Haber daha yeni Telegram'da gördüm direkt ss alamadığım için laptoptan açıp telefon yoluyla resmini çektim

Sonrasında merdivene çıkıp zıplıyor😱
Haber daha yeni Telegram'da gördüm direkt ss alamadığım için laptoptan açıp telefon yoluyla resmini çektim

Sonrasında merdivene çıkıp zıplıyor😱
Bu tipler ülkemizde de var maalesef. Askerliğim bitince uzmanlık sınavlarına girmiştim sağlık raporu almam gerekiyordu sonrasında da gittim askeri hastaneye ama bir manzara gördüm beni çok üzdü çocuk çürük aldım diye sevinç çığlıkları atıyordu askerlikten kurtuldu. Ben ise üzüldüm ülkenin geleceği bunlara mı emanet diye.
Neyse Rusya ya gelelim. Baştan söyleyeyim ne Ruscu ne Amerikancıyım. Kendi ülkeme bakarım ben.
Rusların Sovyetlerden beri yaptığı bilindik strateji önden acemileri yollar en son profesyonel orduyu yollar. Ruslar acemi orduyla bile deniz kıyısında epey yer aldı işin aslına bakarsak millet Ukrayna önde sanıyor ama icraatı Ruslar yapıyor bir iki şehir daha alırsak Ukraynanın denizle olan bağı kopacak bu da tahıl sevkiyatında da dünyanın Ruslara muhtaç kalacağı anlamına geliyor. Ruslar o şehirleri de alıp denizle olan bağını koparır Ukraynalıların bence. Sonuca bakarsak Gürcistandan mı neydi vaktinde toprak aldılar mı aldılar adamlar sonuca bakıyor kayıplara değil. 2. dünya savaşında da çatır çatır tank ve adam kaybettiler ama savaşı aldılar.
bilip bilmeden herkes atıyor.
bugün seferberlik kağıdını gördüm rusyada dağıtılan. kıyafetten tut miğfere ve yeleğe kadar kendiniz getirin yazmışlar. pek çok askere verilen silah 1950lerden kalma ve bozuk. yatak olmayan kışlalarda askerler yerde yatıyor. ve pek çok mobilize edilen asker hiçbir teorik ya da pratik eğitim almadan savaş alanına sürüklenecek.
lafa gelince herkes vatansever ve cesur ama iş pratiğe dönünce değişiyor, bizde seferberlik olsak yine tek bir kişi bile istekli gitmez
Bir arkadaşım da askerdeyken kolunu kırmak istemiş, ama başaramamış, çok canı yanmıştı.
Kişiye maddi, manevi her anlamda gerçekten adil bir düzen sağlamayan bir ülke için savaşıp ölmek, en hafif tabirle ahmakliktir. İşte o yüzden adil bir düzen tesis edilmemiş ülkelerde, ahmak olan fakirler gazı alıp savaşır, zenginler semirmeye devam eder.
ya bunu telegramdan servis ediyorlar :D
hiç bir mal böyle bir şey yapmaz. hayır yapacak olan neden o bacağı tamamen parçalasın o şekilde. küçük parmağını bile bir yere vurup kırsa gitmez zaten askere :)
sizde bunları yiyorsunuz :D
@Yalnızkurt1881 gibi kendini süper zeki sananlar hele nasıl yiyor nasıl :)
Cevap
31Cevap
Kötü olmuş
Rus işgalcilerin verdikleri savaş, haksız ve barbarca. Zira Başkasının toprağına girip Rusya 'ya bağlamak istiyorlar. Türk devletlerini de asırlarca işgal altında tuttular. Hat da Nükleer silah denemeleri de yaptılar. Zira Kazakistan' da, sakat çocukların hatti hesabı yok. ANCAK Türkler, hızlı bir şekile uyanıyor ve Rusya, Ukrayan' da rezil oldukça da Rusya 'ya kafa tutuyorlar.
Şimdi Rus işgalciler, vatandaşlık karşılığında asker arıyorlar. Bunun nedeni ; Ukrayna işgali haksız olduğundan, kimse askere gitmek istememesi olmaktadır. Bir de ruslar, korkak millet.
Zira Ülkeden, ciddi kaçış var. Çünkü Şanlı Ukrayna ordusu, Rus ordusunu mahvediyor Şöyle örnek vereyim ; Çanakkale destanımızda, bir senede, 50.000 İngiliz ve Fransız askeri imha edilmişti. UKRAYNA İse, bunu altı ayda başardı. YANİ Rus kayıbı, korkunç. Hepsi de Prof askerler. şu an amatörler, seferberliğe alındı ve bunlar da imha edilecek.
Çünkü askeri eğitimleri ve savaşma istekleri yok.. Bu yüzden Rusya, o kadar aciz ki savaşma karşılığında, vatandaşlık verir oldu. İki canım olsa, birini Ukrayna için feda ederim. Ama Rusya için, savaşmak. Çünkü Ukrayna düşerse Azerbaycan VE Türk devletleri, yeniden Rus işgaline girer. Zira Rusya, sürekli buraları işgal etme niyetini de ortaya koyuyor.. Özetle, Türk devletlerinin güvenliği; Ukrayna 'da başlar! Bunu Anlamayan, çok sığ düşünüyor demektir
Nerde yaşıyorsun sen?
Ben, ülkem Türkiye 'de yaşıyorum da belli ki sen, Putinin yanında yaşıyorsun. Bu yanında yaşıyorsun ki, gerçekler ağır gelmiş
Gerçekleri bilmiyorsun olay orada :) basınımıza ne kadar güveniyorsun sen :)
Gerçekleri gayet iyi biliyorum.. Rusya zor durumda olmasa, seferberlik kararı almaz. Geçin bu işleri..
Rusya zor durumdami :D
savaş başladıktan sonra parası 2 kat değerlenmiş bir ülkeden bahsediyoruz :) hayır ülkenin içinde olan benim. neyin zor durumundan bahsediyorsunuz :D
Ordusu zor durumda diyorum.. Rezil yenilgi içindeler. Herkes kaçıyor. Rus işgalciler, sınıra ordu dizmiş ve kimsenin kaçmasına da izin vermiyor. Parayla savaşacak, asker de arıyorlar. Rus ordusu, rezil..
ney ney :DD
sınıra ordumu dizmiş :D
daha bu gün rus vatandaşı arkadaşlarım gürcistandan arabalarıyla 3 kişi sınırı geçip tr ye geldi :D ne kaçması :D
tabiki parayla asker alır. adamların parası türkiyeyi kaça katlar. neden vatandaşım ölsün diyor. parayla adam tutarım ölecekse o ölür diyor :D
Yav geçiniz bu işleri. Vatandaşları askere gitmiyor ve kaçıyor. Bu yüzden paralı asker topluyorlar. Burada, acizlik söz konusu. Ama sen Rusçu bir komunist olduğundan ; kabullenmek istemiyorsun.
ya arkadaş ne alakası var rusculukla koministlikle :D
sana diyorum ki haberlerde olan şeylerin çoğu yalan. heleki o zor durumdalar sınırlar kapatıldı filan yok öyle şeyler :)
tabiki sonuçta bir savaş var. ama sen askere gitmek için gnüllü ne kadar rus var biliyormusun :D seve seve gidip ölmeye de razılar.. Askeri konularda vatan millet konularında rusların Türk milletinden bi farkı yoktur.
kaçanlar türkiyedeki z kuşağı gibi yeni nesill..
yahu binlerce savaşa hazır rus vatandaşı var :)
😂 😂 😂 😂 😂 O yüzden mi Ukrayna, Ruslar mahvediyor. Gçein bu işleri... Kaçan çok olmasa, sınırlara asker dizmezlerdi
yahu sınırda kaçan binlerce sonradan vatandaşlık alan yabancı var.
kaçanlar onlar. adam vatandaşlık aldım tamam ama neden rusya için savaşayım diyor. aynı benim arkadaşlarım gibi. ben zaten tr deydim bir süredir. günlerdir birçok vatandaşlığı olan türk arkadaşım çıkıyor ülkeden.
sınırda normale göre kat kat fazla insan var dolayısı ile adamlar sınırda güvenlik alıyor. yoksa herhangi bir yasak yok şu anda sınırda istediğin gibi çıkıyorsun. yahu 2 gün önce gürcistan açıklama yaptı 5 katına çıktı ükleye rusyadan giriş diye. eğer yasak varsa bu insanlar nasıl çıkıyor dışarı :D
@cheekystaff ben sahaya bakarım. Sahada görünen o ki;
1) Rus askeri isteksiz. Şanlı Kahraman Ukrayna askerinin karşısında duramıyor
2) Rus askeri, tecavüz ve katliamdan başka bir şey bilmiyor
3) Hava savunma sistemleri de çöp. Zira TB 2 sihalar ve akıllı mühimmatlara karşı; hiç bir şey yapamadı
tüm bu nedenlerle , rus askeri hızla geri çekiliyor. Zira 150.000 lik profösör rus terör ordusundan, bir kişi bile sağ kalmadı. Bu yüzden de seferberlik ilan edilerek; amatörler çağırılıyor. Ama bu da işe yaramayacak. Çünkü şanlı Ukrayna ordusu, rus ordusunu tamamen bozguna uğratacaktır. Rusya'nın tek çaresi, nükleer silah kullanmak. Zaten bunu yaparsa, Rusya terör devleti olur. Ayrıca Nükleer savaş da başlayabilir. Bakalım, neler olacak. Rus terör devleti, nükleer silaha başvurmasa; hiç şansı yok. Şimdi git, putinin kucağına oturmaya devam et.
Türk erkeğinin kıymetini bilin kızlar, böyle yürekli erkekleri her yerde bulamazsınız.
Kardeşim pis pis şeyler izliyorsunuz
tamam izleyin de burada neden paylaşıyorsunuz
yav bunları görmek istesem görebileceğim yerlerde takılırım
Duyarın Allahını kastın kanka cidden helal olsun
Ne var bunda askerde çürük almak için yapan çok var. Bize imzalattıklari kağıtta bir sürü madde vardı. Bir madde şu yazıyordu "Duşta ayağım kayıp düşüp bir yeri kırmayacagim"
ahaha m... Kkk rusları ne halt olduklarnı tüm dünya görüyor artk. şişirilmiş balon bir ülke. tek gücü Orta Asya kaynaklarını sömürüp orduya yatırmak olan balon bir millet
Helal olsun kız sana. Böyle gerçekleri gören kızlar ne kadar da hoşlar.
ahhh hele o çıkan sess.. 😬 valla bizim erkekler süper yaa.. savaş de koşa koşa göğüs gere gere gider..
Askerde iken rapor alıp askerliği bitirmek için kolunu bacağını kırdıran çok asker gördüm. Şaşılacak değil.
Yooo. Olayı deneme olarak görüyorum ilk seferde olmayıp tekrar ettirseydi şaşırırdım ama tekte kırdıysa gayet normal
Bu gidişle Rusya'nın dağılışını göreceğiz gibi...
hahahaa tam bir vatansever :D :D gerçi bizde de var böyle tipler neyse.
Aslında değil. Bizdede parmağını kesenler vardı. Çokta abartmamak lazım
Normalde savaşta kaçmak yoktur, savaştan kaçan vurulur.
Bu arkadaş ucuz sıyırmış.
cut.
Savaş kötü bir şey. İnsanlar savaşmak istemiyor bu kadar basit.
Her insan vatanı için can siperane gögüs germez. o özellik biz Türklerde var.
sonuçta ülkesi içiin kalıp savaşması gerek miyor mu?
Evet bugün izledim videoyu.
Yazık gerçekten ne denilebilir ki...
Kırmasın kalmasın arkadan gecirsinler. Ben sikildim.
Daha neler ya 😄
Videonun tamamini nasil izleyebilirim
Telegram:Türk Harp
Kıza mı şiddet uyguluyor
Zorunlu seferberliğe katılmamak arkadaşına bacağını kırdırtıyor
Acımasızca
Acaba Türkiye de olsa durum ne olurdu
Mülteci ülkesi için kimse savaşmak istemez gibi geliyor bana
Telegram sayfasinin adi nedir
Türk Harp
rusya gerçekten iyice zıvanadan çıktı
Git öl daha iyi apt@l gerçekten
Ancak votka içerler😅
okula gitmek istemeyen cocuklar gibi
Ülkede Ruslar bile anormal
Got korkusu neler yaptırıyor işte
Yok artık
Millet kafayı yemis
Onlarda kansiz
Ne seferberliği?
Çok enteresan gerçekten
Cidden ilginç
Palavra bunlar. Akın akın askere gidiyorlar.
Hapis cezası var yani gayet normal
Her ülkede yok Putin'in gereksiz hırsı yüzünden kimse boşa gebermek istemiyor
Rusları Allahlaştıran birisi olduğun çok belli
Sahtekar desek daha doğru olur bence
Yalan bilgi veriyorsun aklınca milleti dolandırmaya çalışıyorsun
Hayır. Zelenski denen keşten önceki Ukrayna lideri Poroşenko'nun sözleri var: "Onların çocukları bodurmlarda saklanacak, okula gidemeyecekler" diyordu bi kaç sene önce. Bu oldu da.
2 Mayıs 2014'te sendşka binasını yaktı naziler 34 kişi yanarak, boğularak can verdi
Şimdi, sahtekar mıymışım? Bu bilgileri internette bulabilirsin. Videosuda var. Reddetmiyorlar da bunları. Nazi oldukalrını da reddetmiyorlar.
Evet, dolandırıyor muyum? Sözlerini geri alacak mısın bakalım?
nerden izlicez
Telegram:Türk Harp
İlginç
normal
Beyinsiz bunlar
Şok olay
normal
Tebrikler 👏😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?