Amerika'nın 34 eyaletinde idam cezası uygulanmakta, Japonya'da da idam mevcut. Hatta Japonya'da idam hala ipe asma yöntemiyle yapılıyor. Ne dersiniz sizce idam geri kalmışlığın göstergesi olabilir mi?

Amerika'nın 34 eyaletinde idam cezası uygulanmakta, Japonya'da da idam mevcut. Hatta Japonya'da idam hala ipe asma yöntemiyle yapılıyor. Ne dersiniz sizce idam geri kalmışlığın göstergesi olabilir mi?
Hayır bazı suçlar için gerekli bence, sübyancı, taciz ve tecavüzcülere, planlayarak cinayet işleyenlere, aşırı hız yüzünden ehliyetsiz ve alkollü kazada ölüme sebebiyet verenlere, hırsızlığı vd dolandırıcılığı meslek edinenlere ve uyuşturucu işi yapanlara idam şart.
üzülüyorum bunu derken fakat idam gerekiyor. İnsanların gözü korkunca kalkışmıyorlar kötü şeylere. Bir yandan şunu da düşünüyorum iftira atılan masum kişilerde ölebilir.
Cevap
9Cevap
Hayır bazen gerekli oluyor ama Türkiye'de uygulanması hoş olmaz
Japonya'da hoş mu olmuş?
Japon adaleti bizimkinden daha iyidir eminim
İdam hak eden onun bunun çocuğu çok, hiç de geri kalmışlık değil mq
Japonya istisna olsa da, evet idam cezası geri kalmışlığın göstergesidir.
Suç oranlarının yüksek olduğu ülkelerde idam cezası kesinlikle gerekiyor
Turkiye gibi bir ulke icin gerekli bir ceza sekli
Hayır adaletin tecellisi suçların azalmasıdır ama yüzde yüz emin olunacak
Aksine bazen adaletin temsili oluyor böyle bazı pislikleri öldürmek dünyayı temizliyor herkese ibret oluyor
Tamamen saçmalık. Yanlış yargılanıp idamdan sonra haklı çıkan bir sürü kişi oldu. Bunların geri dönüşü olmuyor. Tecavüzcü vb. gibi örnek verenler için idam savunmak da saçma. Emin olun idam daha kısa yol olabiliyor
Bazı suçlar için gerekli bence. Caydırıcı etkisi olabilir
hak edene hakkını vermek lazım mesela pkklilar veya eziyet çektirerek öldürenler falan idam edilmeli
idam olmali. Cinayet ve tecavüz ve vatana ihanet durumlarinda uygulanmali.
Japonları bilmiyordum
keşke bizde de olsa
Aynen öyle
değildir
İdam tüm ülkelere lazım
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?