Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu akşam Milli Uzay Programı kapsamında bir Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderileceği açıklandı. Uzaya çıkacak ilk vatandaşta aranan ön koşullar:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
23 Mayıs 1977’den sonra doğmuş olmak,
Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,
Yükseköğretim Kurumlarının en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Mühendislik, Tıp, Fen Bilimleri/Temel Bilimler veya Fen Bilimleri/Temel Bilimler alanlarındaki Eğitim fakültelerinden birini bitirmiş olmak,
Çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak, anlamak, konuşmak ve yazmak.
Uzaya çıkacak ilk Türk olmanın kriterleri açıklandı. Uzaya çıkmak ister misin?
İsterdim, ama zaten tüm ülkeler adaylarını akademik çevrelerden belirliyor, onların doğal işiyle örtüşüyor, tahminim uzay konularında araştırma yapan fizik, astronomi, uzay mühendisliği bölümünden genç bir doktora öğrencisi veya genç bir akademisyeni uygun görürler. Aselsan tai tei gibi savunma sanayide çalışıyorsa da garanti seçilir, seçilebilecek kişiler zaten belli işte de siyasette medyadan sosyal medyadan reklam devşirmek için genel başvurudan seçecekler güya.. hikaye..
Geç kalınmış doğru bir karar. Günümüzde avrupa, batı özentisiyle yanan bazı kesim insanlarının bu karardan sonra pazarda biber domates pahalı ama uzaya çıkıyoruz demeleri abestir. Pazardaki sorunu pazar içinde çözersiniz. Enflasyonu düşürüp halkın alım gücünü artıacak çözümleri üretmekle uzaya çıkmak arasında hiçbir bağlantı yok. Uzaya benim vergilerimle gidecek diyorlarsa orasını bilemem. Ülke olarak herkes her konuda bilim insanı. Herkes istediği hayatı bu zorlu sürece girmedende yaşmıyordu, yaşayamazda.
bebegim akp iktidarina kalsa 20 yildir uzaydayiz ve arabalarimiz ucuyor ve marsa da gitsek alfa centaury’e de gitsek domates biber pahali anladin mi pahali
Ülkemizdeki bir şehirden diğer şehre giderken bile 3 kere düşünüyoruz artık hani başka ülkeleri kastetmiyorum bile. Ve tahmin edelim bu yolculuk ne zaman yapılacakmış tabiki 2023 de yani ne hikmetse her şey 2023'de asla 2022 de bir şey olmuyor bu ülkede.
Böyle bir yolculuk gerçekten yapılacak olsaydı dahi bu işin kura şansına bırakılmayacağını az çok herkes bilir.
Hani yabancı olmasın Türk vatandaşı olsun okay, ileri derece ingilizcesi olsun uyarmı uyar, yukarıda şehir kurulacak o yüzden mühendis, fen bilimi fizik kimya şart, ileti derecede anlayabilecek ve yazabilecek yukarıda kaç kişi olacaksa, kamusal suçu olmayacak okay yukarıdaysa suç işlemesin, birde hakim savcı göndermeyelim, ceza evi kurmak falan uzun iş. Tamam aranan kişi benim , en kısa zamanda fırlatın gitsin😂
Anladım. Kendisi çıkamayacak anlaşılan. kriterlere uygun değil anlaşılan. O çıkmıyorsa biz de çıkmıyoruz. Onların Uzay Mekiği varsa bizim de Allah' ımız var.
Bu dümene inanan kimler var merak ediyorum. Aslında şu an ki sistemin en sevdiğim yanı kim at gözlüğüyle etrafa bakıyor onu görmeme vesile oluyor. Bir çeşit filtreleme tekniği var. Ben uzayı bilmem fakat bu işin sonunda bir çok kerizin kellesi gidecek.
İstemem. Çünkü seçim projesi. Bu ülkede neler sunuldu neler. Üzülüyorum böyle ucuz PR'a kurban gidenlere. Keşke algınız bu kadar ucuz şeylere dağılmasa. DOLAR 16 oldu, uyandırıyım. Gıda krizi geliyor, uyandırıyım.
akp'ye güvenerek uzaya çıkacak olan var mı harbiden? Lan oğlum buhar olup atmosfere karışırsınız. Erdoğan çıkar ekranlar da hain fetöcü ilan eder sizi.
Milletin karnını doyurdu da uzaya göndermesi kaldı. Geçenlerde de Abdülhamit bir karış toprak vermedi diye saçmalıyordu iyice koptu gerçeklikten herif.
Bu kriterleri koyan beyinsiz kendisi biliyor mu iyi derecede ingilizce. Hatta bırak İngilizceyi Türkçe konuşamıyor. Müjdeyi veren gitsin uzaya. Gidişi. olsun dönüşü de olmasin
Adli tatil dönemine denk getirirlerse gidebilirim. Bir dünya duruşmam var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
biz memlekete zor gidiyoruz adam uzaydan bahsediyor. ağam bizle eğleniyir işte. millet refah seviyesi - 0 da yaşarken uzaya gidecez ne demek. sen bi memlekete sahip çık.
aslında kriterler çok da özel bir kesime hitap etmiyor neredeyse herkes şansını deneyebilir ama çok yerde yazmasa da bu veya bunun gibi alanlarda donanımlı kişilerin katılmasını bekliyorlar