Şimdi son dönemlerde bu adama söylediği kelimelerin sadece bir kısmını alarak onun üzerinden insanlara yorum yaptırıyorlar bu doğru bir şey değil Şimdi ben bu konuşmanın öncelikle başında ortasında ve sonunda ne demek istediğini dinlemek isterim ve bunun yanında acaba neden bu konuya geldik veya Twitter hakkında neden böyle bir şey söyledi öncelikle bunu düşünmek gerekir.
Maalesef toplumda ortak bir görüş yok yani insanlar birini eleştirirken bir diğeri de ona acımasız bir şekilde eleştiriyor şimdi Hakan Ural AK parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın olduğu için haliyle diğer tarafta Cumhuriyet Halk partisi iyi parti Deva partisi veya muhalefet partilerini destekleyen insanlar sadece onun belli konuşmalarını alarak aa işte bak AK parti kafası böyle düşünüyorlar mantığı ile hareket ediliyor, ama işin başına bakacak olursak gerçekten bugün insanlar sosyal medya mecraları yüzünden aslında sosyal medya değil bizi asosyal yapan medya yüzünden klavye üzerinden herkes vatan sevdalısı oluyor birisi çıkıyor bir hesap açıyor orada yalan yanlış paylaşımlarda bulunuyor diğer tarafta buna inanarak işine geldiği gibi hareket etmeyi tercih ediyor ve bunun sonucu olarak da kişiler arasında ve toplumda bir huzursuzluk meydana geliyor işte toplumda huzursuzluk meydana gelmesinden mütevellit olarak bir güvenlik sorunu ve bir anlaşmazlık meydana gelmektedir.
Belki de adamın sadece demek istediği şudur sosyal medya üzerinden yalan yanlış paylaşımlar muhalefet olsun iktidar olsun insanları birbirine düşürme birbirine düşman etme ve troll ve fake paylaşımlar yapanlara karşı böyle bir tepki göstermiş olabileceğini düşünüyorum.
Durup dururken yayında telefona bakarken buraya getirdi konuyu. O an vtr de hangi haber döndüğü ile pek alakası olmayarak. Zaman zaman yapıyor, linç yiyor tag olunca kaldıramıyor galiba artık tag olmayı linç yemeyi
Ya sonuçta o adamın Fikri bir şey diyemezsin kanalı değiştirirsin izlemesin olur biter yani bugün FOX TV'yi izleyen insanlar a haber'i izleyen insanın düşüncesi bambaşka olur doğal olarak bir şey diyemiyorsun herkesin fikrine saygı duymak herkesi olduğu gibi kabul etmekten başka şansımız yok
Hakan Ural bir şey söylerken genelde o söylediği şey dışında diğer söyledikleri de önemli yani demek istediğim bu sözü belki tuhaf gelmiş olabilir ama bu sözün öncesi ve sonrası da önemli çünkü adam genel bir konuşma yapıyor.
Ben söze bakınca pek bir şey anlamadım açıkçası o yüzden konuşmanın öncesi ve sonrasını da dinlemek görmek isterdim.
Cevap vermem gerekirse o kadar sorun problem varken Twitter'ın kalkıp milli güvenlik sorunu olması olma ihtimali bana pek mantıklı gelmiyor ancak Hakan Ural AKP'li diye biliyorum Bu Twitter'da paylaşılan bir video vardı AKP milletvekili ile ilgili falan belki o sebeple yine AKP'yi korumak için böyle bir şey söylemiş olabilir.
Şuna takılıyor insan niye özellikle Twitter onca sosyal medya var. Ülkede bir sorun varsa buna dair sosyal medya için Twitterı siyasiler, Cumhurbaşkanı kabine dahil aktif kullanıyorlar. Güvenlik sorunu ise onca yetkili insan görmüyormu orada olmalarına rağmen.
Ha dersin tiktok orada detaylı analiz bile yapmaya gerek yok açılan canlı yayınlara bakanlar fark eder pedofilikten, ensest felan filan pek çok iğrenç olgu var gençleri zehirleyen bir sürü toksik yayın var. Sevgili eşleştirme yayınları var.
Sevgili denilenlerde 18 üstü zor kız çıkıyor zor bulursun 12 yaşındayım sevgilim yok yaz benide diyen kızla yayını görüp damlayan 12 ile 24 yaşı eşliyorlar. Şikayet etmekten bıktık ama talep çok
Aşırı izleniyor kağıt üstüne yazdıkları gibi kaldıklarınıda sanmıyorum illaki sevgilim yok tanışalım diyen 12 17 yaş arasına özelden yazan. Sapıklar boldur.
Aynı oran tiktok filan açılmadan önce masum görünen oyunların chat bölümünde de yaşanıyordu.
Bunlar sorun çocukların beynini yıkayanlar sorun. Oralarda Twitter gibi ne muhalefet var ne iktidar.
Ülkede büroları var onlardan gelir elde ediyoruz sesimizi çıkarmayalım demekle olmuyor.
Yoksa her mecra düzgün kullanılırsa faydalıdır. Düzgün kullanmayanların yakasına da yapışan nerdeeee. Canice cinayet işleyen mühebbetten iyi hal indirimi alıp 10 yıl bile yatmadan serbest kalıyorken buralarda fink atanlar mı korkacak.
Bu adam oyuncu değil mi arkadaş? Çıkmış bir programa, gündemi yorumluyor. Senin işin oyunculuk değil mi? Ülkede herkes işi gücü bıraktı. Üstüne vazife olmayan işlere karışır hale geldi, herkes bilgi sahibi, herkes söz sahibi. Bu ülkede gündemi yorumlayabilecek, işinin ehli insanlar var. Herkes işine baksın.
Twitter'da kötü (mide bulandırıcı) sayfaların olduğu kadar, haber ve gündem sayfaları da var. Bir çok insan gündemi Twitter'dan takip ediyor. Hakan Ural'ın sorunu Twitter değil. Sorun Twitter'da, A-Haber gibi masal anlatan haber kanallarının aksine, çoğunlukla doğru ve gerçek haberin yayınlanmasıdır. Hakan Ural iktidarın eleştirilmesine dayanamıyor, Twitter'a sallıyor. Mesele bu.
Geçen eleştirmişler dedi. Halk beni seviyor ben lafı ikiletmeden dobra dobra konuşuyorum.
Yoksa yaparım bir dizi alırım bölüm başı şu kadar para bakarım keyfime, birilerin halkın sesi olması lazım benim yaşımda geçmişle bugünü analiz eden iyi birileri gibi bişe dedi.
Oda farkında ama duramıyor galiba gözlerden uzak olmayı.
dezenformasyon yasası geldiğinde öyle atıp tutma devri bitecek hakancığım az sabret
Türk Ceza Yasası'na "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu ekleniyor ve "halk arasında, endişe, koru veya panik yaratma saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bilgiyi kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimsenin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması" öngörülüyor.
Ural yaptığı sabah proğramın da ve canlı yayın esnasında sarfettiği sözler sebebiyle Twitter'da bir çok kez TT olup linç yedi.. Ve sabah programında yediği linçlerin altından kalkabilmek için yayın esnasında açıklamalar yaparak özür dileyerek kendi, kendini savunmak zorunda kaldı.. Belki de bu sebebten Twitter'ın kapanmasını istiyor olabilir.. Twitter'dan çok çekmiş bir isim kendisi 😂
Yani Twitterda linç yiyen o kadar çok ünlü var en meşhur Cem Yılmaz
O bile Twitter ülkenin Milli Güvenlik Sorunudur demedi. Demekki çok burasına kadar gelmiş adamın. Son 20 yıldır ne karı ne kız kumar felan filan hiç bir şeyim yok.
Hala geçmişi önüme getiriyorlar geçmişte hata yapmayan mı var diyip duruyor.
Evet adam bir bakıma haklı.. Adam gelmiş 53 yaşına, halen adamı gençlik yılları ile vurmaya çalışıyorlar.. Gençlik yıllarında hata yapmayan insan var mı? Twitter çok acımasız bir Mecra gerçekten.
Bizim için milli güvenlik sorunu ise, tüm dünya içindaynı durum geçerlidir. Devletin görevi, yasaklamak değil, bu sosyal medyalara meydan vermeyecek şekilde ülkeyi, ekonomik ve siyasal anlamda güçlü tutmaktır.
Devlet yasaklarla deniyor bir şeyler ama olmuyor pek son konuşulan BDDK yasası mesala doların ateşini düşürmek için.
Dolar tutan şirketleri hedef aldılar. Adamlar ham madde dahil pek çok şeyi TL ile almıyor ki. 1 m dolardan fazlasını bozdurmayan şirketlere hiç bir banka kredi vermeyecek deniyor yasaya göre büyük ihtimalle takılacak. Çünkü sonu sıkıntı.
Geçmişi ortaya çıkışınca kendi güvenlik sorununu böyle yansıtmıştır kardeşim.
Gerçekler acıtıyor bunun gibileri.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Mevcut iktidarın verdiği para ve avantajlardan daha fazlasını verirseniz hakancigim savunduğu bir çok şeyin tersini söylemeye başlar. Bu tür kişiler rüzgarın yönüne göre başını eğer, saray soytarısı bunlar.
Adamlar vergisini veren koca bir şirket niye twetter ama çünkü hep orada gündem oluyor, oradan ona laf sokuyor millet. Güvenlik sorunu ise cumhurbaşkanı dahil tüm kabine, orada görüyorlar her şeyi isteseler istemiyoruz sizi diyip kovarlar ülkeden Twitteri.
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
babası bunu reddetmiş zamanında, askerden kaçmak için çürük raporu alıp yakalanmış biri…
Kanka adamın döneminde kaçan kaçanaydı ülkede terör belası çok fazlaydı. Tarkan bile zamanında kaçmadı mı sanki. Gençlik hataları yapmışlar ama öyle böyle askerlikte yapmışlar.
yo kaçan kaçana değildi. Bu dönemde kaçan me kadarsa 2 fazla 1 eksikdir yani aynıdır. Hayır yani körü körüne sahiplenme nedir. Yaptığı yanlış, binlerce gencecik çocuk kaçmadı. Bazısı hayatta değil. Neyse yorum yapmayacağım.
Sahiplenme değil hocam hatası olmayan mı var gençken yapmış. Sadece Tarkan trend topic olunca onca tweet içinde askerden kaçmıştı gibi bir şey diyeni zor bulursun.
tarkanda sahte çürük raporu alma, belge üzerinden oyun falan hatırlamıyorum. Onun ki gitme istememekti. Daha sen ben gibi, kendi içinde kabul edilebilir çünkü bende askerlik yaptım. Bu duygular gelebilir insana yani ordaki biraz gideceğini bilirsin yaw gitmesem mi gibisine bir çabadır ama öteki bildiğin planlı, gitmekten somut olarak kaçma eylemi. Aynı ağırlıkta değil. Tabi tarkanın ki de yanlıştır ama dediğim gibi ağırlığı ötekinden farklı bence…
Valla gündem haberlerini sabah alalım diye vtrler bakıyorum ama yarısını hakan Ural konuşup duruyor. Siyasete atıl madem mubarek. Tanıtımı yapılan 5 haber varsa 3 tane zor çıkıyor o konuşuyor diye.
Türk Ceza Yasası'na "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu ekleniyor ve "halk arasında, endişe, koru veya panik yaratma saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bilgiyi kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimsenin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması" öngörülüyor.