Resimdeki post o kadar korkunç bir şeyin habercisi ki, aslinda insani dusuncesi bile kahrediyo siz bu konuda ne dusunuyosunuz?
Resim açılmayalnlar için:
Çin gubre satışını durdurdu. Rusya da durdurmuştu. Pazarin %40'ından fazlası bu iki ülkede. Çin tüm dünyadan buğday çekip stokluyor. En büyük buğday satıcısı Hindistan da satışı durdurdu. Aklı başında herkes bu hikayenin sonunu görür. Çok sert bir kış geliyor, ve biz seyrediyoruz.
Yazdıkların doğru... Tıpkı domino taşları gibi, Dünya savaşında etkisi ile ciddi bir gıda savaşına ilerliyor. Birçok ülke durumdan zarar görecek. Bölgesel açlıklar ve göç dalgaları ile karşılaşılacak. Türkiye bu konuda çeşitli çalışmalar yapıyor. Yeni tarım politikaları uygulamaya sokulacak.. Gerekirse tarım ihracatı kısıtlanacak. Henüz hissedilmese bile, ekonomik nedenlerle, ülke içinden kentten köye göçler görülecek. Bu konuda şanslı ülkelerden biriyiz. Çünkü hem bireysel olarak, hem de ticari açıdan kendimize yetecek tarımsal arazilere sahibiz. Tek sorun planlamada. O da yeniden düzenleniyor. Özetle sıkıntı etme... Aç kalmayacaksın :)
En İyi Cevaplar