Güvensizleşen ülkemizde güvenliğinizi sağlamak adına ne yapıyorsunuz?

Ülkemiz son zamanlarda mülteci sorunları ve adaletin doğru işlememesinden ötürü ciddi güvensiz bir hale geldi.

Ankara 'da yaşıyorum ve Ankara 'nın en büyük avm sine gidiyorum. Mülteciler yemek katında dileniyor, diğer katlarda hasta kardeşimize para topluyoruz vs diyorlar ya da Atatürk fotoğrafı uzatıp para istiyorlar vs vs.

Ankara 'nın göbeği kızılayda şahit oldum 3 5 kişi zorla birisinin elinden scooter ını aldı ve kaçtı.

Avm lerde güvenlikler sadece teefonunu bırakarak gir dışı hiç bir işe yaramıyor. Bahçede ve katlarda dolaşanlar sıfır.

Ankara kızılay polis zabıta bekci güvenlik görevlileri ve kameralarla dolu ve ona rağmen gaps olayları rahatlıkla yaşanabiliyor.

8 aylık kızım var. Kızım bebek arabasında bebek arabasını sürüyorum. Yanımda eşim var ve mülteci kız para vermedim diye önce genç kızın fotoğrafını nasıl çekersin sonra beni taciz etti diye avm de bas bas bağırıyordu. Halkta cahil hemen böyle durumlarda iftira atılanı linç etmeye koşuyor. Bunu bir afgan yapsa bizi keser diye korkuyorlar ama türk oldu mu saldırıyorlar. Kalabalık bir plajda afgan grup türk kızına tecavüz ediyordu belki 10 bin kişi var 1 kişi yardım etmiyordu ve tam tersi herkes videoya çekiyordu. Yine benzer bir olayda dedenin tuşlu nokia telefonu var kamerası bile yok. Kız fotoğrafımı çekti diye otobüste bağırıyordu ve dedeye torunu yaşında z kuşağı saldırıyordu.

Ben güvenlik sorunlarından ötürü yanımda biber gazı ve elektroşok cihazı taşımaya karar verdim.

Peki sizler güvenliğinizi nasıl sağlıyorsunuz?

Güvensizleşen ülkemizde güvenliğinizi sağlamak adına ne yapıyorsunuz?