Yani Rumlar bu kadar çok Türk öldürmüş mü balkanlarda Giritte morada?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yani Rumlar bu kadar çok Türk öldürmüş mü balkanlarda Giritte morada?

Eğer tam tersi olsa direkt kabul ederdin ama Türklere olunca abartılı geliyor bizler mübadeleyle geldik hepsini bir tutmamakla birlikte yunanlılar Türkleri öldürüyordu, Pontus soykırımı yalan Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarihte nasıl soykırım olur aklın alıyor mu? KKTC Cumhurbaşkanı iyi ki akıncı olmamış
Niye akıncı?
Milliyetçilerin alayı aynıdır. Sakız Adası Katliamı ve Ermeni Soykırımı gibi olaylardan da Türk milliyetçiliği sorumludur. PKK'den de Kürt milliyetçiliği keza aynı şekilde. Hocalı'da da Ermeni milliyetçiliği katliam yaptı. Yani kimsenin eli temiz değil. Olay burada isimler değil milliyetçiliğin ta kendisidir.
Ve pontus soykırımıda olmuştur 353 bin Rum öldürüldü.
Dediğin gibi sakız adası katliamida var
Sıkıntı milliyetçiliktedir.
Size katılıyorum.
Olmuş olabilir
Cevap
4Cevap
Hepsi doğru. Türklere karşı yapılınca. Ospu çocukları hiç bahsetmez bunlardan. Yabancı kaynaklar da var bu soykırımları anlatan
Niçin yapılmış
Kıbrıs'ta kanlı noel katliamını araştır mutlaja. Sonra sonucu bu oldu tr.m.wikipedia.org/.../K%C4%B1br%C4%B1s_Harek%C3%A2t%C4%B1
Kıbrıs'ın %33 aldın. 6 günde 50 bin askerle 200 tankla ve hava gücüyle.. yani öyle ovunecek bir askeri zafer yok
Değildi onları askerleri 20 bindi. Yunanistan destek vermedi
Tamamda yunanistan da albaylar cuntasi iktidardaydi. tsm destek vermedi yönetimde iç karışıklık vardı, 1 harekatta destek verdiler 2 harekatta Karamanlis hükümeti başa geldi destek vermedi kıbrıs rumlarina. Kıbrıs ta yaşanılanlari hepsini biliyorum.
Evet.
Burdan sole.
Kıbrısliyim.
Kuzey Kıbrıs'ta doğdum büyüdüm tamam?
Rumum niye anlamıyorsun asla gizlemem kimliğimi
Tamam bacım sakin ol. Kimliğini adını soyadını falan sormayacağım zaten. Sadece kuzey Kıbrıs'ta Rum olup nasıl kaldınız yani savaşta tüm rumlar güneye gitmemiş miydi? Bir de kuzeyde kalmış olsan bile neden Türkçe öğrendin sadece bunları merak ediyorum. Bir rum ile biraz konuşmak iyi olur diye düşündüm. sakin olabilirsin, kavga amacında değilim.
Daha demin bize küfür ettin? Bizde Türklerin anasını balkanlarda şöyle yaptık desek güzel olur mu? Kuzey Kıbrıs'ta karpazda çok Rum vardı şuanda onlarda Rum tarafına goc ettiler.
Ana yorumumdaki küfür iki yüzlü Avrupa ve ABDye idi. Diğer küfrüm de Türk sivilleri öldüren eoka'ya idi. Gördüğün üzere genel olarak rumlara küfrü etmedim. Eğer öyle olsaydı rumların direkt adını vererek küfür ederdim.
Anladım. yani savaşta az da olsa rum kaldı mı kuzey de? Bir de kuzeyde kaldıysan bile neden Türkçe öğrendin ki gerçekten merak ettim. Herhangi bir kötü amacım yok
Türk okulunda okudum haliyle mecburen konuştuk. Buradaki öğretmenler çoğu Türk Rum az vardı
Evet sadece karpaz bölgesinde kaldı. Magosa Güzelyurt Rumları güneye göç etti. Ayrıca 48 yıldır ambargo altında kimse tanımıyor sizi?
Evet, ana dilin gibi konuşuyorsun. Yani sokak Türkçesini bile rahatlıkla anlayabiliyorsun. Peki Rumcayı da üst düzey konuşabiliyor musun?
Türkçe bilmekten memnun musun? Gerçi zengin bir ülke değiliz o yönden işe yaramaz pek ama şarkılarımız edebiyatımız bazı dizilerimiz falan gayet güzel bence :d
Tabiki evde rumca konuşurduk ben şu an Rum kesimi larnakadayim. Akrabalarım karpaz bölgesinde var bazen giderim. Ben Lübnan kültürüne meraklıyım kültür olarakta bize çok yakınlar
Karpaz kuzey Kıbrısta mı yani tek orada kaldı rumlar yani. İyi güzel. Kuzey Kıbrısta küçük bölgelerin adına hakim değilim. Hiç gitmedim Kıbrısa ama tatil için mutlaka gideceğim ve görmeyi istiyorum savaş yerlerini.
Keşke Türkiyede de kalsaydı biraz rum. Ben tüm herkesin göçüne karşıyım evleri her şeyi orada kalıyor her 2 tarafındanda zor bir şey
Hayır ekonomileri iyi ve gayet güzel insanlar. Benim 2 eniştem orada yani evlikler bayağı var. Rumca Yunanca aynı dil kıbrıs rumcasi aksanı farklı sadece
Evet biliyorum aynı dil olduğunu. Bu arada sana sapıklık yapıcamı falan veya sevgili falan gibi düşüncelerle yazdığımı düşünceme lütfen. Sadece kültür açısından soruyorum. Meraklıyımdır genel kültüre, tarihe.
Modern dünya'daki yunanların, antik yunanistandaki yunanlar ile dna olarak çok benzerliği olmadığı söyleniyor bu konuda ne düşünüyorsun? Bu tarz iddialar herkes için var tabii.
Olaylar doğru ama rakamlarda abartı var mı bilmiyorum
Peki niye olmuş sence bunlar?
Bence rakamlarda biraz abartı var
Tarihi Belgelerle Yunan Barbarlığı diye bir kitap vardı. Bir oku onu.
ırkçılık ve din maalesef ! :(
Olmultur
Kanıt?
Oldu tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?