Valla arkadaşlar bunu çok merak ediyorum. Millet olarak her şey karşısında kayıtsız kalıyoruz ve susuyoruz. Bundan birkaç gün önce Bulgaristan’dan gelen çingenelerin Edirne’deki alışveriş haberini izledim. Bunlar bizim ülkede gezmeyi eğlenmeyi bir zamanlar hayal ederlerdi. Elin çingenesi bile nispet yapar hale geldi.
https://youtube.com/shorts/OZOBgMKx7k8?feature=share
1 leva olmuş 9-10 lira. Hadi doları, euroyu anlarım. Onların ekonomisi büyük, gelişmiş falan ama kıçı kırık Bulgaristan’a Yunansitan’a ne oluyor? Yunanlılar da çok geliyorlar Türkiye’ye alışverişe. İranlılar Trabzonu, Rizeyi mesken tutmuş kendine yayları istila etmiş. Ülkeye turist gelmesin demiyorum elbet gelsin ama bize turistin fakiri geliyor. Paranın değeri düşüyor. Biz bir çayı, yağı, şekeri almak için kaç saat çalışmak zorunda kalıyoruz. Bunlar bidon bidon paket paket alıyorlar. İnternette kıyafetlere bakıyorum. Yabancı marka falan da değil. Hepsi yerli üretim. Yani hepsi merdiven altı tekstil atölyelerinden asgari ücretli adamların elinden çıkıyor. Ama bir bluz olmuş 300 lira, bir alt üst eşofman takımını 600-700 liradan satıyor. Bir pantolon olmuş 250-300 lira. Bir kot şort olmuş 200 lira. Bir de bu yetmezmiş gibi memlekete sürekli bir dini baskı var ve aşırı artmış durumda bu ülkede gün gelecek kadınlar olarak başı açık, şortla, etekle ve hatta yüzü açık gezemeyeceğiz. Denize giremeyeceğiz. Bunlar bir daha iktidara gelirse rejim değiştirecekler. Nüfusu zaten değiştiriyorlar. Makine gibi vatandaşlık basıyorlar. Kimlik basıyorlar. Sürekli İran sınırından Türkiyeye koşarak gelen Afgan, Pakistanlı Suriyeli görüyorum. En son Hatay’da evli bir kadını Suriyeli taciz etmiş. Adam da vurmuş. Herifin cenazesini tekbir getirerek şehit cenazesi gibi taşıyorlardı. Saçma sapan sebeplerle konserler festivaller iptal ediliyor. Kendine din adamı diyen tarikatçılar sapık sapık açıklamalar yapıyorlar. Ülkenin başkanı bunca yoksulluğa işsizliğe enflasyona rağmen hala Pakistan’a, Bosna Hersek’e yardım yapacağını söylüyor. Kimin parasını kime veriyor? Ben istemiyorum. Milyonlarca insan da istemeyecek bunu.

https://www.instagram.com/reel/CiH-XFoASqQ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer