Yani bir şey demek istemiyorum ama bu yaklaşım kabul edilemez. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yani bir şey demek istemiyorum ama bu yaklaşım kabul edilemez. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yalan haber. Muhtemelen laf ebeliği yapıp cümlelerin anlamlarını çarptırarak bu anlamı zorla çıkartıyor birileri 😅 sizin gibi saflar da haberi doğru sanıp inanıyorlar. Biraz da. Haber aldığınız kaynakları sorgulayın neden cümlelerin anlamlarını çarptırıyorlar diye.
Havlama bacım
Benim için diyanet yok !!! Diyanet böyle bi şey demişse diyanet ile benim dinimin bi bağlantısı olamaz
İşin içinden çıkamayınca öyle diyorlar ama artık bu laflar da tutmaz. Herkes görüyor.
Allah insanlara akıl fikir veriyor ama bizimkiler para vermeden bir şey kullanmaya alışkın olmadığından akıl kullanmanın bedava olduğunu bilmiyorlar.
Sonuç her sabaha başka bir zam
Cevap
3Cevap
hayır.
Sığırlar ve koyunlar saman bulafiklari zaman kimi suçlar? Çünkü samanı ve otu Allah'ın verdiğini bilir de samanı onlara çobanın vermedigini bilmez.. Camide ve degahta Arap a sokusturanlar ile beyinleri yok olmuş ahmaklar öyle sanacaktir..
Evet her şey Kader ( Neden-Sonuç ilişkisine bağlı olarak ilerliyor )
İki dakika kafanı suyun içine kat ama ağzını aç , her şey kader dostum , kaderinde yoksa ölmezsin
Evet o da Kader ne yazıldıysa onlar gerçekleşecek
Hadi dene bekliyorum
Neden senin söylediğine göre hareket edeyim?
Neden diyanete göre hareket edelim?
Ben diyanete göre konuşmuyorum Ayette yazıyor bir Kavim kendini değiştirmedikçe biz onlar hakkında ki hükmü değiştirmeyiz diye
Yumurtaya can veren allahım şu yazıştığım kulun akıldan nasip almamış , biz onun kusuruna bakmıyoruz
Avrupanın ekonomisi iyi ama aynı zaman da ticarette hilekarlik yapmıyorlar iş ahlakı var işçinin hakkını veriyorlar yalancılık dolandırıclık yok rüşvet yok insanlar daha kültürlü görgüsüz değil ve doğayı kirletmiyorlar
Demek ki Allah arttırmıyor Allah artırsaydı Avrupa da arttırırdı 😂 dostum kendi kendini yanıltıyorsun
Bak işte manayı kavrayamamışsın insanlar diyelim ki bir uçak kazası oldu uçak düştü ve insanlar öldü Allah Şerri diler ama bunun olmasına razı değildir yani her şey Allah'ın izni ve iradesine bağlı onun izni olmadan yaprak bile düşmez yerden ot bile çıkmaz ama Haşa Suç ve Şer Allah'a izafe edilmez.
Dostum git kafana sık sonra de ki Allah kader de , Allah sana akıl vermiş akıl ama sen her şeyi kadere bağlayıp işin işinden çıkamazsın geç bunları karşında senin gibi birisi yok ben aklımı kullanıyorum.. kader ile kazayı ayırt edemiyorsun yazık
Akıl herşeyi idrak etmede yeterli bir mercii değildir. Din Akıl işi değildir Teslimiyet işidir. Ali (r. a) Eğer ki Din Akıl işi olsaydı biz elimib üstünü değil iç kısmını mesh ederdik çünkü kirli olan kısım iç taraftır
Kader Allah'ın gizli bir ilmidir tabi ki anlayamazsın her şey neden ve sonuç çerçevesinde ilerliyor ekonomi düzelse ne olucak insanlar kendini düzeltmedikçe
Bana din dersi vermek senin de o diyanetin de harcı değil , sizin gibiler yüzünden insanlar dinini yaşayamıyor
Hiç güleceğim yoktu benim diyanet ile bir alakam yok ben gerçekleri söylüyorum sadece insanlar dinini yaşayamıyor mu yoksa yaşamak mı istemiyorlar acaba peki karşılaştırma yaparken Ekonomiyi niye sadece karşılaştırıyorlar şu yukarda bahsettiklerimi de Avrupa ile karşılaştırsınlar en basitinden Araba ile durup yolcuya yol vermekten ve yerlere çöp atmamaktan başlayabilirler
Ne söylediğini sende bilmiyorsun , bunun farkındayım
Avrupalılar gibi yaşamak istiyoruz tamam da biz onlar gibi değiliz arada çok fark var daha çok biz onlara örnek olacağımıza onlar bize örnek oluyorlar Ticaret Ahlakı olsun İş Ahlakı olsun bir çok konu da
Hayır buna inanan var mı?
Bunlara inanan da haindir
Evet haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?