Atatürk'ün yakın çevresinde bulunan ve kaynaklarda bunu doğrulayacak pek çok bilginin olduğu bir şahıstır Recep Zühtü Soyak. Sevgilisinin kendisini bir ''gavur'' ile aldatması üzerine ''Bu işi madem yapacaktın, bir Türk bulamadın mı da, kefereyle işi pişirmeye kalktın'' diyerekten kadın cinayeti işlemiştir ve devletin gücüyle korunarak, deli raporu verilerek nasıl oluyorsa milletvekilliğine devam ettirilmiştir. Hem de ona raporu vermeyen sayın Başhekim Mazhar Osman'ın "Bu adam sapasağlam.. Benim buna deli raporu vermem için benim delirmem gerek" demesine rağmen bu yapıldı.
Güya bir de üstüne bu konuyla ilgili Kemalistler, Atatürk'ün "Hiç müsamaha göstermeden kanuni işlem neyse onu yapın" demesini (!) delil göstererek işi siyasetten soyutlamaya kalkarlar fakat nedense bu işlemin yapılamama sebebini açıklayamazlar. Hatta daha da ileri gidip de Atatürk ile adı geçen şahsın o olaydan sonra görüşmediğini söyleseler de defalarca kez daha görüşme olduğu Cumhurbaşkanlığı nöbetçi subayının raporlarıyla kanıtlıdır.
''1935 tarihli genel seçimlerin hemen ardından 10 Şubat 1935 tarihinde İstanbul Çengelköy’de Fatma Medine adlı bir kadını öldürmek suçundan Üsküdar Başsavcılığı tarafından hakkında tahkikat başlatılmıştır. Bu nedenle Zonguldak milletvekili seçilmesine rağmen meclisin açılışına ve yemin törenine katılamamıştır. Ancak daha sonra İstanbul ve Üsküdar Başsavcılığı tarafından yargılamanın durdurulması üzerine 3 Haziran 1936 tarihinde yemin ederek görevine başlamıştır.
Recep Zühtü Soyak, gerek Milli Mücadele döneminde gerekse Cumhuriyetin ilanından sonra Atatürk’ün yakın çevresinde ve sofrasından hiç ayırmadığı önemli isimler arasında yer almıştır. Vekilliği döneminde dahi Atatürk’ün yurt içi gezileri ve teftişleri sırasında yanında bulunmuş ve zaman zaman gazeteci kimliği ile kendisiyle mülakatlar yapmıştır.''

https://ataturkansiklopedisi.gov.tr/bilgi/recep-zuhtu-soyak-1893-1963-1966/
https://kayasedatt.blogspot.com/2020/12/deli-raporlu-bir-katil-nasil.html
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar