https://www.sondakika.com/haber/haber-lozan-da-gizli-madde-var-mi-sorusuna-cimer-den-14896628/

Uluslararası Devlet antlaşmalarinda gizli maddeler yer alsa, bu maddeler üzerinde ne kadar teorinuetikirse uretilsin, ne kadar merak konusu olursa olsun, Devletin herhangi bir kurumu, iletişim ve bilgi kaynağı, ya da herhangi bir devlet yetkilisi, çıkıpta böyle bir sırrı ifşa etmez. Adı üstünde Devlet Sırrı. Yani kısaca, Lozan ya da diğer herhangi bir antlasmada gizli madde var mı bilmem, ama Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezinin, kendisine yapılan sahsi başvuruya verdiği bu cevabı dikkate almamak gerekir.
Keşke önce benim ne yazdığımı tam olarak okuyup anlasaydin...
Yazılı hukuk terimleri üzerinden konusuyorsun hala. "Çoklu antlasmalarda gizli madde olamaz ifaden de bunlardan biri Eğer varsa adı üstünde gizlidir.
Elbette ki kalır. Bir develete savaş açınca, diger sırları ifşa etmen, antlaşmanın diğer ortaklarına da savaş açman demektir
İyi günler ☺️
Resmi olarak anlaşma metni ortada. Gizli anlaşmayı kim nasıl enforse edecek? Gizli madde zaten saçma bir kavram.
Düz komplo teorisyenliği. Başka bir şey değil.
Önce şu konuyu açıklığa kavustirmak gerekir.
Devletler arası anlaşmalarda gizli anlaşmalar olabilir mi, olamaz mı?
Egemenlik gerçekten kayıtsız ve şartsız millette ise, milletin ve meclisin bilgisi ve oluru olmadan harhangi bir anlaşma yapılamaması gerekir.
Ama şu da bir gerçek ki , yaşadığınız hayatın pratiğinde, egemenliğin millette olduğu sadece koca bir yalandan ibarettir.
Küçücük menfaatleri için dahi bütün bir ülkeye ihanet edebilecek o kadar çok siyasetçi varken, Lozan' da gizli hükümler vardir denilse buna hiç şaşırmazdim.
Tarihçiyim. Ve hayatta en tiksindiğim muhabbet 2023 muhabbeti. Bu ülke 1923 de değil TBMM ile beraber 1920 de kuruldu. 1923 de ülkenin rejimi kesinleşti. Şunu anlasın millet. Lozan ise o dönemin şartlarında eksiklikleri olan ama başarılı sayılacak bir antlaşmadır. Bir antlasmanin geçerlilik süresi antlaşma yapan ülkelerin savaşmasına kadar sürer. Kısacası herhangi bir süre söz konusu değildir. Gizlilik içeren maddeler de yoktur. Her şey şeffaf ve nettir.
Sonunda şu yorumlarda biri söylemiş doğru olanı. Ne saçmalıyorlar ya gizli madde olsa adı üstende gizli yani biz nereden bilelim.
Lozanda gizli madde yok gizli madde Wilson denen Amerika başkani Yahudi köpeğinin planinda var.. Anadolu ve orta doğu Turklereve Müslümanlara birakilamaz bölgede büyük İsrail ve Ermenistan kurulması şarttır maddesi gizlidir.. Şu anda Amerika denen siyonist köpeklerin ülkesi bunun peşinde... Zaten Lozan anlaşmasına Amerikan köpeği imza atmadı o anlaşmayı kabul etmiyor.
Cevap
75Cevap
Yahu adı üstünde gizli. Tabi ki gizli madde var. O kadar vatandaş yanılıyor mu yani 😅😃
Lozan Antlaşması'nın gizli maddeleri orijinal belgede en arka sayfaya sütle yazılmıştır. Bu nedenle kopyaları da görülmez. Sayfanın tersinden çakmak aleviyle ısıtılırsa süt yanar ve gizli maddeler okunabilir hale gelir. CİMER'in bunu bilmemesi imkansız 😂😂😂
*kopyaları da=kopyalarında
Atv nin uydurma haberine herkes inandı ya başka hiç bir şey demiyorum. ATATÜRK ülkesini seven ülkesi için çabalayan birisiyken ülkesini 2023 e kadar yabancılara peşkeh çekemez ve çekti dediler. Bu cahil halkta uydurma şeyi gerçekte 1 kere okumadan körü körüne inandı.
Lozan Antlaşması 100 yıllık bir anlaşma değildir. Ülkeler var olduğu sürece süresiz bir antlaşmadır. Lozan Antlaşması zaten her dile çevrilmiş ve İnternetten kolaylıkla erişilebilir. Dünya Kamuoyuna açık bir anlaşmadır. Ülkemizde Petrol dün de çıkarılıyordu. Altın dünde çıkarılıyordu, Bakır da dünde çıkarılıyordu. Ama maalesef insanlara bunu anlatmak ne kadar zormuş. Siz yine bildiğinizi yapın. 2023 te olsa, 2123 te olsa bu insanlar değişmez.
çıkarınsanıza o zaman madenleri. ne sağa sola peşkeş ediyorsunuz. şu milletin başına ne zaman iyi biri gelecek çok merak ediyorum. kömürün ton fiyatın 5.500 e kadar çıktı bu sene. bizim madenler ne işe yarıyor çok merak ediyorum. bunun gibi niceleri daha.
kirletmeyle alakası yok aga.70 yıl yerli kömürle ısınmış bir memleket , eğer şimdi ısınamıyorsa bu işte bir gariplik var. bu topraklarda madencilik çok eskilere dayanıyor. benim anlatmaya çalıştığım , bu madenler neden atıl hale getirtiliyor. altında zaten yabancılar ele geçirmiş
Hangi şirket nerede altın arıyor
– Fronteer Eurasia: Cayman Adaları’ndan gelen şirket, Kuzey Anadolu’da Yaptığı altın arama çalışmalarında 3.5 onsluk altın rezervi buldu.
– Ariana: ABD’li Türkiye’de 6.3 milyon dolarlık altın rezervi buldu. Şirket 20 milyon dolarlık yatırım yaptı.
– Ariana: İngiliz Şirket Artvin’de arama yapmak 19 arama ruhsatı aldı. Mardin Kızıltepe ve Balıkesir Sındırgı’da toplam 820 kilometrekare alanda altın arama çalışmalarını yürütüyor.
– Odyssey: Tavşanlı’da altın arama çalışmalarını yürütüyor. İngiliz Ariana ile bu bölgede işbirliğine gitti.
– Stratex: ABD’li şirket Uşak ve Kütahya arasında bulunan Murat Dağı’nda altın buldu. Şirket ayrıca Konya İnlice, Çanakkale Dikmen, Belen Ergama üçgeni ile Eskişehir Muratdere’de de altın arama çalışmalarını sürdürüyor.
– Tüprag Madencilik: Kanadalı Eldorado Gold madencilik şirketinin Türkiye temsilcisinin 5 adet altın arama ruhsatı bulunuyor. Uşak’ın Eşme ilçesindeki Kışladağ altın madeninde üretime devam ediyor.
– Teck Cominco: Kanadalı maden şirketi Kaz Dağlarında başta Balıkesir İvrindi, Havran, Balya, Çanakkale Ezine olmak üzere 7 mevkide çalışma yürütüyor. Şirketin aynı zamanda Artvin Cerrahtepe’de işletmesi bulunuyor.
70 yıl önceki nüfus ve tüketimle şimdiki tüketim ve ihtiyaçlar bir değil. kaldı ki geçmişte de kömür kullanımı iddia ettiğin gibi çok yaygın değildi.
Yabancı şirketlerin Türkiye'de madencilik yapması hem sermayelerinin fazla olması hemde tecrübe sahibi olmalarından dolayı.
Son mesajim daha yazma uzatmanın anlamı yok.
Lozanda değil o gizli maddeler... o anlamalarını kendisi gizli zaten... ben hep merak ediyorum Almanya herturlu teknolojiye sahip ama bi uçak markaları yok.. uzayla ilgili biseylerini duymadık.. Fransa in var neden almaya nin yok... ittifak devleti olduğu için olabilir mi... İngiltere lozani niye hemen onaylamadi... anlaşma meclisten geçtiği halde Atatürk neden imzalamadi da halifelik kaldırılınca hemen imzaladı İngiltere bunu bekledi... halifelik niye cuma günü cuma saatinde mecliste oylandigi konuşuluyor Red oyu verecekler cuma namazında iken vs vs...
gizli anlaşma yok. hem 2023de lozan bitecek diye bisyde yok. bunu kim söyledi bilmiyorum. RTE bile 2023 hedeflerini söylerken lozan bitecek falan demedi. sadece hükümetin sanayi /ekonomik vs vs yatırım hedefleri vardır. bukadar. muhalif kesimin bile yerden göğe kötüledigi kadir mısıroğlu bile lozanda gizli madde yoktur ve lozanin süreside yoktur diyor. gücün yeterse maddeleri dinlemezsin diyor. yani bu lozan bitecek veya gizli maddeler var diye kim uydurdu bilmiyorum ama her duyduğumuzu inanmamak gerek. çeşitli kaynaklardan araştırmak gerek. bu her konu için geçerli
Doğru söylüyor. Bazıları inanmak istemiyor YouTube da saçma sapan videolar izleyip inanıyorlar. Biraz araştırsalar aslında bu ülkede maden vs. Çıkarıldığını bilirler. 2053 e diye kandırırlar 2023 geldiğinde.
Ayasofya camii oldu. Yerli otomobil üretildi. Yerli insansız hava aracı üretildi. Gizli anlaşma saçmalığı olsaydı bunlar yapılamazdı. Kuş kadar beyni olanlar tüm bunların bir seçim daha kazanabilmek için ortaya atılan komplo teorisi olduğunu anlardı
Benim aleyhime yapılan bi anlaşmanın , bi de başka ülkelerin planları dahilinde yapılan bir anlaşmanın bizi bağlamasına anlam veremiyorum 🤷🏻♀️ Ben olsam sizin de anlaşmanızında siz kim oluyorsunuz da sizden sonrakilerin hayatına dair antlaşma yapıyorsunuz.. o antlaşmayı kıvırır onlara geri iade ederim
Gizli madde felan yok böyle sacmalikli mi olur. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bileğinin hakkıyla savaştı ve kazandılar böyle bir kac tanesi ortaya bir şey attı herkeste inanıyor. kimin aklına mantığına yatıyor saçmalıktan başka bir şey değil.
👍👍👍
Yahu madde gizli olsa sen ben nereden bilecek gizli kalır zaten 😂😂 maşallah memleket istihbarat ajanı dolu. Bir de şu bence var diyenler var ya 😂😂😂
Yatıp kalkıp başta aileme; sonra kültürel kökenlerime, mezhepsel farklılığıma, sonra öğretmenlerime, ardından dönemin eğitim sistemine, hukuk anlayışına, sosyokültürel yapısına, daha sonra dinden uzaklaşıp bilime ve ilime yönelmeme, evrene, kainata, sonsuz uzaya, yıldızlara, akla, fikre ama hepsinden çok Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkürlerimi cidden bir borç olarak biliyorum.
Şükürler olsun ki; bu denli aşağılık, korkunç, acınılası ve aptallığın ta kendisi olan bir cehalete kurban olmadım!
Bu anlaşmalar fasa fiso ülkenin gücüne bağlı her şey ülke güçlenirse bu antlaşmayı yok sayar hatta boğazlardan ücretsiz bir şekilde ticari gemiler geçemez diye yumruğu masaya vurur ve herkes tamam der aksini söyleyene gücünü gösterir ve bir bakarsın antlaşma feshedildi o yüzden ki şu an da türkiye hiç bir şey yapamıyor yok bilmem 2023 e kadar bağlıyız bunlar hepsi palavra eğer Türkiye güçlü olsa sen sanıyor musun 2023 ü bekleyeceğini
Lozanda gizli madde var ancak sadece 5 tl lik sarı filtre tütün içen ag bartili dayılar biliyor. Bu özelliklere sahipseniz siz de bilebilirsiniz
yaw bu orümcek beyinlilerin masturbasyonu :)
2023 de topraklarimizdan petrol altin bor dogalgaz fıskırıcak sanan canım dolu bu ulke.
Daha önce soruldu mu ben takip etmedim bilmiyorum ama bu konuyu bence bir İlber Hoca' ya da sormak lazım o ne derse bence doğrudur.
İlber hoca yıllardır söylüyor.
Gizli madde veya 2023 de anlaşma bitecek diyen tiplere gtuyle gülüyor. Ama işte yobazlara ne kadar anlatsa boş. Koyun kafalı çok ülke de
Lozanın bir numaralı gizli maddesi:
"Gizli maddeler ileriki tarihlerde ortaya çıkacak troller dışında kimseye açıklanamaz, yasaktır"
Lozan Antlaşması'nda hiçbir hizli madde olmadığı gibi süresi de 2023'e kadar sürmemektedir. Bu uydurmadır. Süresiz olup tüm maddeler bellidir zaten.
yine kendılerını kendılerı ifşa etti.
koyunlarını oyalıyorlardı 2023 ' e kadar ya :) :)
bi yavaş dönsünler ümmet hızlarına yetişemiyor.
Buna inanan aptallar var ülkede. Şaka gibi gerçekten. Bunu bilmek için cimer 'ın demesine gerek yok ki
Şu ülkenin güzelim insanı keşke komplo teorileri ve paranoya düşüncelerden bir soyutlanmış olsa, kendimiz olmayı bir başarsak çok güzel olacak...
Lozan, opsiyon hakkını kullanıp 2053'e kadar uzatabiliyormuş. Elf gözleriyle görülebilecek yeni bir gizli madde açığa çıkmış diyolla.
Gizli madde yok , 2023 bekleyenleri, 2023 olunca ne yapacaklar merak ediyorum :)
Gizli madde diyorsunuz. Gizli işte nereden bilelim bakılmadan. Bakacağız ki gizlilik kalmayacak.
kanka gizli oldukları için söyleyemiyorlar yoksa zaten gizli olmazdı adı üzerinde gizli yani.
Onlar palavra bir kısım kötü yönetimlerin uydurmasıdır
Ula acik bir anlasma
40 milletten insna var gözlemci olarak
Gizli olsa
Bilmezsin zaten
dünyanın bildiği ve şahit olduğu anlaşmaya nasıl gizli madde ekleyeceklermiş aklım hafsalam almıyor.
Helw şükür, bu gizli madde fanteziyerlerine laf anlatamıyorduk
Cimer AKP seçmeninden daha mı iyi bilecek hadi lan ordan
gizlisini saklısını bilmem ama tutturdular bir 2023 bekliyoruz neler olucak bakalım
Bol zamdan başka bir şey olmaz
bende öyle umuyorum
Zaten yoktu ama sığırlara göre inan bana hala var :)
@Rookie_99
Maalesef :(
Ak Parti ve aşırı dinciler Lozan Antlaşmasında gizli madde var diyor. Özellikle son 19 yıldır bu düşünce maddi manevi finanse edildi. Üzücü yanı Lozan Antlaşması Türkiye' nin savaşlarla kazandığı kuruluş tapusuyken devletin paraları ile Lozan Antlaşması 2023' de bitecek, maden çıkarmamıza engel olan zararlı bir antlaşma olarak anıldı. Hatta vatana ihanet anlaşması olarak ananlar da oldu. İşin kötüsü bunlar Türkiye Cumhuriyetinin örtülü ödeneğiyle yapılmış olabilir.
Devletin sadece üst düzey siyasi ve askeri yöneticelerin bildiği iddia edilen maddeler..
Ama şurası bir gerçek ki;
"Lozan anlaşmasında ki gerçek maddelerin bile neler olduğu bilinmiyor"?
Öyle saçma şey olmaz arkadaşım. Devlet dediğin bu devirde resmi kayıtlarda işler. Üç beş kişi kendi arasında bir şey dayatamaz bir grup şarlatan attı bu yalanı, hala inanan çıkıyor.
yok öyle bişey gizli saklı bişey olsaydı bu dönemde bu iktidarda kesin ortaya çıkardı bence :)
Haaha bitti bitti 2023 de hepsi geride kalicak olanda olmayanda :)
Biraz tarih okuyup çok az da mantıklı düşünen herkes , lozanda gizli madde olmadığını, bir süre konulmadigini bilir. Yalnız bunu cimer de açıklasa hadi canım olur mu var gizli maddeler diye diretecek embesil sürüsü olacak. Cahil bildiğini okur.
Lozan antlaşmasını imzalayan ülkeler, gizli maddelerin olmadığını dile getirmişti.
Cimer'e güvenmiyorum. Fakat gizli maddelerin olduğunu da düşünmüyorum. Bizim siyasetçilerimiz varken, Lozan'a ne hacet?
Hiç bir uluslararası antlaşmada gizli madde olmaz. Bu laf oy toplamak için uydurulmuş bir koca yalandan ibaret.
Zırvalamayın, lozanın gizli maddeleri bor çıkartmamızı engelliyor ama seneye biticek ve bor süpergücü olucaz 2023'de, borla çalışan elektronik aletler dönemide yakındır (!)
Ahaha dünya lideri egonomistik 😅😅
Koyunlari 2023 e kadar idare etti. Şimdi yeni birsey bilacaklar, hehr
Hayır öyle bir şey yoktu zaten pötlerinden uyduruyorlar işte cahallar 😂
Uçan tank projemiz vardı gizli tutuluyordu
Cimer tamamen yalan konuşuyor 😜🤮
Bu hükumetin oluşturduğu cimere inanmam. Lakin bir gizli madde olsaydı bile, adı üstünde gizli olduğundan ana sözleşmede yer almaz, ek bir protokol yapılırdı. Soruya göre cevap verilmiş yani.
Zaten öyle bir madde olmadığını yıllar önce ilber hoca açık oturumda söylemişti. Ama bizim ülke vatandaşı araştırmayı ve okumayı sevmediği için hep bir efsane oldu
İlber Ortaylı da yok diyordu zaten. İnanan sadece kendini kandırır.
https://www.youtube.com/embed/vkufkd2giRkGizli madde yoktu zaten bazı palavracılar 2023diye tutturdu şu 2023ün olayını bende çözemedim
Gizli maddeleri açıklıyorum.
Gizli anlaşma diye bişey yok gizli anlaşmayı tayiple yapan yapmış kendi seçmeninin uydurup sevindiği bir yalan gizli anlaşma yoooooook.
Aklıma bu resim geldi
fesli deli
Gizli madde yok zaten. Malum partiden biri atti ortaya ülkede koyun çok inandı
Bakanın dediği gibi aya 4 şeritli yol yapacaz desek inanacak seçmeniz var. İnanan o kısım zaten
Türk halkını 2023 e kadar uyuttular şimdi yeni bir uyutma mekanızması geliştirdiler.
Zaten gizli olan herseyi cimer de sana soylerler oyle mi sandin azicik düşünün ya
Cimer gibi TÜİK gibi kurumların gerçeklikle alakası olmadığını düşünüyorum
Petrol olsa ne olur, işleyip dünyaya sunacak teknoloji olmadıktan sonra...
Jursublar o teknolojiyi oaman , madeni bulmaktan dah mı zor
Evet daha zor. Ve bu ülkede onu gerçekletirecek potansiyeli açığa çıkaracak eğitim sistemi ve ekonomi yok.
O zaman her şey sırayla , bunlar düzeltildikten sonra yapılabilir yinede
Bu millete kahraman diye itelenen hainler elbette ölecektir bir gün
Ve o gün uzak değildir.
O zaman göreceğiz maddeleri...
Allah'tan ayet inse kabul etmeyecek bir kitle var.
Maddeler gizliyse CİMER niye var desin 😂
Yoktu zaten de niye şimdi deniyor
Cimer diyorsa doğru diyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?