https://www.indyturk.com/node/16436
Kraliçenin ölümüyle keşke imparatorluk sistemi de son bulsaydı diyorum, ya siz?
https://www.indyturk.com/node/16436
Yakında filmi de yapılır. Kraliçe öldü malumunuz. Evet çok gündemde bugün bu konu. Ama özellikle imparatorluk sisteminin son bulması ve modern tam bağımsız demokrasilerin dünyada hakim olmasını dilerdim. Ya siz?

Harbiden TR Halkı neden her şeyi 1000 kez soruyor yani size ne adamların kraliçesinden sisteminden birde üzülen var hahaha kadın görmediği bir şey yok sen sefil haline üzül önce
Sen sefil haline üzül görmüyor musun ben Atinanın gobeğendeyimmm🤣🤣🤣🤣
Atina’nın göbeğinde olunca noluyor
Senin hayallerini yaşamak oluyor
Tamam canım kesin hayalimdir
Ben demiyorum
Cevap
7Cevap
Onlardaki sistem bizdrki veya araplardaki gibi değil. Önce sen bizdeki otokratik yönetime bak. Derdin ingilizler olsun
Otokratik kelimesini daha önce hiç duymamıştım. Verdiğin bu bilgi için çok teşeklür ederim. Bana bir harf öğretenin kırk yılı kölesi olurum demiş. Ne güzel söylemiş. Sağol.
Despot, vahşi, haramzade, Allahlaşma felanda denebilir.. ingiltere de almanya gibi aslinda.. kraliçelik sadece gelenekten ibaret.. ve yönetimin esası hukuk tüm avrupada. Birde seçilenler, parti başkanları ömür boyu koltuğa yapışmıyorlar, öylesine güzel düzenlenmiş bir sistemleri var
Ben teşekkür ederim
İngiltere’deki sembolik zaten demokrasi var seçim yapılıyor zaten tam manasıyla krallık olan yerlere gelince bakıyorum da bizden daha iyi şartları var Osmanlı’daki gibi büyük sınırlar olsaydı ama herkes saltanatı kabul ederdi bence
Demokrasi ayrı bir şey cumhuriyet ayrı bir şey. Yasama yürütme yargı özgür olduğu süre bir ülkenin neyle yönetilmesi gerektiğini anca @ptallar konusur der John Locke.
Onların tek derdi bizim imparatorluğumuzdu yoksa Fransa ve Almanya hariç hepsi sempatik bakıyor krallığa
Bunlar senbolik olarak var zaten hespi tam bağımsız
ingiltere demokratik monorşi iler giden bir ülke :D neyi kafasındasın halkı bağülı bir ülkeeee
56 milyon insan rahatsız değil bundan, siz neden rahatsızsınız?
Bizden çok daha iyi şartlardadir zaten ingilizler
Oda gitti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?