Meteorolojiye göre Adıyaman, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Siirt'te sıcaklıklar 40 dereceyi geçecek. Yurt genelinde de yüksek dereceler bizi bekliyor. Siz nasıl önlem alıyorsunuz sıcaklara?

Meteorolojiye göre Adıyaman, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Siirt'te sıcaklıklar 40 dereceyi geçecek. Yurt genelinde de yüksek dereceler bizi bekliyor. Siz nasıl önlem alıyorsunuz sıcaklara?
Valla bizde Bursada hissediyoruz bu sıcaklığı😂 Ama Batman falan felaket sıcak oluyor öyle böyle değil. Askerliğimin belli bir döneminde orada 20 gün kalmıştım. Gün içerisinde net 5kere soğuk suyun altına giriyordum. Yoksa asla duramazsın, aşırı sıcak öyle böyle değil..
Bahçemde kendime köşe yaptım püfür püfür valla semaverim yanımda ailem yanımda manzarası da fena sayılmaz hakim tepedeyim daha ne isterim... aşırı sıcaklardan koruyun kendinizi kimse bir zarar görmesin...
Önlem alamıyorum sıcaktan zorlayıp duruyorum nefret ediyorum adeta :/ ne şapka ne krem faydası olmuyor hiç birinin ühühühğ.
1 saat dışarı çıksam kızarıyorum alerjimde var sürekli böyleyim dışarda;
zırlayıp* :3
#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚
Buzlukta bir kaç tane yemeniyi serinletip sırılsıklam hâlde kafaya sarmak müthiş etkili. Bi de birer litrelik şişeleri sularla doldurup buzlukta soğutmak ve gün içinde iki üç litre su içmek de mükemmel.. 🍀🍀🧚🧚
#tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Cevap
59Cevap
Genelde pek dışarı çıkmıyorum
O sırada Adanalıların aldığı önlem:
Valla sıcak yapan darlayan ne varsa onlardan kurtulma adına. Ya saçlarımı 3 numara eşşek traşı yaptırıcam ya da bir çılgınlık yapıp sıfır numara kestirip ustrayla kazıtıcam bütün yaz tertemiz ferah ferah kullanırım kurutma kirlenme derdi yok
Dağa çıkıp serin hava alıp, sahilde ağaç altına geçiyorum
Alıyor muyuz ki? Ya da şöyle düzelteyim. Kapitalist sistem içerisinde alabiliyor muyuz ki? Gel de güneş var, hava çok sıcak ben sahaya çıkamam de 😀
yaşadığım yer tepede oyuzden serin oluyo, sıkışık apartmanlar da olmadığı için camları açınca baya esiyo
Cehenneme gitmemize gerek kalmadı sşdlxlflddş bu sıcaklarda gündüzleri dışarı çıkmayarak önlem alıyorum
Deniz var sırtüstü yatıyon sürükleniyon bütün gün
bazen batıyon ama olsun
inişli çıkışlıdır hayat
Aşırı sıcak saatlerde evde durarak duş alarak... dışarda çalışmak zorunda olanlara Allah yardım etsin..
Zaten sıcaktan nefes bile alamıyorum daha mı yükselecekmiş? Yazıklar olsun artık yaz mevsimi zulüm mevsimine dönüştü yahu!
O bölgeyi çok iyi biliyorum Şırnakta askerlik yapmıştım 40 derece ve aşırı kuru sıcaklığı oluyordu kuralık siz boyu nefes diye bişi alınmıyordu
Muğlada dayım öğle aralarında dahi yemek molasına çıkmıyorum sıcaklardan yemekhaneye bile gitmiyorum nerdeyse
Dışarı çıkmayarak desem de güneş kremi , gözlük ve bazen şapka takarak.
Çok sıcak, her gün duş alsakda işe yaramıyor
Annemin yanına gidicem yaklaşık 1 ay kalıcam. Egede bir yayla ilçesi rakım (1050 m.) geceleri battaniye ile yatmak zorundasınız. şaka yapmıyorum. Doğal çözüm
Ofiste klimanın altında olmak gibi önemlerim var. Hafta sonu bile gelebilirim bu serinlik için :)
Gaziantep de yaşadığım için alıştık bu sıcağa o yüzden önlem pek almıyorum
korona dan mıdır nedir bu sene sıcağı pek hissetmiyorum normalde çok rahatsız ederdi.
İstanbul iyi gidiyor, bu sebeple özel bir önleme ihtiyaç duymadım
Sıcak olacak şehirden ayrılarak önlem alıyorum ben.
Bu şehri terkediyorum.
Gaziantep hep sıcak zaten..
alıştık:)
genel manada az dışarı çıkmak lazım mümkünse
Öğlen çıkmamaya çalışıyorum dışarı, aklı olan çıkmaz dışarı gerçekten...
Evde oturuyom klimayi aciyom don atletle otururdum evde
Bayılırım ben ya artmasın 😒😂 of napcaz bu sıcaklarla kış gelsin bir an önce
45 derecede neyin önemini alacam anca difrizin içine girerek kendimi muhafaza ederim
Valla ben yaşadığım yerde çoğunlukla 40 üzeri oluyor :))
Alıştık. Buzlu kola ve vantilatöre devam
Önlem olarak güneşin bizim şehire bakan yüzüne duvar ördüm.👍☺
doğu illeri zaten kışın -20 üstü yazın 40 altına düşerse ekolojik sorunlar çıkar
geçti bile urfa 50 derece
Mersinde yasamak çok zor
Antalyayi unutmuslar🙄🥺
Off İstanbul’da sıcakkk ya
Evden dışarı çıkmayarsk ve klimayı açarak
Her hafta denize giriyom
Önlem almiyorum
Alanyada Temmuz başından beri 40 derecenin üstünde
Alamıyorum, yanıyoruz mecbur.😅
Almanya'da kalıyorum ghKJKJLDGHJFHGkl
😥
daha da mı yüreğim tekledi şu an 🥺
Yaz bebesiyim güneş benim simgem. Bol duş alıyorum
Vantilatorun yaninda yatarak
Bu hafta sağlam bir sıcak geliyor sanırım
Minik bir fanım var karşısında akşam ediyorum 🙂
Benim olduğum yer şu an gayet iyi
Almıyorum, akışına bıraktım. d
Bağrımı açaydım gitme diyeydim
Elbiseleri mi islatiyorum
Antalya 42 şu an
Allah o şehirlerden korusun bizi
klima ile yaşıyorum..
ingilterede 40 zaten. burada 50 60 olmalı artık
Oturduğum yerden terliyorum
Denizli Adana ve Diyarbakır ile yarışıyor zaten.
Dışarı çıkmıyorum beni etkilemiyor pek
Batman 50 derece🔥
Alamıyorum
Evden çıkmıyorum 😂😂😂😂
Bıktık ya
Evden bir yere çıkmayarak çok güzel önlem alıyorum
O bizde normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?