Ben katılıyorum saydıklarını yapan birine hain demicez ne dicez vatan dostu mu diyecez
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben katılıyorum saydıklarını yapan birine hain demicez ne dicez vatan dostu mu diyecez
Gerçek er ya da geç meydana çıkar ahirette sevdiklerinizle beraber olursunuz sadece vahdettin için değil kimşn ne yaptıgından eminseniz atatürkle olun vahdettin le olun abdülhamitle tarihi bilmeyen insanlar var ben atatürkün kendi kitabında yazdığı şeyleri söylediğimde bana insanlar atatürk düşmanısın diyor halbüki adam bunu kitabında yazmış milletimiz bu kadar cahil
Atatürkün Medeni bilgiler 1930 kitabında islamiyetin türkleri uyuşturduğunu akıllarını bulandırdığını ve milletin birlik beraberliğini engellediğini söyliyor ben bunu söylemiş deyince sen Atatürke nasıl dinsiz dersin nasıl böyle konuşursun oluyor bu ülkede olanı söylemek bile Atatürk düşmanı olmama sebep oldu insanlar okumuyorlar Atatürkü islam mücahidi islamı yaymaya çalışmış biri olarak gösteriyorlar Ben Atatürkğn yaptığı şeylere karşı değilim bu ğlkenin cumhurbaşkanıydı ve komutanıydı bu bi gerçek Ama din hakkında söyledikleride gerçek Din insanlarına yaptıklarıda bi gerçek İnsanların gerçeklere tahammülü yok ve tarihlerini bilmiyorlar
İnsanlar kitap okumazlar tarihi araştırmazlar ben araştırırım ve bak Atatürk böyle demiş derim düşman ilan edilirim ama insanlar tunç soyer böyle dedi diyip inanıp kendi hiçbir araştırma yapmamış sadece söylenene inanmış ah ah araştırmadan etmeden insanlara böyle hain derseniz vallahi öbür tarafta işiniz çok sor
Serefsiz soysuz icimizdeki gizli ajanlar, gizli rumlar, Izmirin Kurtulusunda OSMANLIYA Türklerin ATALARINA iftira atacagina, iki ciftte yunana deseydi!
Izmiri Omsanlimi isgal etti, Izmirin Kurtulusunda Osmanliya iftira atiyor, akliniz mantiginiz yokmu, TÜRKSENIZ bu soruyu kendinize hic soruyormusunuz?
Bu ve destekcileri VATANA Ihanetten, yargilanip asilmali, 100 yil sonra son temizlik saaaart.

Çok doğru söylemiş. Siyasal İslam Abdülhamitlerden, Vahdettinlerden yalanlarla, tarihi çarpıtarak kahraman çıkarmaya çalışsa da tutmaz. Vahdettin, her monarşi gibi, tahtta kalmak için vatanını satar.
Bu dğnyanın her yerşnde böyledir.
İngiliz gemisine binerken çekilen görüntüler var.
En iyi görüş için teşekkürler
Cevap
6Cevap
Bence doğru
tunç soyer denen zat izmirin yunandan kurtulduğunu konuşmasında söyleyemez atatürkü anamaz ama osmanlıya laf atamak için fırsat bekleyen bir zavallı. sonrada izmirin ismi neden kötüye çıkıyor derler.
bu kadar vicdansız olmamak gerek ya bilmiyorum o zamanın şartları ve o zamanın durumlarını göz alarak yorumlamak gerek
İnsanlar tarihi bilmiyorlar ben araştırıp Atatürkün dediği kitabında yazdığı şeyleri söylediğimde sen Atatürke dinsiz mi diyorsun sen vatan Hainisin Atatürk düşmanısın diyorlar halbüki adam kştabında yazmış arsştırmışım okumuşum Ama insanlar araştırmayıp tunç soyer böyle dedi bu haindir diyorlar çok ilginç gerçekten
@ibrahimfurkan34 Vahidettin pek ruh sağlığı yerinde olan biri değildi ve feridin bir kuklasıydı ve yaşlıydı donanımlı biride değildi 1. dünya savaşından çıkıp mondros ve sevri imzalaması o anın şartlarına göre değişir tarih garipliklerle dolu yani yazılanların yanında birazda o tarihe girip empati yapmak gerek hamidiye kahramanı dediğimiz rauf orbay mondrosu imzaladı şimdi rauf orbay hain mi? Yani o zamanın durumunda ottomanı teknolojik ekonomik olarak hiç bir şey kurtaramazdı kurtaracak tek şey halkın azmi ve kararıydı hükümet tüm inancını yitirip emparyalist devletlere teslim olmuştu ama bu halkın azmini uyandıran ateşi yav ve arkadaşları yakmıştır bu memleket makineli tüfeğe topa kılıçla at sürerek kazanıldı yani vahidettine hain demeden önce maziye gidip empati yapmak gerekir ha bana soracak olursanız ben vahidettinini kesinlikle savunmuyorum hain demeyelimde zayıf biriydi diyelim
Benim demek istedigim anlatmak istedigim vahdettinin hain olması veya yetersiz olması değil demek istedigim insanlar araştırmıyor birileri ne söylerse inanıyor ama uzun uzun yazmışsın teşekkürler okudum hepsini
@ibrahimfurkan34 Şüphesizki Atatürkün memlekete hiç bir şekilde zararı olmamıştır insanları dinlerine göre yargılamak saçmalık şükürler olsunki yaptığı devrimler sayesinde arap kültürünü çürütmüş yep yeni bir memleket haline getirmişler ve iyi ki de yapmış bunu eğer o zamanın şartlarında bu devrimlerin temelini bu kadar sağlam oturtmasaydı şimdiye yok olur giderdik
islamiyeti kabul etmeyebilirsiniz ve atatürkün dini kaldırmak için yaptığı şeyleride destekleyebilirsiniz benim ona sözüm yok benim sözüm müslüman olupta atatürkün din uğruna din için birşeyler yaptığını söylemeleri
Atatürk dini kabul etmezken din üzerine böyle bir karar vermesi kesinlikle doğru bir şey değildir din ve devlet işlerini ayırmak isteyip ezanları neden türkçe okutuyor buna onun karar vermesi doğru değil zira kendi kabul ettiği laikliğe ters düşer
Burası bi türk yurdu olabilir türkçe okunması bize garip geliyor çünkğ bu bizim dinimiz biz öyle kabul ediyoruz kabul eden eder etmeyen etmez madem din ve devlet işi ayırılıyor buna dine inanlar karar verir bunda atatürkün söz söyleme hakkı yoktur insanlar nasıl ibadet ederse öyle ederler kimse karışamaz insan haklarını ihlal etmek demektir ben böyle istiyorum ve dine inanan herkes böylr istiyor benim haklarımı atatürk bu konuda çiğnedi kendi vazifesi olmayan birşeydi konumuz rahatsız olup olmamak isteyip istememek değil burada atatürkün söz sahibi olmaması onun karışmaması gereken bi durum
Allah bize bunu arapça olarak göndermiş biz buny böyle kabul ediyoruz camide ibadet etmemizi istiyor orada ibadet ediyoruz bugün türkiyede yaşayan insanlara siz ibadetinizi kilisede değilde camide yapıcaksınız die bir şey söylenirse bu onların özgürlük alanlarına ihlal ise buda aynı şekilde Atatürğ seviyor olabilirsiniz ama yanlışa yanlış demek zorundasınız
Atatürkte bi insan ve mükemmel değildir her insan gibi hataları vardır neden Atatürkü hatasız gibi göstermeye çalışıyorsunuz o bi ilah mı herkes hata yapar
Var ve ya yok konumuz bu değil biz böyle kabul ediyoruz dinsiz birisi neden gelip müdahale ediyor kardeşim
Sen dinsizsen benim dinime niye müdahale ediyosun sana bunhakkı kim verdi nasıl ibadet ediceğimi sanamı sorcam
Nerde sizin insan haklarınız özgürlük diye bağırdınız özgürlük hakları bu haklar birtek müslümanlara gelince tanınmıyor
@ibrahimfurkan34 Yahu arap diline ve kültürüne biat etmenin dinle kitapla ne alakası var sizi bu yobaz kültürden bağnazlıktan kurtarmak daha iyi değilmi bu kadar yatırımı kuran kurslarını açıp arapça dilini bilmeden sadece hece birleştirmeyi harfini öğretip 5-6 yaşındaki çocuklara dahil hafız diyebildiğiniz yobazlığı kırmakta ne var ulan daha anlamını bilmiyor sadece arapça okumasını öğretiyorsunuz elemanlar ne dedediğini anlamıyor sen ezanın Türkçesini biliyormusun arapça dinlemek istiyorum diyorsun
Konumuz bu değil haklı olsan bile buna karısma hakkın yok neden bunu inkar ediyorsun senin benim ne yapıcagıma karar vermene hakkın yokkkkk
İster kürtçe ister ingilizce ister rusça sizene kardeşim hakkınız yok anlatmak istedigim bu
İstedigim gibi ibadetimi ederim sanane sana giren cıkanmı var neden hala bu hatanda ısrar ediyorsun neden benim özel alanıma giriyosun
Sen Şu an benim evimdeki masamdaki eşyamı nereye koyacağama karısıyosun gibi bir şey bu
Ve bu seni hiç ilgilendirmiyor dediklerinde yüzde yüz haklısın arap dili olsun ve anlamıyor olalım yinede buna karısma hakkın yok
@ibrahimfurkan34 hiç kusura bakma dibine kadar karışma hakkım var yarın masum cahil halkı bu tarikatçılar sömürsün diye ben bu şeyhlerin önünü açamam bu arap kültürünü etkin kılamam bu kültür Teröristlerden bile tehlikelidir ondan sonra 5-6 yaşındaki çocuklar mahmut efendi diye kendine hayrı olmayan samıt ve engelli yaşlı bir bunağın elini eteğini öpüyor
Dedigim gibi insanların özgürlüğüne karışıyosun yetişen cocuklar da onların cocukları biz kimseye gelin dini kabul edin böyle yapın demiyoruz biz bunu seçtik siz bizi değiştirmeye çalışıyorsunuz benim özel alanım burası cocugumuda nasıl yetiştireceğime benim karar vermek çok normal karşılanması gerekir sen cocugunu nasıl yetiştiriyosan yetiştir sizin özgürlük hakları bi müslğmanlar için yok sayılıyor maalesef iki yüzlüsünüz
Biz de sizi değiştirmeye çalışalım ozaman zorla ve yaptırımlarla sizi hapse atarak sizi asarak falan yapalım bakalım aynı görüşte karışmaya hakkınız var dicekmisiniz yoksa ben özgürüm istediğimi yaparımmı diceksiniz
Ozaman özgürüm diye bağırmaya başlıcaksınıx ama bize gelince karışma hakkınız var çok gülünç
@ibrahimfurkan34 bir insan 7 yaşından önceki geçmişini hatırlayamaz gelişim bu yaşta başlar çocukları 4-5 yaşında bu tür kültürde büyütmek resmen yobazlıktır ve kız çocuklarını tarikat şeyhlerinin elini eteğini öptüren aileler gözümde midesiz dinsiz birer onun bunun çocuklarıdır. Asıl midesiz dinsiz onlardır.
Onlar iyi bir müslğman değil bende onları doğru bulmuyorum ama kimse kimseye karısamaz onun çocuğu
Ben senin cocuguna nasıl yetiştirmen gerektiğine karar versem sen karşı cıkıcaksın
Şuanki hükümet senin cocugunu alıp dine uygun yetiştirmesini istermisin istemessin
Ama senin istedigin hükümet gelse senin istedigin gibi yönetmek istese sesin cıkmas
Cevap vermediğine göre haklıyım işte ikiyüzlülük bu
@ibrahimfurkan34 Ulan hükümet kendi isteğine göre yetiştiriyor zaten hiç gözünüzü açmıyorsuunuz bi sağa sola bakın tüm meslek ve anadolu liseleri kapandı ve hepsi imam hatip lisesi oldu her yer kuran kursu zamanındaki sınavları değiştirip yerine yks diye bir şey koyudlar 5 corğafya 5 tarih sorusuna düşürüp felsefe ve din soruları tarihten coğrafyadan fazla oldu bu memleket ilk defa böyle bir sınav görüyor. o tarih coğrafya sorularıda felsefeyle dinle sıvazlanıp sorulmuş din soruları
Bende bu yüzden sordum sizin istedigin hükümet gelse bu yaptıklarının tersin yapıcak ve seviniceksiniz o da istediğini yapıyor işte
@ibrahimfurkan34 umarım benim istediğim hükümet gelirde tüm mültecileri arapları ve arap yanlılarını arap sevicilerini arap çöllerine postalar bu gayri meşru yolllardan kazanılmış sömürülmüş paraları bakan ve belediye başkanlarından yandaşlardan alır tüm mal varlıklarına el koyar temennim o dur
İsteğinin bu oldugunu zaten biliyorum onlarında isteği bu yapıyorlar istediklerini yaparlar biz karşıyız diyebilirsiniz ama insanların özgürlüklerini kısıtlıyorlar insanların nasıl yaşaması gerektiğine karar veriyorlae veremezler derseniz orada iki yüzlü olursunuz çünkü sizde başa geldiginizde gördüğümüz gibi insanların özel alanına girip insanların özgürlüğünü kısıtlıcaksınız
@ibrahimfurkan34 Türkiye Cumhuriyeti Devleti Osmanlı zamanından bu yana böyle enflasyon böyle zulüm görmedi be aslanım sen ne özgürlüğünden bahsediyorsun malum hükümet memleketi satmayı bırak vatandaşlık satmayı başladı onu bırak kendi halkını insan yerine koymuyor hepsi yargılanacak ama merak etme
Mevzu bu değil ben zaten vatandaşlık verilmesini desteklemiyorum birkere ben erdoğanı desteklemiyor demek istediğim çok farklı bir şey sadece şunu söyliyorum ve bilmeni istiyorum özgürlük kısıtlanıyor nasıl yaşamamız gerektiğine karar veriyorlar demeyin çünkğ siz başa geçtiğinizde sizde aynısını yapıcaksınız
Tmdır teşekkürler sohbet için ben memnun oldum en azından hakaret etmedin bazı yerlerde ulan falan kullanman dışında ben teşekkğr ederim iyi günler
İnönü babaları tarihi kayıtları bulgaristana hurda kağıt fiyatına satmasaydı öğrenebilirdik ne olduğunu. değiştirilmiş tarih ile kimin ne olduğunu bilemeyiz.
Tunc soyerin ne dedigini bilmiyorum ama biraz önce tesadüfen vahdettinin yaptiklarini, ulkeyi nasil ingilizlere peşkeş cektigini. Malta ya kacip 37 gün orada kaldığını, yanindaki yaverin, saat saat nasil ulkeyi sattigini anlattigi, videoyu izledim. Vatan haini olduğunu biliyordum da. Bu kadar abartılı hain olduğunu hiç tahmin edemiyordum. Birde bazıları müslüman diye savunur ya , alkoligin de tekiymis. Devamli iciyormus. İt
Tunç soyer turp soyer ve yer katılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?