İsim değişikliği konusu zaten mahkeme ile yapılan birşeydi. Çok da prosedürü yoktu.
Ancak benim aklıma tehlikeli bir oyun dönüyor gibi geldi. 11 senedir iç savaşta olan Suriye başta olmak üzere Irak ve Afganistan'dan gelen ve toplam sayıları 8 milyonu yani ülke nufusunun %10'dan fazlasını aşan sayıda kaçak var. Mülteci demiyorum çünkü BM kriterlerine göre bunlar mülteci değil sadece kaçak. Mevcut iktidarın bunlara vatandaşlık dağıtıp oy deposu olarak kullanmak istediği de her ay onbinlercesine vatandaşlık verildiği de bir gerçek. Ayrıca 250.000 dolara bir gayrimenkul alana da Türk vatandaşlığı hediye ediliyor. Özellikle Araplar ve Çin'liler buna büyük rağbet gösteriyorlar ve bu, Türkiye cumhuriyetinin demografik yapısını ciddi şekilde bozan bir durum. Bu ileride ciddi terör sorunlarının da temelinin atıldığı, ülkemizin bir etnik kaose çekileceğinin de işaretidir. Tabi görebilen için.
Şu var ki vatandaşlık verilenler yine orijinal arapça, afganca, kürtçe, peştunca isimlerini aynen koruyorlardı. Seçimlere 1 yıldan az bir zaman kalmışken seçmen listelerinde yabancı isimlerin fazla göze batmaması ve infial oluşturmaması için çevrilen bir dümen olduğu düşüncesindeyim ben.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer