Bu durumdan bence çok şikayetçiyim keza evde 2 kişi çalışarak para biriktirmek bile çok zor, evleneli 2 sene oldu ki daha evlilik borçları bitmedi insanlar hayatı kaçırıyor...
Bu sorunun çözümü ancak yabancılara konut satışını durdurmak, ihtiyacı dışında konut alan kişilere yüksek vergiler (örn 3. 4. 5. konutlara) (tabii olarak ev alıp çocuğunun üstüne yapar bu evi çocuğu için alırsa müstesna olabilir) mevcutta 3 ten fazla konut olan kişilere daha fazla vergi v. b. gibi adımlarla çözülebilir.
Tabii olarak ev almak zordur, ancak zaruri ihtiyaç dışında yapılan her yatırımın vergisi yüksek olmalı ki adil bir yaşama düzeni sağlansın, çok kazanan çok vergi ödemesi gerekir.
Bizim sorunumuz aslında temelde fiyatların yüksek olması değil vergilendirmedeki adaletsizlik, böyle giderse orta kesim kesinlikle daha çok fakirleşecek.
Google sorulup iki saniyede yanıt alınabilecek soru. Ülkenin %40 'ı resmi olarak asgari ücret alıyor. Gayrı resmi ise %60. Birde asgari ücret altı çalışanlar var. Bunların bir kısmı hak ediyor. Okumuyor, kendini geliştirmiyor, çabalamıyor. Asıl sorun ise kabak gibi ortada. Ben alırım, eşim alır, Oğlum zaten tanınmış bir müzisyen.
Aslında yaşadığımız durum utanç verici. Ankara 'da benim muhitimde daire fiyatları 2-3 milyon tl arasında. Kiralarsa 4-8 bin tl arası. Gürcü için bile Türkiye'ye geldiği anda parasının alım gücü dörde katlanıyor. Ama A habere bak, iktidara bak, amariga bizden gorkuyo.
Cidden diyecek bir şey bulamıyorum artık yakında okullar da açılıyor bu kadar öğrenci ya onlar ne yapacak nerde kalacak aklım almıyor artık verdiğimiz kirayı mı düşünelim bir türlü ev alamıyoruz onumu düşünelim okuyan öğrencilerimi düşünelim yıldım resmen.