Dua etmek güzel bir şey ama yapılması gerekeni yaptıktan sonra dua edilmeli ameliyat olması gereken bir hastayı dua ederek iyi edemeyiz ama o ameliyatda olduğu sürece iyi geçmesi için dua ederiz olması gereken bu
Doktorlar olmasa istersen gün boyunca dua et hiçbir şey olmaz hastayı tedavi eden ölümden kurtaran kişi doktordur.
Olayı doktora değil allah'a bağlayıp ona dua edip yardım istemeniz açıkçası bana baya garip ironik geliyor
Ben doktor gereksiz olmasa da olur yazmadım doktor ameliyat ederken dışarıda bekletip dua edilmeli yazdım ateist ya da deist olabilirsiniz size dua edin demem düşüncenize de saygı duyarım ama ameliyata giren hastanın yakınına dua etme demek saygısızlıktır insanların inancına saygı duyun
@met96 doktor bu ilimi nereden öğrendi? Tıp kitaplarından peki dünya üzerinde ilk yazılımış tıp kitap kimin eseri? Kim yazmış? Aaa ne tesadüf müslüman bir bilim insanı hemde dibine kadar müslüman çok ilginç
tr.m.wikipedia.org/wiki/El-Kanun_fi%27t-T%C4%B1b
1) Allah sebeplere başvurmayı emreder. Nedir bu? Örneğin bir fidan diktin toprağa. Ama sen diktikten sonra bu fidanı hiç sulamadan dua edersen bu fidan ağaç olur mu? O yüzden, sen üzerine düşeni yap tedbirini al takdiri Allah'a bırak diye emreder İslam. 2) Mescidi Aksa da ilahi bir mucize olsa örneğin İsrail polisi her girmeye kalktığında Allah gökten taş yağdırsa tüm dünya basınına gündem olur ve bu sayede dünyada tek bir inançsız insan kalmaz ve dünya imtihan sırrı ortadan kalkar. Allah Kur'an ile çelişmiş olurdu. Eğer Allah insanların kendi iradesi ile değil de Allah'ın istemesiyle herkesin inançlı olmasını isteseydi. Gökyüzüne La ilahe illallah Muhammeduresullah yazar bırakır. Bir Allah'ın kulu inkâr edemezdi. Ama Allah herkes kendi iradesi ile inansın istediği için aleni olarak hiç bir zaman ilahi gücü ile bunu ortaya koymaz. Eskiden neden oldu da şimdi olmuyor peki? Bunun sebebi de şu kimse ilkokula gitmeden Üniversite okuyamaz. Adım adım ilk okul-orta okul -lise-universite şeklinde ilerlenir. Allah da insanlar Zebur -Tevrat-İncil -Kuran şeklinde İslam'a hazırladı. Yani daha para icat edilmeden faiz haram deseydi saçma olurdu. Bu yüzden de peygamber Mucizeleri ile Allah önce varlığını insanlara kanıtlamış ve Kur'an sayesinde artık Devletler iç içe girdikten sonra İslam geniş coğrafyalara yayıldıktan sonra son peygamber Hz Muhammed sallallahu aleyhi vessellem gelip göçükten sonra artık kıyamete kadar mucizelere gerek kalmamıştır. Bu yüzden Mehdî Aliyhisselam ve Hz. İsa aleyhisselam tekrar gelene kadar da kimse mucize beklemesin.
1. Dileğimi hedefimi yerine getiren ben oluyorum sonuç olarak çabalayan benim hedefime ulaşınca duamın kabül olması ulaşamayınca olmaması tamamen saçmalık yangın olayı bunun örneği
2. olarak varlıklarının garantisi yok sadece efsaneler var bu diğer dinler içinde geçerli
@soran 1) dilediğini yerine sen getiriyorsan neden ölümüne engel olamıyorsun? 2) her çabalayan istediği hedefe neden ulaşamıyor peki? 3) Nobel ödüllü bilim adamlarının %85 i dindar %10.5 i Ateist. Allah'ın varlığının 12 delili kitabını ücretsiz internet üzerinden PDF olarak indirmeni tavsiye ederim
@soran modern bilim ateizmden uzaklaşmaya başladı bunu araştırmanı da tavsiye ederim.
Ateizm neden çökmeye mahkum? ↗
Kanka şu an ağır sallıyorsun bilim sorgulamayı emreder sözde müslümanların hristiyanların vb ailesi sayesinde o dine inanmasının aksine bilim adamlarının büyük çoğunluğu Ateist deist ya da agnostik olmasıyla beraber her geçen yıl bu inançlara inanan kişi sayısı artıyor tarihle şimdiki zamanı ele alırsak zaten bu fark bariz ortada çabalayan sorgulayan insan doğru yolu bulur tanrı varsa bile bence kişiyi dinine göre değil kişiliğine göre yargılamalı
@soran ben kaynaksız okumadan araştırmadan sallayan insanlardan değilim.
Bilim insanları Ateist Diyenlere, Bilim İnsanlarının Cevap Olarak: Biz Ateist Değiliz Dediklerini Biliyor Muydunuz? ↗
Okuyup araştırma yapmayı sana da tavsiye ederim. Bir olguyu inkâr etmek için önce o konu hakkında bilgi sahibi olman lazım. Bu şuna benziyor. Sevgilin olsa biri gelse dese ki kanka sevgilin seni aldatıyor. Bu lafa hemen inanır mısın yoksa sevgilini de dinler iki taraf arasında kim doğru söylüyor kıyas mı yaparsın? İslam'ı inkâr etmeden önce boş boş atıp tutan insanlara inanmak yerine İslam'ın kendisinden dinlemeden gerçekleri öğrenemezsin.
İslâm ilim Çin'de de olsa gidin alın der. Sorgulayan insan zaten Allah'ın varlığını da bulur daha sonra Allah'ın bu kâinatı amaçsız yaratmış olmadığını kavrar sonra da dinleri araştırır. Bir okul (Evren) inşa etmek için Mimar (Allah) bu okulda ders anlatması için öğretmenler (peygamberler) anlatılan dersi dinleyip uygulaması için öğrenci (toplum) olmak zorunda.
Cevap
4Cevap
Montaigne boşa dememiş dünyadaki en büyük ceza evi cahil insanın kafasının içidir diye. Sapkın çomarlar
Allah akıl vermiş fikir vermiş. Beyni kullanıp kullanmanın dinle alakası yok. İslamiyette beynini kullanma diye bir tabir yok. Bunu dine maletmemek lazım
Gayret etmeden hiç bir şey olmaz. Allah bile çabalayin diye
İşte bu senin çaban çabanın mevyesini yiyorsun başaramazsanda eksik kalıyorsun demektir bu başarınca tanrı sayesinde olması başaramayınca tanrının suçu olmaması tamamen saçmalık bence
Ezan okumuşlar ne duası
Olsun ezan daha beter hatta ezan ve yangın söndürme ne alaka awk sksks
Allah akıl fikir versin.
Tamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?