Mesela Avrupa da ne moda olsa bizim millet başta ünlülerimiz olmak üzere hemen aynısını yapıyor. Karda bikini ile fotoğraf çekilmek. Crop kıyafet vb. Ne moda olsa ülkemize hemen yansıyor. Yarın sokakta çıplak gezmek moda olsa ve herkes çıplak gezmeye başlayınca giyinik olmaktan utanır mısınız? Dipnot: Psikoloji de sürü etkisi vardır. Sürü psikolojisi (Bandwagon Effect); tabiri 1848’de Amerikan Politik sisteminde kullanılmaya başlandı. Dan Rice adında bir palyaço, o zamanlar bando arabası (bandwagon) kullanarak politik turlara katılmıştı. Bando arabası coşkulu müziklerle turlara çıkıyor ve “bandoya katıl” sloganıyla insanların dikkatini çekiyordu. Bu sayede elde ettiği popülerliğinden dolayı, seçimlerde büyük bir başarı kazanmıştır. Bu kavramın temelinde bu olay vardır ve sürü psikolojisi bu yüzden İngilizce “Bandwagon Effect” (BandoArabası Etkisi) olarak tabir edilir. Detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler için link bırakıyorum: https://www.bilgiustam.com/suru-psikolojisi-bandwagon-effect-nedir/
Çıplaklık moda olursa, herkes caddelerde çıplak gezmeye başlarsa, bu modaya uyar mısınız?
Herkesin ne yaptığı hiçbir zaman önemli olmadı benim için... gene kendi doğrumdan taviz vermem... kimse kimsenin mezarına girmeyecek ve herkesin sorgusu bireysel olacak... ama uyarmam gereken bir şey olursa da uyaririm insanları.. susmakta sessiz kabullenistir.. bunun hesabı da var
Herkesin ne yaptigi cok genis bir kavram herseyin de bir siniri olmali yasadigimiz dunyada hatta evrende bile boyleyken insanlarin da ne yaptigi sinirli olmak zorunda zaten giyim kusam icin konusmuyorum yanlis anlasilmasin genel olarak soyluyorum sonuc olarak insanin kendine dolayli veya dogrudan ucu dokunacak seylerin olmasi ya da baska insanlarin boyle seyler yapmasi bizim icin de onemli oldugu anlamina gelir onun disinda dediklerinde tamamen haklisin
Giyim kuşam açısından söyledim ben onu.. yoksa özgürlük kavrami da sınırsız değil tabiki.. toplumsal özgürlükte bireyler devreye girdiğinde bireysel özgürlüğün çerçevesi çizilmiş olur..
Evet biliyorum ben de oyle dusunuyorum zaten ama herkesin ne yaptigi demek inanilmaz genis bir kavram simdi herkes bilebilse keske o cizilen cercevenin sinirlarini
Özgürlüğün giyim kusamla yemek içmekle gezmek tozmakla eş değer olmadığını akıl fikir kullanılarak vicdani ve insani muhasebe yapılarak gelistirilecegini anladığımız gün cerveye ve sınırlara gerek kalmayacak
@GekoKertenkelesi1903 hidayetin cinsiyeti olmaz. Allah kadın erkek farketmezsizin herkese hidayet versin inşeAllah. Beni insanların ne düşündüğü, nasıl olarak gördüğü değil, İslam'ın ne dediği önemli. Kusursuz olan insanlar değil İslam'dır çünkü
Biz helak olmayız da , bizden sonra ki dinsiz nesil kıyamet ile helak olacak muhtemelen. Biz açlık, susuzluk ve savaş göreceğiz bu savaşta gidecegiz diye tahmin ediyorum.