Ekonomik Suriye’leri yüzünden değil herkes özünün beğendi batı milletin üretti mallar satın aldıkları yüzünden keşke batı milleti yani Avrupa’nın malından ziyade Türkiye’nin üretimi yaptı şeylere daha çok önem versek
Keşke
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
hepsine tek tek cevap yazıcam. kızarsın yüzün. 🤡
1) Her gün otoyolda mendil satan Suriyelileri, dışarıda restoran önündeki Suriyelileri görmüyorsun tabii. Ama dur ya halkın içine çıkmayan birisi, halkın yaşadığı değişimi nasıl görsün ki?

2) Amerika, mülteci almıyor. Sen kafana göre Amerika'ya gidemezsin. O vizeyi almak için seni 7 ceddine kadar araştırıyorlar. Dolayısıyla olayın kötülükle-iyilikle alakası yoksa. Kafalarına göre bir ülkeye girmeyle ilgisi var. Giremezler! ama girdiler işte.
3) Burada soruyu anlamadım nokta bile yok her şey karışmış
4) Olayın Arapça ile ilgisi nedir?
5) Bu maddeyi bu kadar iyi bildiğine göre, iyi bir arap olmalısın. Ya da bir Suriyeli olmalısın. bu kadar dezanformasyon yapıldığını iddia ettiğine göre, ya mültecisin ya da paso sallıyorsun. Bu nazi döneminde yaşamayan birisinin, 'ama iyi alman generaller de vardı' demesi gibi bir şey.
6) Türkiye'de onlar üzerinden siyaset onların kalması için de yapılıyor, burayı görmede gözler kör olur ama , işine geldiğini görür insan.
7) 8. maddeyi yazabilmek için yapışmış boş bir açıklama. Evli olmayıp 'vatandaşlık' hakkı iddiaları ile bu konunun alakası bile yok
8) Oh, doğru nedir acaba? doğru, bir ülkenin kaderini, 'din kardeşi' kisvesi altında kültürümüzle uzaktan yakından alakası olmayan yabancıları toplamak mı?
9) -
10) Suriye'deki savaş bizi ilgilendirmiyor, neyiz biz zeytindalı mıyız? barışı kovalayan iyi niyet elçileri mi? sınırımızı korumada pekala, ama bizi ilgilendirmiyor suriye'de yaşanılanlar, bizi ilgilendirmez! onların içişi bu.
11) Suriye devletinin yanlış yapması o9nların buldukları ilk ülkeye olan bize gelip her yere dağılıp etnik ve kültürel olarak bozulmaya yol açacakları, bunu yapabilecekleri manasına gelmez.
Mülteci istemiyoruz anlamak bu kadar mı zor? Yardım almıyorlar yazmışsın bir de yani hadi duyduğumu geç şahit olduğum o kadar çok şey var ki yazsam ağzın açık alır. Kendinize gelin artık ya çoğumuzun simit alacak parası yok bir de mülteci çekemeyiz. Bir si**r olup giderlerse sevinirim
@Sorusormayageldimben Nasıl yardım alıyorlar?
Bu yobazlara anlatamazsın Ukraynalilar mülteci gelse evlerinin tapusunu üstüne bile yapar bunlar. Aslında sebep çok açık Suriyelilerin müslüman, Ukraynalilarin hristiyan olması.
Ülkede müslüman düşmanı o kadar çok kişi varki ve söz konusu 'müslüman' mülteciler oldu mu böyle ateş püskürüyorlar. Bu zavallılarla uğraşıp kendini üzme, onlar bunları asla kabul etmez sözde objektif yorum yapan fenomenler bile.
Bende anlamadım
Neden düşman olduklarını
Cevap
11Cevap
Sadece idlipde ulkemizin her ilinden şehit verdik suriyeleriler nerde plajda sefa sürüyor defolup gitsinler iyisi kötüsu varmış ne iyisi ya kaç şehit verdik suriye yuzunden. Senin ailenden biri suriyede şehit olsaydı acaba yine utanmadan bu yazıyi yazabilir miydin benim şehitlerle olan yazımı kaldırirlar şikayet ederler bu yazi kaldırılmıyor onada pes. Daha yeni geçen hafta suriyede şehit olan bir askerin evini kurşunladılar mezarına pkk yazmişlar onuda boyle savundun mu 2 kelime ettin mi zaten duymamışsındır bile çünku umrunda değil. Sizin bu mukemmel melak humanıst ayaklarıniz yuzunden her gun sehit veriyoruz ne için gerçi ne desemde anlamazsın zaten
Adam akıllıyı yazı okumadın çünkü nefret doldusun verilen şehitler Suriye için verilmiyor canınlarını Suriye için vermiyorlar anladın mı onlar şu an rahat yaşa diye canın veriyorlar
Prof. Tarihçi Beyza okudum hemen inandım yazdıklarina fikrim değişti Allahım Sabır ya nefret doluyum tabiki ben senin gibi masalalrla büyumedim gerçeklerle büyüdum çocuktum ben daha bu olaylari okurken araştırırken ilkokuldayken bile ben her gün gündemi takip ederdim tarihi siyaseti o masallara ben inanmam kendine sakla birazcık vicdani olan biriside ne demek istediğimi anlar. Çozüm surecindede neler soylediler neler yaşandi neyse ben ülkemde multeci istemiyorum hepsi defolsun nedense Türkmenler hariç herkesi bir düsunuyor bizim halk doğu Turkistanlilari niye kimse konuşmuyor konusmazsıniz çunku ülkemize gelseler zararlari olmaz ondan sevilmezler
Yanlış bir şeyi doğru göstermeye çalışan bir yazı olmuş. Mülteciler bu ülkeye zararlıdır. Ne olursa olsun zararlıdır ve bir an önce bir sebeple gönderilmesi gereklidir.
Her ile yayıldıkları için demografik, sosyokültürel yapıyı bozmaktadır.
Ekonomik olarak tüm Türk vatandaşların bunun yükünü çekmektedir.
Suç oranlarını fazlalaştırıp toplumun huzurunu bozmaktadır.
Hiçbir ülkenin bu kadar mülteci almazken Türkiye'nin alması en aklı kıt insanda bile soru işareti uyandırmalıdır.
Sen olaya çok dar pencereden bakmışsın. Bu bir gerçek ki sana hakaret etmiyorum. Kendini, ufkunu geliştirip, partizanlık düşüncelerini bırakırsan ülkenin durumunu olduğu gibi net şekilde görebilirsin.
Ben gazetecilik yaptım hala da medya sektöründeyim. Bu işi ve gerçekleri senden daha önce görüyorum. Cümle sonunda gerçekler yazmışsın ama gerçeklere gözü kapalı olanın sen olduğunu inkar etmemelisin. Tamamen taraflı bir yazı yazmışsın.
Benim gözüm gerçeklere kapalı değil gazetecelik yaptıysanız kim bilir nerden yaptınız?
her şey çok açık ve net bir şekilde görüyorum çok şükür
ama varya her şey düzeldikten sonra kim haklı kim değil o zaman belli olacak hatta kıyamet günü belli olacak kimin haklı olup olmadığını Sonuçta Allah herşeyi görüyor Bekleyip ve göreceğiz
Bu ülke kadar misafirperver bir ülke Dünyada yoktur ama bu olayı o kadar yozlaştırdılar ki artık kimse misafir istememeye sevmemeye başladı... tamam mülteciler gelebilir ama ülkede 10 milyon mülteci var... sokağa çıkıyorsun Türkten çok mülteci var markete giriyorsun aynı şekilde gemeye gidiyorsun her taraf mülteci... bunun adı kendi ülkende yabancılaşmaktır... o kadar rahatlar ki biz kendi ülkemizde o kadar rahat değiliz... Amerikadada sığınmacılar var yok değil ama bu kadar rahat vatandaşlık alamıyorlar ve belli bir süre sonra sınır dışı ediliyorlar.. bizim ekonomimiz belli kendi kendine bile yetemeyen bir ekonomiye sahipken başka ülkelerden gelen sığınmacılar yüzünden herşeye 5 kat fazla para ödemek kimse istemez... sıkınmacılar yüzünden kiralar 5 kart arttı ev fiyatları 5 kat arttı çünkü boş ev bırakmadılar boş olanlarıda sığınmacılara istedikleri fiyata kiralayabiliyorlar...
Butun mültecilerin yuku turk vatandaşları ın omuzlarında. avrupanın sağladığı yardım döviz bazında kur farkı bizlere yansıtılıyor. At gözlüğünü çikarın ve bu nankörlerin bir gün savaş çikarsa ilk bizim gözümüzü oyacaklarını unutmayın hainden mülteci olmaz
Geçen çarşıda arkadaş ile yürürken önümüzde iki tane suriyeli genç yürüyordu, ve bu gençten biri öyle yüksek sesle arapça bir şarkı söylüyordu ki, hareketli bi şarkı mırıldanıyordu, güle eğlenee ve o kadar zoruma gitti ki anlatamam. Ben bir şarkıyı o derece cadde ortasında çığırıp kahkaha atamam. Düşündüm yani senin ülkende savaş var sen burada misafir bir ülkedesin ve kardeş deyip sana yurdumuzu açmışız ne bu rahatlık bu cadde ortasında şarkı söyleyip gülmek bağırmak niye.. :((
Suriyeliler ya da Afkanlar seni taciz etse ya da onları işe alıp senin ailenden birini işten çıkarsalar o zaman anlarsın neden düşman olduğumuzu.
Taciz edilen Türk kızını gördüm eve kanı bozuk Türk patronlar var daha ucuza adam çalıştırmak için Türkleri işten çıkarıp Suriyelileri işe alan ben Milliyetçi bir insanım önce kendi halkım gelir benim Vatandaşım işsizken elin Suriyelisi çalışamaz ben emlak sektöründeyim bir tane Suriyeliye tek karış yer satmadım aynı şekilde Suriyeli çalıştıran esnaf dan alışverişi bıraktım benim için önce Türk halkı gelir ayrıca Suriyeli ve Araplara karşı değilim zengin olanlar gelsin ülkeye yatırım yapsın Türk halkına yeni iş imkanı doğsun bende desteklerim ama bunlar benim halkıma maddi ve manevi zarar veriyor elbette bende onları istemem
Anldım yukarıda dedim zaten her ülkede kötü olan var Suriyelinin içersin de Türklerin içersinde bir Türk kızı Suriyeli tarafında tecavüz uğruyorsa bir Türk yüzünden bir Suriyeli kadında tecavüz Uğruyor ben yanlış savunacak değilim zengin Suriye’ler zaten Tükiye’nin ekonomisine de katkı sağlıyor 50binden fazla fabrika açtılar ama şimdi Türkiyede iş olmasına rağmen türklerden de kimse çalışmıyor çalışmayan var çalışmayıp yine burada Suriye’ler yüzünden işsiz diyor
Suriyeler Türkiye ye geldiklerinde genelleme yapılmasının nedeni burada bir nevi kendi ülkelerini temsil ediyorlar her suriyeleri kötü değildi ama ayrım yapılmiyor yabancı ülkelere bakarsan Türkleri de kötülüyorlar ama her Türk kötü olmuyor
Düşman değilim, ülkemde mülteci istemiyorum.
Ev sahibi evde misafir istemeyebilir, bu en doğal hakkı.
Guzel açıklama olmuş. Ama bence maallar anlaş yine. Kötüler cunku
Ülkemde suriyeli, arap neresi olursa olsun farketmez. Yabancı istemiyorum. İstersen 1 milyon madde sirala.
Savunduğum şey basit
HERKES KENDİ ÜLKESİNDE YAŞASIN.
Kalkıp da edebiyat yapma.
Benim Çok Düşmanım Var Ama Dostum Yok
Önyargı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?