3üncü dünya savaşı.. " it's loading. ."
Yorumlarınız için teşekkür ederim..

Putin savaşta bir kademe yükseliyor ve 300.000 yedek askerini harekete geçiriyor.
Putin'in İleriye Sıçraması
Putin, Yedekleri ve askeri deneyime sahip Rus vatandaşlarını Ukrayna'da savaşmaya çağıracak. Bu, çatışmada gerçek bir niteliksel değişimdir.
Resmi olarak "savaş"tan bahsetmedi ama...
Putin bu nedenle Kremlin'in sert adamlarının talep ettiği gibi pozisyonunu sertleştiriyor, ancak konuşmasında "savaş" kelimesini söylemedi. Resmi olarak, Ukrayna'da devam eden bir "özel askeri operasyon".
Putin tüm nüfusun genel bir seferberliğinden kaçınıyor, ancak Rus toplumu için işler değişiyor: hükümet binlerce vatandaşın cepheye gitmesini talep edebilecek. Bu savaş artık sadece profesyonel askerlerin işi olmayacak.
Putin birşeyi fark etti. Avrupa'nın gaz vanaları elindeyken kimse ona dokunamaz. Görünen o ki ukrayna'nın doğusunu ve güneyde elinde kalan son liman şehsi Odessa'yı alarak nefesini kesecek ve uydu bir ülke haline getirecek. Bunun ardından Polonya'nın doğusunu da bölmek gibi bir emeli olduğunu görmeyen yok zaten. ABD'de onca avrupa ülkesi varken rusya ile doğrudan veya dolaylı bir savaşın içine girmez. Rusya Kırım olayında olduğu gibi istediğini alır, diğer ülkeler de BM'de bir kınama metni yayınlamaya çalışır. Daimi üye Rusya'nın vetosundan dolayı da Rusya'ya karşı bir BM ambargosu vs de teknik olarak mümkün olmaz. Olsa olsa birkaç rus iş adamının banka hesapları dondurulur. O da Rusya'nın gücünden bir şey kaybettirmez.
Şimdi benim merak ettiğim bir şey var. Kullandığımız elektriğin %60'a yakınını doğalgazla üretiyoruz ve kullandığımız gazın da %70'e yakınını Rusya'dan alıyoruz. Enerjide Ruslara bu derece bağımlıyken nükleer santral işini Ruslara verip Ukrayna'nın durumuna düşeceğimizi görebilen bir tane siyasetçi veya onun danışmanı, bir tane diplomat, bir tane üst düzey bürokratımız yok mu bizim?
Üstelik alım taahhütlü sözleşmeler var. Yıllık taahhüt ettiğimiz miktarı almamış olsak da parasını ödemek zorundayız. Adam hem gazı vermez hem parasını alır.
Tüm yorumları tek tek okudum... Yıllardır söylediğim şeyi tekrar yazmak zorunda kalıyorum... Maalesef site üyeleri kendi yargılarını kullanamıyor, kendisi düşünemiyor, onlar adına düşünmüş olanların fikirlerini, algı yönlendirmelerini kabullenip, fikir sahibi imiş gibi aktarıyorlar... Batı medyasından kopyala yapıştır yapan Türk medyasının (sosyal medya dahil) propaganda haberleri ile yorum yapmışlar...
Putin'i ve Rusyayı zayıf görmek aptallığın ileri safhasıdır... Ukrayna, ABD'nin Rusyayı sıkıştırmak için kullandığı bir araçtır. Rusya, Ukrayna'ya savaşın başında yağdırdığı bombalar ile yerle bir ederken, ABD nin bu aracını bozmuş oldu. Ukrayna artık NATO'ya girmekten bahsedemez oldu. Ancak, Rusya bunla yetinmeyerek 3 katını almayı planladı. 1. Ukraynayı kısmen almak. 2. AB-ABD arasını açmak, gerginliği artırmak, 3. Dünya ticaretinde tıpkı Euro-Dolar gibi Ruble'nin rezerv para olarak kullanılmasını sağlayarak güç elde etmek. Bunun için ABD'nin kendisini tehdit için kullandığı Ukrayna aracını bozduktan sonra, şimdi kendi istediği gibi kullanmaya karar verdi... Yani savaşta hedefin içinden başka hedefler çıkarttı. Filmin içinde film olması gibi.. Harap ettiği Ukrayna da, pasif hareket ederek savaşın uzamasını sağlıyor.. Böylece kendisine karşı uygulanan ambargoları, karşı ambargolar ile kendi lehine çeviriyor. Parası ile bile gaz vermiyor... Ruble ile alacaksınız diyor. Rus halkı fakirliğe alışkındır, ancak AB nin zengin halkı fakirlikle karşılaşırsa, panik yapar, birbirini yemeye başlar.. Dolayısı ile AB de siyasi krizler çıkar.. Er geç, bunun sorumlusunun ABD olduğunu kabullenecekler ve ya Rusya bunu zorla AB ye kabul ettirecek. Aksi halde bir taraftan ekonomik olarak Çin ile uğraşan ABD, AB ye gereken desteği vermeyecek AB de çöküş başlayacak. Ya da AB, Rusya'nın isteklerine razı olacak ve gazı Ruble ile alacak. Her iki durumda da Rusya kazançlı çıkacak... Kısaca "ya siz benim ekonomik seviyeme inersiniz, ya da ben sizin ekonomik seviyenize çıkarım" diyor. Tabi arada Ukraynayı da harcayacaklar..
Bunun en somut delili, hızla değer kaybeden Euro'ya karşılık, sözde savaşı kaybettiği düşünülen Rusya'nın parasının değer kazanmasını gösterebiliriz. Peki ABD ye ne olacak... ? Kısa vadede hiçbir şey. Ama uzun vadede 2 ihtimal var.. Ya AB yi kaybedecek, ya da tıpkı Çin gibi yeni bir ekonomik rakip olarak 30 yıl sonra Rusyayı karşısında bulacak.
Özetle, Putin savaşı bilerek uzatıyor. AB yi batırmak için.
Hamlede mantık aramaya çalışıyorum🤔 yanlış hatırlamıyorsam 1 milyondan fazla aktif askeri var hani 300k lık bir orduyu bulunduğu yerden farklı yere çekse normal değil ayrıca tüm yerlerden 10k asker yığarım demekte öyle ha denilince olmuyor. Savaşları genelde saldıran değil savunan kazanır. Savunan insan; vatanı, milleti, bayrağı, ailesi, kayıpları için savaşır. Yani bir amaç için mücadele eder. Rus ordusunda böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Bazı askerler neden saldırdıkları bilmiyor bence hatta kendilerini suçlu olarak görüp geri çekilmek isteyen bile olmuştur. Eğer ukrayna nato ya çoktan dahil olmuş olsaydı ve Nato Rusya ya saldırmış olsaydı cepheye seve seve gidecek milyonlarca Rus olurdu
Her şey aslında, sistemin planı doğrultusunda ilerliyor. Çatışmalar öyle veya böyle oluyor. Bunların çok daha başka bir plana hizmet ettiğini düşünüyorum.
Bununla birlikte, güncellemeye kesinlikle katılıyorum.
Cevap
40Cevap
Özellikle bir düşüncem yok sadece strateji olarak başarılı
Geç bile kalındı. Olayı anlatayım size.
Putin, sağı solu yıkmadan, Ukrayna denen NATO kulübesini ve içindeki ABDnin tasmalı köpeklerini temizlemek, nazilerden arındırmak istedi. Neden?
Çünkü bu yamyamlar, 8 yıldır Rus olan her şeye düşmanlar, 8 yıldır Donetsk'te sivilleri bombalıyorşar. Ülkenin üreten kesimi Doğuda ve çoğunluğu Rus'tur. Kiev rejimi en son NATOya üyelik deyince, Putin "hoop" dedi. Olay bu.
Operasyonun ilk aşamasında fazla uğraşmadan, yakıp yıkmadan Kiev rejiminin teslim olması için cüretkar hamleler yapıldı. Ancak ABD ve vasalı AB haydutları, bu nazi kırması p.. çlerini korumak için tarihte görülmemiş askeri hibeler yaptı. Dahası kendi subatiy ve paralı askerlerini de saldı ülkeye.
Baktı olmuyor, Putin cepheyi daralttı, ikinci aşamada. Donestk, Lugansk ve Herson'un periferinden Ulrayna ordusunu sökmeye çalıştı. Az kayıpla, çok zaiyat verdirdi, ama kayda değer ilerleme sağlayamadı.
Çünkü 300bin kişilik Ukrayna ordusunun karşısına 200binlik askerle çıktı. Geniş bir cephede bu kadar az askerle yarma harelatı yapamazsın, karşı saldırolara açık hale gelirsin. Karşıda, NATO haydutlarının sağladığı tükenmeyen kaynaklara sahip bir ordu var çünkü.
200binden 500bine çıkacak asker sayısı seferberlik sayesinde. Ateş gücü artacak. Savaşı en kısa sürede sonlandıracak. Amaç bu.
Kaynaklar savaşı Bush'un Irak'ta yaptığı savaş ile başlamıştı. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Irkımız iyice asimile oldu. Her tarafta erasmus partilerinde zencilerin ve almanların kucağında hoplayan kızlarımız vardı yetmedi araplar akın etti şimdi de slavlar yağıyor her yerden iyice çöplük bir ülke olacağız önümüzdeki 30 sene içerisinde.
Bütün güzide sahil kasabaları zaten İngiliz Alman Fransız İtalyan ve Rus istilası altında Fethiye'ye gidiyorsun türk yok taksici bile sterlinle çalışıyor
Nereye varacak bilinmez gözünü kararttı adam. Bu gazıda avrupa verdi ama putin avrupaya gaz vermeyecek.
Ben kendi derdimde asıl bize ne olacak. 100 yil sonra tekrar kurtuluş savaşı geliyor gibi
11 yildir bu sitede Putin hayranligimi soyler dururum, bence kendi halkinin iyiligini ve gelecegini dusunen tek lider.
Putin afedersiniz sıçtı şimdi de sıvıyor. Eğer bu saatten sonra bu savaşı kazanırsa hakikaten helal olsun diyeceğim ama zor kazanır. Zaten seferberlik de ordusunun zayıfladığını kanıtıdır, nükleer muhabbetiyle gizlemeye çalıştı ama açık etti.
Putin, Velenski' ye tecavüz edecek. Olacak olan bu.
Bıktım şu savaşlardan. Elimde mükemmel bir süper güç olsa ve tüm dünya benim bu gücümden korksaydı savaşları komple kaldırırdım. Totosu yiyen savaşsın bakalım direk yok ederim derdim.
Kendi ülkesi için dünyayı karşısına alan bir lider. diyeceğim tek şey bu.
Bir zaman Avrupanın kıçını Hitlerden kurtaran bir ülke, şimdi ise avrupanın kurtulmak istediği bir ülke. Putin en doğrusunu yapıyor. Nato ve avrupadan uzak durmak gerekiyor.
putini cok seviyorum aşıgım hatta ciddiyim çocukluk askımdı sımdı genclik askım bu adama ölüyorum askımdan
çok karizmatik ve cekici bir adam ayy
@JALYON o adamın herkes sevgilisi olmak ister mükemmel birisi zaten her anlamda mükemmel bir adam
Adam 69 yaşında, sen max 20 olursun, ne aşkı bu, deden yaşında
Putin haklı bir savaşın kapılarını açtı.
Günümüz Rusya'sı tüm gücüyle gerek Avrupa'ya gerekse Amerika'ya ve yandaşlarına küresel ekonomideki kritik yerini tekrar hatırlatır konumda.
putini niyeyse hababam hayta ismaile benzetiyorum😂
Ben bu savaş 2 yıl sürecek putin ya ukranyanın yarısını alıp savaşı bitirecek 6 ayda ukranyanın %25 ni alması gibi ya da artık orasınıda siz düşünün
Pitino sevmem işi de zor. Asker kaybediyor savaşı da kaybedecek insallah
Bunca yıldır ürettikleri silahları satmak için savaşı genişletme senaryoları bunlar.
Eceli gelen... cami avlusuna işermiş, Putin bunadı sanırım
bastırsın Putlerr.. olan kendi ülkesine olacak. tek gücü askeri onu da burada kaybetsn
ahaha dindariar batı karşıtı olduğu için hep Putini destekliyorr burada. emin olun rus halkı dünden yüz kat daha fakirleşti bugün. birinci elden biliyorum m.. k..
Moskva dan biletleri bitirip Türkiye ye kaçan yamuklar düşünsün
Putine karşı bir darbe olacak bana kalırsa. Zira başarılı olması imkansız
3. Dünya savaşına merhaba
Bu isin sonu 3. Dunua savasi
Siyasete pek karışmam ama adam çok karizma
Rusya’yı büyük güç sanırdım seferberlik ilan etti Rusya’nın o kadar büyük bir güç olmadığı anlaşıldı
Ukr nin içinden geçecek işte adam
Rus kızları Türkiye bekleriz. Biz sizi koruruz
Türkiyeyi ele geçirince bitecek o savaş
Avrupa dağılana kadar
Dört tarafımız ateş, biz nasıl etkileneceğiz...
Nolcaksa olsun
Ekonomik boyutu daha onemli
küresel düzene hazırlık yapıyor
Hiçbir şey olmaz Ukrayna kazanacak
Arkadaş Rusya da çok güçlü adamlar amerikadan bile güçlü ellerindeki nükleer kimyasal hiçbir ülke de yok. Bir savaş çıksa ellerinde 1600 tane belki daha fazla nükleer silah var Amerika ancak 10 hadi bilemedin 20 tanesini durdurabilir adamlar muazzam silahlar yapmış piyasaya çıkarmıyor umarım ukraynaya kimyasal kullanmaz kullanırsa 10 tane kimyasal ile orayı yok edebilir. Ve tepkiler çığ gibi yağabilir belli olmaz bu işlere ama bakalım ne olacak umarım kimyasal kullanmaz.
Oldukça karizmaaa ;)
helal olsun
Görüyorum o geliyor
Putin çok zeki...
3. Dünya Savaşı çıkacak
bu adam da manyak, abd daha manyak.
Dünya savaşı
Ülke karışacak
Rusya oraya bi kimyasal atsa milyonlarca insan telef olur tıpkı amerikan Japonyaya atom bombası attığı gibi yarım milyon insan ölmüştü umarım o günleri görmeyiz.
Hepsi ölecek.
Putin koseye sıkıştı
Düny savaşı kapıda
Sonu bir çok ölüm
Çok yaşa Putin!
Bi savaş eksikti
Büyücek savaş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?