Neden böyle bilmiyorum. Sadece siyasi olsa yine iyi. Farklılıklar güzeldir farklı bakış açıları ama bizim ülkemizde farklı görüşlere asla saygı yok. Hatta izlediğiniz o siyasi sokak röportajların altında en az bir tane ''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' sözü yazar. Birisi heyecan yapıp anlatmak istediği şeyi tam aktaramadığı zaman onunla dalga geçiliyor işte bunlar mı oy kullanıyor yazık ne hale düştük gibisinden. Açıkçası ben çok ta doğru bulmuyorum sokak röportajlarını sebebi ise şu:
Halkın her kesiminden insan, zengin, orta gelirli, fakir gibi insanın fikri alınıyor. Herkesin aynı düşünmesi mümkün değil çünkü herkes farklı hayatlar ve farklı zorluklar yaşıyor. Abicim sen zengin birisinin geçim sıkıntısı yaşadığını duymazsın o yüzden malum partiye oy vermesini garip karşılamamalısın. Ya da adam asgari ücretle çalışıyor ama ekoniminin kötü olduğunu bildiği halde bir de çocuk yapmış. Bu adam bana göre çıkıp ta ekonimi kötü diyemez. Çocuk yapsın ama ekonominin durumunu zorlanacağını bildiği halde yapıyorsa şikayet edemez bunu yaşayacağını biliyor çünkü. Orta gelirli kesimin derdi ise zar zor geçinebiliyoruz ama biraz şöyle açılıp rahat bir şekilde araba alamıyoruz, telefon alamıyoruz, tatile gidemiyoruz sürekli borç içinde yaşıyoruz oluyor genelinde böyle en azından. Fakir kesim yani geçinemeyen istediklerini alamayan kesime gelirsek onlar muhalefete en çok oyu verenlerdir. Ki bana göre bir ülkede asgari ücretle rahat bir şekilde geçinebilmeli yani zengin bir hayat değil de işte amerikadaki gibi düşün. Tüm market ihtiyacı, elektrik, su, doğalgaz, belki kira, borç, internet vs zorunlu şeylerini ödedikten sonra geriye bi 20-25bin tl artması gibisinden bahsediyorum. Bu parayla da üst model bir iPhone alabilirsiniz ya da taksitle araba (şuanki ekonomiyle) Abd deki asgari ücretle bunları yapabiliyorsunuz çünkü.
Fikirlere saygıdan girdim arada kendi görüşlerimden de bahsettim ama yanlış düşündüğümü de zannetmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer