Türkiye, Venezuela'da Buğday Üretecek (onedio.com)

Eskiden bizim burada buğday ekiliyordu 40 yıl önce kadar su kanalları yapıldı araziler sulak oldu ondan sonra meyve ağaçları mısır ekimi arttı bu yüzden buğday eskisi kadar ekilmiyo. Aynı zamanda Konya da buğday yerine mısır ekimi var hatta Ruhi çenet video çekmişti devasa obruklar ile ilgili sondaj vurup sulama yapılıyor çünkü mısır buğday dan 3 kat fazla su istiyor sonra obruklar oluyor. Buğday üretmek istiyorsak çiftçiye mısır dan kazandığı kadar buğday dan para kazanmasını sağlamak lazım kimse zarar edeceği buğdayı ekmez
Çünkü artan masraflar ve mazot fiyatı yüzünden çiftçi buğdaydan zarar ediyor. Madem zarar ediyoruz ne diye o kadar emek verip buğday ekelim diye düşünüyorlar haklı olarak.
Bunlar kadar vatandaşı aptal yerine koyan bir iktidar daha görmedim ben.
Var tabi ki ama görmezden gelince yok olur rrraant
Cevap
13Cevap
Bence denemek lazım
Tahıl ambarı bir ülkeyiz buğday ekecek toprağımız kalmamış mı her yeri mi parsel parsel sattınız
Arkadaş üretim yapmadın dışardan aldın her şeyi battık daha ne uğraşıyorsun.
Üret kendi ülkende önceden oluyordu şimdi mi olmuyor
Aya da arpa eksinler, ne olsa uzaya bu sene sonunda çıkarız. Hedefler büyük olunca gözler daima uzaklardadır.
Vatandasi aptal yerine koyuyorlar. orada uretim yapacaklari ne malum? Ayrica TR topraklari gayet yeterli.
Biraz daha batsın ülke ne hoş yaw ülkede doğuda birsürü boş arazi var tarıma elverişli venuza da ne işi var bizim buğday in
Bi bu eksikti , her şey yok oldu , toprak ta mı yokoldu.. Neyse Allahtan nefes alacak havamız var 😐
Ektiler güzelim Konya'ya mısırı şimdi buğday ekmeğe toprak arıyorlar.
Sırf yakıt ve tarım ucuz diye sanırım yoksa okyanus ötesine zorlasan gitme gitmez
türkiyenin toprakları yetersiz miymiş? anlamadım.. cidden anlamadım...
Akıl tutulması yaşıyor bu insanlar. Bazılarına rant sağlamak peşindeler
Komedyen olmaya çalışıyor yemin ederim başka bir ülke de böyle şeyler yok.
İşin sonu arepa peyniri gibi olacak. Ekilen buğday değilde, başka bir ot olacak gibi...
Rusya'dan buğdayı ithaletmemizin nedeni Venezuela Rusya'dan ithalettigimizi makarna olarak işliyoruz ihracat olarak Venezuela gönderiyorduk Rusya Ukrayna savaşından dolayı olabilir Türkiye kendi için deyil Venezuela için üretecek
Sinirlenmeyecegi.. sinirlenmeyecegim🤯
Ucuza gelecekse olsunn
Tahıl ambarı denilen ülkem ne hallere geldi
Toprakları sat dışarıda buğday üret mükemmel zekâ
Ülkede tarım arazisi kalmadı ondan
Var da niyeyse bizde üretmek istemiyorlar
Ne desem bilemedim
Buğday değilde başka bir şey üreteceklerini düşünüyorum
Bunların alayı beyinsiz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?