Türkiye ve İsrail karşılıklı büyükelçi atama kararı aldı.
Daha 1 hafta önce 15 çocuk İsrail bombalarıyla Gazze de öldürüldü. Reizimiz, İslam aleminin lideri, Başkumandan hazretleri, dünya reyizi ne yaparsa doğru yapmıştır.

Türkiye ve İsrail karşılıklı büyükelçi atama kararı aldı.
Daha 1 hafta önce 15 çocuk İsrail bombalarıyla Gazze de öldürüldü. Reizimiz, İslam aleminin lideri, Başkumandan hazretleri, dünya reyizi ne yaparsa doğru yapmıştır.

israilde veya filistinde ölen cocuklar Turkiyenin sorunu degil devletin cikarlari neyi gerektiriyorsa onu yapmali.. dogru karari vermisler.. israil ile enerji isbirligini ve dogu akdenizdeki konumunu guclendirmeli simdilik cikarlari Turkiyenin bu yonde.. yarin jeopolitik degisir israilli kizlari s.. ikmek zorunda kalanir eve o zaman israilli kizlari s.. ikersin diplomasi boyle isler.. ne dinine bakar ne irkina ne diline ne de baska birseyine... zamandinda Ataturkun bolseviklerle isbirligi yapip daha sonra sirtini sovyetlere donmesi gibi.. bu isler boyledir...
Cevap
5Cevap
Normalleşmeli bence
Sonuç olarak çıkar dünyası bu ilişki türkiyenin maddi ve manevi çıkarına olacaksa iyi olmuş.. sonuçta orada bu kadar güçlü bir israil devletinin olmasının başkahramanı 1. Dünya savaşında filistin cephesini ele geçiren osmanlıya karşı ingilizleri destekleyerek türkleri ordan çıkartan filistinin gene kendisidir
Iyi oldu iyi. Seviyorum İsrail'i. Gazze mazze beni bağlamaz jdjd yürüyedur İsrail 🇮🇱
Kesinlikle iyi oldu siyasi çıkar ve politika önce gelmeli her zaman
Reisin doğru yaptığı nadir şeylerden
Çıkar ilişkisi önemli bu konuda çocukların öldürülmesini bir kenara koyun. İyi oldu.
Bu ne canice cahilce açıklamadır yahu
Ya sen afgan kurallı çocuk atlama şuraya
Gel sevdalım Afganistana varalım
Lan önce tarihi araştır öyle Google'dan bakma her yere. Yanlış bir şey mi dedim bunu doğru buldum ben.
Daha neler derdim de siz anca yok bunlar ölüyor şunlar ölüyor vicdansız dersiniz
Tarihi yanlışlar bugün çocukların öldürülüşünü meşru kılmaz önce geçmişin kiniyle yaşamamayı öğrenin
Arkadaşım sen Türkiye ile olması iyi mi demişsin bu başka çocuklar başka onları niye kattın sen?
Genel tabloya bakmak lazım, İsrail'le ilişkiler bizim cebimize yansımıyor, ordan alacağımız doğalgaz bizim faturamızdan düşmüyor, gelen turistlerden esnaf devlet harici para kazanmıyoruz. Güney Amerikanın çoğu sırf Gazze'ye olan tutumundan ötürü İsrail'le ilişkileri kesmiş. Keza ABD köpeği Suud Bae dışında İsraille ilişkileri düzelten Arap ülkesi yok. Taliban İsrail'le hiçbir zaman ilişki kurmayacaklarını, bunun ihanet olduğunu açıklamış. Ama sen daha dün one minute, katil, çocuk katili dediğin ülkeyle ilişkileri kesip, aynı eylemi daha 1 hafta öncesine yapmasına rağmen herşeyi normalleştirdin. İyi oldu diyenler yüzünden artık bir Türk yurtdışına kolay kolay çıkamıyor, türk pasaportu mülteci pasaportu gibi dünyada itibarı kalmadı AKP ve geri adımını destekleyen zır cahiller yüzünden.
Akp destekçisi değilim bu tutuma iyi dedim.
Saydığın taliban çok mu iyi? Kurallara uymayanın kafasını kesen ülke mi? Müslüman günahı düşünür tamam eyvallah ama kendi ülkelerinde ki canilikler ne olacak? ben çocuk katiliğini de doğru bulmuyorum desteklemedim ayrıca o tarafını.
+ dış politikada her zaman çıkarın için çalışacaksın. vize niye alamıyoruz o çok ayrı onu daha düşün sen
Oradan doğalgazı kolayı alıyor ülkeye getirip satıyorlar kim kime bedava olsun diye bir şey vermiş saçmaladın
Türkiye'nin sorunu mu ölen çocuklar? her şeyi bir duygusallaştırmayın rica ediyorum ya senin ülkende kadınlar öldürülüyor ona da ses çıkarsana
One minute diye dalga geçtiğin ülke çoğu ülkeden daha gelişmiş belki bizim ülkemizden bile hani.
Taliban dediğin ülkede şu an suç oranı sıfır, ABD Rusya ab sömürüsünden sonra ayağa kalkmaya çalışıyor. Akp yüzünden dışarı çıkamıyoruz artık, ekonomi yüzünden Türklerin gittikleri yerden dönmemesi. Kaçak hayatlarını idame ettirmeleri. Benim ülkemde ölen kadın ve çocukların sebebi de ülke vatandaşlarım, savaşta öldürülen ayrı ikisini aynı kefeye koyamazsın, duygusallık yapmıyorum dış basında Türkiye R ülkesi olarak görülüyor artık bu yüzden desteklememeniz lazım. Bizde Karadeniz'de doğalgaz bulduk ama bak faturalara, İsrail'le anlaşmamızın ülke vatandaşlarına hiçbir faydası yok tek faydası devlete onunda bize faydası yok
dogru karar
İsrail kardeşimizdir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?