Şehiriçinde işe gidip gelmek için motosiklet kullanıyorum ve deposu sadece 2,5 litre. Ben de bol geziyorum dağ bayır demeden. Öyle bi yerde benzinim bterae diye yanımda 1 litre benzin taşıyorum. Şimdi bu sabah benzin alayım diye Shell petrole gittim hem depoyu hem de şişeyi doldurmak istedim plaka girişi yapmasına rağmen şişeye benzin veremediğini tebligat yazısı olduğunu kameraların çektiğini söyledi. Önce karakoldan kağıt almam gerekiyormuş sonra da sadece o kırmızı bidonlara alabiliyorsunuz benzini. Bu nasıl saçmalık plaka giriyorsun veya iste TC vereyim o da sorun değil ama şişeye benzin alamıyoruz. Son 2-3 gün içinde Shell petrolden şişeye benzin veya dizel alan var mı? Aynı sorunu yaşayan var mı?
Dediğim gibi pompacının haberi yoktur. En kötüsü de bu kurala uymayıp, sırf satmak için kimseye demiyorlardır bunu. Aklında bulunsun da sorun yaşarsan dersin.
Çok saçma geliyor bana. Evet öyle benzin alıp orman yakan da var ama plakam belli dediğim gibi isterse TC veririm sorun yok. SGK'lı çalışanım polis bi baksa bulur böyle bir durumda beni rahatça
2022 Mart ayında akaryakıta 3'er 5'er lira zam geldiği günlerde bir dayı 6 damacana mazot almıştı. Alan alıyor, her yer prosedüre uyacak diye bir kaide yok
Eee bir kısmını depo yerine şişeye istememin ne sıkıntısı olabilir ki? Polis beni plakadan bulur SGK çalışanım iş adresim ev adresim her şey belli yani
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Ehliyeti üç kez denedim, alamadım. O yüzden bu konu bana uzak biraz
Bir veya iki hakkın daha var bildiğim kadarıyla. Sen vazgeçtiysen bişey diyemem
Evet, mental olarak bitti. O yüzden bıraktım
😢😢
Hiç almadım
Bu gayet normal bip durum. Orman yangınları çoktığından beridir bu geçerli. İzin almam gerek ve belli bi' litre içerisinde alman izin veriliyor.
Gittim yanındaki Petrol Ofisi'nden aldım ama o nasıl olacak
Demek ki pompacının bilgisi yok. Yazın böyle bi' durum var kışın için geçerli mi bilgim yok.
Hayır daha 1 ay önce aldım Shell'den hiç sorun yaşamadım. Geçen ay da yaz mevsimiydi...
Dediğim gibi pompacının haberi yoktur. En kötüsü de bu kurala uymayıp, sırf satmak için kimseye demiyorlardır bunu. Aklında bulunsun da sorun yaşarsan dersin.
Petrol ofisinde benzin alırken dert yandım pompacıya hiç bişey demedi. Evet abi yasak falan demedi hiç
Molotof silah sayıldığından bu yana yasak. Yapacak bir şey yok.
Bazıları bu kurala sıkı sıkıya uyuyor. Bazıları da uymuyor
Orada saçmalık başlıyor işte molotof kokteyli için adama farketmez ki Shell veya başka marka olması
🤷🏻
Neyse önemli değil hepsi bu kurala uyarsa ben de gider karakoldan izin kağıdı alırım
yok vermezler ama motordan siseye benzin cek sonra benzinciden yine doldur
Çiftçi belgen yoksa, izinsiz benzin alamazsın. Çoğu zaman motorin bile alamazsın, yasak
Sana veren hanzo suç işlemiş, nasıl olacağını söyleyeyim sana, gidip ihbar ediyorsun kendini ve pompacıyı, sorun çözülüyor
Çok saçma geliyor bana. Evet öyle benzin alıp orman yakan da var ama plakam belli dediğim gibi isterse TC veririm sorun yok. SGK'lı çalışanım polis bi baksa bulur böyle bir durumda beni rahatça
Bundan 40 sene önce kendini benzin döküp yakanların önüne geçmek için yasaklandı, ormanla falan ilgisi yok
Artık her neyse ama petrol ofisinde pompacıya söyledim hiç yasak falan demedi doldurdu
2022 Mart ayında akaryakıta 3'er 5'er lira zam geldiği günlerde bir dayı 6 damacana mazot almıştı. Alan alıyor, her yer prosedüre uyacak diye bir kaide yok
Kalite olarak severim Shell ama yabancı kuruluş ve prensiplerine çok bağlılar. Bu konuda ayrıca sorun yaşasam da yine de tebrik ediyorum adamları
Sîki kelden, benzini Shell'den demişler
Bak ben de kelim ona göre 😂😂
Jeneratör için alacaktık karakol dan kağıt istiyor
Jeneratör faturası aldım karakol öyle verdi izin belgesi
Ben de motorla gittim plaka ruhsat var yani ona giriş yapmış oluyor aslında
Evet
Eee bir kısmını depo yerine şişeye istememin ne sıkıntısı olabilir ki? Polis beni plakadan bulur SGK çalışanım iş adresim ev adresim her şey belli yani
Yasal prosedür
Gitim yerde elektrik yok kaynak işler var mecbur jeneratör kullanmak zorunda kalıyon
Eskiden beri var o bir kişi benzinle bir yer yaktı diye ihtiyacı olanlarda zarar görüyor.
Polisten izin istiyorlar
Vermezler kanka
Oda çalışanın suçu
Hayır daha 1 ay önce aldım Shell'den hiç sorun yaşamadım. Geçen ay da yaz mevsimiydi...