Bu hak bunun için sizlere verilmedi. Söyleyeceklerinizi edebinizle söyleyin.
Yorumda bulunan arkadaşlara da teşekkürler.

O kadar mantıksız şeylere takılır olduk ki sonumuz hayr olsun. Kadının yaptığı her şeyde sorun arayan psikopat bir topluma dönüştük..
Toplumsal baskının çok olduğu ülkelerde hep bir aşırılık görürsünüz. Çünkü baskılar ve tabular iki ayrı zıt kutup yaratır. Bir konudaki aşırılık, zıttı konuda aşırılık yaratır. Olaylara ve durumlara verilen iki çeşit tepki vardır, bazı insanlar sinip kabul eder bazı insanlar red edip isyan eder.
Cinsel kimliği ve seksiliği ile ortada olan kadına fhişe, cinselliğinden arınmış sadece doğurmaktan ibaret varsayılan kadına anne damgası vurulması kadını içsel bölünmeye götürür. Kadını dişil enerjisinden koparma çabası hayatın tüm zerafetini yok eder.
Ayrıca,
Ahlak kavramının cinsiyetle, seksle ya da kıyafetle ilgisi yok.. Ahlak; bir davranış biçimidir. Davranışı bir diğerine zarar veren kişi kötü ahlaklı, zarar vermeyen kişi ahlaklı, fayda sağlayan kişi ise yüksek ahlaklı kişidir. Velhasıl, en büyük günah; cehalettir. En büyük cihat, cehaletine savaş açmaktır.
cogu kisi bana yobaz dicek gorgusuz dicek hele hele bu konuyu kadina siddete bile ceken var ama gelellim sozun ozune.
orasi sonucta bir park insanlar aileleriyle o parkta piknik veya ailecek bir pazar kahvaltisi ya da ne bileyim cocuklarini goturuyor orada yoga mi herneyse yapilmasi kessinlikle yanlistir ve hava atmaktan baska hic bir sey degildir eminim cogu kisi bunu dogru goruyordur size kimin dogry soylediginide soyliyim
esine bacisina biri bakinca savas cikaranlar burada ailesi yok diye ve bir kadina yaranmak icin dogry der erkekler.
kadinlarimuz ise biz herseyde ozguruz diyip edeple ozgurlugy karistiranlar nirmal der.
Yobaz, görgüsüz. Köyüne dön!
@Ragnar_Lodbrok tamam
Türkçe yazmayı öğren. Yazdığında bir anlam bütünlüğü bilr yok. İnsanlar kendilerini spora teşvik etmek için bu dalın bir bileniyle toplanıp hareketleri doğru yaparak bu sporu gerçekleştirirler. Kız kardeşler, aile, karı koca çocuklar bu etkinliğe katılır. Aileler de o alanlara gidiyor ne demek? Aileler zaten bu etkinliğe katılıyor. Bu etkinliğe aileler katılamaz diye bir şey mi var? Kaç kişi tanıyorum yogayı karı- koca yapan, çocuklarına da öğreten. Mmal mısınız?
mal da ybazda senin babandir oezevenk duyar kasma birxe artislik yapiyor
hangi aile simdiye kadar parkta yoga yapmis angut oglu angut
Herkes senin gibi köylü mü amuğagoyim? Tarlasında öküz otarması gereken adam şehir hakkında konuşunca da böyle oluyor.
Laan angut senin anandan, karından bahsetmiyorum karı - koca çocuklarıyla yogaya katılan var. Hatta sana bir şey söyleyeyim mi yoga hocalarının da bir ailesi var anladın mı? Kıııt beyinli sen o ortama girmemişken yogaya gidenlerin medeni durumunu, çocuk sahibi okul olmadıklarını nereden biliyorsun?
Köyüne giiit kanka. Adam yerine koyulmadığın için yogaaa yapanlar sa a dert olmuş herhalde. Bir de utanmadan "ailesi yok diye ve bir kadina yaranmak icin dogry der erkekler." yazmışsın bir de. Laaan bu benim normal düşüncem. Bir de orasına burasına bakarlar demişsin isteyen başörtüsü ve geniş kıyafetlerle yogaya gitsin, yogaya gelme diye karışan mı var?
ikinizi ust uste koyar yoga yaptiririm bos yapmayin madem o kadar meraklisinuz yollayin annenixin bacinizin yoga yaoarken resmini inanalim dediginize güzel kardeşim sizi
Annemi de kız kardeşimi de yogaya yollarım sana ne? Sen de kız kardeşini kısmet açan hocalara yolla. Çocuklarını ensar vakfına yolla.
gonder ben yoga hocasiyim
Sen ayı yogi bile olamazsın. Sen kendi anneni, karını ve kız kardeşini cinci hocaya gönder. Yogadan zarar gelir onlardan gelmez diye düşünüyorsun nasıl olsa.
kafa yokki sende anca boyle gotunsen uydurma seylerle konusursun
Aileler oraya geliyor, orada yoga yapılmaz diyenler olmuş, llaan aileler yoga yapıyor zaten. Karı - koca çocuklarıyla yoga etkinliğine giden var siz insanın yaptığı spora, rahatlama biçimine niye karısıyorsunuz? İki ayaklı eeşşekler, hükumetin her yaptığı doğru diye bir sey yok. Sizin kendi beyniniz yok mu? İnsanlar futbol oynayabileceği gibi, toplum bir şekilde kola - çekirdek yapabileceği gibi yoga da yapabilir.
Cumalari sokaklara seccade serip ibadeti adeta şova dönüştüren namazci zihniyetin neticesidir bu durum.
Yoga yapanlar çevreye fiili bir zarar vermedikce bence bu yasak tartışmaya açık olur.
Sanırım insanların yogaya başlayıp namazdan uzaklaşmasindan endişe ediyorlar.
Cevap
45Cevap
Şaka gibi ülkede yaşadığımız için normal, biri çimleri yaksa normal olur ama yoga gibi sağlıklı bir şey yapıldığında şikayet ediliyor bence bu çekememezlik tamamen. artık ülkede özgürlük yok
Seçimlere kadar dincilere yaranmak için iyice milletin üzerine gidecekler belli. Ulan 15 yıl önce dalga geçiyordu liberaller falan ''hı hıı şeriat geldi di mi?'' diye. İrtica lafı alay konusuydu şimdi görün halini ülkenin.
Aslında bu millete müstehak ama sinirlenmeden edemiyorum. Bu herifler bir de utanmadan biz kimseye karışmıyoruz, kimsenin yaşam tarzına müdahalemiz yok, kimsenin hayat tarzına baskımız yok demeye uğraşıyorlar.
Alkole cizye vergisi bas, festival vesaire ne varsa yasak et, hiçbir etkinliğe izin verme ama sakallı gerici sürüsünün eline düşmüş çoluk çocuğa Arnavutköy'de hafız yürüyüşleri yaptır Araplara festival yaptır Türk gencinin konserine, festivaline, her türlü sosyal aktivitesine engel ol
Bu hükümete oy veren herkes gözümde dümdüz Türk düşmanıdır, haindir.
Bu nasıl ülke arkadaş bu ülkeyi yönetenler ne yapıyor ne ediyor böyle bu nasıl iş o yasak bu yasak ne kardeşim her şeyi yasaklayarak ülkeyi yönetemezsin şeriat ile ülke yönetilmiyor hadi halk şikayet etti yobaz çağ dışı hükümet valiler nasıl bunu ciddiye aldı tabi işinize geldi ülkeyi tek adam muhafazakar yönetiyor ben boşuna şaşırıyorum ya Müslümanlar yanlış yapıyorsunuz yoga bahane daha geçenlerde nasıl müziği konserleri iptal ettiler yoga bahane siz bunlara prim veriyorsunuz şeriat gelmesini istiyorsunuz ucu size dokunacak herkese karışacaklar aman ne desem boş mazoşist İslamcılar bunu istiyor bu ülke bundan sonra hepten geriye gidecek umudu olmasın kimsenin Ekonomiye kafa yormamız lazımken milletin yogası ile kafa yoruyoruz Müslümanlar oldukça gelişme bu ülke
Mental ve vücut sağlığı için yapılan bir aktiviteden ancak böyle sığ düşünceli insanlar rahatsız olabilirdi. Ülkede tartışan hatta karısına sevgilisine şiddet uygulayanlara kimse dokunmaz müdehale dahi etmez ama konu insana yararlı ve zararsız birşeye gelince bir anda direkt vatandaş kesilirler. Hepsinden tiksiniyorum böylelerinin.
Yurtlarda çocuklara tecavüz var dese , sesleri çıkmaz
bu tür gelişmelerde tercihlerde şikayet edilmeyecek tek bir etkinlik olsun ben sanmıyorum ya, beğenseniz de beğenmeseniz de Türkiye'nin bir islami ortadoğu ülkesi olup kalkının %70'inin muhafazakar olduğunu kabul etmek zorundayız, bunu AB bile açık seçik beyan etmekte. bir iki kişinin şikayet konusu olduğunda dikkate alınmaz, çevredeki ciddi bir çoğunluk toplu bir şikayette bulunmuş olmalı. tasvif ediyor muyum? çağdaş yaşamı destekleyenlerdenim etmem, lakin ülkenizi de biraz tanıyın be kardeşim bu tarz konularda haklı çıkmayı demokrasinin sizden yana olmasını beklemeyin. hiçbir dönemde bu olmamış zaten bundan sonra da olmaz, nokta !
Türk halkının en fazla %40'ı falan muhafazakar. Öbürleri sadece bunlardan korkusuna muhafazakar davranıyor. Sizin bu kaypaklığınız yüzünden aslında marjinal bir grup, geri kalan herkesi marjinalize ediyor.
Ayrıca insanların tabii hakları bir güruhun tepkisi yüzünden yokedilemez.
Hiç bir şeyi kabul etmek zorunda değilim.
Şaşırmadım. Atatürk ülkemizin ileriye gitmesi için çabaladı. Türk insanı bu uğurda can aldı, canını verdi. İleriye gitmemiz gerekirken, gelişmemiz gerekirken, geriye doğru son hızla gidiyoruz.
Verilen emeklerin yazık edildiği bir dönemdeyiz. Gerçekten çok yazık.
İşte benim memleketim bir tarafı o kadar çağdaş bir tarafı o kadar cehalet. Dedekorkut parkı fazlasıyla geniş bir alan orada yoga yapanlar mı gözlerine batmış insanların birde içinde bulunduğu mahalleyi düşününce cidden şikayet edenin bunda nasıl bir mantık gördüğünü merak ettim. O koca alanda nasıl bir faaliyet yapılması gerektiğini kim belirliyorki. Saçmalık olmuş. Şaka gibi
Kadinlar yapiyor ya yasaklanir, akü ulkesinde, tabi alismislar evde tikmaya insanlari-ozellikle kadinlari, spor yapma, tayt giyme cehalet buram buram, halisaha maclari da yasaklansin hatta o alanlar kaldirilsin istiyorum, ben sadece erkeklere ait olarak kurulan herseye karsiyim artik, ne bu ya. Sacmaliklar sacmaliklar, bir de medeniyetten bahsederler.
O kadar ezik ve biçimsizler ki. Hayatla ne yapacağını bilemeyen, anca ona buna dert olduğunda yaşayabilen mal hepsi. Bunlarla zıtlaşıp da kendilerine yer edinmelerine bile izin vermemek gerekiyorken şu hale bak
Başkığı düzeltin
Yorgan nedir abi 😃😃
Yoga yazın başlığa @KızlarSoruyor
Ahaha aynen aynen. Soruyu telefondan sormuştum ve telefon klavyesi nedense yorgana çevirmiş :D
Bende soru süper soru seçilince farkettim
Haber yoga yasağı mı çimenlerin çiğnenmesi mi? Benim yürüyüş yaptığım alanda adamlar çimenlere bastırmıyorlar çimenleri korumak için güvenlik var.
Dede Korkut Parkı'nda çimenlere basmak yasak değil hatta belediyenin falan çoğu küçük etkinlikleri o çimenliklerde yapılır.
Simdi parta bisiklet yasak, top oynamak yasak, vs bunlar icin farkli yerler olusturuyorlar gidin orada oynayin diye...
Onlarda bir spor sonuçta eee yoga da bi spor demekki o da kendisine ayrilan alanda yapilabilir. Benim cocugumun kaykayla gezmesi yasaksa yoga da yasak olabilir. Her alan kullanim amacina uygub kullanilsin. Yoga yi severim ama yerinde yapilsin sonuçta herkesin ortak kullanim alaninda yapilmasina itiraz edilebilir
Tamam benim ortak kullanım alanımda türbanlılar olmasın o zaman. İstemiyorum, kendim gibi 20 milyon insan bulabilirim. Kabul edecek misin?
seçimle cimer de kalmayacak sıkıntı yok.
erken seçim bir an önce olmalı .
piayasalar halk bankalar vergıler yatırımcı halk rahatlamalı . hazıneye aktarılan para gırıs cıkısı kayıt altına alınmalı ve ivedilikle yargılama süreci başlatılmalıdır.
ben bu rezaletlerinin bir gün gümlete gümlete ödetileceğinin umuduyla şu an oldukça sakinim. sakinim.
Devamlı gittiğim bir yer bence orada yoga yapan kadınların giydikleri kıyafetler birilerini rahatsız etmiş
O kıyafetleri yoga yapmayan kadın da giyiyor
@bilmemkacinciuyelik aynen. Kimlerin yaptığı apaçık belli bence
@bilmemkacinciuyelik sendemi 🤭🤭
Yasaklamakla bir yere varamazsınız. Yoga; budizm kültüründe uygulanan bir ibadet biçimidir. Herkesin dini görüşüne ve ibadetine saygılı olmak gerekir.
Yog yapan insanı şikayet eden dangalaklarla aynı oksijeni soluyoruz ve onlarla oyumuz eşit sayılıyor. Ah be Aysun Kayacı haklıymışsın.
Iyicene araplasiyor bu ülke, baskalari ileriye gider , bizimkiler iyice kapanma yolunca az kaldi suri afkan ulkeleri gibi olmazsak iyidir valla
Cemaatler valiliği ele geçirmiş, normal. Fotoğrafları var ve cemaatler de destekliyor bu durumu. Konserlere vs. Her türlü şeye yasak getiriyorlardı son zamanlarda.
Eskişehir Büyükşehir belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen yasağı kaldırdı.
Hey cumhuriyetçiler 😁artık vakit geldi taaruz vakti
Artık kadınlara burka giydirirler. Yakında afganistan oluruz.
Büyük bir canım... İsteyen sporunu ya da yogasını yapar şikayet etmek kimin haddine, o şikayeti uygulamak kimin haddine
Eskişehir gibi bir şehirde bile böyle şikayetler geliyorsa diğer şehirleri düşünmek istemiyorum rezalet...
Problem vali
Her ilde ninja abla ve teyzelerimiz var ya
Bişey demeye gerek yok yaptıklarıyla anlatmışlar zekalarını😃
Cimere gelen ne sikayetler var bir bilseniz, hayato konulara onlem gecikiyor ama böyle ivir zıvır hemen yasaklanıyor...
bizim millette iş yok. yasak mı getirmişler bir sonraki hafta sonu 7-24 çıkıp yoga yapmamız lazım bilen bilmeyen seven sevmeyen hepberaber
Şikayet edeni ve yasaklayan nefretle kınıyorum bu kılık kıyafete müdahale anlamı taşıyor, spor yapanlardan korkanlara yazıklar olsun
Vatandaş şikayet eder de devletin ciddiye alıp valiliğin oraya emniyet güçlerini göndermesi enteresan. Gerçi niye şaşırıyorsam?
Herseye karissinlar aman zaten sorunumuz yogaydi... dolar almis basini gitmis engelledikleri seye bak😂
Doğru bir karar olmuş.
Ben şehrin ortasında tshortsuz cıplam sekilde halter kaldirmaya calismiyorum sonuc olarak.
Kendilerine orman buldunlar napim.
Iy
Iy mk
Saçma bir yasak. her şey bitti yoga sorunumuz mu var. 😀
millet bebek sahilde canlı p. rno izletiyor bunlar da yogadan şikayet ediyor
ya sabır diyorum
Eskişehir böyle şeyleri sever şikayet etmek onlara göre.
Gocalari yoga yapan kadınlardan tahrik oluyo bağnazlığı bu nerde olsa tanırım
Bunun yasaklanmasının tek bir mantıklı açıklaması yokki neye dayanarak yasak sözde özgür ülke degilmiydi burasi
Halk o kadar ayrıştı, bölündü, kutuplaştı ki adamlar iç savaşa doğru ilmek ilmek işliyorlar resmen.
Sokkata sevişiyo millet ona söz yok yoga yapınfa mı var sayın cahil halk. Eskısehir dıyo bide. Yobaz mı bu kdr ya Konya’yı gecmıs masallah sözde ogrencı sehri
Eskişehir ile hususi olarak uğraşıyorlar gibi. Bu aralar orada halkın canına ot tıkamakla meşgul valilik falan. İzmir fazla büyük lokma diye Eskişehir'i hedef aldılar sanırım. Yahut oralarda gözü olan bir cemaat falan var Eskişehir'den Eskişehirlileri dışlamaya uğraşıyorlardır. Bunlar her yerde böyle başladılar.
İstiklal Caddesi'ndeki içkili mekanların caddeye masa çıkarmasını yasaklamayla başladılar, sonra ağaçları söktüler betona çevirdiler, sonra oradaki yerli halkı, oranın başka ülkelerden gelen insanlarını falan bir bir dışladılar senelerce uğraşıp yokettiler Beyoğlu'nu
Her yerde böyleler. Ellerini attıkları yeri kurutmadan, yoketmeden bırakmıyorlar.
Çok saçma olmuş. O kadar sorun varken hiç kimseye zararı olmayan bir etkinlik neden engelleniyor
Bence de yasaklanmalı. Gitsinler salonda yapsınlar. Bu ne genişlik arkadaş
Öyle ortalık yerde yoga mı yapılır, iyi olmuş, çoluk çocuk izliyor ahlaki bozuluyor
Offffff evet Ya spor ve egzersiz görüyo çocuklar ya ilerde onlar da spor yaparsa
Ülkemizin durumu ortada, istikrarlı bir şekilde geriye gidiyoruz.
Yoga ne mk ya.. popon göbeğimi amnn yarığını sergilemenin adıda yoga olmuş
geri kafalı bi topluluk ile 1 adım ileri gidemezsiniz japonlar insana benziyen robot yapiyor bizim ugrastimiz seylere bak
Böyle geriye giden başka ülke görmedim.
abi parkların amacı ne o zaman bu nasıl kafa ya
kafayı yediler iyice
Sorma. Özgürlüklerin tamamına arşılar.
İyi, güzel her şeye karşılar.
Hintliler bile bizim kadar düşkün değil yogaya😅
Bizim millet yogada mı yaparmış 🙄
korkuluk kosalarmış çimlere
SON DAKİKA: Bilecik'te nefes almak yasaklandı
Çok tuhaf
Türkiye çok iyi bir dayak hak ediyor
İlginç karar. 😀