Süper Soru için teşekkür ederim @livaneli @KizlarSoruyor
Ankara halkı, Mansur Yavaş'tan memnun musunuz?
Süper Soru için teşekkür ederim @livaneli @KizlarSoruyor
Merhaba,
Ankara 'da ikamet ediyorum genelde de çoğunlukla oradayım, bedensel engelliyim yani bastonlarla destekli olarak yürüyorum, biliyorsunuz ki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı Mansur Yavaş, seçileli üç yıl oldu ağlamaktan başka yaptığı bir şey yok, anladım dürüst şeffaf adamı fakire fukaraya yardım ediyor, ama Ankara 'da da sadece fakir fukara yok ki, %50 su indirimine ağlıyor geçen yıl abim 8 metreküp suya 43 TL öderken şimdi 115 TL ödedi, 10 metreküp suya 138 TL ödedi.
Ben bedensel engelliler meslek lisesinde okudum Melih Gökçek döneminde fakir zengin ayrımı yapılmadan ayakkabı mont verilirdi, yani sonuç olarak ben bir hizmet göremiyorum. Benim abim sağlık çalışanı olduğu halde evlenirken sağlıkçı indirimi bile yapmadı, insan hizmete bakar, benim halamın üzerinde kuru bir tarla var diye yardımı kesildi..
Bence bazı şeylere tarafsız olmak gerekiyor.
Not: AKP'li değilim

31 Ekim, 2022 Pazartesi Saat 20.50
Bana bir değişim, bir gelişim hissetirmedi. Sanki orada oturmuş görev sürelerinin dolmasını bekliyorlar. Bu sadece Büyükşehir için geçerli değil, ikamet ettiğim iktidar partili belediye için de aynısı geçerli. Kayda değer hiç bir icraat yok, tık yok desem yeridir. Böyle belediye başkanlığını ben de yaparım, hatta bütün vaktimi ayırmama bile gerek yok ek iş olarak bile yaparım 😅
Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama bazı insanlar anlamıyor işte
yani esksinden daha iyi giden birsey yok eskiden kötüydü şimdi iyi yapılıyor diyemem. Bazı iyi yürütülen işler var ama bu işler eskiden de iyiydi eskiden çok daha kötü diyebileceğimde fazla birsey yok elediye faliyetleri ürüyor ancak secim öncesi verilen sözlerden ciddi anlamda yapılmış birsey yok. yani mansur bey beklentilerin cok altında kaldı
Değilim g. t büyütüyor Beypazarı insanı zaten sevmem
Evet
Cevap
4Cevap
akpli değilim diyenlerin %97 si akpli oluyor.
su faturası su faturası da kardeş elektrik ve doğalgaza hiç değinen yok onlar ucuz mu?
Bu beni ilgilendirmez hizmet vermek için aday olup oy alıyorsa ben beklerim evet ak partili değilim
Kardeşim bu beni ilgilendirmez ki ben alacağım hizmete bakarım ben şu anda mevcut iktidardan da memnun değilim ayrıca bugün seçim olsa AK Parti'ye de oy vermem ben vatandaş olarak sorgularım yok o öyleymiş bu böyleymiş bu beni ilgilendirmez
Ya kardeşim hala aynı şeyi söylüyorsunuz evet maliyetler arttı elektrik doğalgaz arttı biz bunları inkar etmiyoruz bunları kimse inkar edemez zaten insanlar bunlara bakmaz hizmete bakar peki Ekrem İmamoğlu da İstanbul Büyükşehir belediyesi'ni yönetiyor 16 milyonluk şehir İzmir belediyesi Tunç soyer İzmir'i yönetiyor Antalya belediyesi vesaire diğer belediyeler nasıl çalışıyor bunlar herhangi bir zam konusunda zorluk çekmiyor mu bir Ankara mı çekiyor Mansur Yavaş anca oturuyor ağlıyor başka yaptığı bir şey yok kusura bakmayın ama ben bir hizmet göremiyorum
Yok benim sesim çıkıyor Ben hükümeti değiştiriyorum ben onlardan da memnun değilim bak ben vatandaşım Ben memnun olmadığım insanı söylerim bu Mansur Yavaş da olabilir AK partili iktidar da olabilir başkası da olabilir anlatabildim mi burada tek bir şeye takılıp kalmayın yoksu faturası yok doğalgaz faturası yok heykel dikme bilmem ne yapmam insanlar hizmet bekliyor kardeşim insanlar bunun için oy veriyor Ben Mansur yavaş'ın dürüstlüğüne bir şey demiyorum tamam dürüsttür ama ben hizmet beklerim beni ilgilendirmez madem yapmayacaksan yapamayacaksan bu görevi talip olmayacaksın
"Melih Gökçek döneminde fakir zengin ayrımı yapılmadan ayakkabı mont verilirdi, yani sonuç olarak ben bir hizmet göremiyorum"
İşte kilit cümle bu. Direkt yapılan yardımlar bu ülke insanına daha güzel geliyor. Oysa ki amaç yardıma muhtaç olan insanların sayısını azaltmak, herkesin alım gücünü yükseltmek olmalı. Bunun için de belediye başkanlığından daha fazla bir makam gerekiyor. Sorumlular belli. Suya, doğalgaza gelen zamların sebebi de belediyeler değil.
Bizden toplanan vergilerle oy kaygısı güdülerek insanlara giyecek, erzak verilmesini doğru bulmuyorum.
İhtiyaç sahiplerine yapmasına ben bir şey demiyorum sosyal yardım alanlara yapılması gerekiyor ama aynı zamanda bu Ankara 'da sadece sosyal yardım alan insanlar yok Yok et parası yatırıyormuş yok bilmem ne parası yatırıyormuş bunlar beni ilgilendirmez ki Ben ne olacağım bana ne faydası var
Evet memnunum sonuna kadar da oyum onundur.
Ne faydası oldu mesela sana ya da Mansur Yavaş Ankara 'ya ne yaptı şu zamana kadar
"Melih Gökçek döneminde fakir zengin ayrımı yapılmadan ayakkabı mont verilirdi" şu cümle tamamen yalandan ibaret. Ben 21 yıldır Ankara da yaşıyorum, çok şükür durumumuz iyi. Ama bizlere böyle bir yardım olmadı. O sadece durumu olmayanlara yapıldı.
Yok benim de durumum vardı hatta bedensel engelliler meslek lisesinde yatılı kalıyordum zengin olan insana da veriliyordu fakir olan insana da veriliyordu
Benim burada anlatmak istediğim herkese sosyal yardım verilmesi değil ki ben proje bekliyorum Ankara halkına faydalı bir yer bekliyorum ankapark yapıldı yok şu yok bu diyerek gelir gelmez kapattı şimdi de yok belediyeye devredildi dinozorlar yıkıldı şu oldu bu oldu diyerek ondan sonra hiçbir şey yapmıyor peki sen Ankara 'ya bir misafirin geldiği zaman nereye götüreceksin götüreceksin bir Anıtkabir var mavi göl bilmem ne hep Melih Gökçek zamanında yapıldı şahsen ben memnun değilim Mansur yavaş'tan açık söyleyeyim
Ankapark kimse gitmediği ve borçları olduğu için kapandı ve hurda haline geldi. Üstelik halkın çoğunluğu da gitmiyordu. Gidilemeyecek bir yerin açık kalması saçma olur. Anıtkabir Melih Gökçekten çok önce yapıldı. Adam memnun olunmayacak hiçbir şey yapmadı. İlla ki gidilip gezilecek yerler yapılmasına gerek yok. Ankara da kreş yoktu adam kreşler açtı. Özel eğitim gören çocuklar için kreş yapılıyor. Daha birçok şey var. Ama siz bunları görmeyip gezilecek yer yapmadı. Bir şehri yenilemek için gezilecek yer yapılmaz. İlk önce o şehirde ki eskiyen yerler düzenlenir.
Siz olaya sadece siyasi parti olarak bakıyorsunuz Ben AK partili falan değilim öncelikle bunu söyleyeyim benim annem babam da Mansur Yavaş oy verdi benim oy kullanma hakkım olmadığı için ben veremedim, ancak kreş yapmış onu yapmış bunu yapmış Ben belli bir kesime hizmet vermesine karşıyım yoksa hiçbir hizmet yapmıyor demiyorum mesela ben de bir daha seni engelleyeyim bana ne faydası oldu 31 yaşındayım hiçbir faydasını görmedim benim abim sağlık çalışanı olduğu halde taşerondan kadroya geçtiği halde evlenirken belediye nikah indirimi bile vermedi bununla ilgili şikayette bulunduk bulunduğumuz şikayet sonucunda da liste geldi Yok efendim doktor yok efendim diş hekimi o bu belli meslek grupları peki bu adamların nikah indirimine ihtiyacı mı var hayır yok? Mansur Yavaş ile tanışmak istiyorum diye mavi masaya yazdım oradan beni özel kalemi aradı yani herhangi bir geri dönüş olmadı bir isteğiniz var mı diye söylediler tekrardan tanışmak konuşmak istediğimi söyledim ama herhangi bir dönüş almadım.
mesela Mustafa Tuna döneminde adam kısa zamanda geldi gece seferleri açtı Ulus projesini meydana çıkardı peki Ulus projesi ne oldu diğer yapılacak yerler ne oldu herhangi bir şey yok kusura bakmayın ama olaya sadece belli şeylerle bakmayın, ankapark virane oldu diyorsunuz ankapark niye virane oldu gelir gelmez bu ankapark'ı kapattı hiç çalıştırmadı bile insanlar gidemeyecekmiş insanlar öyle bir güzelde gider ki sen o hizmeti verdikten sonra aha şimdi belediyeye geçti yeniden açmayı düşünüyorlar peki o zaman gidemeyen insanlar şimdi de mi gidemeyecek? Lütfen alayısı gelsin parti olarak bakmayın çünkü ben siyasi parti olarak değil hizmet olarak bakıyorum ve kendi adıma söyleyeyim ben hiçbir hizmet görmüyorum.
Öyle belli kesimi doğal gaz yardımı yapmakla et yardımı yapmakla bir şey olmuyor mesela benim halam da sosyal yardım alıyordu üzerinde tarla çıktı diye yardımı kesildi ne olacak şimdi bunca zaman alıyordu da şimdi mi tarla göründü o yüzden bu işleri geçin yani Keçiören belediyesi'nde Turgut Altınok kazandı o Mansur yavaştan daha iyi çalışıyor
angaralılar memnunmuş ben memnun değilim
Ben de Ankara 'da yaşıyorum yani tamam çoğunlukla Alanya'da yazdığımız var orada kalıyoruz ama asıl Ankara 'daki ikamet ediyorum ben de ekstra bir şeyini görmedim yani bir projesini bir şeyini görmedim
bende göremedim anka parkı mahvettiler
Şimdi de belediyeye devrettiler geri açacağız diyorlar ama henüz bir şey görmedik tabii bazı kesimler bunu da savunuyor yok kimse gidemeyecekti kimse gitmiyordu falan diye İyi de adam gelir gelmez zaten kapattı ki
kimsenin gitmeyeceğini nerden biliyorlar mallar
Yani aşağıdaki yorumlara bakarsan görürsün hala savunuyorlar ben şunu söyleyeyim Ben AK partili değilim AK Parti'ye oy vermem ama hizmet olarak insan olarak söylüyorum
hizmet konuşur lafal peynir gemisi yürümez verme vaktin geldi belkide ben veririm vericem de her zaman vericem :D
Yok kardeşim hükümette AK Parti'ye vermem tamam Keçiören belediyesi'nde Turgut Altınok AK parti ve ona verdik ama ben insan odaklı oy veriyorum parti odaklı değil şahsen hükümetinde son dönemlerde başarılı olduğunu düşünmüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?