Ulus Meydanı'nda toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, hükümete 'genel af' çağrısı yaptı. Ellerinde 'Af istiyoruz' yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan Mahkum Yakınları Federasyonu Başkanı Figen Akkaş, Türkiye'de 384 ceza infaz kurumu bulunduğunu belirterek, "Bu kurumların toplam kapasitesi 271 bin 823 kişidir. Şu anda mahkum sayımız 320 bine ulaşmıştır. Kapasitenin üzerinde 60 bin mahkum var. Ve kapasite fazlalığının orantılı bir dağılımı mümkün olmadığı için bazı yerlerde kapasite aşımı yüzde 60'ları bulmaktadır. 12 kişilik koğuşlarda 30 kişi kalmaktadır. Bu sorun ancak af ile çözüme ulaşır. Af istiyoruz, çünkü haklı sebeplerimiz var" dedi
Kaynak: dhaSizce genel af çıkar mı?
Kaynak: dhaSizce genel af çıkar mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Genel af degil sadece devlete karşı işlenen suclar için bir af cıkacak yılbasından sonra
Kaynak nedir? Bir de şu an Cezaevlerinde yer yok izinliler geri mi dönecek yani? Devlete karşı işlenen suçlar terörüde kapsıyor mu?
Çıkmasın kuzey koredeki gibi işçi kampi kurulsun mahkumlara
Yok daha neler bir de örnek verdiğin ülkeye bak!
Katiller tecavüzcüler vatan hainleri serbest kalmamalı
Af adalet sistemi ne aykırı
Neden aykırı adalet var mı ki? Ayrıca daha 1 ay oldu olmadı vergi kaçakçılarına af çıktı.
Bazı suçlar kapsam dışı olursa cinayet cinsel istismar tecavüz terör uyuşturucu vatana ihanet bunlar kapsam dışı olmalı
Olabilir.
çıkmamalı tüm suçulular ölene kadar çıkmamalı hatta idam edilmeli
Tüm suçlular mı? 😊 Evlimisin sen?
@LimOncuuu değilim
Bence de çoğu suçlu cezalarını sonuna kadar çekmeli ama her gapse düşenin ölmesini istemek seni sapık yapmaz mı? Mesela sen veya en sevdiğin kişi araba sürerken yanlışlıkla kaza yapıp hapse girse idam edilmeli mi ya da sen o kazayı yapsan idam mı edilmelisin?
@LimOncuuu ya kanunlar ve adalet sistemi sorunluysa? Bir de suç var suç var. Kasti olmayan suçlar var mesela dikkatsizlik ihmal gibi veya yanlış bir imza sebebiyle hapse dusebilihor insanlar.
Katılıyorum kesinlikle. Mesela İstanbul sözleşmesi muhabbeti yüzünden kadının beyanı esastır denilerek birçok erkek haybeye hapse girdi diye okumuştum. Hatta yakından da bildiğim var 😊 bazen kadınlar sırf gıcıklığına iftira atıp hapse attırabiliyor insanları
Suç kanıtlandıysa idam edilmeli o ben olsam dahi
Mesela ırkçılık veya nefret suçu işleyenler de idam edilmeli mi? Yani örnek veriyorum sen şu anda nefret kusuyorsun ve tüm mahkumlatın idam edilmesini istiyorsun ve bu düşüncen kanunen auçlu bulunursan sırf bu düşüncelerin yüzünden idam edilmek hoşuna gider mi?
Gider kanunlar ne derse o
Yeni Ceza evi yapsınlar o zaman
Cezaevi açmak çözüm değildir. Türkiye'de bu kadar cezaevinin olması bu ülkenin utancıdır bu ayıp bize yeter