+1 yılBüyük Türk Zaferinin 100. Yıl dönümü..
Zafere giden süreç nasıl başladı?
Osmanlı İmparatorluğu, Orta Doğu da 'Arap -İngiliz ittifakı karşısında ağır yenilgi alarak; 300.000 -400.000 şehit ve 100.000 esir verdi. Böylece, tamamen tükendi. Böylece Saray Hukumeti, oldu.
2) Vatanın kurtarılmasını zerre İstemeyen Saray hukumeti , Türklerin milli mücadele başlatmasını da istemiyordu. Hat da Atatürk, Karadenizdeki Türk direnişinin bastırılması için; Padişahın imzasıyla Samsuna gönderildi ve İngilizler de Samsuna aldı. Ancak Atatürk, ikisine de büyük kazığı sapladı.
-Zira Atatürk, gönderme emrine karşı gelerek ;ölümüne düşmanla savaşacağını ilan etti ve askerlik mesleğinden istifa etti. Akabinde Vahdettin, Atatürk ve silah arkadaşları hakkında idam fermanı çıkardı. Kazım Karabekiri de saltanatçı olduğundan; emri uygulaması için, görevlendirdi. Ancak Kazım Karabekir, Atatürkün emrine girdi. Bu durum bile, Atatürkün tek umut olduğunu ispatlar. Daha sonra hızını alamayan Vahdettin, İngiliz Silahlarıyla Kuvayi İnzibatiye ordusunu kurar ama bu da yenilir. Daha sonra İngilizler, Suikastçiler tutar. Ama bunlar da başarısız olur. Artık sarayın da İngilizlerin de tek umudu, Yunan Terör ordusudur. Devasa, silah destekleri verilir.
Şöyle açıklamak gerekirse, Yunanlar; Motorlu araçlar yönünden- 15 kat, Hava kuvvetleri yönünden-10 kat, Tüfek yönünden ise, %50 oranda üstündü. Ayrıca Türk ordusu, gıda ve su sıkıntısı da çekiyordu. Yunanlar ise; gerek gıda gerekse su ve gerekse de cephane sıkıntısı yaşamıyordu. Tüm bunlar rağmen Yunanlar, bizden 10 kat fazla kayıp vererek toplamda; 20.000 leş ve 35.000 militanlarını, arkalarında bırakıp hızla kaçtılar.. Akabinde , Sevri imzalayanlar (Başta Vahdettin olmak üzere ) İngiltereye sığınma başvurularını yaparak ; İngiliz gemisiyle kaçtı. İngilizler hariç, tüm düşman devletler de Anadoluyu boşalttı.
İngilizler ise, Anadolu 'dan hiç bir şey alamayıp Lozanı imzaladığından; İngiliz diplomat Sir Andrew Ryan:"Lozan'da onursuz bir barış imzaladık. Bu, İngiltere'nin şimdiye dek imzalamış olduğu anlaşmaların en uğursuzu, en mutsuzu ve en kötüsüdür." demiştir.
Özetle, hepsi geldikleri gibi;gitmiştir.
Daha sonra Atatürk, bize gelen yardımlarla dev tarım ve sanayi reformu yaptı. Böylece 1929-1947 yıllarında , kesintisiz cari fazla gerdik Avrupa standartlarına ulaşabildik. Adnan Mendres geldi ve tüm birikimi, Amerika için feda etti. Hain Menderes, ülkeyi öyle bir dış borca soktu ki ;bir daha kendimize gelemedik.
Ama yine de akp ye kadar kendimize yetebilen ülke idik. Akp , tüm fabrikaları sattı ve üretimi bitirdi. Böylece, artık kendimize de yetemez hale geldik
Peki kurtuluş nedir? Tek kurtuluş, Zafer partisidir. Zira Altılı masa, ekonomiyi Ali Babacana devredecekmiş. 15 milyon kaçağı da zorla göndermeyeceğim diyor. Ali Babacan, ekonomik krizin çözümü olmaz. Zira döneminde, ekonomi nasıl iyi oldu biliyor musunuz? Akp, Amerikanın kucağında idi. Şimdi ise, Çin kucağında. ABD nin kucağında olunca, sıcak para aktı
Yani altılı masa, kesinlikle çözüm değil. Bir kere 15 milyon kaçağı, zorla sınır dışı etmeden ; ekonomik reformlar için, kaynak bile oluşturamazsınız. İşte Zafer partisi, "hepsini sınır dışı edecem, . İsrafı da yok edecem ve böylece ekonomik reform için, kaynak oluşacak" diyor. Çözüm de bu!.11 Yorumla- +1 yıl
Ellerine sağlık. Aklına yüreğine sağlık.
En İyi Cevaplar
+1 yılBEĞENDİM.
Yorumlarda Türk olmayanların, kanından, babasından şüphesi olan karma döllerin hezeyanlarını gördüm. Ama ben onlara hak veriyorum. Benim de ninelerimin rahminde hem Yunan hem İngiliz hem Ermeni dölü kokteyl şeklinde olsaydı, benim de atalarım bu kokteylle dünyaya gelseydi ben de "AMAN ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL 100 YIL GEÇMİŞ ÜSTÜNDEN, FİŞEK BİLE ATTIRMADAN FİLİSİTİN'i, SURİYE'yi, IRAK'ı TESLİM ETTİLER." derdim. Ya da reklamı yüreğim almadığı için hazmedemediğim için " OLDUKÇA BASİT BİR REKLAM... İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE YAPTIRMIŞ OLMALILAR..." derdim.
Her kim ki bu ülkede doğup da Milli Mücadeleyi küçük görüyorsa, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün rolünü gözden çıkarıyorsa onlar TÜRK değildir. Onların soy hattını araştırsak 72 milletten dedeleri çıkar. Onların dedeleri de Atatürk'ün öfkesinden, süngüsünden nasibini almışlardır. Kolay değil hepsini s! k! p attı ATAM.
ALLAH BİN RAHMET EYLESİN, IŞIKLAR İÇİNDE UYUSUN. BİZ ONUN GENÇLERİ OLARAK HER MESLEKTEN GENÇLER OLARAK BU CUMHURİYETİ DEMOKRASİYİ KORUYACAĞIZ ONUN VE ASKERLERİNİN YAZDIĞI DESTANI HEM KENDİ EVLATLARIMIZA AKTARACAĞIZ HEM DE BU MÜCADELEDEN GOCUNANLARIN, ATATÜRK'ü SEVMEYENLERİN PİCHLERİNE BUNU EZBERLETTİRECEĞİZ. BUNU BENİM GİBİ TÜRKÇÜ-KEMALİST ÖĞRETMENLER YAPACAK. DOKTORLAR- HEMŞİRELER- POLİSLER-SAVCILAR- HAKİMLER YAPACAK.
Yorumlarda I. Dünya Savaşındaki cehpelerler Milli Mücadeleyi karıştıran tarih özürlü mankurtlar var. Onlara anlattım. Yorumlarım silinirse diye de buraya da yazacağım.
"Ulan o kadar sığır oğlu sığırsınız ki kanınız o kadar karışık ki... Atatürk savaş meydanlarında geri çekilme taktiğini her zaman kullanır. Eski Türk Kağanları, Hakanları da savaşta geri çekilme taktiğini kullanır. Bu bir psikolojidir. Elinde az bir asker varsa, savunma hattını yaramıyorsan. Karşındaki orduya “BAK BİZİM GÜCÜMÜZ BİTTİ TÜKENDİ, BAK BİZ YENİLDİK, SİZ GÜÇLÜSÜNÜZ, SİZ KAZANDINIZ.” imajı vererek düşmanın daha da ilerlemesine izin verir. Arkada daha silahlı güçler de hazır konuşlanmış bekler. Düşman askeri onların mevzilerine girdiğini bilmeden öküz gibi bizim askerleri kovalar. Sonra da o arkadaki silahlı kuvvetler düşman askerini yok eder. Ya da bir savaşta sırf askerini yok etmemek için mühimmatlarını verimli kullanmak adına geri çekilir. Belli bir toprak parçasını “O ANLIK” onlara bırakır. Sonra orduyu dinlenmeye alır, yeni birlikler gelir, yeni cephaneler gelir. Yeniden mevcut duruma göre bir strateji belirler 3-5 ay sonra bir savaş daha yapar düşmanı daha ağır bir yenilgiye sokar. Öyle elindeki askeri ve silahı öküz gibi saldırtıp da yok etmez. İnsan bunlar a. m. ı. n oğlu makine değil. Her şey elindeki kısıtlı askeri ve mühimmatı verimli kullanmana bağlı."
"Osmanlı Ordusu Musul’da Filistin’de Suriye’de Türk subaylar tarafından idare edilmedi. Senin o dediğin cepheler 1. Dünya Savaşındayken açılmış cephelerdi. Biz o zaman Almanyayla ittifak yaptık. O cephelerin komutanları Alman subaylardır. O cephelerde Mustafa Kemal’in rütbesi orduyu komuta edecek kadar yüksek değildi. Atatürk o dediğin cephelerde defalarca Alman komutanlarla kavga etmiştir. Alman subaylar sayesinde Türk ordusu göz göre göre kaybettirildi. Hatta Hicaz-Yemen cehpesinde Seydi Beşir esir kampı var. Bizim askerlerimiz İngilizlere esir düştü. Askerlerimizin asit havuzlarına attılar. Bir sürü asker ya öldü ya da kör oldu. Çünkü Almanlar Türk askerini düzgün komuta etmediler. ETMEK İSTEMEDİLER. BU CEPHENİN İÇİNDE MEDİNE MÜDAFAASI denilen bir olay var. FAHRETTİN PAŞA MEDİNE’deki kutsal emanetleri korumak ve almak için savaştı. Ordunun yiyeceği yoktu. Peygamberin yaptığı savaşlardan birinde çekirge yiyerek hayatta kalmışlar. Bizim askere de bu kutsal emanetleri korumak için biz de muhammedin askerleri gibi çekirge yiyebiliriz diyerek orduyu çekirgeyle besleyip o emanetleri İstanbul’a getirmiş. O bahsettiğin cephelerde bizim Türk subaylar Almanlardan emir almak zorunda kaldılar. Buna rağmen Irak Cephesinde Kutul Amare’de Halil Kut Paşa bir sürü İngiliz askerini esir aldı. Ama K. A. H. P. E Osmanlı İngilizlerden korkusuna ingiliz esirlerle, İngilizlerin esir ettiği Türk esirleri devşiremedi."
"Bize İngiliz esirleri salın dediler. Bizim Türk esirler İngilizlerde kaldı. Suriye Filistin cephesi Kanal (MISIR) cephesinin devamıdır. Burada da Osmanlı askeri Kudüsü fethedeceğim diye çok kayıplar verdi. ALMAN SUBAYLAR KUDÜS İNGİLTERENİN KONTROLÜNE GEÇTİ DİYE SEVİNDİLER BİLEREK ORAYI KUDÜSÜ İNGİLİZLERE BIRAKTILAR. Oraya Mustafa Kemal Çanakkale cephesini kapattıktan sonra ve daha YÜKSEK BİR RÜTBEYLE GELDİ HALEP SAVUNMASI YAPARAK ŞAMI HALEBİ GERİ ALDI!
"Musul’a kadar fişek attırmamışmış ulan adamları asit kuyularında erittiler. Ne işkenceler çektiler. Siz nasıl bir vatan haini cahil itlersiniz de böyle dersiniz ulan. Sizin gibileri ceza almayacak olsam gücüm yetse yemin olsun gözümü kırpmam vururum! Böyle yorumlar yapan 0r çocukları bu yetkiyi gücü devleti temsilen Fesli Deli Peso Kadir Mısırlıoğlu'nun cenazesinde saf tutanlardan, Ayasofya olayında Atatürk'e kafir dedirttirenlerden, İskilipli Atıfı anmaya gidenlerden, milli bayramlarda Gençliğe Hitabe'de
"Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. " bu sözleri sansürleten 0r çocuklarından alıyorlar."
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/19-mayis-toreninde-genclige-hitabe-sansuru-6439739/
İstedikleri kadar sansürlesinler sustursunlar bu ülkenin her yeri şehitlik bu ülkenin dışında da balkanlarda da Ortadoğu'da da bir sürü şehitlik var. ANITKABİR hala ayakta ve biz de bunların koruyucusuyuz. Nasıl vatan hainliği yıllara göre değişmediyse onların birey zinaları bugün varsa aynı şekilde vatan sever insanların evlatları vatan evlatları da hala ülkesini seviyor, değerlerine de sahip çıkıyorlar. Bu ülkenin zaferlerini kurucu liderini kendi kendilerine aşağıladıklarını sanan kompleksli 0r çocuklarından bıktım artık.
İLLE DE ATATÜRK
İLLE DE CUMHURİYET
İLLE DE LAİKLİK
İLLE DE TÜRKLÜK.
01 Yorumla- +1 yıl
Son paragrafta "birey zinaları" yazıyor. O kelime birey değil "V-E-L-E-D-İ ZİNA" olacaktır.
+1 yılyine bir savaş olsa elinde en çok döviz bulunduran iller kaçar onlarda malum partinin kalesi demekki ingiltereye kaçan osmanlının akrabaları hala burada neyse feto meto sqym alayını 30 Ağustos zafer bayramımız kutlu olsun
00 Yorumla
+1 yılYaşa Mustafa Kemal paşa yaşa. Adın yazılacak mücevher taşa.
Aziz Türk milletini kölelikten kurtaran Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet videoyu beğendim
00 Yorumla
+1 yılSiyasi partinin ortak olduğu bankayı tercih etmiyorum... video güzel TRT de daha güzelleri var başka bankalarında vardır videosu onlara da bi bak
026 Yorumla- +1 yıl
TRT ihanetin içinde iken daha güzel dimi aynen
- +1 yıl
@Emir_Timur kamuya ait bi kuruma ihanetci demek terör destekçileri için geçerli ya feto ya da digerleri
- +1 yıl
Niye Fetö yıllarca bu kurumları kontrol etmedi mi?
- +1 yıl
Bu ülkede devlet kültürü asla oluşmadı iktidar kimse devlet o oldu
- +1 yıl
@Emir_Timur feto olduğunu bilmeden kontrol etmişler.. darbeci generallerin orduda görev alıyor darbe yapacaklarını bilen olsa devlet onu o makamda tutar mi
- +1 yıl
Bir tarikat ın devletinde yükselmesinr göz yumarsan bunları yaşarsın
- +1 yıl
Liyakat değil sadakati öne alırsan kurumların böyle olur.. O fetöcü pilotlar askerler yüzünden pkk palazlandı
- +1 yıl
Burası bir cumhuriyet şehler dervişler ülkesi değil dimi
- +1 yıl
@Emir_Timur fetoculer yüzünden pkk palazlandi doğru... katılıyorum
- +1 yıl
Evet ama tüm bunlara karşı gerçekten kandırılmış bile olsa hükümete masum denemez.. Masum olsa tamamen kandırılmış dahi olsa kandırılan bir hükümete nasıl güvenilir
- +1 yıl
Bisey merak anlamakla zorlanıyorum... feto nun terör örgütü olmadan önce destekleyenler bunun feto düşmanı .. ama feto ya karşı olanlar feto terör örgütü olduğunu gösterince fotoyu destekliyor... bunu aklım almiyor
- +1 yıl
6 lı masa ise kastın.. Onlar hain zaten açıkça vereyim cevabını
- +1 yıl
Kılıçdaroğlu bölgesel yönetim gücü arttırıcsz dedi Buda hdp kontrolü belediye olan yerlerde ikinci bir hendek vakası demek
- +1 yıl
@Emir_Timur benim kimseye hain ceya terorist teror desrekcisi deme durumum yok bunun kararını veren kurum belli
- +1 yıl
6 li değil o masa 7 li aslında
- +1 yıl
O ayağı... Ben Zaferden yanayım...
- +1 yıl
@Emir_Timur ben zafer i adam saniyordum geçen camide hoca hutbe okurken bağırıp çağırması provokatör olduğunu gösterdi siroz un adamı diyorlar ona da... belli de etti... dediği doğru ama eylemi yanlış
- +1 yıl
Soros sanıldığı gibi bir adam değil... Terör destekçisi parti içinde adamları dolduran biri değil.. Yani bir Baron Mehmet karahanlı gibi değil...
- +1 yıl
@Emir_Timur Türkiye için iyi biri olmadığı belli bu yeter
- +1 yıl
Evet tabiki sadece Türkiye değil ama bop tw bizde hatalar yaptık
- +1 yıl
Belki ortadoğu da tek dostumuz kaddafinin yok edilmesine göz yumduk hatta destek olduk
- +1 yıl
Esada Karşı gereksiz fszla tepki verdik rus ucağı vuruldu bu sürede Rusya bize düşman olunca hava savunma sistemi korumasında pyd oralara yerleşti intikam için 30 dan fazla askerimizi şehit ettiler
- +1 yıl
Tabiki son iki olay fetö nedenli ama kaddafi ye düşman olmak başkan on kendi kararı
- +1 yıl
TRT'nin başında Fetö f4hişesi Hilal Kaplan var. APO denilen 0r çocuğunun akrabasını televizyona çıkarttı. Ona kendi propogandasını yaptırma imkanı verdi. TRT mi video yapacak. Yapsa da ne b. o. k olduğu belli. Senin siyasi parti deyip küçümsediğin Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye demokrasi tarihinin ilk partisi. Onun parti programı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesidir.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden insanlara hakaret ve küfür büyük bi saygısızlık kendine saygın yok senin... eleştiri başka bisey hakaret başka bisey ben sana f4hise dese hoşuna gider mi empati yap biraz... CHP için bende iyi olmasını istiyorum ama maalesef Atatürk un partisinin başına dersimde Atatürk e karşı ayaklanan aşiret reisin torunu geldi... Atatürk ve apo bayrakları beraber sallıyorlar mitinglerinde Türk bayrağı sallayamiyorlar... Sezgin tanrikulunun pkk hdp ile söyledikleri ortada... aponun heykelini dikecez diyen selo yu öve öve öve bitiremiyorlar... CHP bu değil olmamalı... Muharrem ince de Sarıgöl de daha çok CHP li kanı var bence
- +1 yıl
Hilal Kaplan fetö f4hişesi çünkü fetullah gülen’e oral seks çektiğine dair twitterda twitleri var ve katıldığı programlarda da bunu anlatmışlığı var. Atatürk, Türk düşmanı bir f4hişe. Sen bana f4hişe diyemezsin. Ama onlara saygı duyulması gerektiğini düşünüyorsan sen f4hişe lafından daha da ağır hakaretleri hak ediyorsun demektir. Chp’nin içindeki sezgin tanrıkulu gibi isimlerin siyaset yapmasına ben de karşıyım fakat chp bunları kürtlerden oy almak için yapıyor diye düşünüyorum, chp Atatürkçü Türkçü çizgideyken de sizin gibiler, akpliler chpye faşist diyordu. Chpye faşist denildiği yıllarda chp Atatürkçü Türkçü görüşte olup çözüm sürecine karşıydı. Akp o zaman ırkçı diyerek chpnin oylarını iyice düşürmüştü. Sonra chp de biraz kürtçülük ezilenlerin siyaseti yapmaya başladı oyları yükseldi olay bundan ibaret. Senin hamlene karşı benim hamlem bu kadar basit.
+1 yılçok güzel olmuş tüylerim diken diken oldu. umarım yunanlıların temizlendiği gibi dindarların da temizlendiğini görürüz bu ülkeden
10 Yorumla- Gündem konusunda 352 cevap paylaştı.
u +1 yılBazı Zaferler Sonsuza dek kutlanılır. 🤎
Şahane olmuş 🌟🌟🌟
10 Yorumla
+1 yılBir İş Bankası klasiği, ilelebet Türkiye Cumhuriyeti.🇹🇷
00 Yorumla
+1 yılKızmayın ama 100 yıl geçmiş artık okadar önemli değil.
04 Yorumla- +1 yıl
Evet. 100 geçmiş ki hala ingilizler saygıyla anıyor Mustafa Kemal'i. Japonlar kravat takıyor Atatürk resimli. Anzaklar askerleriyle birlikte bizim dedelerimizi ve Mustafa Kemal'i anıyor. Ve Türk vatandaşı olacaksahis: 100 yıl geçmiş yav unutun diyor.
- +1 yıl
Malum şahsın, Filistin cephesinde, Halep'e kadar olan bölgeyi kaybettiren, Suriye cephesi sıkıntıya girince Irak'ta ordunun Musul'a kadar çekilmesine sebep olan, fişek attırmadan teslim ettiği orduyuda ekleseydin..
- +1 yıl
Sizin bu fesli pistin adı neydi unuttum. Popcorn kaynaklı şeyleri okumayın. Filistin de suçlu Enver Paşa'dir. Filistin'de toplanmak yerine. Bağdati geri almaya çalışarak stratejik hata yaomis ve ordunun neredeyse yarısını oraya götürmüştür. Buna istinaden Atatürk ve ekibi geri çekilmek zorunda kalmıştır. Arap isyanlarını da hesaba katmak gerekir. Ve Arap isyanlarını sadece Filistin'de olmuyor. Arkalarında Suriye'de Bağdat da da oluyor ve hepsi ordumuza saldidoyor.
- +1 yıl
Ordu komple teslim edildi yazdım sana okuman noksan galiba? Falan filan diyorsun sadece geri ricat mi zor gelmiş orduyu elden çıkarıyor? Bırakın bu işleri
+1 yılOldukça basit bir reklam.. İlkokul öğrencisine yaptırmış olmalılar..
03 Yorumla- +1 yıl
Türk olmadığın için almamış belli. Baban hangi millettense artık.
- +1 yıl
MilletLER de olabilir tabii. Bu da mümkün.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden Senin çapına göre harika olabilir..
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOnur Tuna güzel seçim olmuş ama video basit kaçmış
00 Yorumla Çok etkileyici olmuş ama bir kesim rahatsız olacaktır gebersinler
00 Yorumla- Gündem konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılbazılarını rahatsız etmiş bir video.
harika olmuş.
00 Yorumla Zafer bayramımız kutlu olsun, üniversiteden beri yürüyüşlere katılırım. Bugün Bursa da çok daha güzel bir yürüyüş olduu, yıllar sonra.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMesaj iceriklk degilde sinema traileri on gosterimi gibi olmus
00 YorumlaBu tarz içerikler aslın da toplum da kötü sonuç getiriyor
00 YorumlaÇok güzel olmuş,30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun❤️
00 Yorumla
+1 yılÇok beğendim, ellerine sağlık.
00 YorumlaBiraz kısa olmuş ama güzel
00 YorumlaGündem konusunda 355 cevap paylaştı. Evet güzel olmuş
00 Yorumla
+1 yıl15 Temmuz için de yapsalardı
00 YorumlaHalk Bankası daha iyiydi
00 YorumlaGündem konusunda 327 cevap paylaştı. çok güzel olmuş
00 Yorumla- Gündem konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılEvet güzel olmuş beğendim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSayende görmüş oldum çok güzel 😍
00 YorumlaBeğendim güzel olmuş
00 Yorumla
+1 yılRuhsuz olmuş
00 YorumlaSuper
00 Yorumla
+1 yılgüzel olmuş
00 Yorumla
+1 yılEvet güzel olmuş
00 YorumlaTek kelimeyle mükemmel
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılHarika 🇹🇷
00 Yorumla
+1 yılGüzel olmuş
00 Yorumla- Gündem konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılBaşarılı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBEĞENDİM.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKutlu olsunnnnn
00 Yorumla
+1 yılBeğenmedim
00 Yorumla
+1 yılReklam 😅
00 YorumlaGayet iyi
00 Yorumla👏👏👏👏👏
00 Yorumla