ABD’de yıllık enflasyon Haziran’da %9,1'e çıkarak son 41 yılın en yüksek seviyesini gördü.
Halimize şükretmeliyiz resmen abd bile batıyor biz bolluk içinde avm avm geziyoruz.
ABD’de yıllık enflasyon Haziran’da %9,1'e çıkarak son 41 yılın en yüksek seviyesini gördü.
Halimize şükretmeliyiz resmen abd bile batıyor biz bolluk içinde avm avm geziyoruz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Arap yağı bol bulunca sîkine tâşşâğına sürermiş.
Bizdeki bollukla her gün tâşaklarım yağlı geziyorum, enflasyon desen sıfır bu topraklarda hamd olsun
abd de %2 zam yapılıyor bizde %100 asgari ücrete zam geldi
Bizdeki ürünlere 1 senede yüzde kaç zam geldi, Amerika'da yüzde kaç zam geldi
Herkese demişsinki asgari ücrete %100 zam yapıldı diye. O %100 zamı devlet kendi cebinden ödemiyor iş verene dayıyor o zamı. Bu durumda iş veren zararını kapatmak için işçi çıkaracak ve zam yapacak daha da beter olacağız.
Bıkmadın aktrollük yapmaktan, Türkiyenin ekonomisi dolara dayalı 9x17,45=157,05 Türkiyenin enflasyonuda işte bu kadar uçmuş demektir milletin eli cebi boş avm gezmesi zenginlik göstergesi değildir.
Haftasonu starbucktsta bir kahve söyleyip sabahtan akşama kadar bedava internet sömürmekte zenginlik göstergesi değildir.
Şöyle bir sevgilim olsaydı kafayı yerdim heralde
evinde otur 3ü bir arada kahve 2₺
Amerikada starbucksta 2 dolar ve maaşlarda ortalama 3000 dolar,
Evde nescafe üçü bir arada 10 cent
kiralar 1500$
Manhattan merkezde öyle taksimde 20.000 den başlıyor ona bakarsan. Amerikada normal yerlerde daireler 600 dolar civarı müstakil büyükler 1200 civarı. Al sana ispatı https://www.trusa.com.tr/
Aslında deli dolu evlenilesi birisine benziyorsunda şöyle saçmalamasan iyi olacak 😏
Enflasyon her yerde yüksek hatta Amerika'da en düşük o derece ki dolar avro dan daha değerli halde o yüzden ABD ye bir şey olmaz.
avrupa da batıyor
Bunlar birbirlerini kurtarır ürünler Çin'den geliyor ama çin de Avrupa'ya bağlı maddi olarak yatırımcı falan ee Avrupa'nın Rusya'dan korunma teminatı da Amerika silah satıyor para alıyor. Çin'e göz dağı vermek için Avustralya ile nükleer denizaltı anlaşması yapmıştı geçen yıl Ruslar zamanlar zayiflayacaklar bence. Çin ise darbe ekonomik buhran ile Hindistan yaşanılmaz bir hale geldi... Amerika ve Almanya'ya hiçbir şey olmaz İngiltere çalkantılı Fransa da Afrika'daki s. ömürgeler sayesinde güçlü. Onlar bağımsız olursa o da batar
Hani faizle her şey düzeliyodu mk ordakiler faiz artırmıyor mu
Heryerde var ama bizekinin çeyreğinin çeyreğinin çeyreğini bile göremezsin onlarda en fazla olan ülke biziz şu anda
tamam da reis asgari ücrete 1 yılda %100 * yaptı abd de %2 zam yapıyorlar
Haa şuna gelince evet biz yine de çok iyiyiz çok kötüyüz diyen o.. cları hiç bir şeyden geri kalmıyorlar böyle bir milletiz işte lafa gelince konuşuruz ama icraata gelince hiç bir şeyden geri kalmayız bu millete her şey müstehak iyi oluyor
Tamam işte ben de onu siyorum biz de %100 iken onlarda %2 hiç bir şey değil onlar 20 kuruş zam yaparken bizimkisi 1 lira yapıyor
abd ile kafa kafaya gidiyoz yane
Şincik ona hiç bakmadım senin soruna baktım ama onlar aynı olamayız eğer paradan dolayı diyorsan öyle bir şey yok paralar aynı TL ye çevirmeyeceksin 2 dolar 2 lira demek 50 ddolar 50 lira demek birim olarak aynıyız ama kur farkına çevirdiğine zaman değişiyor biz ondan kaybediyoruz bizim paralarımızda artık dolar euro olmalı TL kalkmalı
Abd dede %175 olsun onlarda düşünür diyeceğim ama dolarda durmak bilmeyen bir yükseliş var.
ABD'deki enflasyon hiç bir şey. Eurodaki bile hiç bir şey
Bunları savunmayı da bırka. Ülkenin içine ettiler
9 çok değil mi
Euro karşısında değer kaybediyorsa çok değil demek ki
Ben Amerikadan aldığım şeylerde pahalılık görmedim
Amerika bizi kıskanıyor
Kanka Türkiyedeki güncel enflasyon %175.55 :)
asgari ücrete %100 zam geldi tüik %73 diyor enflasyona
Tüik gerçeği karartıyor asgari ücrete yılda 1 kere gelen zaman var doğru %100 ama ülkedeki satılan ürünlere her ay ortalama %70 zam geliyor kanka o nolcak
Amerikada asgari ücret zamı %2 olabilir ama adamların alım gücü yüksek onların daha refah seviyesi yüksek yaşamı var yani şöyle en basitinden maymun hesabı yapiyim
Türk maymun 5500tlye ayda 2000 muz alabilmek
Amerikalı maymun 2400dolar asgari ücret ile 10.000 muz alabilmei
Aynen abla bolluk içindeyiz ama haberimiz yok
A haber izleyen embesil
Biz dediğin kim acaba?
nasıl
Biz bolluk içinde avmlerde geziyormuşuz ya. Biz kim? Ordakilerin durumu iyiyse herkesi o topluma dahil edemezsin.
Bişey derdim de terbiyem el vermiyor.
saygılı ol
Onu diyorum işte, terbiyem el vermiyor daha fazlasını dillendirmeye.
A. g koydumunu cahili bizde kaç
Ayn Starbucks lar hep dolu
cidden iyiyiz
İroni yaptım ama neyse Türkiye'deki enflasyondan haberin yok heralde
asgari ücrete %100 zam geldi enflasyon yüksek ama reis bol keseden zam yapıyor
Sen harbi cahilsin knk asgari ücrete %100 zam gelmesi iyi bir şey değil iş verenler işçi çıkarmak zorunda kalicaklar senin zeka seviyendekiler yüzünden
batırdı koskoca amergigayı bidon
Matematik ogrennn
çarparım seni
Beni değil de sen çarpma öğren ABD de 9 bizde yüzde 80 aradaki farkı bile anlamayacak kapasite isen hiç konusma
asgari ücrete %100 zam geldi abd de %3 ona ne dicen
Oranladiginda aynı ayrıca orada asgari ücretli çalışan oranı yüzde beşi geçmiyor burada çalışanların yarısı asgari ücretli
Sanman
niye