Kartı olmayanlar için, beyan etmeleri yeterli oluyor / muş..
Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi 2024'e uzatıldı. / mış..

Bu sene sonu itibariyle yenileme işlemi sona eriyor..
31 Aralık yenileme tarihinin sonu..
Lakin bugünden tıklım tıklım ve şehir merkezinde oturanlar için en erken 10-12 gün sonrasına, o da çok zor bir şekilde randevu alınabiliyor..
(Zor oluşu aşırı yoğunluk başlamış ve e devlet randevu sistemi hata veriyor)
Randevusuz gittim bugün, yoğunluktan dolayı yine sıra fişi alamadım..
Sürücü belgesini yenilemek için;
Ehliyet ve kimliği ilk yenileyenlerdeniz ailecek.
Parmak izi, ıslak imzalar, şov yaptılar en güzelinden.
Ben de dedim ki '' bunca üzerine düşünce, herhalde ömürlük olur bu belgeler.''
1. senesinde ehliyet ve kimlikte çatlaklar oluştu. İşin en komiği, cüzdanı arka cebinde gezen de biri değilim genel itibariyle...
Onca tantanaya, verilen paralara da yazıklar olsun, herhalde tekrar yeniletirim ben, çünkü cebimdeki parçalanacak yakında.
A b gibi sınıflar 10, bende ki gibi e sınıfı da 5 yıllıkmış..
Senin ki 5 yıllık ise, pek zaman kalmamıştır zaten, dişini sık biraz 🤭
Bir şey değil, ben uzun zamandır otobüs kullanmıyorum, b ye çevireyim dedim, 10 yıllık olsun diyorum, konu hakkında kimsenin bir bilgisi yok, en bilgili (Olmaz öyle şey diyor) 😃
Yok abi 10 yıllık bizdeki, B sınıf. Bakalım parçalanacak gibi olursa yenilecek artık.
En bilgili öyle diyorsa ne diyelim :)))
2024 yapmışlar tarihi, eee, millet çıktı şehir değiştirdi sıra bulmak için, ne olacak şimdi bu insanların hali?
Ne nizam var, ne düzen memlekette...
Saçma sapan işler...
Ben hadi neyse, babamla birlikte ehliyetlerimizi değiştirecektik..
Evraklar vs derken sağlık ocağına gittik..
Aile doktoru, hiç bir sorun yokken, hiç bir işlem yapmadan babamı ayrıntılı göz tetkiki için devlet hastanesine sevk etti.. (Ki babam gözlük bile kullanmıyor, göz testi olarak bir yazı bile okutmadı aile doktoru) Keyfi..
Burası önemli..
"Devlet hastanesi"..
Hastane de sıra fişi alacağımız yer dedi ki "Vezneye gidip 135 TL ödemeniz gerekiyor"
-Neden dedim, burası devlet hastanesi değil mi, ki muayene olacak hasta emekli değil mi dedim...
Sadece üç kelime etti "Sistem bu şekilde"...
Neyse vezneye gittim, mesai saatinde vezne yerinde yok ve benim gibi 135 TL ödemek isteyen bir çok kişi, bir dünya kuyruk..
Neyse bekle bekle derken adamın biri epey bir zamandan sonra elini kolunu sallaya sallaya çıktı geldi.
bir şey dememek için kendimi zor tuttum..
Ama öndeki kadın dayanamadı ve söyledi..
Aldığı cevap neydi biliyormusun "Biiiip küfür.. sanki amerikada yaşıyor şuna bak"..
Neyse ödedim geldim, muayene yerine gittik en ufak bir işlem bile yapılmadı, bir kağıt bile verilmedi tamam sisteme girdik dedi..
E şimdi babamın ehliyet de benimki gibi ağır vasıta.. (Yeni ehliyet 5 yıllık oluyor)
Sürücü belgesi yenileme tarihi ise son dk 31,12,2024 e alındı..
Kısacası yeni ehliyetin 2 senesi boşa gidiyor erken değiştirmekle..
Şaka gibi..
Ben şunu merak ediyorum ve bu yaşıma kadar cevabını bulamadım..
Neden bir işimiz düzgün değil..
Her iş alengirli, saçma sapan..
Ya bir ülke de bir işimizde başarılı olup, dünyaya örnek olduğumuz bir konu var mı?
Yok..
Hiçbir işimiz düzgün değil maalesef.
Çünkü göreve gelenler "öyle" geliyor, göreve gelenlere de "öyle" emirler veriliyor, her kriz de fırsata çeviriliyor, burada nasıl bir nizamiyet olabilir?
Hayır, düzen olsa bile, bu bahsettiğim "kolaylıklara" alışmış halk, nasıl nizamiyete alışabilir?
Dün haberi gördüm sosyal medyada, baktım yorumlara. İlçelere, farklı illere gidenler olmuş, sırf sıra beklememek adına, yer bulamamaktan dolayı...
Allah hayırlısını versin, dünyanın her yerinde sıkıntılar vardır, ama burada olmamalı, böyle Müslüman bir ülkede olmamalı bunlar...
Farklı illere gidenleri evet sabah twitter da gördüm, sayıp sövüyorlar resmen..
Ya inan sana şu kadarını söyleyeyim, "Yoruldum artık.. Hem de herşeyden"...
O sebeple Allah izin verirse artık önümüzde ki ay bende yurtdışına gidenlerden oluyorum..
Her yerde illa ki sorun var/vardır. Lakin bir düzen de var, adalet de var..
Müslüman ülkede olmamalı..
Evet bu sözüne katılıyorum, bir Müslüman gerek ülke gerek ise kişi olarak bir başkasına örnek olmalı.
Ama maalesef tüm bu güzellikler Osmanlı dan sonra bitmiş ve tarihin tozlu sayfalarında yerini almış...
Allah hayırlısını versin ne diyeyim...
İnşaAllâh gönlünce olur.
Randevular full hiç yer yok 2 haftadır bakıyorum her gün
Ben yenileyeli 3 ay oldu. Erkenden hallettim işimi, yığılma olacak yıl sonunda çünküü.. bizim millet sever son dakika kuyruk beklemeyi
Cevap
4Cevap
Yenilemiştim
Yenilemezsek ne olur?
Kimler yenilemek zorunda
2017 de aldım yenilemem gerekir mi
İki foto da yeni mi gorseldeki
Anladım benimki yeni o zaman teşekkürler
2 sene önce falan halletmistim 😃
benimki yenilendi büyük hemde ;)
2 yil önce yeniledim
eline sağlık