twitter.com/.../1535541925209591813
twitter.com/.../1535535943721140225

Hakaret ederek büyük yanlış yapmışlar. Sevmeyebilirsiniz ama hakaret etme hakkı vermez bu kimseye. İnsanların değerlerine damarına basılınca tepki büyük olabilir bazen.
2015 fransada charlie hebdo diye her taraf calgalaniyodu, oda yapmasaydı Peygamber efendimizle niye dalga geçti sümsû k , el kaida terorist olarak tanımlıyorlar batı ülkelerinde ama gercek de öylemi ki terroristmi ki el kaida?
Değil. El kaidenin bütün eylemleri İslam'a peygamberlere küfür edenlere karşı olmuştur. Yine aynı şeyi Hindistan'a yapacak. Irak'ta ABD'ye karşı savaştı, Afganistan'da hem ABD hem Rusya'ya karşı, Suriye de Esad'a karşı.
Anladım sağol Bize okularda el kaidanın islamcı ve terrorist olduklarını ögretiyorlardı
Batı medyasıyla türk medyası aynıdır, bunlara kulağını kapat
Peki kimi dinleyelim sana göre kime kulak vermeliyiz
Twitter da Hudhud Media var, Daily İslamist diye sayfalar var bunlar kaynağından paylaşıyorlar belgeleri ile. Kanıtlı haberler yani takip edebilirsin
Tamam bakim bi
Cevap
5Cevap
Hiç kimsenin bir inanca hakaret etmeye hakkı yoktur. Ama fiziksel şeyler dışında daha mantıklı bir tepki vermek daha doğru olur
Senin annene küfür edilse nasıl hissedersin? Anneden babadan daha kutsal olan Peygambere küfürün karşılığı yumuşak olamaz, olursa öbür gün Allah'a küfredecekler.
Onlar ne kadar hakaret etse de bu ne peygamberin ne de İslamin değerine hiç bir olmaz. Ama yinede Tabikide tepki vermeliyiz. Ama biliyor musun böyle yapanlar sürekli kavga dovusle bir şeyleri düzelteceğini sananlar yuzunden İslam terörist dini diye lanse ediliyor. Bunun yerine daha mantıklı bir tepki vermek daha doğru olmaz. Sence peygamberimiz olsaydı böyle mi tepki verir di
*hiç bir şey
Peygamberimiz, din tebliğindeydi ve bunu yapamaz yaptıramazdı. Öyle ki ona hakaret edenler müslüman oldu. Ama artık peygamberin görevi bitti ve islam mensubu milyarı geçti. Bu hinduların da bir peygambersiz ıslah olacağı mümkün değil, din için yapılan her eylem mübahtır. Hakaretin karşılığı ölümdür bu bütün İslam alimlerince ortak karar. Eğer bunu yumuşatıp kulak arkası edilirse o zaman bunun hesabını veremeyiz.
Tüm dediklerini tamam diyorum diyelim ama hakaretin karşılığı ölümdür diyosun . Bunu neye dayanarak söylüyorsun gerçekten merak ettim. Ne böyle bir şekilde diyen bir ayet ne de hadis var
Sonuna kadar okudum ama kesin öyle bir hüküm yok ve ayetlere baktığımızda kâfirlerin zaten kıyamet gününde cezalarını çekeceklerini , peygamberin onların hakaretlerine karşı hiç bir zaman direkt ölümle karşılık vermediğini görürüz. Ve bizim dayanagimiz da öncelikle kurandir. Peygamber de yaşayan kurandir. Bu konuda peygamberimizin yaptığı gibi yapmak en doğrusu. Emin ol ki böyle yaparak İslam'a sadece daha çok zarar veriyorlarCihat falan da zannediliyorsa cihat bu demek değil
Cihat bu demek, onlara zarar vermezsen daha çok güç alıp ülkedeki müslümanlara saldıracaklar. Ki saldırıyorlar, her gün müslümanlara saldırı oluyor Hindular tarafından.
Sen şimdi işidi de savunursun onlar da Allah Allah diyerek insanların kafasını kesiyorlardı. Onlara sorsan onların da yaptığı cihat. İslam hoşgörü dini diyoruz evet kendimizi ezdirmemiz gerekiyor ama bir insan hakaret etti diye direkt öldürmekte müslümana ne kadar yakışır. Zaten Allah'ın onların cezalarını vereceğini biliyoruz. Savaş ortamı olsa sana hak veriyorum ama böyle bilmiyorum, benim açımdan kurana göre doğru gelmiyor. Yine de fikirlerin için teşekkürler
Bunun savunması el kaide denilen pislik terör örgütüne kalmış. Yazık. İnsan öldürerek müslümanlık yapıyorlar! Aşağılık pislikler.
Sen napıyorsun peygamberine hakaret etmelerine karşılık?
Napayım elime silah alıp insan mı öldüreyim? Veya islam dininde allaha peygambere hakaret edilince söyle şöyle yapın diye bir emir mi var? Müslüman olmayanlar senin alanına peygamberine hakaret edince bir şey mi oluyor allaha ve peygambere? Senin allahindan ve peygamberinden şüphen mi var? Peygamber efendimiz kendisine hakaret edenleri öldürmüş mü? Kendisine "Sen büyücüsün, peygamberlik sana mi kalmış" gibi bir sürü hakaret edilmiş. Bunlar karşısında peygamber efendimiz insan mı öldürmüş? Nasıl insanlarsınız siz? Eli silahlı bir terör örgütüne sempati duyacak kadar ne ara yoldan çıktınız? Bu adamlar halkın 13 14 yaşındaki kızlarını alıp kendilerine cariye yapıyor. Sen bunlara mi sempati duyuyorsun? Yahu siz ne pislik insanlarsınız böyle. Allah cezaanızı versin sizin be. Sen ve senin gibi bu el kaide pislikleri islamin pak güzünü kirlettiniz be.
Bak cahil, IŞİD ve el kaideyi bir tutarak halen kendinizi bilgin, müslüman sanıyorsunuz. Irak'ta kadınları alan IŞİD, bomba patlatan IŞİD, insanları öldüren IŞİD. El kaide şu an sadece Suriye'de Esad'a karşı savaşıyor. El kaide sadece İslam'a ve peygamberlere yapılan hakaretlere karşı eyleme geçiyor bunu bilmeni beklemiyorum ama elde telefon var teknoloji var. IŞİD ve el kaide düşman örgütler ama sana ve batı medyasına bakanlara kalırsa bunlar aynı. Oturduğun yerden senin dinini peygamberini pis ağızlarıyla ananlara karşı gelmiş karşı çıkıyorsun bide Allah'ın ve adını anıyorsun, kendine iyilik yap aç Kur'an meali oku.
Emin ol o okumadığın kutsal kitap seni aydınlığa götüremicek çünkü tamamen ABD İsrail kemalist batı ağzıyla konuşuyorsun. Müslümanın ne dediğine değil kâfirin ağzından çıkana inanıyorsun, cahilliğinde boğul
Ben Müslümanım çıkıpta başka dinlere abuk subuk konuşup hakaret edersem ben de her şeyi
hakederim saygı duymayı bilmeden insan olmak mümkün değil
Kesinlikle, ilahi dinlere saygı olmalı
Benim için gerçek din benim dinim
ama başkasının dini din dediği beni ilgilendirmez
En fazla çıkıp 2 tane saldırı yapar, onun karşılığını da misliyle ödetir Hindistan.
El kaide yıllardır Hindistanda yapılanıyor bunu ilk 4-5 sene önce açıklamışlardı. Her saldırı yine misliyle karşılık bulur ama bir daha dil uzatmaya cesaret edemezler. Charlie Hebdo saldırısı dünyaya bir nevi dersti.
El-Kaide Hindistan'la boy ölçüşemez. Afganistan ya da Pakistan değil orası
Hindistan da müslüman nüfusun çok yoğun olduğunu, el kaidenin Fransa da dahi eylem gerçekleştirildiğini bilmen lazım
Şii İran'la amarika İsrail'e dostluk edin böyle şeyleri düşünmeyin
Aynı yoldasınız, Hz ali Hüseyin hasan. Alevinin farslısı Şii, Arabı Nusayri, türkü alevidir.
Dünyada bir kaos yaratılıyor, herkes birbirine girecek gibi bir his var içimde. Meydan okuyan okuyana, ruhsatlı silahları kuşanın ben hazırım)
Silahlı baskın yerine daha diplomatik zekice ağır bir yolla karşılığı verilebilirdi.
Şu şey hikayesi gibi padişaha bok dolu bir sandık gönderiyorlar o da güllü lokmalar ve mektupta kim ne yerse ondan ikram eder gibisinden birsey yaziyordu
Peygambere hakaret ve diplomatik. Diploma siyasi meselelerde olur, dini meselelerde değil. Avrupa Taliban'a demokrasiye geç diyor mu? Boş
Diploma hayatın heryerinde vardır aslında...
Diploma başkalarının kutsallarına hakaret edildiğinde kalkar. Anneden babadan daha değerli olan Peygamber efendimiz, Biz annemize küfür edilince katil oluyoruz deliye dönüyoruz ya peygamber...
Haklısın daha beter edilebilir onu demeye çalışıyorum mesela bu konuyla alakalı olan herkesi ibretlik biçimde gebertmek gibi
Taktik işte konuyla alakalı pek bilgim yok
Savunmamız gereken budur, eğer bir şey yapamıyorsak yapanlara destek vermek
Bunların alayının boş İran vakası vol 2. Anca intikam yemini ederler 😂😂
Allah Peygamberimiz'e ve eşine hakaret edenin belasını versin. Tek istediğim dünyada barış, saygı, huzur. Ama galiba bunlar geçmişte kaldı.
Boş yapmışlar her zamanki gibi
Neye göre boş yapmasınlar
O ülkedeki muhalifler destek vermese sence bir şey yapabileceğine inanıyor musun, tamamen kendini Müslüman sanan bir grubun zamanla diğer güçler tarafından finanse edilip kendi çıkarları uğruna kullanılan sözde örgütten bahsediyoruz, bu tür gruplar tamamen teröristtir
Fransa da muhalifler mi destekledi Charlie Hebdo saldırısında? Kime göre neye göre müslüman değil, sen mi müslümansın? Batı medyasına kafanızı gömüp Allah'ın adını anıp silah taşıyan her örgütü terörist yapma Amerika İsrail AB huyudur, kendini müslüman sanan size ne oluyor yahu. Irak'ta Suriye de Afganistan da Cezayir de kıyım yapan batı meşru ama batıya karşı canını malını koruyan eline silah alan müslüman terörist. Biraz okuyup geliştirin kendinizi, farklı kaynaklara bakın, aç Kur'an-ı oku olmadı en azından okuduğunda müslüman olmadığının idrakına varırsın, farkı ayırt edebilirsin.
Hindistan'da yoğun müslüman nüfusu var, Fransa'dan bilmem kaç kat, el kaidenin en rahat eylemlerinden biri olacak
Bırak hocam bu ağızları, suçu olmayanları bombalarla patlatmak mı Müslümanlık. Bu eylemlerle sözde savundukları dine ne kadar zarar veriyorlar bunu görmemek için kör olmak lazım. Keza bahsettiğin Amerika ve batılı ülkeler bu aptal ordusunun eylemleri sayesinde terörü temizleme adı altında kaç ülkeyi işgal ettiler. Aç kuran oku diyorsun bide xd maksimum liseye giden İslamiyeti savunduğunu sanan birinin sözleri bunlar.
Bak burada el kaide diyoruz, dediğin bombalama eylemleri IŞİD'e ait bu birincisi. IŞİD ve el kaide düşman örgütler buda ikincisi. Son olarak liseli gibi kelimelerle olmaz, yazdıklarınla bilgi tamamen çelişiyor ezbere yazılar bunlar git örgütlerin geçmişlerine, eylemlerine ve son durumlarına göz gezdir sonra gel tartışalım. Hepsini aynı kefeye koymakla, oturduğun yerden bunlar terörist demekle olmaz.
Ne bilimleri var? Ne ilimleri var? Müslümanları terörist olarak tanıtmaktan başka ne işe yarıyorlar? Memleketlerine faydaları ne? Koca bir hiç hocam, bu adamların ne dinle ne barışla ne doğruluk ile hiçbir alakası yok, adam öldürüp kesmek ile hak aranmaz savunma yapılmaz, ayrıca ezbere değil tamamen şahsi fikirlerimi yazıyorum.
@soran batıya karşı canini malini koruyan eline silah alan terorist degil ya sana gore.. bu mantiga bakilirsa pkkda terörist degil. 60li 70li 80li yillarda yapilan zulümler ayristirmalar sonucunda, haksizliklar sonucunda o insanlar daga cikti. kendi canini malini korumak icin eline silah aldi yani (!) hepsi ayni bokun lacivertleri sadece.. @_-RockStar-_ kardesimin de dedigi gibi eline silahi alarak orayi burayi bombalayarak biseylerde hakli oldugunu kanıtlayamazsin. bu sadece seni daha cok dibe çeker. boş argümanlarla terörist seviciligi yapmayın
Bak halen diyorum kesme biçme diyorsun IŞİD'den bahsediyorsun. El kaidenin yakın yıllarda bir eylemi yok şu an Suriye de Esad'a karşı savaşıyor, idlib Tahrih el Şam yani Türkiye'nin de desteklediği, Sünni halkında desteğini alan cihatçı örgüt, sadece tek devam eden eylemleri bu. Ayrıca kesme biçme dediğin yine cahilce bir tabir, insanı en çabuk öldüren kafasının kesilmesidir. Kurbanları neden kafasından keserler? Diceksin ki biz kurban mıyız bunda da haklısın ama acılı en çabuk ölüm budur, nasıl kurbanları acı cektirmeden keskin bıçakla kesin emri varsa, insanı da aynı şekilde. Amerika ötenaziyi çok acılı bir ölüm olduğu için yasaklamayı tartışıyor, iğneden 2 saat sonra ölüyor kurban.
@auraventi örgüt demek aynı amaçla birleşen topluluk demek. Terör örgütü demiyorum. Nesi acımasız yahu az akıl mantıkla düşün, silah yoksa insanın en rahat öldüğü yöntem. Görüntüye bakma sonuca bak, Meksika da karteller canlı canlı kalp deşip öldürüyor, uzuv kesip, dil kulak tırnak diş kesip işkenceyle öldürüyorlar sen gelmiş Kafa kesmeyi vahşice buluyorsun.
Hindistanin yaptığı tabii ki kötü bisey bu arada dinle dalga gecilmez, kutsal degerlerle dalga gecilmez. ama bunu vurmayla kirmayla patlatmayla tehditle cozemezsin. bu adini kötüye çıkarır. inandığı ve ayrica benim inandığım dini kötülemeye ne haklari var ya.. ustelik bir de buna destek verenler var senin gibi. madem İslam ülkeleri o kadar cok seviyo dinlerini bi el atsa ya. ne biliyim petrolü kesse bi ambargo koysa ya. sözde Müslümanım demekle bu gemi yürümüyor. ikidir amerika ornegini veriyosun.. amerika da az kirli ciki degil ama adamlar oyunu kuralina gore oynuyor. boyle irakta petrol var giriyim demiyor. ic savas cikartiyor aliyor payini cekiliyor kosesine.. biraz barbarliktan vazgecip oyunu kuralina gore oynamayi ogrenin. o cok musluman dediginiz ulkeler zerre musluman degil artik. onlar paraya tapiyor. el kaide, IŞİD, dhkpc aklina ne gelirse bunlar da onlarin kuklasi sadece. safi rüzgar
Halen cahilce konuşmana devam ediyorsun, sorumun detayındaki el kaide açıklamasını oku, diğer İslam ülkeleri bir şey yapmadığı için bunu yapmak zorundalar. Senin annene küfür edilse ne hissediyorsun? Peygamber anneden babadan daha kutsal. hiçbir şey yapamıyorsan yapanlara karşı gelecek kadar bilgisiz, dininden bi haber, batı medyasına kafasını gömmüş cahilden olma. Bu iş şiddetle çözülür siyasi bir mesele değil, dini bir mesele ve bu müslümanlara güç verir. Eğer bunun karşılığı olmasa bunlar peygambere İslam'a hakarete devam edecekler. Şimdi tekrar aynı hatayı yapabilirler mi el kaide korkusundan... Sen ılımlı olucam diye dinini sattın, önemli bir konuyu hafife indirgiyorsun yanlış sularda yürüyorsun.
Bir halt yiyemezler. Boş yapmasïnlar.
Neye göre boş yapmasınlar
Fransa da ne yaptılar bak bi Google'a.
He şöyle, hiçbir müslüman hoca alim, başka dinlere saygısızlık yapmamışken bunların yapmasının bedeli olmalı bu yüzden destek olmalıyız. Biz annemize küfür edilince nasıl çılgına dönüyoruz ki peygamber anneden babadan daha kutsal, bunun bedeli ağır olmalı ki bir daha o pis ağızlarını açmasınlar. hiçbir şey yapamıyorsak yapanlara en azından destek olmalı
Kötülük daha büyük kötülüklere yol açacaksa aynı şekilde karşılık verilmeli. Bugün karşılık verilmezse yarın Allah'a küfredecekler. Bu daha mı iyi olacak? Dua edelim yeterli
ABD dediğin devlet ne katliamlar yapmış El Kaide ise ABD ve işbirlikçi lerine saldırıyor islam düşmanı devlet lere ben Şahsen El Kaide yi terör örgütü olarak görmüyorum
Öz abim
Hindistan mal kaynıyor adam haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?