İmam Halil Konakçı: "Dinde zorlama var. Namaz kılmamanın, oruç tutmamanın dinde cezası sopalamadır."
— Aykırı (@aykiricomtr) August 24, 2022
Adam resmen şeriattan bahsediyor ve cumhuriyet memuru olduğunun farkında değil
İmam Halil Konakçı: "Dinde zorlama var. Namaz kılmamanın, oruç tutmamanın dinde cezası sopalamadır."
— Aykırı (@aykiricomtr) August 24, 2022
Adam resmen şeriattan bahsediyor ve cumhuriyet memuru olduğunun farkında değil
Merhaba,
Aslında bu konuyla ilgili olarak soru sormak bile bir şeye hizmet edildiğinin amacın gerçekleşmesi olduğunu gösteriyor. Şimdi bu adam cumhuriyet dönemi imamı diye İslam dininin kuralını değiştirecek değil. 1444 senedi İslam'ın hükümleri belli, haram belli helal belli, güneş balçık ile sıvanmaz.
Adam kendine göre olanı söylemiş, İslam dışı karşıtı görüşler olduğunda ifade özgürlüğü oluyor ama bu adam söyleyince şöyle böyle, siz bırakın onu bunu sizin derdiniz hocalar ile değil İslam ile...
Müslümanları ilgilendiren bir şey söylemiş. Neden bazı kesimler bu kadar alındı ki?
Hanbeli mezhebine göre namaz kılmayan kafirdir ve tövbe edip namaza başlamazsa katledilir, dövmek hafif kalır. İlk önce bir haddinizi bilin bakalım doğru dürüst kelime-i şehadet getiremezsiniz ne bu cahillik. Sayın Halil Konakçı Hocanın söylediği fetva Türkiye’deki bir çok müslümanın mensub olduğu Hanefi mezhebine göredir. Hatta kişi hapis bile edilebilir. İşte namaz bu kadar önemli bir ibadettir. Şu çakma müslümanların yok islam güzellik merhamet dinidir gibi saçma sapan şeyleri bu müslümanları dinsiz yaptı. Evet güzellik ve merhamet dinidir fakat yerine göre.
Ayrıca şu “dinde zorlama yoktur” ibaresini de kafasına göre yorumlayanlara biz anlatamayacağız galiba. Dini seçmekte özgürsünüz, müslümansanız, islam ait olan şeyleri de yapmak zorundasınız, yapmazsanız akıbetine de katlanmaya hazır olun.
Şeriat mevzusuna gelince, şeriat eşittir din demektir. Bir kişi müslüman olduğunu söyleyip aynı zamanda şeriatı reddettiğini söyleyemez, bu onu dinsiz yapar, evliyse nikahı düşer, karısıyla her birleşmesi zina sayılır. Din sizin babanızın çiftliği değil cahilseniz susun da bilgili kişiler konuşsun yahu. Bu ülkenin en büyük problemi her şarlatanın hoca kesilmesi. İşte şeriat olsaydı herkes böyle saçma sapan konuşamazdı. Hak neyse odur.
Doğru söylüyor beyinsizlerin bilmediği bir şey müslümansan eğer namaz kılmak zorundasın oruç tutmak zorundasın zorlama olmayan şey ister müslüman olursun istersen olmazsın bunda zorlama yoktur haa ahirette hesabını da vereceksin tabi kaçış yok namazını kılma orucunu tutma yine ahirette hesabını vereceksin ahirette karşı çıkamayacaksın bir hakimin karşısına çıktığın zaman karşı gelebiliyor musun trafikte uymadığın zaman polise karşı gelebiliyor musun gerçi sen de yaşamındaki kurallara uymuyorsun bir müslüman olarak Allahın kurallarına uyacaksın ahirette karşı gelebileceğini düşünüyorsan polise de hakime de savcıyada karşı çıkabilirsin o zaman karşı çıkamıyorsan onlara kalkıpta buna karşı çıkman olmuyor lafla olmuyor icraat göstereceksin
Bunun gibiler yüzünden gençler dinden uzaklaştı ve soğudu peygamber efendimiz bile kimseye zorla namaz kılın dememişken sen kimsin ulan dinde zorlama yoktur İslam hoşgörü ve güzellik dinidir isteyen oruç tutar isteyen şarap içer herkes yaptının hesabını kendi verecek.
Gençlere nasıl anlatalım istersin camilerde parti vererek mi sen namazın Allah nazarında önemini bilmiyosun belli sen Allahın emirlerinin ne olduğunu bilmiyorsun belli. Peygamber efendimizden bahsetmişsin oda insanlara bu hoca gibi Allahın emirlerini anlatırken taşlandı. Şimdi bire kafir senin o taşlayanlardan farkın kaldımı? Allahın emrini yapmamanın gazabını anlatıyor adam zaten sözleri müslümanım diyenlere yani senin gibi yalandan müslümanım ayağı yapanları sopalayın diyor anladın mı.
@Hilmi54 lafı G*tünden anlamışsın sen belli ki peygamber efendimiz tabiki de namazı şart koşmuş onu mu diyorum ben peygamberler sadece uyarıcıdır ceza verecek olan Allah'tır. Dinde sopalama olsaydı insanlar iyice dinden uzaklaşırdı bana masal anlatma boşuna kadına şiddet içinde Kur'an Türkçe mealine dövülebilir meali ekleyen bugünkü diyanet işleriydi bu zihniyeti ve bu tür hocaların kime yalakalık yaptığını çok iyi biliyorum hadi işine bak sende
Kime yapıyomuş fetoya mı 😂 15 yaş veletlerine dönmüşünüz iyice gerçeklere gelemiyoruz de şuna zorumuza gidiyo duymak de gerçek müslüman olamıyoruz de buda edebiyat yapma git oku dinini öğren kitabı 1 kere okumamış adam dinde zorlama yoktur diye laf konuşuyor hee bildiğin bi o var zaten onuda yarım kafa biliyon daha fazla rezil olma
Cevap
56Cevap
Asıl bunları sopalayıp sınır dışı etmeliyiz
Öncelikle şeriat sizin zannetiğiniz gibi herkes çarşafla gezsin her adamın 4 karısı olsun kızlar okutulmasın sokağa dahi yanında bi erkek yoksa çıkmasın vs vs değil şeriatı bi araştırın derim. Ayrıca bu adamı tanımam ama bi kaç videosuna denk gelmiştim bu videoda sohbetinden alınan 5 saniyelik bi durum galiba. farkında mısınız bilmiyorum ama dinini bilmeyen bir nesil yetişiyor nasıl ki bir insan tarihini bilmez ülkesini kayb eder bir insanda dinini bilmezse kendini kayb eder. Ben 13 yaşından beri namaz kılıyorum ama kimse zorlamadı kimse kılmazsan belinde sopa kırarım demedi böyle olunca insanlar soğuyor ve kaçıyor kuzenlerimden görüyorum babaları ısrarlaa namaz kılın diyor ama kılma istekleri yok sorunca da zorla kıldırılmış gibi hissediyoruz diyorlar. Bu söze tabiki karşıyım yok dayak atılır yok sopa kırılır içinden gelmeyeni bağlayıp namaza oturtsan ne fayda. Ama şunu da belirteyim ki toplumsal statüler arttıkça dinden kopmalar oldu sorsan herkes müslüman ama Allah’a yönelen insan sayısı çok az imtihan nedir bilmeyen ve yaşadığı olaylar karşısında aman bırakın din olsa böyle mi olur diyen bir nesil ne demek gerek bilmiyorum Allah herkesi huzuruna kabul etsin dilerim
Size ne insanların Allah'a yönelmesinden, adam belki yönelmek istemiyor neden illa kendi dininizi dayatma çabasındasınız? Allah'a yönelen insan sayısı çok azmış 😅 Sana ne seni ilgilendirmez
@elbetgelir müslüman biri olarak ben üstüme düşen görevimi yapıyorum bir insanın görmediğini başkası görebilir kalkın dininize yönelin demedim Allah herkesi huzuruna kabul etsin dedim burdaki ince detayı anlamanızı umuyorum.. ayrıca sanane benim yorumumdan bu da seni ilgilendirmez. Ha bu arada dine inanmıyorum haşa Allah’a inanmıyorum diyip başınıza gelen en ufak olayda Allah Allah diye yakarmanız olucaktır unutmayın nacizane bir tavsiyem ve lütfen yorum yapmayın din konusunda ve siyaset konusunda tartışmayı sevmem herkesin yolu kendine güzel kardeşim selametle
Bizene senin inancindan
Müslüman olanları ilgilendiren, müslüman olmayanların ilgilendirmeyen mevzular..
1) Bunları "Ben müslümanım" diyen bilir ve kabul etmiş olur. Zaten itiraz etmez, edemez..
2) Bu kanun ve kuralı bu hocaefendi getirmediki ona itiraz edilsin?
3) Bu Hocaefendi de zaten yeri ve vasfı gereği bunları söylemek, anlatmak, öğretmek, yanlışları düzeltmek.. Bakkala ekmek verdi diye sövülür mü? İşi o!
4) Asıl ayıp olan ve saçma olan ise "Ben müslümanım" deyip de bunları bilmediği gibi bir de itiraz etmesi.. "Sen hangi bayrağa selam veriyorsun?" derler adama..
Arkadaşlar kısaca Müslümanım diyorsanız bunlara itiraz edemezsiniz..
Müslüman değilseniz de sizi ilgilendiren bir konu yok..
Bir algı anca böyle yapılır 😂 Lafları kıçıyla anlamak bu olsa gerek. Adam sopalamalı demiyor dindeki hükmünü söylüyor ama moderetör olan önyargılı KS can kıvırıp sopalayın diyene ne demek istersiniz diyor.
Görüşü kaldırabilisin zerre umrumda değil ama belki böyle yaptığın için vicdan yaparsın diyeceğim ama nerde sizde o feraset, dürüstlük
Görüşlere baktımda baya cahil cühelâ adam var. dinde zorlama zorla müslüman etmek yok ama hükümleri bildirme var.
Bir diğer cahillerde namaz kulanda cehenneme gidecek diyor kendi kılmadığı zaman gitmryrvrk sanki. o değil namazla ne alakaysa. Öbür kafirde oslom hop boydo diyor.
Ne olacak fikirleri yok zikirleri var
İmam Konakçı kadar kafanıza taş düşsün.
Doğru düzgün İslamı anlatan bir hocaya bu kadar saldırmak tam da oryantalist bir zihniyetin ürünü olabilir. Siz gidip seksli meksli sorular sormaya devam edin. Bilmediğiniz konularda algı yapmaktan vaz geçin.
Ağzına yüreğine sağlık Allah razı olsun senden vallahi
@Dumanseven yahu şu dandik sitede bile sabahtan beri kaçıncı Konakçı sorusu gördüm. İmansızlık hiç bu kadar prim yapmamıştı.
Dandik sitede seni tutan yok. Kapı orada. Cinselliğin çıplaklığın yoğun olduğu ortama girip siyasal islamcik mi oynamak istedi canınız? Yoksa din üzerinden volta mi atiyorsunuz
Namazı da, orucu da herkes kendi inancı, ibadeti için yapar, birinin yaptığının diğer kişiye faydası yok, kimsenin kimseyi sopalamasına, küçük görmesine, alay etmesine de hakkı yok çünkü dinimizde bu da günah. Her kim ne yapıyorsa kendi için yapar bu da Allah la kul arasındadır
namaz kılmayanın hükmü ne olursa olsun allah'la kul arasındadır.. öldükten sonra verilecektir. şirk hariç her günahı affeden rabbin namaz kılanı mı kılmayanı mı affedip ödüllendireceğini kimse bilemez. not: namaz farzdır. inkar eden imanın şartlarından birini inkar etmiş olacağından * dinden çıkabilir.
Öncelikle Şunu Söyleyim Şimdi Bi müslüman nin Namaz Kılmaması Oruç Tutmaması Çok Yanlış Büyük Günah Tabiki de Güzellik le ikaz Edersin Bakınız Bu yaptığınız büyük günahtır Diye Müslüman bir Kişinin Başka bir müslümani uyarması doğru hakkında farzdır ama neden yapmadın diye Şiddet Asla Uygulanamaz Allah'a Bırakmak en doğrusu Çok yanlış konuş mus
Yani her zamanın ayrı hükmü varken sopa cart curt gereksiz bir laftı. Şayet şeriat, kelime anlamıyla kanun demektir ki türkiyenin Türk Medeni hukuku var. Ha ben namaz oruç felan yapıyorum, yapmayanı dövüyor muyuz? Hayır. Bu sadece inancı az olanları iyice dinden soğutur. Ve İslam dininden bir insanı uzaklaştırmak da sevap olan bir şey değil. Hani adı üstünde ya, zorlaştırma kolaylaştır, sevdir. Niye nefret ettirecek söylemlerde bulunuyorlar anlamıyorum.
Evet dinen var öyle bir ceza ama nasıl ki zina yapan cezasız kalıyorsa buda öyle cezasız kalıyor.
Namaz kılmamanın dünya ve ahiretteki cezasını bilseydiniz inanın sopa yemeyi tercih ederdiniz veya namazınızı hiç aksatmadan kılardınız
Hocanın bir suçu yok din adamıysa bunu söylemek veya tebliğ etmek onun görevi
Bir deli kuyuya taş atmış, 40 âlim onu çıkaramamış demiş büyüklerimiz. Her hacı hoca olan kendinden bir fetva çıkartıyor, hiç böyle bir şey Salih hadislerde var mı ya? Allah aşkına İslam dininde kendine ve başkasına zarar vermek olur diye bir ayet var mı? Galiba gündem olmak için böyle bir şey söylemiş. Allah akıl fikir versin
Kaynak verirseniz izleyip dinleyip ona göre yorum yapalım ama genellikle bu tartışmalar sohbetin sadece 5 saniyesinden alınıyor ve bakin bakın böyle demiş deniliyor belkide namaz kılmayıp zina edenleri sopalayin diyor belkide namaz kılmayıp hak yiyenleri sopalayın diyor izlememiz lazım kaynak vermemişsin ki
Adam imam hoca din adina konusuyor bu lafı siyasetçi soyelse elestiririm ne bicim konusuyorsun diye ama islam dininin geregi olani soyluyor adam kendi davasinda hakli. Papaz nasil kendi dinini soyluyorsa imamda oyle soyler.
Öncelikle deistim ama sanıyorsunuz ki bu adam kendinden uyduruyor yok uyduruyor inandigi mensup olduğu inancın gereğini söylüyor ben ise yaratıcının böyle isteklerde bulunacağını asla düşünmüyorum 2022 yılına geldik aklımı kullanabiliyorum ve bunun için şanslıyım. Bu adam neye dayanarak bunu söylüyor bu soruyu sor kendine cevabı çok açık zaten
Sanılıyorki bu adam kendinden uyduruyor yok uydurmuyor yazıcaktım
gülşen'in sözleri halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyor diye tutuklandıysa bu imamın bu sözleri etek giyenlere sözleri dövme yapan ve yaptıranlara sözleri cem yılmaz ve izleyicilerini dinden çıkmayla itham etmesi (kaldı ki buna karar vermek kendisine kalmamıştır yetkisi de yoktur) sözleri nedir acaba
veya üniversiteler fuhuş yuvası diyenler hakkında bir işlem yapıldı mı?
Meczup takımının hep böyle sağcı tiplerden çıkması sadece bir tesadüf mü?
Gerçek din bu değil diyip dini savunmaya geçecekler olacaktır bu vesileyle. Bence gerçek din tam da bu.
Dinde zorlama yoktur lafını çok yanlış anlıyor bizim millet zorlama yoktur derken istediği dini seçebilir eğer İslamı seçtiysen zorunlusun ayetleri uygulamaya namazıda orucuda yerine getireceksin tesettürüde tabi eğer işinize gelmiyorsa bunlar İslam dinine mensup olmayın zaten yapamadığınız bişey
Tebliğ etmek onun görevi ancak bunu tatlı dille zorlamadan yapmalı herkesin kullanabilecek bi aklı var doğruyu yanlışı ayırt etmek haramı helali tercih etmek kişinin kendi kararı
burada bizlere sanane o kim oluyor demek geliyor ama derin düşününce öbür tarafta keşke sopayla namaz kıldırsalardı dicez sonumuz hayrolsun
İnsanları dinden soğutmak için
özel görev verilmiş sanki buna
Bu adamı gören hristiyan bile dinden soğur
yazık
“Seni okutup bugünlere getiren Türkiye Cumhuriyeti şu yaptığını unutmayacak”
Demek isterim.
Hayırdır ya tehdit ediyor bu,
aha bende mürtedim, gelsin bakalım. Sopa elinde gelir de geri elinde gider mi bilemem...
Sana şeker tadında bir melos tavsiyesi, kaynağına güvemmediğin haberler için celallenme hemen🥰
Dinen doğruyu söylüyor ama Şeri hükümlerle yönetilmeyen bir ülkede bunu söylemenin gereği yok diye düşünüyorum.
Hocanın sözleri Müslümanlara, gavur olanı ilgilendirmez. Bir müslüman eğer müslümanım diyorsa dini vecibelerini yerine getirmek zorundadır.
Ne şeriatı? Dinde zorlama yok bunu yobazlara nasıl anlatıcaz ya namaz kılmayanı sopalayın nerede yazıyor? Hepsi dinden soğutmak için.
Bunların tersine tepki almamaları zor değil bu devirde zaten millet delilik seviyesinde İslam a fobiyi çoğaltırsa şaşmam..
Şeriattan bahsetmiyor
Muz cumhuriyetinden bahsediyor
Kafasına göre bişiler söylüyor işte kimse takmaz
Oyuzden mi tecavuzler cocuk istismari yurtlarinda vakiflarinda cereyan ediyo... once onlari sopalasinlar

Tek görsel ile cevabım.
sen farkinda değilsin sanırım hocanın görevi bunu anlamak
Laftan anlayacağını sanmadığım için böyle bakar körlere söyleyecek hiçbir sözüm yok.
Seneye bunun gibileri Suriye'ye gönderelim. Mutlu mesut yaşasın hepsi orasa
Namaz kılanlar da yanacak ayetini hatırlatır, halaya çağırırım😅
Simülasyonda meczup bitmiyor ki. Her gün bir yeni bomba çıkış.
Evet çok haklı hocam camiler bomboş denecek kadar az sayımız biz müslüman bir ülkede yaşıyoruz
İnsanları dinden soğutacak söylemler. Sonra ateizm, deizm neden yaygınlaştı..
Eger inaniyor isen yapacaksin. Zopalama tam var mı bilmem ama dogru demis gibime geliyor
herkesin kendi tercihi ama bizim insanımız da saygılı olacak tutanlara saygı duyacak
Atatürk'ün inkılaplarını hatırlatıp hangi ülkede yaşadığını sormak isterdim doğrusu
Burası islam ülkesi değil. Kimseye karışamazsınız.
Güler geçerim kendisini yanlış ülkede zannediyor garibim diye de acırım.
Söylenecek çok şey var ama söylememeyi tercih ediyorum …
Allah her insana akil ve irade vermiş ve kim imam kim soytari ayirt ede biliyor
Doğru söylüyor niye zorunuza gidiyorki zina y zorlasa hoşunuza gider
Aslinda onu assak yeridir... kimseyi dine zorlayamaz oldugunu bilemeyecek ladar din adamı
Popomda sopada Kırsan yapmiyorsam. Yapmam o. c derim
bişey söylemeye gerek yok döve döve öldürelim dünyadan bi cahil eksilmiş olur
Sadece teşekkür ediyorum sayesinde millet islamdan soğuyup araştırmaya başlıyor kimisi ya din değişiyor ya da bu tipler yüzünden islamofobik oluyor
Herşeyi geçtim adam Allah yerine geçip hesap soruyor
Saçma buluyorum yani kılmıyorsa tutmuyorsa onu Allah katında hesabını verir biz bir şey yapamayız
Çalanları sopalayın demeye gö*ü yemiyor diye yorumladım
Aynen öyle bacım
Yazık ya yorumlara bak yok sanane yok sariat yok imama bak yazık sizlere acıyorum bu dünyadaki serbestliği güzelliği aşırı önemsemiş ve kapılmışsınız ölürken aklınız gelecek yalvaracaksınız ama nafile olacak devam edin böyle
fındık kadar beyni var gelmiş abuk subuk konuşmuş az kaldı bu örümcek beyinlileri uçuracaklar yakında
Islam'in ilk emri "OKU"dur. lutfen okuyun arastirin arkadaslar. gercekten oruc tutmanin cezasi sopalama mi? sopalamaysa da bunu kendimiz ogrenelim.
O sopayı alıp o ve onun gibilerin münasip taraflarından...
Neyse devam etmeyim
Bunun gibilere lanet olsun bu ve bunun gibi güzel kardeşim ciddiye alaninda allah cezasini elbet verir.
Dinde zorlama yok bu Allahla kul arasında. Müslümanım ama bence herkes ne yapıyorsa kendine yapıyo zaten
Dinde zorlama yoktur ve dini sevdirerek anlatma taraftariyim
Peygamber efendimiz s. a. v dinde zorlama yok demiştir. Böyle sözler islama zarar verir.
Müslüman olup olmamakta zorlama yoktur, eğer bir insan müslüman ise yapmakla mükellef olduğu şeyler vardır
herkesin yaptığı iyilik veya günahlar kendine dir allah cezasını vericektir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?