yaş arası çok riskli hiç evladını yanına alıp sohbet dahil etmeyen aileler biliyorum ben 15 yaşında piskiyatriye gittim tek başıma bana kimsen yokmu dediklerinde hastalar dedim inanılmaz acı çektim gurur herkeseyi yaptırır çocukta olsa demem o ki iş okulda bitmiyor ailede bitiyor bu hepimizin suçu biz gelecek nesillere örnek olmamız lazım eğer bir gün olurda evlenirsem çocuğumla arkdas olacağım baba evlattan öte çünkü bunun zorluğunu ben yaşadım gördüm.
Ben çocukken çok zorbalığa maruz kaldım sık sık bir kaç yaştların önünü kesip tartaklaması sebebsiz yere öyle oldum ki çıldırdım cinnet geçirdim özelikle birinin boynuna öyle çok sıktım ki diğerleri sopayla sırtıma vurmayı bırakmasaydılar ben daha çocukken katil olacaktım şimdi katil olsaydım suçlu ben mi olurdum yoksa bana sürekli yapan çocukların ailelerin suçu mu kabul edilirdi
Lan ben ailemin korkusundan elime sopa alamazdım birileriyle dalaşamazdım küçükken. O kadar güzel eğittiler ki, suç ailesinde, öğretmenlerde. 12 yaşında daha dalga geçmeseymiş yazmışlar birde beyniniz yok fikriniz var nasıl insanlarsınız siz ya o kız daha reşit değil küçük bir kız nereden bilsin dalganın kötü olacağını.
idare, disiplin kim varsa yeterli ceza verilmiyorsa bile ne olursa olsun eline bıçak alıp kimse kimseyi böyle öldüremez kardeşim. Verin cezasını.
Okullarda olan zorbalıkların haddi hesabı yok öğretmenlere şikayet etsen bile çözüm bulmuyorlar. Her zaman zorbaları koruyorlar okulda rehber öğretmen diye bir şey var ama hiçbir işe yaramıyor. Kimseyi kınamamak lazım öldüren kız zaten ceza yatmaz 15 yaşından sonra ufak bir ceza yatar çıkar.
Hadi bakalım 18 yaşından küçük kız çocuklarına evlendirdiği zaman ayaklanan insanlar modernlik özgürlük diyen insanlar peki 12 yaşındaki ilkokul çocuğunun arkadaşını öldürme planları ve bunu başarmak planlarını nereden geliyor?
Ben başka bir şey demiyorum günden güne daha kötü zamana gidiyoruz şansa yaşıyoruz haberimiz Yok
O çocuk muhtemelen televizyonda gördüğü bir keko dizisi yüzünden bu durumdadır. Aile özeni çok önemli. Millet o dizilerdeki bad boylara özeniyor hep yaptıkları alfalık cesurluk sanılıyor toplumda belli ki bu kızda böyle sananlardan biri. Bilinçaltı o yaşlarda çok çok önemli. Dizilerde sürekli bu oluyor okulda biri hep dizinin gariban rolündeki kızıyla dalga geçiyor ve tuvalette olan oluyor.
Alay eden dalga geçen suçlu burada sen kızın psikolojisini ne hakla zorluyorsun işte öyle ettiğini bulursun öldüren kızın yaptığı tabiki de büyük suç her sinirlenmede de insan öldürülmez tövbe Estağfurullah ama herkesin psikolojisi de aynı değil burada her 2 taraf da suçlu
Pardonda psikolojik sorunu var die bicaklamaya ne hakkı var ne acımasız insanlarsınız ya ayrıca alay etmiş bu normal bisey benimde arkadaşlarımla çok sorunum oldu bende psikolojik rahatsızım o zaman bende öldürüyüm arkadaşlarımı
Bıçaklamaya elbette ki hakkı yok görüşü tam okusanız anlardinix kız orada zaten baskıya girmiş üzüntü den birde serseri arkadaşı geliyor dalga geçiyor alay ediyor haliyle üzüntü de bozulan psikoloji iyice yoldan çıktı sonucu bu acı durum işte tekrar söylüyorum ne olursa olsun kimse kimseyi öldürme hakkı Yoktur bu canı Allah verdi Allah alacak sadece ama dediğim kızın üzerine gidilmiş burada üzüntü de insanın psikolojisi alt üst olur
Tabiki alay eden çocuğuda onaylamıyorum kesinlikle ama bunların sorumlusu basit ve disiplin olmayan bir ülkede yaşıyor olmamız
İyi mi oldu şimdi bi aptallığı malligi yüzünden canından oldu düşünme aklını kullansa bulaşmasa belki de ölmeyecek di üzüntülü stresli insanla alay edilmez büyük tehlikeler riskler doğurur ona destek olmak güzellikle yaklaşmak gerekir bu işlerden anlamayan ise uzak durmak gerekir her 2 taraf da büyük suçlu biri Kışkırtma yüzünden diğeri bi can alma yüzünden suçlu
Gerçekten de ahir zamandayız. Allah o kızın ailesine sabır mı versin hidayet mi bilemedim. Çünkü her şeyde ilk eğitim ailede başlıyor, bir aile çocuğunun sorumluluğunu alamıyorsa böyle sonuçlar kaçınılmaz olabiliyor
Refah seviyesi Venezuela ayarına indikçe ülke olarak barbarlıkta Güney Amerikalılar ile yarışacağız işte.
Zaten her yerde uyuşturucunun geçiş ülkesi olduğumuz konuşuluyor. Pudra şekerleriyle yakalanan tipler malum
Eskiden sevgiyle büyütülurdu çocuklar şimdi nefret ile büyütüluyor. Ailesi tarafından taktir görmeyenler sevilmeyenler toplum için bir zararlı biriye dönüşür
Hemen saçma sapan nasıl toplum olduk vb diye başlayan ezik lakırtılar yapmayın. Gayet normal bunlar. Ahir zamandayız. Ne bekliyorsunuz? Zamanı okuyun biraz.
Bende olsam bende döverdim ama Öldürmek ne bileyim biraz fazla ileri gitmek olur
Bulasmaman gereken kişiye bulaştığında böyle sonuçlar olur. Yani normal bence
Egitim ailede başlar. Çocuk bu psikolojiye girene kadar ailesi nasıl farkına varamamış. Korkunç bir durum ya. Gelişmek yerine ilkelleşen bir toplum oluyoruz.
Eğitimin ne kadar berbat, sevgi ve saygı ile verilemdiği, aile içi sevgi ve saygının ne kadar az ve öğretilmediğinin olduğunun kanıtı hem ölen hemde öldüren içinde geçerli. ABD okul silahlı saldırıları var gibi. Ne kadar sevgi, saygıdan uzaklaştığımızın kanıtı. Dünya'da sevgi yok Türkiye'de yok sonuç bu.
Nasıl davranmamız ve kötü bir olayda nasıl karşılık verilmesini bilmiyoruz. Çünkü ceza olarak dayak yiyen bir Dünya içindeyiz. Çocukları göstermelik, yaşamadıklarını yaşatasınlar diye, gurur tablosu olarak görmek isteyen ya da bana baksın diyen insanlar bu lanet Dünya'nın pisliğini bildikleri ve hiç bir zaman tam anlamıyla bütün olmayacağımızı bile bile şu Dünya'ya masum ruhları getiriyor. Çünkü bu Dünya'da her halt döner. Adelet, eşitliki kardeşlik ile övünürler ama hiç biri yoktur.
Burada suçlu olan baştan aşağı aileler. Yanlış yetiştirmeler maalesef bu gibi tatsız olayları ortaya çıkarıyor
Mustafa hersey aile de mi, eskiden aileler baskiciydi diye kizarlardi ama eskiden böyle olaylarda yoktu emin ol daha da gevsekler ben insanlar duyuyorm kiz erkek fark etmez geceleri disari cikiyolar sanarsin baskici aile, herseyi aileye baglamayin
Aile isi gecti artik sosyl medya cocugu onlar
Pıçaklamasaymış iyiymiş.
Madem hortumla dövdün, neden pıçakladın.
Madem pıçaklayacaktın, neden hortumla dövmek için uğraştın.
Burdan çıkarılacak ders belli çocuk bakamayan yetiştiremeyen çocuk yapmasın ve güzel bilgiler aktarsın yapanlarda ilgilensinler
Ailesinin suçu tamamen nasıl çocuk yetişriyor bu insanlar eğitimsiz insanlar kısırlaştırılmalı diye düşünüyorum
12 yaş 2010 doğumlu yani dünkü velet cinayet işliyor. Nasıl bir ülke olduk. Allah sonumuzu hayır etsin..
İnsan psikolojisinin önemini anlamış olursunuz hiç değilse. Çocuk yaşta başlayan psikolojik tramvaların sonuçları bunlar.
Islatıp ıslatıp dövdün hadi anladık da neyin öfkesi bu üzerine bir de bıçakladın seni minik psikopat?
Zamaninda bizlede alay edildi, ilkokulda az dayak da yemedim ama kimseyi de öldürmedim, kiz erkek farketmez , hapise atilmali
yorumlara bakıyorumda vicdansızsınız ya. Özdeşini bir erkek yapsa sabahtan akşama kadar linçlenmişti.
Ailesi de öyledir. Şaşılacak bir durum değil. Toplum nasıl ki çocukları nasıl olsun?
Ben de okul zamanımda zorbalığa uğramıştım. Suç öğretmenler de idare de ailelere de. Ne kadar şikayet etsen de bir şey yapmıyorlar. Nasıl cinnet geçirdiyse artık.
Toplumsal bir psikoloji tedavisine ihtiyaç var ve ruhsal destek bedava olmalı.
Ne kadar yazık çocukların bile psikolojisi pert olmuş.
12 yasında bir kızda bıcak ne geziyor yahu cocuk ikisi de
Buyur nurdan yak Sayın hocam
@Sedakaram şimdi bu mu çocuk
Küçük canavarlar yetişmeye başlıyor ülkede hemen önlem alınmalı.
Her yaştaki türk kızından her daim korkulur. (Nokta.)
Normalde kolye küpe takınca toplarlardı üstlerdekini bıçakla okula gelmiş bu nasıl oluyor ya
Yaşasın özgürlük yaşasın medeni hayat işte olacağı buydu kendimiz ettik kendimiz bulduk
Değdi mi bari iki ömrü heba etmeye. yazık çok yazık
Iste insanlar özgür olcaz dine göre yasamicaz diyor alin sonuc eskiden böyle seyler mi vardi? Allah askina alin size medeni hayag alin dinsiz yasinyca neler oluyor
Allah anasına babasına sabır versin, böyle bir toplum haline getirildik biz işte.
Hep sosyal medya yüzünden , diziler yüzünden boş beleş yetişiyorlar ana baba zaten hak getire
mesele doğurmak değil yetiştirebilmek maalesef eğitimde bitiyor iş
Oha o yaştaki kız nasıl cinayet işleyebilir, akıl almaz bu olayı
Kizlardan korkun
@gitarcikizzz88 korkuyorum zaten 😳
19 yaşımda ben arada sinek falan kovaliyorum odamdan😄
Her gün başka bir zorbalık, başka bir cinayet hikayesi...
Ailesi sorunludur kızda etkilenmiştir bu kdr basit böyle olaylar hep olur bu zihniyet olduğu sürece
İyi yapmıs bu vele tler fazla zorba olmaya başladı insanın ırkıyla anası ile atası ile dalga geçmeleri bitti not ile başladı
Hortumla dövüp öldürmek nedir. Çocuğun ailesini alıp incelemek gerekir. O çocuk kesinlikle topluma salınmamalı. Tehlike arz ediyor.
12 yaşındaki kız çocuğunda bıçak ne geziyo ya bunlar nasıl aileler
Demek ki kız son noktasına gelmiş böyle bir şey yaşanmasını istemem ama bu zorbalık ciddi konular Allah bilir kiz ne zamandır uğraşıyor bunlarla
Tovbe tovbe ya...
Çocuk değil terörist yetistiriyorlar
Allah ailesini de kendisini de ıslah etsin
Aileleri kızım sana kimse karışamaz sen prensessin istediğini yaparsın gibi saçma sapan sözlerle alın işte eser
Şu ülkede cidden psikolojisi normal olan bir insan yok küçüğünden tut yaşlısına kadar beter bir haldeyiz...
Sosyal medya ve dizilerden özenti hale gelince üstüne de eğitim eksikliği olunca bu hale geldik. Bence biz büyükler de suç gibi.
Eğer bir ülkede fakirlik çoğaldıysa Zina, hırsızlık, cinayet, dolandırıcılık çoğalır. Aile ekonomisi bozuk bireylerin psikolojiside bozuk olur
Bıçağın ne işi var zaten çocukta bu okullar da düzenli arama olması şart.
Sadece akademik başarı diye çıldıran MEB ve velilerin, müdürlerin eseri.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?