Spiker Deniz Demir, Atatürk ve silah arkadaşlarını andığı sırada, "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken. Cumhuriyeti zihninde ve kalbi yaşatan bu büyük devlet büyük millet, Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın" ifadelerini kullanmıştı, sonrasında da tepkiler çığ gibi büyüdü ve bugün kendisi görevden alındı. AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ''Gereği yapıldı'' ifadeleriyle sosyal medyada bu duyuruyu yapmış oldu.
Ben açıkçası merak ediyorum, Deniz Demir'in işine neden son verildi?
Yani her tarafta şiddetli cahillik görüyorum ben açıkçası.
Ümmet ne demektir? Hz Muhammed (SAV), son tevhid dini olan İslamiyetin elçisi, Allah'ın Rasulu idi, son tevhid dini anlattı, öğretti ve göçtü bu dünyadan. Bizler de müslüman bir ülkede yaşıyoruz, en azından verilere baktığımızda %95+'lerde bir Müslüman oranı var ama neden ümmet kavramını bilmiyoruz? Ümmet, Efendimizin anlattığı dine gönül veren, Allah'a inanan herkes demektir. Ümmet olma bilinci ise dinin temel prensiplerindendir, buna sıla-i rahimi de, sadaka vermeyi de, birbirine yardımı da ve türlü detayları da ekleyebilirsiniz. Bu spiker bilmiyor muydu bunu? Oraya gelmiş, 15 senedir görevde olan kişinin bunu bilmediğini düşünmüyorum. Kendisi de aynı Peygamber'in ümmeti sonuçta, ihtimal vermiyorum bilmediğine.
İşin en ilginci şu, bu spiker ve gafta bulunuyor, bir de ona destek verenler var şu an.
Ne kadar cahiliz biz böyle?
Hayır, işin öte yanında, Atatürk ve Ümmet olmama gibi kavramları yan yana kullanarak bilinçli şekilde nefret ve öfke tohumları mı ekiliyor? En son aklıma bu geliyor. Bilakis, ikisi neden birbirinden ayrılsın ki?
Sizler ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer